אקס פקטור USA - טופ 13

השועל פשוט מאוהב ברייצ'ל פוטר

הביצוע האחרון שלה אמש בערב האייטיז של האקס פקטור האמריקאי לשיר Alone של להקת הרוק Heart היה לא פחות מפנומינלי. ולא משנה לשועל מה סיימון האינטרסנט אמר לה.
אף אחד מהמתמודדים העונה לא מגיע אפילו לפרומיל מהביצועים והיכולות הווקאליות של הזמרת המדהימה, הסקסית והיפה הזאת. השועל סופית מאוהב ברייצ'ל פוטר.

מבחינת השועל, רייצ'ל פוטר היא פשוט כל החבילה, יש לה לחלוטין את הX פקטור, והקול שלה, פשוט להתמוגג. השועל ללא כל ספק ירכוש כל סינגל וכל אלבום שהבחורה הזאת תוציא.

xjoiq

New member
אקס פקטור יו.אס. הופעות חיות שבוע 2

בתחילת התוכנית קרלוס הודח.
התוכנית התמקדה הפעם באייטיז.

רייצ'ל פוטר מתחילה לתפוש פער על יתר המתמודדים עם עוד ביצוע יפה לשיר החלומי האדיר של להקת heart.

חיה כהן עם הטונים הקסומים שלה מייד אחריה עם ביצוע משודרג לשיר של מדונה.

הכוכב העולה ג'וש לוי משתפר מתוכנית לתוכנית וואו איזה זמר התעשיה הולכת להרוויח. תענוג איך הבחור משתפר כמו כוכב שביט משבוע לשבוע כמו פרי תאנה שגודלת ומתפתחת בשעות

ראיון פייג' בחרה השבוע שיר הרבה יותר נורמלי ויפה מהשיר המגעיל שהיא בחרה בשבוע שעבר. וגם די חיבבתי את הביצוע שלה

לילי מקלאוד הביאה ביצוע על רמה של השיר של צ'אקה קאן הבעיה איתה שלמרות הלוק הצעיר שהיא עטתה על עצמה(תיסלם לסטייליסטית שהורידה לה איזה 35 שנה) למרות זאת בגיל 55 אין מה לעשות מיתרי הקול שלה מזדקנים לא כל זמר בגיל 55 מיתרי הקול שלו מזדקנים מאידך יש הרי גם בני 30 שמיתרי הקול שלהם מזדקנים אבל ללילי מיתרי הקול שלה מזדקנים ולכן צבע הקול שלה לא אי-יא-יאי. זה לדעתי לב הבעיה איתה בשירה שלה-בעיית הזדקנות מיתרי הקול.

סוויט סספנס טובות גרוביות חמודות ונעימות לאוזן אחת מלהקות הבנות הכי טובות ששמעתי בשנים האחרונות בריאליטי. הן ביצעו את "מיקי" בשידרוג נעים של המקור.

עד כאן ההפתעות הטובות של הערב

ג'ף גוט בחירה לא טובה של שיר עבורו אבל עדיין נשמע די נעים.

קרליטו אוליברו שר לא רע אך היה חסר
חבל אבל המנטורים סימנו אותו להדחה

טים אולסטד הפיספוס הגדול של הערב חבל שזאת תהיה ההופעה האחרונה בתוכנית של הבחור בעל הקול הנעים והערב שכל טון וטון שלו מצופה
.

רסטלס רואד אולי היה ביצוע לא רע שלהם אך אני לא הכי מתחבר לדברים האלה אלה דווקא כן הייתי ממליץ להם לחזור לקאנטרי.

אלכס וסיירה לא ידעתי איך לאכול את הביצוע שלהם למרות שראיתי שאנשים שפכו לייקים על הביצוע שלהם בלי חשבון. נראה שהאמריקאים חושבים שזה הביצוע המצטיין של הערב

אחרונה אחרונה עם הביצוע המעיק והקשה לשמיעה של הערב אלונה סנטיאגו כל מה שיש רע במוזיקה אמריקאית מסחרית רדודה אנטי-מרגשת משעממת ודוחה הודגם בביצוע הזה של אלונה סנטיאגו. אנטי-מוזיקה "במיטבה" הלוואי שיפתיעו את כולם וידיחו אותה לכבוד הביצוע ה"מופלא" הזה

1515r

New member
אקס פקטור - תוצאות שבוע 2

תוצאה ראשונה - הודחו SWEET SUSPENSE

ביצועים נוספים מאמש שהשועל אהב

לילי ניקול מקלאוד - Ain't Nobody של צ'אקה קאן. לסבתא הזאת יש בהחלט את הX פקטור. לא להאמין שמדובר באשה בת 54.

ריון פייג' - We Belong של פט בנעטר. לילדה הזאת יש קול ענק, לא משנה מה היא תשיר. הדבר היחיד שמפריע לשועל זה נענועי הידיים שלה שקצת פוגמים בהופעה.

סוויט סאספנס - Mickey של טוני בזיל. הבנות בשיאן כשהן סקסיות וקצביות. והשועל חושב שהן צריכות להמשיך בקו הזה, כי הוא הכי מתאים להן.

רסטלס רואד - Footloose של קני לוגינס, שהיה שיר הנושא של הסרט שלא מזמן זכה לגרסה מחודשת. והשועל מסכים הפעם עם דמי שקולטון גונב לחבריו להרכב את ההצגה.

כל השאר מבחינת השועל היו הפעם חלשים, זייפנים, וחלקם אף נשמעו כמו קראיוקי, מה שלא מתאים כלל כבר לשלב הזה של התחרות, והשועל דווקא מרוצה שחוץ מקרלוס גואוורה שקיבל הכי מעט קולות מהצופים באמריקה והודח כבר בתחילת הערב, עוד שני מתמודדים הולכים כבר מחר (היום בערב שעון ארה"ב) הביתה. בתקווה שאלה יהיו מתמודדים חלשים, כמו למשל הבנים מהקבוצה של פאולינה, ולא מהפייבוריטים הגדולים של השועל, ובראשם רייצ'ל פוטר המדהימה, שהשועל הכי מחזיק לה אצבעות.

ועוד דבר לא פחות חשוב, מחר מגיעות להתארח בתוכנית סלינה גומז, שהיתה אמורה להופיע עם הלהיט שלה Slow Down שבוע שעבר, ושלישיית הבנות פיפת' הרמוני מעונה 2.

1515r

New member
עוברים שלב לטופ 10:

קרליטו אוליברו
ג'וש לוי
ריון פייג'
ג'ף גוט
רסטלס רוד
טים אולסטד
(מה שאומר שהנבחרת של פאולינה כולה ממשיכה)
אילונה סנטיאגו
לילי מקלאוד
ואחרונים:
אלכס וסיירה
כך שלסולו ההדחה הולכות: רייצ'ל פוטר וקאיה כהן

xjoiq

New member
אני בהלם מה??????????????????????????????????

2 הדיוות של התוכנית הפינליסטיות הבלתי מעורערות לבוטום טו??????????

xjoiq

New member

רייצ'ל פוטר הביאה ביצוע יפה מאוד(כרגיל)
וחיה כהן הביאה ביצוע פצצות לגבות

בקיצור הדבר הכי לא ייאמן הולך לקרות: רייצ'ל פוטר בדרך להדחה

מזל שלא הייתי צריך להמר פה על כסף מי ימשיך לשבוע הבא הייתי מפסיד את התחתונים בהימורים.

Uri04

New member
חחח

עכשיו אתם מבינים למה אני מתכוון כשאני אומר שהתכנית הזאת היא תאונת רכבות מתמשכת?

אה, וקאיה בטח תודח בקרוב. אין מצב שמבוטום 2 היא תצליח לזכות, נו וויי. הזוכים הם או רסטלס רואד או אלכס וסיירה, ואני אישית מקווה שהאחרונים הם אלה שייקחו את הקופה, למרות שהם לא איזה עילוי מוסיקלי (וזה ממש לא מפריע לי בתכנית הזאת).

חוץ מזה - מצעד המבוכה לא נפסק - ההדחה המיידית והבלתי צפוייה של הבנות של סיימון. אני לא יודע מי היה יותר בשוק - הן או המנטור שלהן, אחר כך ההופעה המוקלטת של סלינה-אני-לגמרי-שרה-מהאף-גומז, ההופעה המוזרה של פיפת' הרמוני (המיקרופונים באמת לא עבדו אצל חצי מהבחורות? מה קרה שם בדיוק?
), הפרסומת הכל כך מביכה של הרבל-אסנס עם המתמודדות של העונה שצריכות לוותר על הכבוד העצמי שלהן על מנת למכור מוצר קוסמטי שבוע שני ברציפות (בשבוע שעבר זאת היתה פרסומת לקאבר-גירל), דמי החוצפנית שיוצאת פתאום על מאריו: "אולי תתן לקלי לדבר?!"

xjoiq

New member
כבר שכחתי מזה ש

סוויט סספנס הודחו גם תוצאה עקומה רק אני יותר בשוק מהבוטום טו

xjoiq

New member
האמת,נראה שרייצ'ל פוטר

מתחילה לתפוש פער על יתר המתמודדים ואני גם אכתוב את זה בתגובה המרוכזת שלי על התוכנית אתמול.
היא מתחילה להתקרב לליגה של זמרות העל שלי מהז'אנר: בט מידלר,אן ווילסן,פט בנטר,שרון דן אדל,סימון סימונס
אבל מה אני אגיד לך?רציתי שהיא תתפוצץ
עוד יותר נשארתי רעב

Uri04

New member
אתה לא רציני....

בט מידלר?
היא היתה בסדר עד כה.. לא מדהימה. כזמרת קאנטרי, יש טובות ממנה בהרבה, והצווחה הזאת שהיא נתנה לקראת הסוף.. חחח כמה צחקתי
זה מה שאני אוהב באקס-פקטור - הפאדיחות.

xjoiq

New member
טוב בשבילך נוציא

את בט מהז'אנר. בט אולי שייכת לז'אנר אחר של זמרות-על עם שליטה אבסולוטית במיתרי הקול.
פשוט לא שמעתי את בט ישירות בשנה האחרונה ורק שמעתי קאבריסטים שסחטו את ריאותיהם בשיריה.

כזמרת קאנטרי אולי יש קטיפתיות יותר ממנה אבל מתפוצצות/סוחטות ריאות לא יודע כמה יש עוד?אולי תעדכן אותי?

ואם אתה קורא לקטעים שצריך להזמין בהם את זק"א עם שפכטל "צווחות" אז אין מצב שאני ואתה משדרים על אותם תדרים.

Uri04

New member
השאלה היא למה זמרת שצורחת

אוטומטית אתה רואה בה עילוי... מה רע בזמרת שלא "מתפוצצת" (מה זה בכלל אומר? האם אי אפשר "להתפוצץ" בצורה יותר עצורה ורגועה?)
אני לא כזה בקיא בז'אנר הקאנטרי, אבל מהידע המוגבל שלי, זמרות כמו מרטינה מק'ברייד, פיית' היל ואפליו קארי אנדרווד טובות מרייצ'ל בהרבה - הן מגובשות, עצמתיות ושולטות על הקול שלהן בצורה הרבה יותר משכנעת ומרגשת מרייצ'ל. אני חושב שרייצ'ל היתה צריכה מראש ללכת ל-דה וויס. העיבודים הרגועים והדגש על הווקליות שם היו מוציאים אותה טוב יותר, והיא אולי היתה מוכיחה שהיא מסוגלת להרבה יותר ממה שראינו בקרקס של האקס-פקטור.

xjoiq

New member
אני אסביר לך את זה "מדעית" פיזיולוגית

שם המשחק זה לרגש.
ישנן הרבה דרכים לרגש אפשר ברוך אפשר בקטיפתיות,במחוספסות,במלודיות,בגרוביות,בוירטואוזיות של מעברים קוליים,בשליטה ובעוצמתיות. אפשר לרגש בצלילות ואפשר בצרידות או בעמימות אפשר בנמוכים ואפשר בגבוהים.
אני לא יודע איך עובד אצלך אצלי זמרת עוצמתית שמרגשת אותי בגבוהים יחד עם ההנאה נולד פתאום רעב שגורם לי להשתוקק לקבל את זה פורטה יעני מה שנקרא שתתפוצץ ואז ההנאה משודרגת לקתרזיס.

אני אתן לך דוגמא מעשית מאחת מיצירות המופת המוזיקליות שהמוח האנושי הצליח אי פעם לייצר מאז היומאן ספיאנס התחיל לשיר: child in time
בשיר הזה יש טעימות מכמה וכמה גווני ריגוש שיש בשירה. מבחינתי(ומבחינת אוהבי הז'אנר) שיא הריגוש הוא ב"צעקות" אחרים יגידו לך ששם השיר מתהפך להם למיאוס עוד אחרים יגידו לך שכבר בשלב העוצמתי(אחד לפני הצעקות)השיר נהיה להם צעקני מדי.

אתה מבין "צעקות" זה לא מילה מגונה זה פשוט לקבל את העוצמה בפורטה. ואם יש זמרת שניחנה בריאות חזקות למה שהיא לא תשתף/תענג אותנו בכישרונותיה כשם שכל זמר/ת עם צבע מיתרי קול יפים משתפ/ת.

כששאלתי אותך על קאנטרי לא שאלתי על "סתם" זמרות ששרות יפה בצורה כזו או אחרת(שדרך אגב אם רייצ'ל פוטר תתמקצע היא עשויה לעלות על אלה שמנית בזכות צבע קול משובח ויתר עוצמתיות) חיפשתי "מתפוצצות" שבשילוב עם קאנטרי זה היה יכול להיות מעניין שגם מוסיף גרוביות לז'אנר על הדרך.

Uri04

New member
אני מסכים עם חלק ממה שאמרת

וכמובן שטעם זה עניין אינדבידואלי, אני פשוט הרבה יותר סקפטי לגבי זמרים/זמרות שהולכים להשתתף בתכניות האלה בתור "זמרים מרגשים", כי מבחינתי צריך הרבה מאוד כישרון ויכולת על מנת להפוך שירי קריוקי למרגשים באמת. לרייצ'ל לא היה את זה מבחינתי. היא סתם היתה עוד מתמודדת בתכנית הלא נכונה בשבילה, ואני ממש בספק אם נשמע ממנה בעתיד. מצטער..

הביצוע שלה הפעם נשמע ונראה ממש כמו וידיאוקליפ. לא להאמין שזאת הייתה הופעה חיה על במה.
הבחורה הזאת כמה רמות מעל כל שאר המתמודדים העונה, שמרובם נמאס כבר לצופים באמריקה, שלא חוסכים בביקורות לגבם ולגבי העונה החלשה הזאת.

למעלה