במה אנחנו צופים הסופ״ש?

subatoi

New member
המממ...

1. כן, אבל יש להנחית פתאום דמות חדשה עם טוויסט מטורף בצורה שתתלבש טוב, ויש לעשות את זה בצורה פתאומית מדי שמעוררת רק תהיות לגבי ראשם של הכותבים.
2. הוא קיבל את הסמכות, אם אני זוכר נכון, מהסוכנת האנד. ואז הוא פתאום מחליט להתקפל משם אחרי 3 דקות (על המסך). יש לו סיבות טובות (טלבוט), אבל זה עדיין מהר מאוד.
3. לגבי וורד, יש שם משהו הרבה מעבר לזה. מהפרק הזה ברור שוורד היה שתול שם לאורך כל הדרך. זה לא סתם נאמנות ראשונית בגלל זכרונות מהעבר. הוא שיתף פעולה לאורך כל הדרך ולא הופתע מהטוויסט. הוא אפילו לא התלבט.
4. "נאמר"? נגיד.

הייזל

New member

1. לפני כמה פרקים, כשגארט הופיע [לראשונה או שוב] הם דיברו על כך שהוא והצוות שלו ניסו לתפוס את קווין על האי כשסקיי חדרה למתחם שלו. אז הוא לא ממש הופיע משום מקום, הם בנו לו סיפור רקע.
2. אם קולסון יכנע לסמכות של הקולנול לא תהיה סדרה. או שהעונה תגמר מהר מדי.
3. ראיתי עכשיו את פרק 19 ומאוד קיוויתי שוורד יחזור מהצד האפל. לא חושבת שזה יקרה אבל עדיין מקווה.
4. שוב, ראה את תשובה 2. זה יגמור את העונה מהר מדי.

אה, והערה אחרונה: בפרק 19 נפתחת רשימת שאלות חדשה לגמרי. |אנחה| שונאת סדרות שכאלה. אם ווידון לא יתאפס על עצמו במהירות הסדרה הזאת תלך בעקבות "אבודים" לפח הזבל שלי.

subatoi

New member
כן, אבל.

(בלי שראיתי את 19)

1. כן, אבל. קשה לי לשים שם את האצבע על מה שהפריע לי. כל דמות שהיתה מתבררת בתור חוזה העתידות היתה מגיעה בהפתעה. לא משנה אם זה מישהו זר לגמרי, מישהו כמו גארט שהגיע לא מזמן, או נגיד מישהו מהצוות של קולסון בעצמו. אבל משהו שם לא עבד. אולי הטוויסט היה מהיר מדי כשגילו שזה גארט, אולי העובדה שאנשים התאוששו מהר מדי מההלם, לא יודע.
2. לא רציתי שייכנע חלילה (או יבלה חודשים בועדות חקירה, כמו שהוא ציין). רציתי שיהיה איזשהו תהליך יותר מנומק לעובדה שהוא עוזב את מה שנשאר משיל"ד בלי להביט אחורה. שהוא ישאיר מישהו שיהיה בקשר איתו, שהוא יגיד משהו למישהו ("אתה אחראי, הוסמכת"). כרגע זה נראה כאילו הוא מוותר על כל הסוכנות לטובת הצוות שלו. אז על הצוות שלו הוא באמת סומך, סבבה. אבל מה עם כל השאר? זה היה באחריות שלו! ועוד בתור מישהו שכ"כ מאמין בסמכות ובמערכת.
3. כנראה זה מיני-arc בתוך הסיפור הגדול, וזה לא הולך להגמר מהר. בכל מקרה, גם זה נעשה מאוד מוזר, בלי שאני יכול לשים עליו את האצבע.
4. אפשר להביא את פיורי ולהזיז את העלילה גם בלי להגיע לסיום העונה
במקום משחקים של "בוא נטוס לערבות קנדה הקפואות בגלל מסר מיסתורי"-ונחכה לפרק הבא כדי לראות למה הגענו לכאן.

כתבתי את זה בהודעה המקורית ומחקתי בסוף: אולי אני לא בקטע של סדרה עם arc רציני. יש סימני שאלה שנראים לי לגיטימיים, יש כאלה שנראים לי תמוהים, כאילו הכותבים לא שמו לב לזה שהם הפכו את הכיוון של וורד. בד"כ יש איזו התייחסות, משהו שמבהיר לצופים מה קורה, חלקית. אז אפשר למשוך את זה על כמה פרקים, כן. אבל משהו שם מוזר.
אבל אולי סימני שאלה לגיטימיים ופשוט יותר מדי זמן לא ראיתי סדרה עם arc רציני, לא יודע.
נמתין לסוף העונה לראות איך זה ייגמר (ולהסתכן בקליפהאנגר שישאיר אותנו לעונה הבאה
).

MonicaF

New member
וורד ו-arc

מה הכוונה ל-arc?

וורד - אתם מדברים על כך שיחזור לצד הטוב. איך אפשר? אחרי שירה בכמה אנשים מהצד הטוב? האנד, שני החיילים במעלית, ויש עוד בטח. לי יהיה קשה לסלוח לדבר כזה.

subatoi

New member
וורד ו-arc

וורד - זה מה שעושה את כל העסק מוזר. ברור שהוא יחזור. מה האפשרות האחרת? שדמות טובה תשאר כדמות רעה-קבועה לכל אורך הסדרה? או שג'וס ייפטר ממנו ויהרוג אותו או משהו.
מצד שני, אם הוא יחזור להיות טוב, זה באמת יהיה דרמטי אחרי כל מה שהוא הספיק לעשות.

נראה.

arc - קשת עלילתית. או במילים אחרות, סיפור שנמשך על פני כמה פרקים, להבדיל מפרקים שעומדים בפני עצמם.

subatoi

New member
אגב, מה שבאמת צריך לחשוש ממנו לדעתי

הוא העובדה שמכיוון שרוב ההתרחשויות הגדולות בקשר לשיל"ד יישמרו לסרט הקולנוע הבא, מטבע הדברים, הסדרה תיוותר עם הפירורים. או שתהיה מריחת זמן אחת גדולה בלי לגלות לנו כלום, או שיעסקו במרדף אחרי דברים קטנים ולא משמעותיים. שזה בערך מה שהיה בחצי הראשון של העונה.
וזה לא חייב להיות ככה.

MonicaF

New member
לי עדיין מציק פרק 9

אבל קודם לשאלותיך:
1. גם לי נראה תלוש הקטע עם גארת. היחידה שמצליחה ללצקת קצת הגיון (בינתיים) היא ריינה. אנחנו מזדהים עם התמיהה שלה.
2. אנחנו מקווים שעוד אנשים יתפסו פיקוד בשילד, כפי שקולנסון עשה, ואז יתאחדו כולם. נראה. בינתיים נראה דווקא שהקולונול שהודיע על הגעתו, תפס פיקוד, הוא הבא בתור לפי הדרגה.
3. אילו מתחים עם מיי? מול קולסון? כי אם מול קולסון, אז בשביל זה יש את הפרקים הבאים, אני מקווה. כך גם וורד. זה החומר לפרקים הבאים.
4. כולנו מחכים לפיורי

חוץ מזה לא הכל בסדר. פרק 9 השאיר אותי עיקום פרצוף.
אני מעתיקה לכאן את התקציר מויקיפדיה:
A mysterious force threatens Coulson's team when they bring in a StatiCorp safety inspector named Hannah Hutchins (Laura Seay) who is blamed for an explosion that killed some technicians at StatiCorp's Particle Acceleration Complex where it is believed that she has manifested telekinesis by Coulson. Fitz and Simmons plan a S.H.I.E.L.D. Academy-style prank on Skye revolving around May's past. After the plane makes an emergency landing, they soon discover that the mysterious force is actually a Particle Acceleration Complex worker named Tobias Ford (Robert Baker) who is trapped between Earth and "Hell" (which Tobias believes that he is being dragged to) following the explosion and is targeting Hannah to protect her from those who would try to harm her as he accidentally caused the explosion to get time with Hannah. After Tobias defeats Ward, May manages to defeat Tobias at a nearby barn and convinces him to let go causing Tobias to disappear to an unknown location. Skye is thanked by Coulson for identifying Tobias Ford and getting to know more about May's past. Coulson's team plays a game of Upwords as Fitz comes in with shaving cream on his face, unaware that May was the one who pulled that prank.

מה זה ה"Hell" הזה? לא הבנתי מה קרה באמת לטוביאס. כי כמו שהשאירו את הפרק, הוא רוח רפאים???

subatoi

New member
מצטער, עבר יותר מדי זמן מאז

שראיתי את הפרק פה בשידור של יס. לקח לי המון זמן להזכר בו. אבל אם אני זוכר נכון, הוא מת בסוף.

MonicaF

New member
לרכבת הקרח

שכשהאדם מנסה לפקח על חלוקת משאבים למען הישרדות המין האנושי, כל מה שהוא כביכול למד במשך ההיסטוריה, לא יעזור לו לקיים זאת ללא אכזריות, צביעות, היפוך המוסריות, ערמומיות, ועוד.
שדווקא מי שהיה בתחילת חייו שלילי וכביכול חסר תקנה, יכול להפוך למנהיג ו"לטהר את נשמתו".
שאנשים שאנחנו כל כך מעריכים ומוכנים ללכת באש ובמים אחריהם, יש להם אינטרסים ארסיים חבויים. אולי יום אחד נגלה אותם. שכל מערכת שנאמין בה, מסתירה מהפרט את האמת.
שהתרבות המערבית מתדרדרת נורא.
שלא תמיד בחיים יש שחור ולבן, אחורה או קדימה, כן או לא - יש גם דרך צידית, כיוון אחר.
שטילדה סווינטון ממשיכה להרשים במשחק שלה.
שדוב יכול להיות עלה זית, ויונה (הבחורה) קיבלה את שמה בצדק (הרכבת=תיבת נוח).

subatoi

New member
כ"כ טוב או כ"כ רע?

כי זה יכול להתפרש לשני הכיוונים.

מיכאל ג

New member
ביזאר קשה

אולי זו מטאפורה מקושקשת על המין האנושי או משהו, אבל בתור עלילה עם הגיון כלשהו זה לחלוטין לא עובד. אפילו לא היה הסבר למה הם על רכבת, למה הם נוסעים. בגדול זה היה כמו הסרטים האלו של טרי גיליאם (לאחת הדמויות אפילו קוראים גיליאם) או ז'אן פייר ז'נה שכולם אימג'ים הזויים ואנשים שאומרים משפטים סתומים, קצת כמו ברזיל או עיר הילדים האבודים. איכשהו הבנתי ממה שאחרים אמרו על הסרט שזה מין סרט אקשן, וזה ממש לא מתחיל אפילו לתאר את מה שקורה שם. אישית ממש לא אהבתי את זה.

מיכאל ג

New member
ועכשיו גיליתי שזה מבוסס על קומיקס צרפתי

ולפי מה שקראתי עליו ברשת נראה שהעלילה שלו רוטשה לבלי הכר והמון פרטים הושמטו מהסרט.

MxIxAx

New member
חזרתי מספיידרמן המופלא 2 לא מזמן

הייתי נותן לגובלין סרט בפני עצמו.. את הקרנף הייתי רק משלב אבל בצורה יותר רצינית מהסרט

MxIxAx

New member
התחדשתי בפרק השני של העונה הרביעית

משחקי הכס
מישהו פה מצטער על הסיום?

MxIxAx

New member
השמועה אומרת שגורלו לא נקבע

מבחינת מה שעלה לאוויר ז"א

avivs

New member
הראשון הרגיש לי מיותר.

מהשני נהנית יחסית יותר?

MonicaF

New member
כנס העתידנים – The Congress

לראות? כן.
למה לראות אם לא ממש נהניתי? בגלל הרעיון.
רגע. אם הרעיון הוא העיקר, אז למה לא פשוט לקרוא את הספר?
באמת, נראה שהייתי נהנית מהספר יותר. אבל כן.. אין לי זמן. חוץ מזה, זו רובין רייט (פן) הנסיכה שלנו. ובנוסף, רוב היוצרים ישראלים, אז זה מוסיף לי איזו גאווה. כל הכבוד להם.

מכאן
ממש קטנים:

** מה לא אהבתי בסרט?
* החלק הראשון, שמצולם רגיל, ארוך מדי. הם ניסו כנראה להעביר אווירה שהספר כן הצליח להעביר.
* הדגש החזק על אנימציה של פעם היה מיותר. הלא בסרט מדובר על אנימציה משכנעת שמשתמשת במראות מציאותיים, ואילו האנימציה בסרט היתה ברמה די "פרימיטיבית" בהשוואה ליכולות של היום. אני משערת שהסיבה לכך היא כלכלית. ואולי רצו בכל זאת לעשות סרט "מיוחד".

** מה אהבתי בסרט?
* העושר בסוגי המדיה. פעם סרט רגיל, פעם סרט שנראה רגיל אבל אומרים שהוא אנימציה, פעם סרט מצויר, פעם שחור לבן, שילוב בין כמה סגנונות שונים. עושר. ולמרות עושר זה, אתה לא מאבד את הקשר עם הדמות האמתית.
* למעשה, במקום ראשון, אהבתי את הרעיון עצמו. אבל זו הבאסה עם הסרט הזה אני חושבת, שלא הצליחו להיות אוטנטיים ביחס לספר שאפילו לא קראתי, אני רק משערת שהוא באמת מתעלה על הסרט. מרגיש כאילו מתחת ל"עור" משהו אחר חי, משהו שאוכל לראות את פניו רק מקריאה ולא מצפיה בסרט.

** מה אני מסיקה מהסרט?
* לאדם עם נטייה למלנכוליה יש יכולת גם לראות את האמת וגם להבין ולהשתלב ב"חברה שקרית". אולי אנשים מלנכוליים הם האנשים החזקים ביותר, הגיבורים האמתיים, כי הם מסוגלים לחיות בשני עולמות ועדיין להישאר הם עצמם.

למעלה