במה אנחנו צופים הסופ"ש?

nick at noon

New member
עכשיו סיימתי Les Revenants

סדרה צרפתית של 8 פרקים על עיירה בצרפת שהמתים בה (כמות קטנה) חוזרים לחיים בלי הזיכרון של מותם. מלבד עלילה מאוד מעניינת הצילום בסדרה טוב וכולל נופים אלפיים מדהימים וסאונדטרק טוב. שווה את הצורך לקרוא את הכתוביות כל הזמן.
זאת אדפטציה של סרט עם אותו שם משנת 2004.

nick at noon

New member
למה להגעיל?

לא אמרתי שום דבר על משהו מגעיל. יש מעט מאוד דברים מגעילים במידה קטנה. אולי ברמה של פרק רגיל של סופרנטורל. יש כמובן קטעים מפחידים, אבל יותר מהסוג של מתח.
וכן יש עלילה. כתבתי את זה. פשוט לא פירטתי כי אני משתדל לא לספלייר אפילו במידה של סיפור כללי.
אבל אם אתה רוצה סקירה כללית עם ניסיון לא לגלות יותר מידי:

בעיירה צרפתית קטנה, כמה שנים אחרי שכמה עשרות בני נוער מתו בתאונת אוטובוס, מוצאת עצמה אחת הנערות מהתאונה בכביש שבו היא התרחשה. היא עושה את דרכה הבייתה בלי שהיא יודעת שעברו כמה שנים.
במקביל באותו לילה מגיעה לביתו של מורה זקן אישתו שמתה שנים רבות קודם לכן, בחור צעיר הולך לדירה שחלק עם ארוסתו ולא מוצא אותה, ילד קטן מופיע בפתח אותה דירה והרופאה שגרה שם נותנת לו לישון שם בלילה לפני שהיא תברר היכן הוריו, רוצח סידרתי שתקף לאחרונה לפני 7 שנים תוקף מלצרית.
העלילות השונות קשורות על ידי הדמויות המשתתפות. אנשים שונים מגיבים בצורות שונות לאנשים שחזרו מעברם ומושפעים באופן שונה. במשך הזמן הצופים מגלים דרך פלאשבקים ודרך שיחות כיצד אנשים אלו מתו, והאמת היא הרבה פעמים לא מה שחשבנו. במקביל אירועים מוזרים קורים בעיירה, בין היתר המים באגם הולכים ונעלמים. אבל אני חושב שהמרכז של הסדרה היא ההתמודדות עם אבל ועם חרטה לגבי החלטות שנעשו.

Arthur Dent

New member
אני רק שואל, כי

כי הרבה סדרות טלויזיה (והצגות, ושירים, והפגנות, וחדשות) כשאין להם מה להגיד, ינסו למשוך תשומת לב על ידי זעזוע רגשי זול: פחד, הפחדה, פריטה על רגשות משפחה, רצח, שוד, אלימות.

זה לא סותר את העובדה שיש סיפורים טובים שכוללים גם אלמנטים כאלה, אבל השימוש באמצעים האלו הוא רק משלים לסיפור שעומד בפני עצמו.

שאלתי את השאלה ששאלתי, כי רציתי לדעת האם הגעלת הצופים או מריחתם בדם וקקי היא הדבר היחיד שיש לסדרה הזאת להציע (כי אז הייתי הולך לאכול פלאפל במקום לנסות לברר איך רואים אותה)

אכמו

New member
ראיתי בינתיים את הפרק הראשון

בתשובה לשאלתך, ממש לא. זה לא זומבים או אימה, זאת דרמה, אטית למדי ומצולמת ומשוחקת להפליא.

tsou

New member
בוא נאמר

שלקראת הפרק האחרון ניכרת הידרדרות מסוימת בכוון, אך מצד שני קצת קשה להימנ ממנה בגבולות הז'אנר הטלויזיוני הספציפי הזה אני מניחה!

nick at noon

New member
שאלה לגיטימית, חוץ מזה שציינתי שיש עלילה

"מלבד עלילה מאוד מעניינת..."
אבל נכון שמהתיאור שלי אי אפשר לדעת האם זו מסוג התוכניות שמלאות בגועל והפחדות. כמו שאמרתי ממש לא.

האמת היא שהפסקתי את עונה 3 של המתים המהלכים באמצע בערך בגלל הבעיות האלו. אומנם יש שם עלילה אבל הייתי במצב נפשי שהפחד הקבוע שהסדרה הזאת מעבירה (בנוסף לגועל שבלראות את גוף האדם מתפרק בכל דרך אפשרית) גרם לך שלא יכלתי להמשיך. אם כי אני מעוניין לחזור אליה מתישהו.

משחקי הכס

פרק אופייני מאוד לעונה- מצויין בפני עצמו אבל לא מתחבר לאיזה סיפור מרתק ויוצא דופן. הרבה דיאלוגים מוצלחים (בעיקר בחתונה), סצנת סיום מפוצצת (וואו איזה אפקטים), ורמז לעתיד (עלוקות). עכשיו צריך 2 פרקים מטורפים (וסביר מאוד להניח שהם יהיו מטורפים) ואני אכריז על העונה הזאת כטובה ביותר.

Hangover 3

בניגוד לשני, זה לא היה Copy של הראשון והיה מאוד מצחיק. לא לעזוב כשהסרט נגמר, באמצע הכותרות יש את הקטע המצחיק ביותר. מומלץ

subatoi

New member
אני לא מאמין ש-

א. שמעתי על הדבר הזה לראשונה רק לפני שבועיים בערך. אני כנראה לא מסתובב מספיק בחברת האנשים הנכונים.
ב. אני רואה את הטריילר הזה לראשונה שבוע וחצי אחרי שהוא פורסם. אני כנראה לא מסתובב מספיק בחברת האנשים הנכונים.
ג. אני סופסוף הולך לראות סדרה של ג'וס שתמשך יותר מחצי עונה.

יש לזה פוטנציאל מגניב להרחיב את העולם הקיים של "הנוקמים", רק שיהיה טוב.

אלודאה

New member
הגזמת...

באפי, אנג'ל ודולהאוס נמשכו יותר מחצי עונה. חלקן גם כמה וכמה עונות מעבר לנקודה שבה היה צריך לעצור.

subatoi

New member
כן, רק שאת שלושתן לא ראיתי.

לכן התייחסתי רק להיא שנמשכה חצי עונה

nick at noon

New member
יש לזה סוג של יתרון

אני מחובר לכל ההשתשלות פרטים לגבי התוכנית הזאת הרבה יותר מידי מקרוב. החל מהידיעה באוגוסט האחרון שג'וס ייצור תוכנית בשביל מארבל (מה שגרם להרבה אתרים לצאת עם רשימות של האפשרויות של מה יהיה נושא התוכנית), ממשיך עם ההכרזה על נושא התוכנית, ואז פרסום הפרטים הראשונים על הדמויות בתוכנית, הודעות על כל שחקן שלוהק, צילומים ראשונים מאתר הצילומים, ואז בשבועות האחרונים תחילה טיזר באורך 7 שניות (לא צוחק), אז טיזר באורך 30 שניות ורק לבסוף הטריילר המלא.

מה שממש לא יאמן זה שג'וס יוצר סדרה ללא חברת פוקס (אם כי זאת מצליחה בכל זאת לתקוע לג'וס על ידי "גניבת" דמות שג'וס רוצה להשתמש בה בנוקמים 2 לסרט אקס מן הבא - סיפור מורכב)

subatoi

New member
פחחח... 7 שניות זה המון. ג'.ג'.אברמס עשה טיזר

עם שלושה פריימים(!) וחשב שזה מצחיק.

nishtak

New member
(צופה בערך) משקפי VR בשם Oculus Rift

קיבלתי אתמול את את משקפי המציאות המדומה האלה, ומה אני אגיד, זה אומנם רק גרסת מפתחים וזה עוד רחוק ממציאות מדומה כמו שרואים בסרטים, בעיקר בגלל הרזולוציה הדי נמוכה וזמן תגובה שעדיין מורגש, אבל וזה אבל גדול, זה הדבר הכי מגניב ומד"בי שיצא לי לראות, פשוט מדהים.
דבר שבמיוחד אהבתי, מישהו יצר הדגמה שבה אתה משוגר מחללית צף בקפסולה מעל כדור הארץ לצלילי שיר שבחרת מראש, ואתה רואה לווין וכמה אסטרואידים ברקע, ולאן שלא תסובב את הראש, אתה מוקף בחלל 360 מעלות.
יש גם שובר לבנים תלת מימדי שאתה משחק עם הראש, או אולם קולנוע ענק לסרטים, שמגיב לתנועות ראש ככה שאתה מרגיש שאתה ממש בקולנוע (ראיתי קצת אוואטאר בתלת מימד).
שוב, הרזולוציה עדיין לא מספיק טובה, אבל אם זה יתפוס והסיבה היחידה שזה לא יתפוס זה אם לא יצליחו להתגבר על זמני התגובה (שמתגברים ככל שהרזולוציה עולה), תוך כמה שנים, יהיה לנו את הדבר האמיתי. דיי מרגש שאנחנו קרובים לזה.

למעלה