במה אנחנו צופים הסופ״ש?

Crisis, סדרה מטופשת לחלוטין

כל הסדרה (לפחות עד עתה, 6 פרקים) מבוססת על הורי החטופים שמבצעים פשעים למען החוטפים, כאשר בכל סדרת משטרה סוג ג' ידוע שמרגע היוודע דבר החטיפה למשטרה מיד נדבקים לבני המשפחה של החוטפים כדי לחכות לבקשת כופר. אבל בסדרה הזו, גם אחרי ש-5 הורים כבר ביצעו פשעים למען החוטפים עדיין הם מסתובבים בחופשיות ללא כל מעקב (גם אחרי שהודיעו שיהיה מעקב), וזו רק דוגמה אחת לחוסר ההיגיון שמלווה את הסדרה הזו.

וגיליאן אנדרסון, היא בכלל בתפקיד משנה.

MonicaF

New member
סוכני שילד משחקי הכס ומתלבטת לגבי

הסרט "כנס העתידנים" (vod) - אשמח לקרוא חוות דעת עליו, בלי ספוילרים בבקשה.

בשתי מילים? סרט נהדר.

בשלוש? לראות לראות לראות.

איך שאני מכיר אותך, נראה לי שאת תהני ממנו במיוחד ויהיה הרבה מה לדבר עליו אח"כ.

MxIxAx

New member
בדיוק סיימתי את הספר של כנס העתידנים

זה טוב שיש סרט, אני רוצה לראות אותו עכשיו ברצף הקריאה

MonicaF

New member
The congress

טוב, חור בהשכלה שלי. סטניסלב לם.
ראיתי את הסרט.
אני עוד מעכלת אותו.

kenny66

New member
התאכזבתי ממנו

אולי בגלל ההייפ שהיה סביבו אבל יצאתי בהרגשה של "וזהו?" לא השאיר עלי שום רושם משמעותי.

MonicaF

New member
זאת הבעיה כשמעלים לך ציפיות

אני תוהה מה הדרך הכי נכונה להמליץ על סרט טוב...
בכל זאת אנסה לצפות בו הערב.

Arthur Dent

New member
אני שמח ששאלת

בגדול המלצה יעילה מסתווגת ל-2 אפשרויות:

ק"ג) היכרות של הממליץ עם הטעם האישי של המומלץ
למשל: לי ולאביב אין כמעט טעם משותף, ולכן אם אני אגיד לו "זה סרט סבבה", הוא ידע להזהר מהסרט הגרוע/מפחיד/משעמם הזה, וכנ"ל ההיפך.

י"ה) פירוט ספציפי יותר של הרושם שהותיר בך הסרט, או הנושאים שדיברו אל ליבך.
לדוגמא:
בסרט הזה העלילה לא רלוונטית,
או העלילה מעניינת מבחינת פוליטיקה וריפוי סרטן המעי הגס
או הסרט הזה עשיר/דל מבחינה ויזואלית, וזה מה שיש לו להציע
או מהותו של הסרט הזה היא בציצים של בחורות, ואת זה הבמאי מיטיב להציג על ידי שימוש בסימבוליקה עדינה, ודגש על ערכי משפחה.
או, הסרט מעביר כמה מסרים בנושאי קונפליקט בין סביבה ודת
או - הסרט גורם לצופה להקיא, ויש בו הרבה פאתוס ודכאון, ולכן אהבתי אותו מאד, כי אני מאד מזדהה עם דיכאון וסרטים בצבע בז' עם רגעים ארוכים שמתמשכים אל תוך איזור התעשיה של לוד.

כמובן שאת לא צריכה אותי בשביל לדעת מה טוב לך,
ואשמח לקרוא עוד ביקורת שלך על סרטים.

כמובן שאם יש נושאים ספציפיים יותר שמוכרים לקבוצת אוכלוסיה מסויימת, אפשר וכדאי להזכיר את הכובד שלהם והגישה אליהם בסרט. זר אולי לא יבין, אבל מי שיבין, ישמח מאד.

MonicaF

New member
יש הבדל בין המלצה לבין ביקורת מושקעת

או אפילו ביקורת קצרצרה.

למשל כתבתי על הסרט לגו שהוא מטריף מצחיק ואין רגע דל.
אבל אילו קראתי חוות דעת כמו זו שכתבתי, לפני הסרט, זה היה פוגע לי בצפייה.

ומה שכתבת על אביב נכון גם לגבי מלבד סרט רכבת הקרח
כי מה שכתב על רכבת הקרח גרם לי לירות את עצמי ישר לכיסא באולם הקולנוע.
המממ... בוא נראה: מה הוא כתב? רגע, אני מחפשת כאן.

הנה הפוסט של אביב:
"לא משנה כמה פעמים תראו את הטריילר או תקראו את התקציר, לא יהיה לכם מושג מה קורה בסרט המטורף הזה.
אחת החוויות החזקות ביותר שעברתי בקולנוע בשנים האחרונות.
סרט מהפנט, אלים, בוטה, מותח, מפתיע, אפל, פסיכודלי ופשוט השאיר אותי המום.
..."

(היו עוד משפטים, אבל אחרי תיאור זה אני כבר לא הייתי על הכיסא מול המחשב.

אז מה אפשר ללמוד מזה? אני חושבת שמה שאפשר ללמוד זה פשוט להשמיט מלים כמו "נהדר" "אדיר" "מטריף" "אחלה סרט".
אנסה לזכור להבא

subatoi

New member
והתערוכה של דה וינצ'י.

מגניב לאללה לחובבי מכונות, היסטוריה ומדע. כנראה משעמם לחובבי אמנות, כי החלק האומנותי הוא הקצר יותר מבין השניים. בילינו שעתיים שלמות בחלק המדעי ו-5 דקות בחלק האומנותי.

אין לי הרבה ניסיון, אבל גם תערוכת החלל שהיתה בקיץ היתה מגניבה מאוד, אבל עם לא מעט סימני שאלה ותמיהות בארגון שלה. אתר אינטרנט צולע, פייסבוק מקרטע, פחות מדי תמונות מהתערוכה שהיו יכולות להלהיב יותר מכל פרסומת עלובה. מעט מדי באזז, דגמים לא-מושלמים, הסברים לפעמים-מצומצמים-מדי (שבטח נשמרו לגרסת האוזניות שמדקלמות הסברים).
אבל היה מאוד מגניב לראות את כל ההמצאות, הדגמים, השרטוטים. לראות המוני אנשים שמסבירים לילדים שלהם. ולראות שהמדע הוצב לפני האמנות בסדר התערוכה. הרבה יותר טוב מהחששות שלי.

החדשות הרעות הן שהיא מסתיימת מחר. או ביום שני. תלוי לאיזה מהפרסומים מאמינים.

MonicaF

New member
shoot it

all your questions
זהירות
לפרק 18 סוכני שילד.
.
.
.
.
.
.
.
1. אני חוששת שריינה, האישה בשמלה הפרחונית, תהפוך פתאום לדמות חיובית. זה מאד יקלקל לי.
2. אני מ-א-ד אוהבת את ההתאהבות של וורד בסקיי. מקווה שיביא לנו הרבה אקשן!
וג'מה... הממ, או שהתרגלתי אליה או שהיא השתפרה. כפי שכתבתי לפני מספר ימים, היא נראתה לי מאד לא אמינה. כמו איזו שחקנית פורנו שמשחקת את החננה עם משקפיים גדולים כאילו להמחיש את דמות החננה, כדי שעוד רגע תסיר בגדיה וכולנו נישאר וואו המומים.
אבך פיץ - אחלה.

subatoi

New member
השאלות שלי אחרות, חלקן נמשכות עוד מפרק 17.

כמובן:

1. שוב, מה הקטע שגארט הוא רואה העתידות? מאיפה זה בא פתאום? מה עם איזה הסבר יותר מעמיק למניעים שלו? זה נראה כ"כ תלוש. במקום שיהיה מדובר באיזה באד-גאיי מדופלם, נמסיס של שיל"ד או של קולסון, זה פשוט סוכן אחר שלא שמענו עליו עד לפני כמה פרקים. בלי שום אפקט רגשי. הוא חצי מתואם עם הידרה, חצי לא אכפת לו מהם. זה קשור? זה לא קשור? ווט"ף.
2. אז קולסון קיבל לידיים את ניהול מה שנשאר משיל"ד (למרות שמקפטן אמריקה 2 נותרנו עם הרושם שהכל התפרק לגמרי ואין סיכוי בכלל בחיים אי פעם שישאר משהו), ובורח די מהר ברגע שהקולונל הזה מודיע על הגעתו. אז מי מטפל בכל זאת במה שנשאר שם?
3. המתחים עם מיי די נעלמו, אין רמז לגבי מה-הקטע-של-וורד (שטיפת מוח? השפעה היפנוטית? הרי ברור שהוא יחזור לצד של הטובים די מהר).
4. אם יואילו להביא שוב את פיורי, והוא יואיל בטובו לדבר פעם אחת פנים אל פנים עם קולסון, זה ממש יזיז את העלילה במקום כל המשחקים האלה.

אבל חוץ מזה, הכל בסדר

צריך להנמיך ציפיות לקראת סוף העונה.

הלדין

New member
תשובות

1. הסוכן גארט חשוב מדי מכדי שיסבירו מייד את המוטיבציות האמיתיות שלו למעשיו.
2. הסוכן קולסון פשוט לקח סמכות במקום שלא נשאר אף אחד שייקח סמכות. מדובר עדיין בדמות מכובדת מאד בסוכנות המגן ואחת שאנשים נוטים לציית לה אבל, בסופו של דבר, רק הצוות שלו היה מוכן ללכת אחריו כשקולונל טלבוט הגיע. הוא לא רצה לתת תשובות כשיש לו שאלות בוערות משלו לענות עליהם.
3. המתחים עם מיי עדיין שם. הוא כבר לא רואה אותה כידידה אלא כבעלת ברית. לגבי וורד, הסוכן גארט הכניס אותו לסוכנות המגן כך שנאמנותו הראשונית היא לגארט. הסוכן מצא אותו בתקופה קשה בחיים - אם לשפוט מהפלאשבקים - והראה לו דרך לצאת משם או לפחות כך אני מבין את זה. הוא פחות או יותר הסביר איך המהלכים שלו והאישיות שלו נבנו כדי לקנות אמון.
4. טוב, נאמר שפיורי ישוב בפרק האחרון של העונה.

למעלה