במה אנחנו צופים הסופ"ש?

חזרתי עכשיו מהסטר טרק החדש

סרט פשוט בנזונה! נהניתי מכל שנייה. יש בסרט חתיכת הפתעה אז אל תתנו לאף אחד להרוס לכם ופשוט לכו כמה שיותר מהר כי בטוח תשמעו על זה איפשהו בטעות בימים הקרובים. תאמינו לי ששווה להיות מופתע. כשזה התגלה נותרתי עם פה פעור לכמה שניות... הולכים להיות דיונים סוערים מאוד על ההפתעה הזו בין הטרקים. כבר כשיצאתי מבית הקולנוע היו ויכוחים ביניהם בשירותים וכל הדרך לחנייה. ה3D היה סבבה, היו כמה חפצים שהתעופפו לי לפרצוף בכמה הזדמנויות שונות. בכלל הסרט היה מושקע מאוד. אברהמס יודע לעשות סרטים כשהוא באמת רוצה. היו כמה סצינות שהיו ממש רכבת הרים שאתה לא רוצה שתגמר... אם זה מה שהוא עשה ביקום של סטאר טרק אז אני מניח שמלחמת הכוכבים שלו יהיה מטורף. ועוד דבר אחד: בנדיקט שרלוק סמאוג קמברבץ' גונב את ההצגה כצפוי. הוא יהיה הדבר החם הבא בהוליווד, תזכרו מה אני אומר לכם. הוא פשוט שחקן אדיר. חבל שהוא לא גילם את אנאקין סקייווקר בפרק 2 ו3 במקום העציץ ההוא. בקיצור סטאר טרק החדש סרט מומלץ!

מיכאל ג

New member
אפשר ספוילר?

שנאתי את הסרט הראשון כל כך שממש לא בא לי לראות אותו. אני רק רוצה להבין מה בדיוק התפקיד של בנדיקט קממבר שם - שמעתי כל מיני ספוילרים נוגדים בעניין.

חריף ביותר

אני מאוד ממליץ לא לקרוא

GO BACK

יש בעצם שתי הפתעות ואחת מהן היא באמת מהי הדמות האמיתית אותו מגלם קמברבץ'. אחרי שחזרתי מהסרט בדקתי באינטרנט וגיליתי שהמידע הזה דלף לפני כמה ימים אז לרבים בעצם זה כבר לא ספויילר אבל אני ואחרים שהיו איתי בהקרנה לא ידעו ואנחנו הופתענו מאוד. אז כן, קמברבץ' מגלם את חאן הצעיר (למרות שבסרט החדש הוא בן 300 שנה, בגלל שעבר תהליך של חיות מושהית) וכל הסרט הוא בעצם מעין פריקוול לעלילת נקמתו של חאן והפרק שבו חאן הופיע לראשונה בסדרת הטלוויזיה המקורית. בסרט החדש מוסבר כוחו של חאן ושל אלה בחבורתו הסובבים אותו בסרט המקורי, מוסבר מדוע הוא כל כך שונא את קירק ומדוע הוא רוצה להשמיד את המין האנושי.

ספויילר להפתעה השנייה בהמשך

יש שוב הופעת אורח קצרה אך לעניין של ספוק הזקן, לאונרד נימוי

מיכאל ג

New member
סופית ובאופן מוחלט: ג'ייג'יי הוא חרא

זה אכן אחד הספוילרים ששמעתי, וקיויתי שהוא לא נכון.
חאן נוניאן סינג - כמו שחדי ההבחנה יכולים להבין משמו - הוא הודי (ספציפית סיקי, אם כי במציאות "חאן" ו"סינג" הם שני שמות משפחה). ריקרדו מונטלבן אולי לא היה הודי, אבל לפחות היה בעל עור שחום. לקחת את השחקן החיוור ביותר ביקום לשחק את חאן זה whitewashing מהסוג הגרוע ביותר. מ. נייט שיאמלן חטף בגלל זה על הראש - ובצדק - כשהוא עשה את אווטאור עם שחקן לבן, ועכשיו ג'ייג'יי מראה שהוא לא הרבה יותר טוב משיאמלאמהדינגדונג, וזה עצוב.

אתה בטוח לגבי 300 שנה? סטאר טרק מתרחש בשנת 2268 או משהו כזה, מה שאומר שחאן נולד בשנות הששים (ואולי הספיק לראות את עצמו המבוגר בטלויזיה?)

מדובר ביקום חלופי למה שכולנו מכירים. וולקן הרי קיימת בכל הגרסאות המקוריות. אני כבר הפנמתי מזמן שעשו אתחול לכל הפרנצ'ייז הזה. אני לא מתייחס למה שהיה קודם, מבחינתי הכל חדש. גם כשאלך לראות את סופרמן החדש אני לא מתכוון להתייחס לכל מה שהיה קודם כי שוב מדובר באתחול מחדש. למשל, לא תהיה כל התייחסות לקריפטונייט ביקום החדש. מכאן שחאן לא חייב להיות סיקי כי זו לא חייבת להיות אותה הדמות בדיוק. אני גם לא בטוח שכל הרקע שנתנו לחאן החדש מתאים בדיוק לחאן המקורי. זה לא משנה. זו דמות חדשה עם רקע חדש וזהו. וזה היה טוב. ממש טוב. מכאן שאברהמס הוא לא חרא, למרות שהוא עשה את קלוברפילד. אברהמס הצליח בשני סרטים להוציא מזכרי קווינטו גרסה מאוד מוצלחת של ספוק הצעיר ורוב הטרקים - כולל המעריץ הגדול ביותר של ספוק, שלדון קופר - חושבים שקווינטו עושה עבודה מצויינת. אם אתה לא אוהב את העובדה שקמברבץ' הוא חאן אז את לא תאהב את מה שעשו עם הקליגונים שמופיעים לראשונה בפרנצייז' הזה. הם נראית שונים כמעט לחלוטין ואני חייב לומר שאהבתי יותר את הגרסה החדשה הזו שלהם מהגרסה המוכרת.

לגבי ה300 שנה, ספויילרים חריפים מאוד בהמשך:

הסיפור הוא שחאן נמצא בחיות מושהית יחד עם כמה אחרים אבל רק אותו העירו. בבדיקה שעשה בונס באחד מהאחרים שעדיין שרויים בהקפאה הוא גילה שהאיש בן 300 ומכאן הונח שכולם כולל חאן הם בני 300 פחות או יותר.

מיכאל ג

New member
זה בכלל לא העניין, וגם לא נכון

מדובר ביקום שהתפצל בנקודת זמן מסוימת מיקום מס"ב המקורי, והנקודה הזו היא יום לידתו של קירק, כלומר 2240 בערך. קירק עדיין בחור לבן מאייווה, ספוק עדיין חצי וולקני, אוהורה עדיין בחורה שחורה, סקוטי עדיין... סקוטי, וסולו עדיין מאיזה מוצא מזרח-אסייתי מעורפל שהוא לא יהיה. ורק חאן נוניאן סינג, עם השם הסיקי שלו, הפך לבחור לבן וחיוור. אין שום בעיה בזה אם נאמר הוא אחד מהאוברמנשים האחרים, עם שם אחר, אבל עם השם הזה? הדמות שבסדרה המקורית אמרו בצורה הכי ברורה שיש שהמוצא שלו הוא ממזרח אסיה? זה כמו לקחת דמות בשם הרשלה גינצבורג ולתת את התפקיד לסיני.

לגבי ה-300 שנה זה בדיוק המספר שהיה בסדרה המקורית, כלומר הם לא סטו מקו הזמן המקורי במילימטר. כאן דווקא היה צריך לשנות כי לפי הסדרה המקורית המלחמות האאוגניות התרחשו בסוף שנות התשעים, וחאן אכן נולד בסוף שנות הששים והוקפא בשנות התשעים כשהוא בגיל שלושים בערך... רק שעכשיו כבר שנת 2013 ואנחנו יודעים די בברור שהמלחמות האלו לא התרחשו. בקיצור, זה יוצא די מוזר אלא אם כן יש להם הסבר לזה? ספינת חלל סודית ששוגרה לצלילי שירים של offspring ו- no doubt?

avivs

New member
אני ממש מחכה לסרט הזה,

את הראשון מאוד אהבתי.

קשה לי להאמין שיהיה משהו שיפתיע אותי - לא כי הם לא מסוגלים, פשוט כי אני לא מכיר מספיק את העולם הזה בשביל להיות מופתע.

מישהו יודע מתי זה יוצא בארץ?

oblique

New member
הסרט יוצא בארץ בעוד חודש

ככל הנראה ההקרנה האחרונה במזרח התיכון ובעולם כולו

MonicaF

New member
דוקטור הו ומשחקי הכס

הגיעו הדיסקים בשחור לבן של הדוקטור הראשון משנת 1963. אני אשב לצפות בהם בעיון. לפני זמן מה קלטתי שאת הדוקטור השלישי Jon Pertwee אני מכירה. יש מצב שההורים שלי, או לפחות אמא שלי, היו צופים בסדרה זו ברומניה ואני קלטתי כמה סצנות.

משחקי הכס - לא ראיתי גם פרק 5 של עונה 3, יש לי חומר להשלים.

ומי יודע, אולי אמצא משהו משעשע בכבלים להקליט/לצפות.

subatoi

New member
"ירח".

סופסוף. מצוין. ככה אני אוהב את המד"ב שלי.
(גם אם היו שם כמה דברים לא הגיוניים ומעצבנים מאוד)

MonicaF

New member
אני זוכרת שראיתי את הסרט

באחד הכנסים/פסטיבלים.
אני זוכרת שאהבתי את הסרט, אבל הייתי במיעוט, בקושי אנשים דברו עליו והוא נשכח.
מקווה שישדרו אותו ב-yes ואוכל להקליט.
רק בגלל השחקן שווה לראות שוב.

subatoi

New member
ראיתי אותו ביס, בטח יחזור בקרוב.

יש שם כמה דברים ממש מעצבנים, אבל לא מספיק כדי להרוס לי את החווית הצפיה.

subatoi

New member
ו"גברים בשחור" הראשון, אחרי שנים.

שכחתי כמה זה כיף.

כריכרכה

New member
האנימה החדשה לפי shingeki no kyojin

רציתי להגיד שהיא הרבה יותר טובה מהמאנגה למרות שהיא נאמנה למקור משום שהגרפיקה הרבה יותר טובה (הרקעים נעשו ב-3D ממוחשב גם בסצנות דינאמיות אבל הדמויות עדיין מצוירות ביד בסגנון אנימאנגה וזה פתרון מצוין לדעתי), במקום הפלשבקים הסיפור מוצג כרונולוגית וגם טופלה הנטייה במאנגה למרוח סצינות אקשן על פני עשרות עמודים.

רציתי להגיד, אבל אז הגעתי לפרק ה-6 שכולו פלשבקים ומריחות (ועוד על רקע cliffhanger רציני מפרק 5) כך שעוד מוקדם לקבוע. בכל זאת אפשר לשמור על אופטימיות זהירה.

avivs

New member
Walk the line

לא ז׳אנרי. על החיים של ג׳וני קאש. אהבתי מאוד. משחק מעולה.

מתלבט אם להתחיל את הסדרה ״רומא״. מישהו פה ממליץ?

למעלה