במה אנחנו צופים הסופ״ש?

Y. Welis

New member
הייתי רואה לפני. לא צריך לקרוא, וסביר שיהרוס.

הסרט עצמו ראוי למסך גדול - יש בו מגע אפי, אבל גם הרבה רגעים קומיים. טום האנקס מרשים - די קשה לזהות אותו בהתחלה...
&nbsp
למעשה כל הדמויות בסרט הם קבוצה של 5-6 שחקנים שעוברים בינהן (כולל שחקניות שמופיעות כגברים). לא הכל באותה רמה, אבל הביצוע מרשים ומיוחד.

דיאנה1

New member
למה יהרוס? אני הרבה יותר נהנית מקריאה

מאשר מצפיה בסרט. תמיד כשאני רואה סרט שאהבתי ומגלה אחר כך שהוא מבוסס על ספר אני מתבאסת שלא קראתי את הספר קודם. אחד החריגים בכלל הזה הוא מיזרי, אחד הסרטים האהובים עלי, וכשניסיתי אחר כך לקרוא את הספר נטשתי אותו מהר מאד, האווירה בו היתה שונה לגמרי מאשר בסרט ולא אהבתי.

Y. Welis

New member
תיארת יפה את הסיבה - למקרה שהסרט יהיה טוב יותר...

הסרט בעיקרון עומד בפני עצמו, ולא מניח שהצופה קרא. כך שראוי לבוא אליו בלי הכנה.
&nbsp
בד"כ אחרי סרט יש שאלות, שיהיה נוח לפתור בקריאה של הספר.

דיאנה1

New member
קראת את הספר? נראה לי שמי שצפה וגם קרא

יוכל להכריע בהתלבטות הזו.

Y. Welis

New member
אחרי שראיתי, אשמח לקרוא. אני מקוה שההבדל מובן

&nbsp
כי אחרי שתקראי, תגיעי לסרט עם ציפיות וביקורת, שלא יהיו לך אם תראי אותו לפני.

avivs

New member
אם מפרידים

את הסרט לחלקים, יש שם דברים טובים ומעניינים. אבל הכול ביחד, בתור יצירה שלמה, קרס תחת העומס. החיבור בין החלקים לא הורגש מספיק, אפילו שמדובר באותם שחקנים. הרגיש לי כמו אסופת סיפורים לא מספיק מגובשת.

subatoi

New member
החיבור באמת לא היה מספיק מורגש, ובכל זאת,

המאמץ והמקוריות ראויים להערכה. טוב שיש מי שחושב מחוץ לקופסה ההוליוודית המשעממת.

Serf SaN

New member
כן, וזה למה אף אחד מאולפני הענק של הוליווד הסכים לקחת

את הסרט תחת חסותו. אף אחד.
זה גם אחת הסיבות למה הסרט לא הגיע להקרנים בארץ.
האולפנים הגדולים אמרו שהתסריט מבלבל מדי ובסוף האחים בחרו ללכת עם אולפן עצמאי..

avivs

New member
אני ראיתי אותו בארץ

הוא הגיע, פשוט לא היה להיט.

Y. Welis

New member
אני ראיתי בסנימטק, עם תרגום. רוב הסרטים האלה לא מוערכים בזמן

אלא שנים אחרי, בפרספקטיבה. אולי עוד תגיע שעתו.
&nbsp
אגב חיבור נאראטיבים דומה, היה בסרט מאוד מעניין בשם Mr. Nobody מ-09'. קצת שונה כמובן, אבל עם אפקט דומה (וגם וריאציה של דמויות חוזרות עם אותו הקאסט).
&nbsp
סקרתי אותו כאן בזמנו - שווה לבדוק שוב. מסוג הסרטים שבפעם השניה עוברים טוב יותר, כי ה'לחץ' כבר לא קיים.

רנדל1

New member
אני לא מסכים

אני חושב שדווקא החיבור של כל הסיפורים מייחד את הסרט. כל הסיפורים בנפרד הם די סטנדרטיים בז'אנר שהם עוסקים. אבל כשמחברים אותם יחד ניתן למצוא את הרעיונות והנושאים המשותפים שהסרט עוסק בהם כאשר כל סיפור נותן זווית ראייה ייחודית לו. בנוסף הסרט נותן מעין הרגשה שקשה לי לנסח אותה של פסיפס אפי עצום של סיפורים. לראות סיפורים כל כך שונים שחולקים את אותו סרט הוא חלק מהגורמים לתחושה הזו. הקונספט הזה לא "עובד" על כולם אבל כשהוא מצליח
"לעבוד" אז הסרט נהיה סוחף ועוצר נשימה. אני חושב שאתה צודק שבאיזשהו אופן הסיפורים לא היו מספיק מגובשים אבל לי זה לא הפריע. ואת הרעיון שהשחקנים מגלמים כמה תפקידים בסרט מאד אהבתי, והוא גם מקבל הרבה משמעות בסרט. אני ממליץ לחכות בקרדיטים ששם רואים את כל הדמיות שכל שחקן שיחק, יש כמה שמאד הפתיעו אותי. אני חושב שהאיפור בסרט הוא הכי מדהים שראיתי בסרט כלשהו אי פעם.

NomadSoul

New member
Extant

למעשה בדיוק סיימתי.
חבר דווקא המליץ נגדה, אמר שהיא איטית והמשחק לא מוצלח, אבל אני שתיתי אותה בצמא. אז כנראה שזה עניין של טעם, כמו כל דבר אחר

למי שלא שמע/מכיר - אסטרונאטית חוזרת לכדור הארץ לאחר משימת סולו של שלושה עשר חודשים - ומגלה שהיא בהריון.

avivs

New member
עם האלי ברי.

הטריילר נראה טוב. הסדרה עדיין רצה?

NomadSoul

New member
נכון

עונה ראשונה הסתיימה, סה"כ 13 פרקים.
לא ברור אם תהיה עונה נוספת - הפרק האחרון די סוגר יפה את קו העלילה הראשי, אבל יש פוטנציאל להמשך הסיפור.

Y. Welis

New member
הסתיימה. מאוד קיטשית ומלאה אינספור חורים

לפחות בפרק האחרון עלה בדעת יוצר הסידרה להשתמש בדמות מסויימת לפעולה שרק היא מסוגלת - דבר שניקר אצלי כבר מהפרקים הראשונים.
&nbsp
למרות כל מומחיותם, רוב הדמויות מבינות דברים באיטיות מייסרת, שמקשה על הצפיה.

ראיתי עד כה את 5 הפרקים הראשונים, והיא עשויה היטב

באיכות כמעט קולנועית. הדבר הראשון שזועק זה כמובן AI אינטליגנציה מלאכותית (גם קצת שליחות קטלנית: עלילות שרה קונור), ואח"כ הנוסע השמיני. הקאסט מצויין, לרבות קמרין מנהיים המתוקה שזה בונוס לא קטן. כמובן שככל שהסדרה מתקדמת אז מתגלים בה יותר חורים ולמשל הבלגן על האי בלילה הוא כשל תסריטי, אבל גם באחת הסצינות בפרק הראשון והשני של הילד שבורח באמצע הפארק לוקה בבימוי מביך למדי.
&nbsp
בכל זאת בעונה האחרונה אני לא חושב שהייתה סדרת מד"ב טובה יותר, בטח שלא Under the Dome הקלישאתית. אולי העונה השלישית של האגדה של קורה יכולה ליפול לקטגוריה הזאת, אבל היא בפירוש לצעירים יותר ולמי שסובל מצויירים.

Y. Welis

New member
בהיעדר דברים אחרים, אולי. אבל לא מצדיק את החורים

או דברים בלתי אפשריים, כמו למשל ש-3-5 אנשים נדרשים לבנות ילד מלאכותי... או שכמו שתראה בהמשך, אחד מחוקי היסוד של אסימוב לא הוטמע אצלו.
&nbsp

Y. Welis

New member
חזרת סדרות הסתיו. התחלתי עם 'סליפי הולו'

שקצת קלילה מדי, אבל סבירה. עם שחקן החיזוק נובל (מ-פרינג'), אולי גם תשתפר.

מחכה ל-OUAT. א-פרופו מנזל שהוזכרה למטה במחזה wicked, היה נחמד אילו השחקניות מהסרט 'פרוזן' היו מופיעות בעצמן בתפקידי 2 הנסיכות, אבל זה כנראה יותר מדי.

למעלה