במה אנחנו צופים הסופ"ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

MonicaF

New member
תודה, נכון, כינו אותה גם כיור הזמן

טוב, קשה לי להאמין שאגיע לספרות זו גם, אלא אם אהיה כלואה באיזה מגדל ובו רק ספרים

MonicaF

New member
יש לי בעיה קטנה עם משחקי הכס

תמיד הגמד, טיריון לניסטר, הרשים אותי בחכמתו, בדיאלוגים, בהחלטותיו, במעשיו.
נכון להיום מי שעושים מלאכה זו הם מרג'ורי (שעומדת להינשא לג'ופרי) ואמא שלה (או הספט שלה? הסתבא שלה?)
לכן יש כאן איזה חוסר עקביות.
אתם מסכימים איתי?

מיכאל ג

New member
שנאי אבין

חוסר העקביות זה שיש יותר מבנאדם אחד חכם בעולם? מה בדיוק הבעיה כאן?

MonicaF

New member
לא

חוסר עקביות בכך שהאדם הכי חריף ומרשים, מפסיק להיות כזה.
זה לא נראה טבעי.
במציאות כן קוראים דברים כאלה, אבל כאן זה נראה מלאכותי, כאילו הזיזו אותו הצידה כדי לתת את הבמה לדמויות אחרות.
תראה את דאינריז. הדמות שלה עקבית.

זה כי אין לו באמת מה לעשות

בעונה הראשונה הוא היה צריך לתמרן את דרכו מחוץ למצבים הקשים שהא נקלע אליהם (נלכד על ידי קייטלין, נשלח למלחמה בלתי-אפשרית על ידי אביו), ובעונה השנייה הוא היה ימין המלך והיה צריך לתכנן את ההגנה על העיר ובכלל לנהל את הארץ. בעונה הזאת הוא סתם חבר במשפחת המלוכה, והוא בעיקר רוצה לחיות בשלום ולהיות עם שאי.

MonicaF

New member
קח לדוגמה את סטאניס

יכול להיות שזה מרגיש לי כך בגלל שלא קראתי את הספרים ואני מסתמכת על הסדרה בלבד.
אולי הם מיהרו והשתדלו להכניס הכל מהר לתוך פרק/עונה.

קח לדוגמה את סטאניס. הוא היה כולו נחוש בדעתו לממש את זכותו להיות מלך. חזהו היה נפוח, הוא קיבל תמיכה, היה חדור אמונה.
קרה מה שקרה והוא כבר אינו כזה. יש הסבר טוב למה מרגיש מדוכא, קטן יותר. אין לי מושג עד מתי, הוא עוד יכול לקום. אבל ההסבר טוב.
בעוד אצל טיריון, ושוב יתכן שזו אשמת יוצרי הסדרה הטלויזיונית, פגם שעשוי לא להיראות למי שכן קרא את הספרים, טיריון שונה בהרבה, וההסבר שנתת לא מספיק מוחשי בסדרה, לפחות מבחינתי.

avivs

New member
אחרי מה שקרה

בסוף העונה השנייה, שבזכותו ניצלה כל העיר ואף אחד לא נתן לו על זה קרדיט, מרגישים שמשהו אצלו השתנה. זה נראה לי מובן. רגע אחד הוא בשדה הקרב, מנהיג את הצבא, וברגע הבא הוא מתעורר מצולק בחדר קטן מבלי שבכלל מודים לו. לוקחים לו את התפקיד הנחשק ונותנים לו להיות מעין פקיד כספים. הגיוני שזה ישנה משהו בהתנהלות שלו, לפחות לזמן מה.

מיכאל ג

New member
אבל יש לו סיבה טובה

בעונה השניה הוא התאמץ, יזם, החליט, הנהיג, ומה הוא קיבל מזה - אפס כבוד, אפס הכרת תודה, רק עלבונות. למה שהוא יתאמץ בשביל האנשים האלו? הוא עדיין מאוד חריף, אבל הוא לא נמצא בעמדה בה זה יכול לשנות משהו. כמו שואריז אמר לו, יכול להיות שהוא יצטרך לחכות הרבה זמן עד שיומו יגיע.

D O 7

New member
אכן, נישלו אותו מכל יכולת השפעה משמעותית

טיריון מרגיש נבגד וחסר ערך בעייני טיויין, לא מפתיע שהוא לוקח בינתיים קצת צעד אחורה. אני מאמין שלאט לאט הוא יתחמן את דרכו שוב למעלה :)

MonicaF

New member
יש מצב שזה נראה לי כך בגלל שלא קראתי הספרים?

והסידרה רצה מהר מדי?

rsmb1

New member
זה לא בדיוק כך.

לפחות בסדרה (לא זוכר איך זה בספרים), הוא דווקא כן רוצה להישאר ולהנהיג, וכפועל יוצא להתאמץ בשביל האנשים האלה. בסוף העונה השנייה שאי מציעה לו לחתוך ממעלה מלך ולחיות חיים חסרי דאגות בחו"ל, אבל הוא מסרב כדי להישאר ולשחק במשחק הפוליטי, כי הוא מרגיש שהוא מצא את יעודו.

MonicaF

New member
אני מבינה ואני זוכרת

הוא פשוט לא נראה מספיק מתוסכל ומדוכא אלא כאילו עבר פאזה.
לא הגיוני לי והייתי מצפה ממנו ליותר.
אמשיך לצפות ואגבש דעה בהמשך.

Serf SaN

New member
זה יכול לקרות בעולם האמיתי.

כל מה שהסדרה הזאת מנסה להציג זה כמה ריאליסטי הסיפור.
לא רואה שום דבר לא בסדר עם זה.

MonicaF

New member
כמובן, ראה הודעה שלי כאן למעלה

סטאניס

יכול להיות שרק מי שלא קרא את הספרים מרגיש כך, מפני שהסדרה רצה מהר מדי?

Serf SaN

New member
אה.. זאת יכולה להיות באמת הסיבה. :)

קראתי את הספרים אז אני יודע מתי כל דבר מגיע..

rsmb1

New member
תראי

מבחינת דיאלוגים שנונים עם טיריון אין שינוי העונה.
לגבי המעשים שלו זה כבר שונה, אבל יש לכך הסבר הגיוני.
בעונה הראשונה הוא היה עסוק בלשרוד, ולכן היו לנו הרבה הזדמנויות לראות אותו בפעולה.
בעונה השנייה, הוא קיבל את תפקיד המושל בפועל (ימין) מאביו, והיה צריך להתכונן למתקפה על העיר. עוד הרבה הזדמנויות בשבילו לזהור.

הכוח של טיריון נובע ברובו מאביו, ולכן כשאביו החליט להמעיט בכוחו נוצר חסך רציני ביכולות שלו. הוא עדיין בעל מוח חריף, אבל למוח שלו אין הרבה "כלים" להפעיל. אין לו הון בלי אבא שלו, אין לו חברים עוצמתיים בסביבה בלי אבא שלו, ואם המטרה שלו היא תפקיד x כשאבא שלו מעוניין בתפקיד y יהיה לו קשה להשיג את זה.
לכן, זה דווקא כן הגיוני שהוא כרגע די מנומנם.

MonicaF

New member
ספיישלים דוקטור הו

הזמנתי את האריזה שבתמונה.
לא הזמנתי מאמזון אלא אתר אחר, לכן עדיין לא הגיע.
בטח יגיע רק יום ראשון, ועד אז.. אתמקם ליד החלון ואצפה לדוור בכיליון עיניים.

למעלה