במה אנחנו צופים הסופ״ש?

MonicaF

New member
סוכני שילד ושאלה

בעקבות הצפיה בקפטן אמריקה בקולנוע, החלטתי להתחיל לצפות בסוכני שילד.
ראיתי רק פרק אחד ומאד מאד אהבתי. הופתעתי.
אפשר לומר שרק מ-2007 אני קוראת וצופה במד"ב ופנטזיה, ומה שעבורכם נחשב ל"לחם", עבורי זה רק פיסות מידע שאולי יום אחד אשלים מהן את הפאזל הגדול והממשיך לגדול.
לכן לא קראתי אפילו קומיקס אחד בחיים שלי. קצת פה ושם, ספיידרמן (דברים חדשים) ודוקטור הו.
השאלה שלי האם כדאי לי לקרוא את הקומיקס עליהם מבוססים סרטים אלה, או פשוט להנות מהם ללא הקומיקס. כי גם ככה נראה שהם עברו שינויים רבים, בעיקר כדי להתאים לתקופה שלנו. מישהו?

subatoi

New member
גם אני לא קורא קומיקס וכן צופה בסרטים/סדרה.

לא קורא, גם כי אין לי מושג איפה להתחיל, גם כי אין לי מושג איפה משיגים, ובעיקר כי אין לי זמן לזה.

בהתחשב בעובדה שהסרטים נוצרים מראש עבור קהל רחב, אין צורך לקרוא את הקומיקסים. אם רוצים, אני בטוח שזה מעולה ומהנה. אבל אין פה חובה כלשהי.

MonicaF

New member
"נוצרים מראש עבור קהל רחב"

לא ממש הבנתי למה אם הסרטים נוצרים מראש עבור הקהל הרחב, אין צורך לקרוא את הקומיקס
אשמח להבהרה.
הנה ראיתי פרק שני - גם היה טוב. פחות טוב מהראשון, אבל עדיין - טוב.
והם מדברים שם על הידרה אותה פגשתי בחייל החורף. לי לא היה מושג על מה מדובר, בעוד שאנשים שאני מכירה מיד מקשרים לידע קודם. אני מרגישה שחסר לי ידע בסיסי וזה קצת מפריע. לך לא מפריע?
חשבתי אולי לקרוא תקצירים בויקיפדיה, אבל זה מוציא את כל ה-fun מהדבר הזה.

אני זוכרת שאת הסרט תור לא ממש אהבתי, ועכשיו אחרי שראיתי סוכני ש.י.ל.ד. בא לי לראות שוב את הסרט.
וזה רק מוכיח לי שככל שאני נכנסת יותר לעולם הזה, הוא תופס אותי יותר, וזה בזכות ידע מצטבר, שלי חסר הבסיס.

is00

New member
"היידרה" הופיעה ב"קפטן אמריקה" הראשון.

נראה לי שכל מה שהיית צריכה לדעת עליהם קיבלת שם.
אולי את צריכה לצפות בקפטן אמריקה הראשון שוב כדי להיזכר.

MonicaF

New member
צודק

לא ראיתי בכלל קפטן אמריקה הראשון. אני מכירה אותו מהנוקמים.
יש לי לא מעט להשלים

תודה על ההמלצה.

subatoi

New member
נוצרים עבור הקהל הרחב, כלומר היוצרים יוצאים

מנקודת הנחה שלא כל הקהל של הסרט (או הסדרה) קרא את הקומיקס. אחרת הם פונים לקהל מצומצם יחסית. הם לא יכולים לצפות לזה מכל הקהל שלהם ולכן זה אומר שמבחינתך, כצופה, את יכולה גם כן להסתדר בלי.
כמו שאין חובה לצפות בשיל"ד כדי להנות מסרטי הקולנוע, ואין חובה לצפות בסרטי הקולנוע כדי להנות משיל"ד. זה מוסיף? כן, בהחלט. אבל הם לרוב עושים את זה ככה שאפשר להבין מה קורה בכל מקרה. גם אם מפספסים ניואנסים.

הייזל

New member
בתור מי שקראה קצת קומיקס של מארוול

את באמת לא חייבת לקרוא את הקומיקס. הסרטים מציגים את הדמויות בצורה מאוד קרובה לקומיקס. כמובן שיש הרבה יותר חומר רקע בקומיקס, בכל זאת הקומיקס קיים כבר שנים.
מה שאני מציעה זה להשתמש באתר הזה:
http://marvel.wikia.com/Main_Page
שזה הויקי של מארוול
וזה הויקי של DC:
http://dc.wikia.com/wiki/Main_Page

MonicaF

New member
תודה שמרתי לי את הלינקים

אם כי אני הולכת לאיבוד בקלות באתרים האלה.
אנסה לקרוא על הדמויות, כל פעם דמות אחרת.

MonicaF

New member
ג׳מה לא נראית אמינה

השחקנית שמגלמת את ג׳מה, מעצבנת. הביצוע שלה לא אמין. היא נראית כמו שחקנית פורנו שמגלמת את החנונה לפני שהיא חושפת את זהותה האמיתית.
חבל, זה מקלקל לי את הצפיה.

MonicaF

New member
מישהו ראה super 8 ואהב?

הסרט היה עשוי טוב והמשחק נהדר, הסוף לא משהו, הרעיון של החיזר גם לא משהו, אבל כל השאר היה מעולה.

avivs

New member
מאוד אהבתי.

סרט שמרגיש שנות ה80, בקטע חיובי

MonicaF

New member

הילדים היו נהדרים וזה לא היה מתוק וצפוי מדי. החוויה שלהם היתה אמיתית.
והכי מדהים אותי שהשחקנית שגילמה את אליס היתה לי מוכרת. בחיפוש ב-IMDB מצאתי שבגיל שנתיים שיחקה ב-I am Sam. אלה שני הסרטים היחידים בהם ראיתי אותה וזכרתי אותה.

מיכאל ג

New member
משב רוח מרענן בים סרטי האקשן הנוכחיים

טוב לראות שעדיין אפשר לעשות סרט ילדים/נוער עם סיפור לא יותר מדי מסובך, דמויות שניתן להזדהות איתן, ובלי ההיפראקטיביות המוגזמת של סרטים כמו ספיי קידס. כמו הסרטים הטובים של שנות השמונים.
קצת חבל שבשביל לעשות משהו כזה חייבים שהסרט גם יתרחש בשנות השמונים... הטלפונים והאינטרנט הרסו את כל הכיף, ככל הנראה.

MonicaF

New member
הטלפונים והאינטרנט הרסו את כל הכיף...

מסכימה, אבל זה מאתגר.
מאתגר לעשות סרטים טובים עם הגדג'טים האלה. לא שאין סרטים טובים כאלה אבל הטעם שונה ואולי זה לא מספיק "טעים".

subatoi

New member
לא זוכר ממנו הרבה, אבל כן, האווירה היתה טובה.

מוזר שאני לא זוכר ממנו מספיק. מה יהיה עם הזכרון שלי?

MonicaF

New member
אני משוכנעת שאם

אני משוכנעת שאם תציץ קצת ב imdb בתמונות ותקציר, תיזכר בכל. תרגיל טוב לזיכרון

subatoi

New member
סביר להניח. אני תוהה מדי פעם מה הטעם

בקריאה של ספרים או צפיה בסרטים אם אח"כ אתה לא זוכר מהם כמעט כלום. זה שווה משהו? היה שווה את ההשקעה? האם "חייבים" לקרוא אותם שוב ולצפות בהם שוב כדי לתחזק את הזכרון (בהנחה שאהבת את היצירה כמובן), בהנחה שרוצים שיישאר משהו מהיצירה במוח?
תהיות

למעלה