במה אנחנו צופים הסופ״ש?

Rodrik Harlaw

Well-known member
*כנראה

שגם אייגון צ"ל כנראה שגם גריף.

בלאקפייר היו ממזרים טארגים שהפו ללגיטימיים ע"י המלך, ניסו לתפוס את הכס והוגלו ומאז הם חולמים לחזור לווסטרוז. הפלוגה הזהובה נאמנה להם.

כן, אני זוכרת אותם

אבל התאוריה עדיין נדמית לי קלושה. גם בהסתכלות על העלילה הרחבה, לעשות אותו מתחזה יהיה טיפשי כמו להרוג את בריאן אחרי שהרצנו אותה במרדף שווא כל הספר הרביעי. כאילו, תחשוב על זה: מופיע בחור שטוען שהוא אאיגון. ואז מתברר שהוא לא באמת אאיגון, כלומר אאיגון מת בדיוק כמו שהנחנו עד עכשיו, כלומר חזרנו לנקודת המוצא, רק שיש עוד מישהו שרוצה את הכתר. כאילו שאין מספיק כאלה בינתיים.
לא, זה יהיה הרבה יותר מעניין אם הוא יהיה אמיתי.
אם כי אז אנחנו תקועים עם 4 ראשי דרקון: דאני, ג'ון, טיריון ואאיגון. ז"א שאנחנו בטוח טועים באחד מהם. אולי בסוף טיריון לא יהיה ראש דרקון כי אין בו דם טארגארייני (לא קונה את התאוריה שיש בו, קלושה מדי), אלא סתם יהיה ימין המלכה או משהו ודאני תרשה לו לרכב על דרקון מדי פעם?

נ.ב
אני היחידה שחשבה שהמילה שבריאן צעקה היתה "ג'יימי"?

לפחות עד הספר החמישי נהניתי לחשוב ככה. ושאז הוא יופיע איכשהו, יהמם את כולם בכאפות מיד הזהב שלו ויציל אותה. זה היה יכול להיות מגניב P:

Rodrik Harlaw

Well-known member
ממש לא

במועצה של מלך שהוא עזר להעלות לשלטון תהיה לו הרבה יותר השפעה מאשר היה לו עם המלכים הקודמים, אז זה בוודאי לא "טיפשי".
בכל מקרה, אנחנו לא יודעים הכול על ואריז, אז קשה לומר מה השיקולים שלו. בהחלט יכול להיות שואריז הוא בלאקפייר (השם שלו מסתיים ב- rys), ושגריף הצעיר הוא בעצם אחיין שלו.

זה באמת יהיה מעניין אם הוא אמיתי (כלומר אחיין של דאני, והיורש לפניה), ודאני תהרוג אותו, אבל יש הרבה עדויות לכך שהסיפור אחר (אפילו חוץ מאלו שמופיעות בלינק).

Rodrik Harlaw

Well-known member
איפה

נפגע הפוטנציאל העלילתי אם מתברר שהוא בלאקפייר?
זו לא חזרה לנקודת המוצא, כי זה יסביר הרבה מההתנהגות של ואריז ואיליריו. למשל, למה לאיליריו לתת לגריף חינוך מצוין, אבל לשלוח את דאני וויסריז לנדוד בכל אסוס בתור ילדים קבצנים. הרי אם גריף הוא באמת אייגון טארגריין, אין הבדל בינו לבין השניים האחרים, אז למה בו הוא כן השקיע ובדאני וויסריז הוא "נזכר" רק יותר מאוחר.

כי הם לא היורשים האמיתיים?

אם אאיגון חי, הוא הבא בתור בסדר הירושה (בן של יורש הוא לפני אח של יורש). להם הוא עוזר בלי קשר בגלל שהם גם מהמשפחה. אבל אם הוא מלכתחילה רוצה לסלק אותם מהדרך (מה שהגיוני לעשות לתובעים האמיתיים לכס כשיש לך תובע לא אמיתי שאתה רוצה להושיב עליו), כל מה שהוא היה צריך לעשות הוא פשוט לא לעשות כלום. שני ילדים בעיר זרה בלי אף אחד שיעזור להם - הם היו מתים די מהר. להגיד שהוא שלח אותם לדותראקים ועשה את כל זה כי...כי הוא ידע שיקרה מה שיקרה ושבסוף וייסריז ודאני לא יפריעו לו? זה קלוש. *במיוחד* להשאיר בחיים מישהו לא יציב כמו ווייסריז. מה הוא היה עושה אם הוא עדיין היה בחיים כשאאיגון היה מופיע? רק בלגן, זה בטוח.
חוצמזה: לתת מניעים נוספים לואריז ואיליריו, מול לעמת אח ואחות (טוב, דודה ואחיין - אבל אחיין של האח שדאני מעולם לא פגשה ותמיד העריצה, ילד שגדל במחשבה שהוא נועד להיות מלך ושכולם יאהבו אותו בלי שאי פעם עשה משהו אמיתי בחיים שלו, מול מלכה שכבר כבשה שתי ערים ויש לה 3 דרקונים אבל לכאורה התביעה שלה לכס חלשה משלו...ויש להם את כל הסיבות לא להסתדר...אבל מצד שני הם קרובי המשפחה היחידים שנותרו אחד לשני...יש פה פאקינג פוטנציאל אדיר. ואם מנצלים אותו ואז אומרים "אה, סתם, הוא לא באמת היה אאיגון" זה כמו להגיד בסוף שהמומינים היו כולם חלום של סנופקין. זה דפוק).
הנימוק שנותנים בלינק שלך לגבי שיער כסוף ועיניים סגולות - אאיגון היה תינוק: לכל התינוקות יש עיניים כחולות עד גיל מסוים, ובקושי שיער בצבע לא מוגדר (שכמעט תמיד משנה גוון כשהם גדלים). אחותי היתה בלונדינית עם עיניים כחולות עד גיל חצי שנה, ועכשיו יש לה שיער חום כהה ועיניים חומות. אז הגיוני מאוד היה להחליף את אאיגון בסתם תינוק בלונדיני ולחשוב שזה יעבור בשלום, גם אם לא היו מרסקים לו את הראש.
יש תאוריות שמסתדרות. יש תאוריות שפחות. זאת פשוט נראית לי מאולצת בטירוף.
אבל אני מניחה שנחיה (נחיה? נמות? מרטין יחיה?) ונראה P:

Rodrik Harlaw

Well-known member
זה לא מסביר את זה

לטעון שבגלל שגריף יורש לפניהם, אז לא צריך לדאוג להם זה לא רציני.
אם ואריז ואיליריו הם תומכי טארג' הם כנראה היו דואגים לדאני ואחיה מההתחלה, כי לתומכי טארג' חשוב שיהיה טארג' אותו יוכלו להשיב על הכס. בפועל, הם כנראה חשבו בדיעבד (ובגלל זה לקחו אותם תחת חסות איליריו רק מאוחר) להשתמש בדאני ואחיה, כדי לכבוש את ווסטרוז, ואח"כ להיפטר מהם.
אם איליריו לא דאג להם כי רצה להיפטר מהם, הוא היה יותר אקטיבי ושולח מישהו לטפל בהם.

יש אחלה פוטנציאל גם אם הוא בלאקפייר. זה יכול להיות שחזור של מרד הבלאקפייר מלפני 100 שנה.
בכלל, זה שהוא מזויף לא אומר שדאני תגלה את זה מוקדם, ועדיין היא תעמוד באותן דילמות של "יש לי 3 דרקונים וכוח צבאי אדיר, אבל אייגון קודם לי".

לטארגים יש מראה ייחודי. אולי גם בתינוקות זה לא משהו שנפוץ.

אפשר לדעת מי הם שיי וזומביקאט?

אני צופה בסידרה רק באנגלית - כלאמר ללא תרגום לעברית - ולא זכורות לי
דמויות עם שמות כאלו (כנראה שבתרגום לעברית??).

גם לא קראתי את הספרים....

Rodrik Harlaw

Well-known member
דמויות חדשות
לסוף העונה

מההודעה שלך אני מבין שלא קראת את הספרים (היה סימון ספוילר - למה התעלמת ממנו?), אז השאלה היא האם אתה מעוניין להיות מספוילר לסוף העונה ואולי גם העונה הבאה?

אכן, כפי שציינתי, לא קראתי את הספרים.

אני לא מפחד מספויילרים, אבל אתה לא חייב למסור תיאורי עלילה שלמים
רק בכדי ליידע מי הן שתי הדמויות האלו שהיזכרת, משום שהן כנראה עוד
לא הופיעו בסידרה....

דרגת הסקרנות לא גבוהה בהכרח......

Rodrik Harlaw

Well-known member
אוקיי
לספרים

שתיהן דמויות שאתה מכיר. כתבתי שהן חדשות בכותרת, כדי לנסות לצמצם את האפקט של הספוילר שבכותרת שלך (זומביקאט).

זומביקאט זה כינוי (שטבעו הקוראים) של דמות שאתה כבר מכיר, שמוחזרת לחיים והופכת לזומבי. גם את המנגנון לכך כבר ראית.
גם שיי מוכרת לך כמו שהחתול כתבה, אם כי היא הייתה הזונה של טיריון ולא החברה שלו.

Rodrik Harlaw

Well-known member
אאוצ'
לעתיד

היות ואת אישה, את עושה יותר מדי נזק לנשים כשאת כותבת כאלה דברים, ואני ^^חושש^^ שמתנקש, בהזמנת ארגון פמיניסטי כזה או אחר, עושה את דרכו אלייך. כלומר, מתנקשת.
להתראות, חתול. דווקא היית ^^בסדר^^

זה בסדר, אני אשרוד. יש לי עוד כמה נשמות לבזבז. מה גם שאני יכולה לגייס את הזונות הלוחמות מסינסיטי שיגנו עלי^^ (אני בטוחה שיש ארגון דומה להן בעולם האמיתי. הוא פשוט מגניב מכדי לא להתקיים)

ובכל זאת, כדי שלא ישתמע שאני שונאת נשים

(אני אוהבת נשים! אני אמזונה בנשמה!)
אז, ההבדל בין חבר וג'יגולו...הוא שבחבר את משקיעה יותר זמן וכסף P:
(או אולי פחות כסף? אני לא באמת יודעת מה התעריף של ג'יגולו טוב).

MxIxAx

New member
הייתי שם (קצת
)

אני סקרן מאוד מה יהיה עם קאליסי ואיחוד משפחת סטארק

subatoi

New member
פרק 21 של שיל"ד - עוד תשובות (
)

פרק טוב. הרבה התרחשויות (כרגיל), ואפילו 3 בדיחות טובות. קצת משחקי ריגול סטייל שנות השישים (משימה בלתי אפשרית?) וקצת מקגייווריזם רק הוסיפו לתחושה הקלילה יחסית.

סופסוף נאמר מה שהיה ברור כבר מזמן לגבי סקיי. מיי וקולסון לגמרי שולם-שולם-לעולם. מדחיקים את סוף הפרק הקודם (מן הסתם זה יצוף מחדש בפרק הבא, האחרון בעונה).
נראה שהעמיסו יותר מדי על הגב של הדמות של גארט. גם חוזה העתידות המטופש הזה, גם דת'לוק, גם מייצג (בעיני צופה שיל"ד) את הידרה. כתוצאה מזה הוא לא ממש מייצג בעיני הצופה אף אחד מהם באופן רציני. הוא סתם באד-גאיי וזהו.

אז מה יהיה הלאה?
אם הנוקמים 2 יוצא בחודש מאי, אז בעצם יש לנו פרק אחד עד אז, הפרק האחרון, וזהו. הסדרה תחזור רק בסתיו הבא.
ינצחו את גארט, אני מניח. אבל מה יהיה עם הידרה? הידרה גדולה מגארט ואי אפשר לנצח אותה בפרק אחד, בטח לא לבד. אבל בסרט יהיו להם דברים אחרים לעשות, שלא כוללים את הידרה. מעניין מה יעשו.
ופיורי בטח ירים ראש לקראת הסרט.

MonicaF

New member
פרק 21 שילד

הבת שלי שאלה אותי: אמא, את ראית קומדיה כשצחקת? כי זו לא נשמעה תכנית קומית.
הצחיקה אותי מאד מיי עם המשקפיים וההצגה שנתנה עם קולסון. הזכירה לי את הימים העליזים שלה ליד צ'רלי בסדרה שני גברים וחצי.
אבל חוץ מזה צחקתי מעוד כמה דברים שנראו לי מגוחכים ועכשיו שכחתי אותם.
ראית איך מכינים לוורד דרך חזרה לקבוצה? זה פתאומי מדי. אני אמורה לרחם עליו עכשיו ולסלוח לו. טוב נו, אזרום עם זה.
סקיי - לי לא היה ברור שהיא בת ל"מפלצות". האם הכוונה לבני עמו של תור או לחייזרים אחרים? חשבתי שהיא בת להורים מתוך שילד עצמו. אבל נראה שאתה צודק.
הקטעים עם הכלב היו קשים וחשבתי לעצמי שאם הוא באמת ירה בכלב, יש מצב שלא אראה יותר את הסדרה. זה היה גבולי מבחינתי

מסכימה איתך לגבי הדמות של גארט.
אהבתי מאד את הרעיון שכל התיקיות לא ממוחשבות, שהכל נייר. צחקתי כשהפילו את ארון התיקיות מהחלון
גדול
וריינה? היא לא נראית לך מתנדנדת כזה, כאילו היא לא בטוחה לצד מי היא? לי נראה שיש לה מניע אישי משלה, או שאולי היא עובדת עם קווין בסופו של דבר.
וצבא ה"רובוטים" האלה - זה נראה כל כך מבטיח. זה מעלה את הציפיות לפרק סוגר-עונה מלא אקשן.

subatoi

New member
(עוד
ים)

סקיי - גם לי לא היה ברור בדיוק מה היא (ואין לי מושג על איזה מפלצות הם מדברים), אבל היה ברור שיש בה משהו, וסופסוף מדברים על זה. קצת.

שעשע אותי הקטע בו סימונס אומרת למיי באוזניה שהיא נראית מעולה, בת 30
והיו עוד שני קטעים מצחיקים שאני לא זוכר.

סביר להניח שלריינה יש אינטרסים משלה. אולי קווין, אולי מישהו אחר. יש יותר מדי דמויות עצמאיות שם

צבא הרובוטים - שוב הצבא האמריקאי נכנס לתמונה וקונה חיילי-על? זה די נדוש. אבל שיהיה, נו.

ובעקבות ההערה שהעירו לי למטה (
), אז מה עושים עונה שלמה עכשיו בלי שיל"ד? הם יפילו את הידרה לבדם? שיל"ד יקום לחיים ברקע של הסדרה, ככה שיהיה מוכן עד הנוקמים 2?

למעלה