במה אנחנו צופים הסופ״ש?

MonicaF

New member
שני דברים:

1 - קח את זה כתרגיל זכרון. אם בא לך כמובן. תרגיל לאימון הזכרון. המידע הלא נמצא במוח שלך פשוט איבדת את הדרך אליו. על ידי אימון אתה כביכול מתחזק את הדרכים האלו במוח.
2 - אני בטוחה שלא איבדת את המידע הזה. הוא יצוץ פתאום למקרה של אסוציאציה. אל תאמר אם כך, שאיבדת אותו, הוא שם, והוא מכוון את צעדיך בחיים מבלי שתהיה מודע לכך

subatoi

New member
כן, אבל.

יש לי ספרים שמאוד אהבתי על המדף, וכרגע כל מה שאני זוכר מהם אני יכול לנסח במשפט אחד עד שלושה משפטים. זה הכל. גם אם אקרא עליהם קצת, אז אזכר במעט יותר עלילה. זה עדיין "לא זה". הייתי רוצה לזכור קצת יותר, מהאווירה, מהעלילה. שאדע מה קורה שם.
לרוב מדובר בספרים שקראתי רק פעם אחת. אבל אם אני אוהב אותם, ראוי שאזכור קצת מה קורה שם. אולי הפתרון הוא קריאה שניה. לנטוש לכמה שנים קריאה של ספרים חדשים ולחזור על החומר

MonicaF

New member
אין חוקים

תעשה מה שאתה מרגיש.
אפשר להתייחס לזה כמו צבירת מידע (כולל רגשות) בצורת ספירלה. אולי לא חייבים לחזור אחורנית אלא פשוט להמשיך, כך שבכל נקודת זמן נתונה, אתה נמצא מעל מקום שכבר היית בו.
מקווה שאני מובנת.
בראש שלי זה מאד ברור

תמר עדי

New member
ממש ככה! כשהסתיים הסרט הרגשתי כאילו הייתי בלי

אוויר לשעה וחצי, וגם ישבתי על קצה הכיסא.

לדעתי סנדרה בולוק הייתה צריכה לקבל את האוסקר על הסרט הזה, להחזיק ככה כמעט לבדך סרט שלם, זה לא פשוט.

MonicaF

New member
אני חושבת שמוטיב

אני חושבת שמוטיב הלידה מאד דומיננטי בסרט הזה.
היא כאילו "ילדה" עצמה מחדש.
כשהיא יוצאת מהמים ליבשה מתוך הקפסולה הזו - זו ממש יציאה מרחם, מי שפיר, התנועות קשות לביצוע, זחילה.
בחלל לשמע קולות התינוק, היא קיבלה את רעיון הלידה מחדש.
בחלל הם היו מחוברים, כמו בחבל תבור, למתקנים למיניהם.

אני זוכרת שכשיצאתי מהסרט היו לי עוד דוגמאות למוטיב הלידה, אבל עכשיו יותר מחודש אחרי הצפייה, זה מה שאני זוכרת.

דיאנה1

New member
מרתק, לא חשבתי על זה

אני חשבתי שהוסיפו את הקטע של המים בסוף כדי לתת עוד הזדמנות להראות אותה עם גופיה ומכנסונים...

subatoi

New member
עוד דוגמה בולטת היא

כשהיא נכנסת לתחנת החלל הסינית, אם אני זוכר נכון, והיא פושטת את החליפה, היא נחה כמה שניות בריחוף בתנוחה עוברית, סוגשל.

דיאנה1

New member
סיפרתי לבעלי על התאוריה שלך והוא מיד נתן את

הסצנה הזו כעוד דוגמה

subatoi

New member
ואם רוצים להמשיך את זה (המשך
)

אז היא משוטטת בתוך התחנה והתעלות שלה עד שהיא יוצאת ממנה לדרך חדשה, כמו תינוק שנולד. או משהו כזה

avivs

New member
Space pirate captain harlock

סרט מד״ב מצויר על פיראטים בחלל והאנושות שהתרחבה למאות מושבות, ובסוף נלחמה על מי יקבל את הזכות לחזור לכדור הארץ.
עוד לא סיימתי. אני לרוב רואה סרטים בחלקים כשזה במחשב.
אנימציה מאוד מרשימה.

subatoi

New member
שיל"ד פרקים 16-17, סופסוף. אז ככה:

טוב לראות שהעניינים שהחלו להתחמם בערך בחצי העונה ממשיכים, בייחוד לאור ההתרחשויות של קפטן אמריקה 2 (ספוילרים לסרט להלן
).

פרק 16 היה נחמד, פרק 17 היה עמוס ואינטנסיבי. מרוב התרחשויות וטוויסטים כבר נמעך לי המוח. אבל זה היה טוב ואני מניח שחלק מהעניינים ייפתרו בפרקים הבאים, מן הסתם.
בסופו של דבר, נשארנו - שוב - בעיקר עם ערימה של סימני שאלה.

למה כולם היו בטוחים שהסוכנת האנד היא הידרה? עובדה שלא היו להם הוכחות, כי הם ויתרו על הרעיון די מהר.
אם הסוכנת האנד מנהלת את שיל"ד, מסתבר, איך היא לא השתתפה בסרט, אפילו קצת? או שהיא רק מנהלת מחלקת מבצעים או שקרכלשהו אחר.
לא הזכירו שפיורי נותר בחיים בסוף.
ווט"ף, גארט הוא רואה העתידות? מאיפה זה הגיע? מה עם קצת הסברים? ואם כן, למה זה הסתיים כ"כ מהר, אחרי בילד אפ של חצי עונה?
מה פשר הסצינה האחרונה, בה גארט מקשקש בזמן שהאנד מדממת ו-וורד חושב?
מה הם הולכים לעשות עם הסדרה עכשיו כשהסוכנות כולה נפלה, ואין סרטי קולנוע באופק הקרוב? זה חתיכת קייס מאתגר לנהל סדרת טלוויזיה במקביל לעולם קולנועי, במיוחד בזמן משבר-פנים עלילתי כזה. איך ימשיכו? מה ישמרו לסרטים הבאים ומה יעשו כבר עכשיו? מעניין.

יתומת האופל חזרה

ווהוו! אני כל-כך אוהבת את זה שאין רגע שקט בסדרה הזאת, אף פעם! ואלוהים כמה שהתגעגעתי לפיליקס

*בוכה מרוב אושר*

MonicaF

New member
נראה לי שהיית צריך לשאול מה אנו צופים בחג

ראיתי המון בחג הזה.
למשל סיימתי את כל 17 הפרקים של סוכני שילד.
מאד אוהבת את הסדרה.
מתחיל להתחבר לי הכל, קפטן אמריקה, הנוקמים, איירון מן, תור.

the 100's ו-continuum

the 100's זאת בדיחה, חבל להכביר במלים.

continuum זו סדרה יותר נחמדה אבל בסופו של דבר מצפייה ב-5 הפרקים הראשונים היא מתכנסת לזאנר crime of the week בסגנון רוב פרקי תיקים באפלה , פרינג' ועל טבעי (כנראה, ראיתי רק פרק אחד או שניים מהאחרונה), ולפחות שתי הראשונות טובות ממנה בהרבה. אפילו the first wave (שחולקת עמה את רוג'ר קרוס) טובה יותר.

ובתור crime of the week בהתעלם מהרכיב העל טבעי ישנן הרבה סדרות מצוינות שרצות כרגע, בטח שאין לה מה למכור בז'אנר.

גלקטור

New member
לגבי קונטיניום - דווקא לא

זה מתחיל ככה אבל בסופו של דבר זה מתכנס לעלילה אחת.
ויש רק שתי עונות.

ועל טבעי זו סדרה מ-ע-ו-ל-ה. שנים שאישתי ניסתה לשכנע אותי לצפות והעונות הלכו והצטברו. ואז לפני מספר חודשים היה לי זמן ועשיתי מרתון של כל העונות. והתחבר לי כמה הסדרה הזו כיפית, עם המון הומור עצמי, ועדיין נוגעת לרגש, דמויות נהדרות (בייחוד דמויות משנה - כמו קראולי למשל). שווה לנסות שוב.
גם ,על טבעי אמנם מתחילה עם crime of the week , אבל לכל עונה יש סיפור מסגרת - שגם ממשיך לעונות הבאות למעשה והדמויות מתפתחות לאורך העונות.

למעלה