במה אנחנו צופים הסופ"ש?

nick at noon

New member
מאוד ממליץ על רומא

שחקנים טובים, רמת הפקה גבוהה. עלילה טובה, עם דמויות מעולות. אפשר לראות כהקדמה ל"אני קלאודיוס".

אסור ל

New member
אני אהבתי את רומא מאד

תערובת מוצלחת של אלימות, מין ופרטים הסטוריים. זה היה מאד מעניין. וגם נתן תחושה די אמיתית של איך נראו החיים בתקופה ההיא.

כריכרכה

New member
לא מזמן חברה שלי עשתה בדיקות גנטיות לפני

הריון, והן כללו כל מיני בדיקות קצת אזוטריות לנכויות לא מאוד קשות.

Yuli Gama

New member
כן, כמו חרשות... או עיוורון

או בעיות מטבוליות שונות, ממש בקטנה

לא מכירה את החברה שלך אבל מכירה את הבדיקות. זה כבר לא כל כך איזוטרי כאשר מגיעים לתכלס.

כריכרכה

New member
אני לא יודע איפה לשים את הגבול

אני גם לא בטוח שצריך לשים גבול ושהמדרון החלקלק של גאטאקה הוא באמת כ"כ רע כפי שהוא מוצג בסרט.

מיכאל ג

New member
העניין בגאטקה הוא לא השיפורים ולא הבדיקות

אלא ה"גזענות" נגד אנשים שלא עברו שיפור גנטי, שזה דבילי, כי גנטיקה מראה רק פוטנציאל לכל מיני בעיות. אין שום סיבה הגיונית שיחסמו אדם מלעבוד במקצוע מסוים כי יש לו פוטנציאל לבעיה אם בתכלס אין לו את הבעיה או אם הבעיה לא מפריעה לו במילוי המשימות שלו. ובמציאות ביחד עם בדיקות ושיפורים גנטיים יש לנו רק יותר קבלה, עזרה והבנה של אנשים עם לקויות שונות, ככה שיאן כאן מדרון חלקלק בכלל, כל החברה שלנו זזה בדיוק בכיוון ההפוך. הסרט מציג תמונת אימים של משהו שבכלל לא הולך לקרות ואין שום סיבה הגיונית שיקרה.

גלקטור

New member
לא רק זה - יחד עם הזיהוי הגנטי

יש גם התקדמות ברפואה לקראת פתרונות.

אגב, מבחינה טכנית אנחנו כיום כבר לא מאוד רחוקים ממה שמוצג בסרט.
כיום ניתן לרצף גנום שלם בכמה שעות או ימים בעלות נמוכה יחסית (כמה אלפי דולרים). הבעיה העיקרית היא כוח מחשב וכוח אדם לפענח את הרצפים (כלומר להשוות לרצפי "ביקורת" ולדלות את הפרטים החשובים.) זה יכול לקחת שבועות עד חודשים כיום.

כריכרכה

New member
ומה עם האלמנט הביטוחי?

בחברה המערבית כבר היום כל הארגונים העסקיים הגדולים מבוטחים מכף רגל ועד ראש, ותפקיד המבטח הוא קודם כל להעריך סיכונים ולפיהם הוא קובע את מחיר הביטוח (ואפילו אם לקבל בכלל את המבוטח) ודרישות מסוימות (למשל להתקין סורגים בקומה תחתונה מעסק באיזור פשיעה), לכן ברור שבחברות הביטוח יעשו שימוש רב בסינון גנטי שכזה.

אני לא בטוח שזה דבר רע, אבל אי אפשר להגיד שאין לזה בסיס.

הייזל

New member
עשיתי קצת הפסקה היום

מקריאת ימורטלס אפטר דארק [נשאר לי לוטייר שאתחיל אותו מחר] וחרשתי קצת סדרות שלא נגעתי בהן.

ראיתי את הפרקים האחרונים של קסל, צמצמתי פערים באלמנטרי.

וראיתי את איירון מן 3 וסטאר טרק אינטו דה דרקנס - ספוילרים למטה:

ים לאירון מן 3 - ראו הוזהרתם.

ראיתי איירון מן 3 - אני מבינה נכון? הם סגרו תקופה? אין יותר איירון מן עד האוונג'רס הבא? ואהבתי את העובדה שהם לא התעלמה מאירועי האוונג'רס.

לסטאר טרק 2 - ראו הוזהרתם

ראיתי סטאר טרק - וכמובן שאני רחוקה מלהיות טרקית אבל הייתה הסצינה שבה קירק גוסס שאני כמעט בטוחה שראיתי כבר סצינה דומה באחד הסרטים אבל בה ספוק הוא זה שגוסס.

מיכאל ג

New member
לגבי סטאר טרק

זה אכן היה רפרנס למסע בין כוכבים 3 בו אכן ספוק מקריב את עצמו וקירק הוא זה שמחוץ לחדר. והסצינה הזו נמצאת בסרט החדש בגלל שהתסריטאים של הסרטים החדשים לא מסוגלים לעשות דברים מקוריים אלא רק רפרנסים.

Yuli Gama

New member
מה את חושבת עלimmortal after dark?

יש עוד ספר אחרי לוטייר.
ויש ספר ראשון מתוך סדרת נוער פוסט אפוקוליפסית שלה שדיי מוצלח.

הייזל

New member
העניין הוא כזה

שיש לה הרבה יותר מדי סקס בכל ספר זה הופך למייגע.
וזו תמיד אותה תבנית. גבר ענק בחורה יפהפיה וקטנה ומשחקי שליטה. הגבר צריך לנשוך אותה ולסמן אותה כאילו היתה בקר. וזה לא משנה אם הוא ערפד, זאב-אדם, ברזרקר, שד או שד-ערפד.
מה לגבי היפוך תפקידים? מה לגבי אישה דומיננטית שבוחרת את הmale שלה ומסמנת לו X ענק על התחת?
כל הקטע הזה של זכר מהלור שיודע מי הנקבה שהגורל ייעד לו הוא רעיון עם פוטנציאל אם משתמשים בו נכון אבל כבר מהסיפור של ניקלואי ומיסט היא שוברת את הכללים ולא מפתחת את הנושא בכלל. למה רק הגברים יודעים מי המיועדת ולמה הם יודעים ראשונים?
ב"לוטייר" היא מתחילה להתעסק בקונספט אבל מערבבת אותו עם קונספט נוסף שזה בסדר רק שאני לא ממש סובלת את לוטייר ואליזבת מעניינת אותי הרבה יותר.
האם גבר אנושי יכול לזהות את הנקבה המיוחלת שלו בכלל? ואם היא מהלור?
האם איידן/דקלן צ'ייס קולל בגלל שהוא היה בן-תמותה שרצה וולקיריה? ואם כן אז למה הוא זיהה אותה כנקבה שלו כבר כשהיא היתה בת 12?
והיא פותחת עלילות ולא ממשיכה אותן. אני רוצה לשמוע על אחיו של רידסטורם או מה יקרה לאחיות של ניקולאי, מורדוך, סבסטיאן וקונארד. אני רוצה לדעת אם לניקס יש מיועד ומה הסיפור שלה בכלל, כי היא מציגה את עצמה כפרוטו-וולקיריה. מה לגבי פיורה, מנהיגת הוולקיריות?
הסיפור של Shadow's Claim שייך לתת-סדרה בעולם של IAD שעוסק באומה מסוימת של ערפדים וערפדים מעום לא עניינו אותי באופן מיוחד.

annefan

New member
סוף הדוקטור

אחת העונות הגרועות של הדוקטור, אם לא ה...
איזה בזבוז, כואב הלב.

nick at noon

New member
חצי עונה

חצי עונה גרועה. כל מה שהיה עד חג המולד היה טוב, אולי לא העונה החזקה ביותר אבל די טובה. וגם ספיישל חג המולד היה בסדר.
אבל מאז... כל פרק אני מקווה שתהיה לי את התחושה הזאת שתמיד ליוותה צפייה בדוקטור הו וזה פשוט לא היה שם.
עצוב לי לומר אבל אני מאוד מקווה שיחליפו את מופט.

annefan

New member
עונה

נכון שהחצי השני היה יותר גרוע, אבל גם הראשון היה רע.
היה פוטנציאל גם עם הפונדים וגם עם קלרה, אבל זה כל הזמן התפספס. חבל.

ועכשיו שוב לחכות חצי שנה

shershku

New member
אחרי שמאט... החליף את דוויד טננט, כבר לא

יכולתי לראות הדוקטור. הדוקטור הנוכחי מוריד את הסדרה כמה רמות למטה, לרמה של סדרה אמריקאית ממוצעת - אפשר להבין איזה קולנוע אני מעדיף. עד שלBBC יש סדרת מופת הם מורידים אותה ברמה עם שחקן דרג כ'.

cwen

New member
אני לא יודעת כמה צפית בפרקים של סמית'

הוא היה מזעזע בהתחלה, אבל הוא השתפר. הוא בהחלט סביר עכשיו. כנראה שילוב של ההתרגלות שלו לתפקיד ושיפור הכתיבה ככה שתתאים לו יותר.
הוא לא טננט ולא קרוב לטננט, אבל עכשיו הוא בסדר.

ועם זאת כשבאחד הפרקים האחרונים הוא העלה את האופציה לרגנרציה אני פרצתי בצווחות של: "כן, לך על זה!"

למעלה