במה אנחנו צופים הסופ"ש?

nick at noon

New member
טוב ראיתי סטאר טרק
גדולים לכל הסרט

ואני בשוק. בשוק כי אני עובר באינטרנט ואני רואה ביקורות טובות שוב ושוב לסרט שהמקסימום שאני יכול לומר עליו זה שהיה טוב למרות ש... וזה כי אני לא נוטה לשנוא סרטים, אני פשוט לא יכול לאהוב אותו.

ואני עוד מהאנשים שאהבו את הסרט הקודם. הייתי עצוב שהוא שונה מהסטאר טרק הישן והטוב, אבל נהניתי ממנו.

אז מה יש לנו כאן. כל שלוש שניות מישהו בסכנת מוות. כל רגע מתח מה יקרה. אז הגיוני שלא ישאר מקום לרגש. כדי לפתור את זה כל רגע פנוי מכניסים רגע מרגש בין שני דמויות (לרוב ספוק וקירק) כשיש רגע דרמטי ומרגש בין שני דמויות אמורים לתת לו קצת זמן. לא אמורים לעשות אותו בשלוש שניות ולפרוש עשרות כאלו לאורך כל הסרט.
כל זה גורם לכך שהסצנה שבה קירק מת. פשוט לא כל כך מרגשת. לא רק בגלל שבשלב הזה די ברור שהדם של חאן יציל את קירק ולא רק בגלל שהסצנה הזאת היא חיקוי (בסדר הומאז') לסצנה בנקמתו של חאן, אלא מפני שלקירק וספוק כבר היו כמה רגעים כאלו לפני כן בסרט ועוד אחת מזורזת היא די מיותרת.

בנוסף לזה. אני בקושי זוכר את הדמות של בונס המקורי אבל התחושה מהצפיה בסרט הזה היא שכל שנית מסך שניתנה לדמות שלו בסרט הזה היא של שחקן שעושה חיקוי לדמות. אני לא בטוח אם זה חיקוי טוב או רע, אבל זה מרגיש כאילו הוא עושה דמות מסוימת. שאר השחקנים דווקא נמנעים מהמלכודת הזאת.

וכמובן האורות הבלתי נסבלים האלו שהיו גם בסרט הראשון, אבל איכשהו האמנתי שג'י.ג'י. יפטר מהם. האם אנחנו באמת צריכים לתהות למה לבחורה הבלונדינית שמדברת על המסך יש פס אור כחול שחותך את הצוואר?

וחודשים שאני שומע באינטרנט על עניין השמועות של מי הדמות המסתורית בסטאר טרק. רוב הדעות תמיד היו שזה קאן. וכל הזמן היו הכחשות מההפקה. ג'י.ג'י. אברמס נהנה מידי ליצור הייפ של "יש משהו מיסתורי בסרט שלי ואתם לא תנחשו מה זה" הוא עשה את זה גם בסופר 8.

ודבר אחרון. לקראת סוף הסרט האנטרפרייז והחללית השחורה נעצרות בחלל. מוחלפים יריות, קאן משתלט על השחורה, חלק מהספינה שלו מתפוצץ ואז פתאום האנטרפרייז נופלת אל תוך כדור הארץ. האם הם היו קורבים לכדור הארץ? זה בהחלט לא הרגיש ככה. הקפטן של הספינה השחורה התכוון לפוצץ את האנטרפרייז, האם זה היה בחלל מעל כדור הארץ? או שהפיצוץ מהספינה השחורה פשוט במקרה העיף את האנטרפרייז מרחק מאוד גדול בדיוק בכיוון של כדור הארץ?
אולי פיספסתי משהו בקטע הזה, אני לא בטוח.

טוב, זה סוף הטרוניה שלי.

nick at noon

New member
אוי זה מעולה

אני רק בחצי בערך ואי מתפוצץ מצחוק.
We didn’t have any Eugenics Wars in the 1990s, unless you count Dawson’s Creek

העניין הוא שבדרך כלל כשקוטלים סרט ככה על כל הטעויות אני מגן על הסרט. חורים בעלילה, טעויות מדע, אלודברים שאי אפשר המנע מהם בסרטי מד"ב, אבל זה באמת כל כך הרבה יותר מזה.

לא חיפשתי באופן מקיף באמת. אבל ראיתי כמה אנשים כאן בפורום שנהנו מאוד מהסרט, בבלוג ישראלי אחר. וב rotten tomatoes הסרט קיבל 87% שזה די גבוה.

subatoi

New member
בחו"ל, עד כמה שאני מתרשם, מאוד אהבו

אותו ואת קודמו בסדרה.

subatoi

New member
למרות שיש לי הרבה לומר, אתייחס רק לנק' הנבל.

אני מקווה שיוצרי סרטים ילמדו טוב-טוב משהו שהיה אולי ברור מראש. אתה לא יכול להסתיר את זהותו של הנבל שלך, בטח לא בעידן האינטרנט. כאילו דה!
אני לא מומחה גדול אבל קשה לי לדמיין שמישהו הצליח לעשות משהו כזה בעבר. הרי היה ברור שמתישהו זה ידלוף. דברים יותר קטנים דולפים*. ומרגע שהקהילה האינטרנטית מגלה משהו היא לא מרפה. היו אתרים טרקיים שדנו בזה פומבית והתייחסו לזה כמשהו סגור, גם אם זה היה תחת אזהרת ספוילרים. אז נכון, הספוילר לא הגיע לכווווווולם, אבל הוא היה ידוע כבר חודשים, חודשים.
אז מה היתה התוצאה? המון אנשים ידעו. ואז באו ההכחשות מצד כל הצוות, כולל קמברבץ' עצמו. זה היה פתטי לגמרי. כי גם מי שלא שמע על זה, שמע על זה מההכחשות. ו-א' פיתח ציפיה שמדובר באמת במישהו אחר; או ב' נשאר בהבנה שמדובר בחאן, וצחק על כל העניין מהיציע.
נראה שלא מעט מהאפקט הרגשי בסרט היה בנוי על ההפתעה של הצופה. וכשהוא לא מופתע, אין פה דרמה. היה עדיף לבנות סיפור שבו הדמות ידועה מראש, עוד משלב הטריילרים, ולבנות את הדרמה אחרת לגמרי.

אפילו את סצינת המוות של קירק הם חשפו בעצמם ברמיזה בטריילרים, משום מה. וזה מצוות של במאי שמתפאר בשמירה על סודיות ועל לא-להרוס-לקהל-את-ההפתעות. פחחחח.
איכשהו הופעת האורח של נימוי (הסתמית לחלוטין, כ"כ סתמית) כן נחשפה מתישהו, הוכחשה וירדה די מהר מהרדאר.

avivs

New member
אמור לראות היום את סטאר טראק.

מקווה לא להתאכזב. את הקודם אהבתי מאוד.

avivs

New member
דם אמיתי - העונה החדשה.

אני מת על הסדרה הזו. הפרק הראשון היה טוב ומבדר, כמו שציפיתי.
מחכה להמשך.

Boojie

New member
אוי, זה כבר התחיל?

אני כל כך צריכה להשלים את סוף העונה הקודמת כבר. אני בצום סדרות כבר די הרבה זמן (חוסר זמן נוראי) וזה כבר נהיה מגוחך.

subatoi

New member
לגבי האשליה - אחלה סרט, למעט נקודה אחת.

אחלה רכבת הרים ב-99% ממנו, הקסמים והשואו מצוינים וחבל שלא כל הסרט מתרכז בשואו ובקסמים. אבל רובו כן, וזה גם בסדר.
כל השחקנים המוכרים (אייזנברג, הרלסון, קיין, פרימן) היו כיפיים כצפוי. את רפאלו לא כ"כ סבלתי בעבר, הפנים שלו תמיד יוצרות רושם של מישהו מעוך כזה, אחד שסובל מאפיסת כוחות תמידית. אבל פה הוא היה בסדר גמור. ואת החוקרת שאיתו בהחלט הייתי רוצה לראות שוב.
יש כמה קלישאות שחוקות (אבל מעט), והסוף שלו די מעצבן ברמה זו או אחרת. אבל אפשר בהחלט להתעלם ממה שמפריע בסיום שלו ולהנות מהדרך הכיפית שמובילה לשם.
סרט עם רעיון די מקורי ומאוד כיפי.

ותודה לתפוז על הכרטיסים.

avivs

New member
סטרר טראק החדש...

טוב, ראיתי ובגדול התאכזבתי. הסיפור היה חלש ואת הסרט הראשון אהבתי יותר. אני בכלל לא אכנס לקטע של המדע שם, כי למרות שבדרך כלל אני לא שם לב לדברים כאלה, הפעם זה היה באמת מגוחך.
ההומור היה שחוק ובכללי הסרט היה ארוך מדי. האקשן היה טוב, אבל צריך יותר מאקשן בימינו בשביל להחזיק סרט.
אני יודע שהבמאי עשה כמה דברים נפלאים בחייו, אבל הסרט הזה רחוק מלהיות אחד מהם.

למעלה