חבל, כי הפרק הראשון ממש לא מספיק...
הסדרה דווקא מתפתחת לכיוונים מעניינים בהמשך בעיניי, ויש לה מסר מעניין להעביר (מדכדך משהו, אבל חשוב). צפיתי בה פעמיים ונהניתי ממנה. לא כמו באפי (היא לא דומה לה בכלום) ועדיין, היא עשויה היטב והיא מספרת סיפור מקורי ומעורר מחשבה.
"הנוקמים" לא יכול לשנות את דעתך לגבי סרטים קודמים באותה סדרה מטופשת כי היא... סדרה מטופשת. ג'וס, עם כל כישרונו (או "גאונותו") לא יכול לעשות ריבוט ולעשות ב"נוקמים" מה שבא לו. זו לא באמת יצירה שלו, הוא רק שכיר שמנסה לעשות את המיטב עם חומרי הגלם ורשימת הדרישות שקיבל.
לדעתי ג'וס כותב מוכשר יותר מסורקין, שמאז "הבית הלבן" (שהוא פרש ממנה אחרי 4 עונות) לא עשה שום דבר שמתקרב לזה. התאמצתי נואשות לצפות ב"ספורטס נייט" וזה לא עבד; "הרשת החברתית" הוא לטעמי סרט מוערך יתר על המידה ואני מתקשה להבין את ההתלהבות ממנו; "סטודיו 60" התחילה בפיילוט משובב נפש וצנחה מהר מאוד... (צפיתי עד הסוף המר, או ליתר דיוק, הסכריני עד כדי בחילה) ו"חדר חדשות" לא רעה בכלל, אבל זה לא באמת "זה".
עם כל הערכתי לסורקין (ויש לי לא מעט) הצפייה בסדרות שלו גורמת לי לחשוב שיש לו רק סיפור אחד לספר, והוא פשוט משנה את הרקע. זה תמיד אותו שילוב של תקשורת ופוליטיקה, תמיד אותם מסרים, אותה אידאליזציה נאיבית לרפובליקנים או לדמות מנהיג כפי שהוא מפנטז עליה...
אני ממש לא חושבת שסורקין גאון; תסריטי מוכשר שמאוהב בעצמו עד כלות כן, כותב דיאלוגים שנונים להפליא כן, אבל סובל מהרבה בעיות אחרות שמתגלות לאורך זמן (מעבר לאלה שכבר ציינתי, הוא לא יודע לכתוב מערכות יחסים כמו שצריך, למשל).