במה אנחנו צופים הסופ״ש?

MxIxAx

New member
צפיתי עכשיו בפרק 20 של ARROW

אני עייף מדי בשביל לבקר אותו כרגע

morashty

New member
Penny Dreadful

שני פרקים ראשונים.
בינתיים יש הרבה רעיונות מגניבים, אבל הסדרה מאוד לא ממוקדת. ההרגשה היא שהסדרה מנסה לדחוס יותר מדי קווי עלילה מבלי שהיא החליטה מה היא בעצם רוצה להיות, כך שכל העסק יוצא קצת מבולגן. הניסיון ליצור מרחב היסטורי בו ג'ק המרטש, פרנקנשטיין ומינה מוריי פועלים אחד לצד השני הוא יפה על הנייר אבל בסדרה השילוב ביניהם עדיין לא לגמרי טבעי, והרושם שנוצר הוא שאתה רואה 3-4 סדרות שונות שבמקרה הגיבורים שלהם נפגשים אחד עם השני ברחוב. ובכל זאת, הפוטנציאל קיים, סצנת הסיאנס והסוף של הפרק השני היו מגניבים למדי והפתיח של הסדרה מהפנט, אז בינתיים אני ממשיך.

avivs

New member
חששתי מזה.

גם הטריילר היה מבולגן.
אנסה בהקדם.

annefan

New member
סוף עונה של Person of Interest

א. holy shit
ב. הסדרה היא כבר לגמרי ז'אנרית
ג. התחושה של הפינאלה היתה לגמרי באטמן
ד. הנקודה הקודמת לא באמת מפתיעה

הפרק האחרון של משחקי הכס

פיטר (טיריון) כזה שחקן מדהים. ממש מחאתי כפיים וקיפצתי על ערימת כריות בסצינת הסיום. ואוברין...אני ממש דלוקה על אוברין. לא מראים אותו מספיק בעירום.
בנוסף - הפרק האחרון של יתומת האופל.
הלנה

MxIxAx

New member
עד עכשיו

אני צופה בעוד פרק.. נראה לי שזה החמישי, יותר מאוחר

ברור שעד עכשיו

הפרק הכי טוב בכל העונה אמור להיות פרק 9, כמו תמיד. ולפי מה שאני יודעת עליו, בהתבסס על קריאת הספרים + השם שלו, הוא יהיה^^.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לסוף העונה

בפרק 9 יש את הקרב על החומה, ובפרק 10 (שנקרא "הילדים") יש את הבריחה של טיריון (והרצח של שאיי וטיווין), ואולי גם את זומביקאט והפגישה של בראן עם העורב בעל 3 העיניים, אז כנראה שפרק 10 יהיה הכי מלא במאורעות גדולים.

אממ, האמת שאני דיברתי על

הקרב בין סר גרגור לאוברין. שאמור להיות ב-9, כי קוראים לפרק the viper and the mountain או ווטאבר.
מעניין אם יעשו את הרצח של שיי גם בסדרה. בספרים זה היה מתבקש (היא בגדה בו בשביל כסף, אז מגיע לה), בסדרה היא לכאורה באמת התאהבה בו אבל, הממ, החליטה שהיא רוצה להרוג אותו אחרי שליבה נשבר (איזו רגשנות שלא מתאימה לאווירה של הסדרה!) אז כאילו...טוב, לא יודעת. אני מקווה שישאירו אותה. סצינת הרצח שלה היתה סצינה טובה. (אם כי הם גם לא הלחינו את השיר בסדרה. ידי זהב. או אפילו הזכירו אותו. זה היה שיר טוב.)
אבל הכל מתקטן ומתגמד לעומת הקרב של גרגור ואוברין! זאת היתה הסצינה הכי אהובה עלי בספר!
חוצמזה: פרק 9 הוא מסורת.

נ.ב
אני לא חושבת שהם יכניסו את זומביקאט כבר בעונה הזאת. ז"א, בספרים היא לא עושה כלום עד נכון לעכשיו (=לא מוזכרת יותר מאז הספר השלישי). הם אפילו לא יכולים להמציא לה עלילה חלופית כי אין להם שום מושג או כיוון לגביה...אז מה, כאילו, פשוט יראו לנו אותה וזהו?
צריך גם להיות איפשהו את הקטע של אריה רוצחת את כלב השמירה. הם בונים לקראת זה ובונים לקראת זה. ואז: ואלאר מורגוליס!

Rodrik Harlaw

Well-known member
את טועה

זה פרק 8, ובכל מקרה זה רחוק מלהיות הרגע הכי גדול בעונה.

אריה לא רוצחת את הכלב בספרים. היא משאירה אותו לגסוס.
למעשה יש תיאוריה די מבוססת שבריאן פוגשת אותו בספר הרביעי.

Rodrik Harlaw

Well-known member
אז למה חשבת

ש*צריך* להראות את אריה הורגת את סאנדור? גם בספרים היא לא הורגת אותו (ולמעשה גם מסרבת להקל עליו, ובמקם זה משאירה אותו לגסוס, אאז"נ).

אוקיי, נחלק את זה: כי בספרים

הוא נפצע בקרב ה-chickens שלהם וגוסס כתוצאה מכך, ובסדרה הוא לא. הם יכולים כמובן להכניס אותו לעוד קרב ולפצוע אותו שם...אבל עושה רושם שהם בונים לקראת זה שאריה ממש תהרוג אותו באופן פעיל: במיוחד בפרק האחרון שלהם. זה שהיא מזכירה את השם שלו ברשימת to kill list שלה, זה שהיא מתאמנת בחרב ומנסה לדקור אותו - אולי בצחוק, אולי לא...אני פשוט חושבת שלשם הם מכוונים. זה גם יהיה יותר...דרמטי כזה. מאשר סתם להשאיר אותו לגסוס.

המשך

וגם, אני לא מאמינה בתאוריה הזאת, ולו רק בגלל שיותר מדי דמויות מתות (או מתות לדעת הקוראים) וחוזרות כבר ככה (בריאן סיימה את הספר הרביעי עם חבל תליה סביב הצוואר שלה, זומביקאט, אאיגון)...אני לא חושבת שמתאים למרטין לחזור על אותו טריק כ"כ הרבה פעמים.
באופן כללי אני מאמינה רק בתאוריות שיש להן רמזים ממש מובהקים בספרים: ג'ון סנואו הוא הבן של ליאנה וראיגר, טיריון יקבל דרקון...הדברים האלה.

נ.ב
תפוזבל אכן התעלה לרמות זבל חדשות ומופלאות. כל פעם שאתה חושב שיותר גרוע הוא כבר לא יהיה, הוא מפתיע^^

Rodrik Harlaw

Well-known member
לפעמים
לספרים

הם משנים את סדר הדברים. זה לא אומר שהתוצאה הסופית לא תהיה דומה.
גם ברמה הדרמטית כנראה עדיף שהיא דווקא תשאיר אותו לגסוס ולסבול כי זה מראה שהיא במקום יותר אפל; היא רוצה שהקורבנות שלה יסבלו, אם זה אפשרי.

זה לא בדיוק חזרה במקרה של סאנדור, כי יש מצב שהוא פשוט נשאר באי.
מהפרק של בריאן היה ברור שהיא לא מתה, וידענו את זה הרבה לפני החמישי.
גריף הצעיר הוא כנראה לא באמת אייגון הבן של רייגאר, אלא מתחזה (למרות שגם אם הוא כן, אז היו רמזים לאפשרות הזו).

באמת? אני סקרנית, איזה רמזים?

כנראה פספסתי אותם. וחוצמזה, איך הוא יכול להיות בעל שיער כסוף ועיניים סגולות אם הוא לא אאיגון? אלה צבעים יחודיים לטארגאריינים בלבד (שיער אפשר לצבוע, אבל אני לא חושבת שהיו עדשות בזמנם P: ) מה גם שקונינגטון (איך שלא אומרים את השם שלו) עושה רושם מאוד הגון בצורה נד-סטארקית כזאת. וגם היה פרק מנקודת המבט שלו, ולא רואים שהוא חושב על זה כעל תרמית. או שאתה טוען שהוא לא יודע על התרמית?
(על בריאן: זה לא היה ברור-ברור. כאילו, רק מבחינת "לא, הוא לא יהרוג אותה, זה פשוט יהיה טיפשי מדי וחסר טעם מדי אם הוא כן". אבל בכל זאת, היה לה פאקינג חבל מסביב לצוואר!)

Rodrik Harlaw

Well-known member
ובכן

יש כמה עבור סאנדור.

גריף יכול להיות בעל מראה טארגי למשל אם הוא מבית בלאקפייר שמתחזה (ללא ידיעת ג'ון קונינגטון) לבן של רייגאר. כנראה שגם אייגון עצמו לא מודע למוצאו.

מרטין כתב את זה בצורה כזו שברור שהיא לא מתה. אמנם היה חבל מסביב לצווארה, אבל היא צעקה מילה (כנראה "חרב").

תיהני.

למעלה