למה הקריטריון של זילברמן עם כוכבית?
ובכלל, אתה בטוח שאתה בעד הישראלים?
הנסיון שלך להיות אובייקטיבי פאתטי יותר ויותר מאולימפיאדה לאולימפיאדה.
אותם טיעונים שחוקים כל הזמן. נראה כאילו יפריע לך לראות עוד שניים שלושה ישראלים שהמקרים שלהם גבוליים, ולו רק על מנת למנוע תקדים למקרים דומים בעתיד. למה לא לקבל החלטות פרטנית לגבי כל מקרה?
לדוגמא:
סוסו השיג ארד באליפות אירופה - הישג מיוחד, ישלח.
טומי וגולן - צעירים מוכשרים שהצליחו לפרוץ ונמצאים במגמת עלייה. יש לשלוח (למה להגביל ל3 צעירים מוכשרים שמנצחים בערך כל אחד שלא מדורג בטופ 15 בעולם?!).
מצקין - נציג של ענף שלא זוכה לסיקור, בקושי מוכר על ידי הציבור, חלש מבחינה פוליטית וזקוק לדחיפה כלשהי ולחשיפה. בנוסף מדובר בספורטאי צעיר יחסית. לשלוח!
מאור חטואל - פספס את הצ'אנס שלו ולא השיג קריטריון בינ"ל בדרך ישירה. אין סיבה לשלוח (מבחינתי יש סיבה, אבל אני מנסה להראות מהו שיקול דעת).
אנסטסיה מוצ'קייב - השיגה קריטריון B בתחרות לא מוכרת. עם זאת, מדובר בספורטאית צעירה שמייצגת ענף מרכזי שנמצא בארץ בדעיכה. על מנת לעזור לענף הזה להשתקם, כדאי לתת דחיפה לצעירי הענף. עם זאת, מומלץ להתנות את שליחת הספורטאית בקביעת תוצאה שיותר קרובה לקריטריון A ובתחרות רשמית (לדוגמא לדרוש תוצאה של 17.50 מטר באליפות ישראל או אליפות אירופה).
דונלנד סנפורד - לא מדובר בספורטאי צעיר. יש לדרוש קביעת קריטריון A בזמן שנותר.
מעיין פורמן - כנ"ל.
דימה קרויטר - בדומה לאנסטסיה מוצ'קייב, יש לדרוש קביעת קריטריון באליפות ישראל\אירופה. עם זאת מכיוון שהנ"ל הינו בעל פוטנציאל רב שהוכח בגילאים הצעירים במסגרת האולימפית, ומכיוון שקריטריון B קרוב מאוד לA, יש לדרוש את הקריטריון הנמוך (שלא כמו שהצעתי במקרה של מוצ'קייב).
אני אציין שוב שההמלצות כאן מנוגדות לדעתי (אני חושב שכדאי לשלוח את כולם) והן כאן על מנת להראות מהו שיקול דעת ואיך לדעתי כדאי לקבל את ההחלטות בנוגע למקרים המיוחדים.
אני די בטוח שרוב הפורום תומך בשיקול דעת ולא בשליחה גורפת או אי-שליחה גורפת.
אגב בנוסף לכל זה, לדעתי שליחה של משלחת קטנה מסמלת הדרדרות של הספורט הישראלי, מגמה שסותרת למה שקורה בפועל. כן כן, אני חושב שהספורט הישראלי דוקא בעלייה וכדאי לחזק את המגמה הזו עם שליחת ספורטאים צעירים ולא עם מניעת התגשמות החלום.