במה אנחנו צופים הסופ"ש?

nick at noon

New member
ראיתי אותו בקולנוע

בניו-יורק חודשיים לפני 9/11. היה משהו מוזר מאוד לראות את מנהטן בסרט שקועה במים ואז לצאת החוצה ולראות את הבניינים במציאות. (יותר סוריאליסטי מלראות את נוטינג היל בנוטינג היל, מה שכמעט עשיתי).
עברו המון שנים אבל הסרט זכור לי כמאוד טוב. ראיתי אותו שוב בארץ עם חברים ואני זוכר שאחד מהם רצה להרוג אותי על כך שאילצתי אותו לשבת ולצפות בדבר הארוך הזה. הסוף באמת ארוך נורא, ואני זוכר שבצפיה שנייה זה הרגיש הרבה יותר כמו סיוט - בעוד שרוב הסרט היה כיף בצפיה שניה. (בתקופה ההיא נהניתי מאוד לצפות בסרטים פעמיים עוד בשלב הקולנוע, די מוזר כי כיום אני ממש משתעמם כשאני צופה בסרט פעם שניה אלא אם כן עברה שנה או יותר)

trilliane

Well-known member
מנהל
למתלוננים על הסוף, מומלץ לקרוא את יאיר רוה

הוא פרסם בבלוג שלו רשומה נהדרת בנושא שמסבירה מה קורה בסוף ואיך זה סוגר את הסרט בצורה מושלמת. אותי הוא שכנע.

kenny66

New member
מעניין

ראיתי את הסרט פעמיים, באחת הפעמים בדקדקנות כדי לדבר עליו בהרצאה (יחד עם יצירות אחרות) ולא השתכנתעתי שה"סופים" הנוספים נחוצים. אולי אנסה לראות אותו שוב.

rsmb1

New member
הפרק החדש

של פיוצ'רמה - אחד מהיותר טובים. אחרי שבשבוע שעבר פרשתי אחרי 10 דקות, השבוע הסיפור היה מלא מעניין ומשעשע. בכל אופן, !Hail science

Mud (הסיפור של מאד) - סרט טוב. אני עדיין לא בטוח אם ההקבלות בו אמורות לסמל את מה שאני חושב.

בהמשך אני אצפה אולי גם ב- Soylent green וב- Purge.

Michio

New member
פארסקייפ

מתחיל ממש לא רע.
הצד הגיקי שבי מתרעם על כך שבכל מקום החייזרים מדברים בשפה כלשהי ודומים לבני אדם ובכל מקום יש חמצן לנשימה, אבל הצד הפרקטי שבי ממש נהנה מהסדרה בינתיים.

subatoi

New member
הצד הגיקי שבך לא התרגל עד היום?

חוצמזה, לא ראיתי את הסדרה אבל הבנתי שיש להם פתרון די טוב שם לאנגלית.

Michio

New member
"חיידקי שפה"

אם אתה חושב שזה פתרון טוב, אז גם דג בבל זה פתרון טוב. זוהי בריחה, כמובן, על מנת ליצור סדרה, אחרת הסדרה הייתה מתמקדת בקשרי תקשורת, שזה לא ממש מעניין אותם.

subatoi

New member
זה קצת יותר מתוכחם וריאליסטי מהדג,

שזה בסדר גמור, כי הדג היה אמור להיות הומוריסטי.

וברור שזו "בריחה, כמובן, על מנת...", אחרת לא היתה סדרה. אבל זה עדיף על סדרות או סרטים בהם אין הסבר בכלל, לא?

Michio

New member
לא, זה מפגר באותה המידה.

אני מקבל את זה כתירוץ עלילתי, אבל להגיד שיש בזה משהו הגיוני (כלומר, שחיידקים מזן אחד, שגם בכדור הארץ הקפיצות שלהם בין זנים (בעלי אותו DNA מבנה כללי ומבוססי פחמן) מאוד נדירות- יזנקו בצורה מוצלחת בין גזעים שאין ביניהם כביכול שום קשר, או אפילו אין חובה שיהיה להם מוח מרכזי, או מוח בכלל, או |הכנס משהו שונה לחלוטין מבן אנוש|?
יותר מכך, האם חיידקים נטולי-בינה יכולים לתרגם כל שפה? בקיצור, תירוץ עלילתי קלוש אבל קביל, כמו המתרגם בדוקטור הו.

אבל באופן כללי זה בהחלט עדיף מחור עצום שלא מסביר כלום.

אה, מצטער אם אני נשמע תוקפני, אני קצת עייף

nick at noon

New member
מת על הסדרה הזאת

וטוב שאתה אומר שזה מתחיל לא רע, כי באופן יחסי זה מתחיל די רע - כלומר הרמה של התוכנית (לדעתי) עולה קודם כל בחצי שני של העונה הראשונה ועוד יותר בעונה השנייה.

נכון שיש משהו מטריד בזה שרוב החייזרים דומים לבני אדם, אבל דווקא בפארסקייפ זה פחות נכון מאשר במסע בין כוכבים למשל. זה בגלל השימוש בבובות בשביל חלק מהדמויות. עצם זה ששניים מהדמויות הראשיות (רייג'ל והטייס) הם לא פשוט אדם באיפור עוזר.
בדברים כאלו גם צריך לזכור שאם יש ביקום של התוכנית חייזרים שלא נושמים חמצן אז כמובן שהם לא יופיעו בתוכנית הרבה כי הם לא יכולים לחיות על ספינה עם אטמוספירת חמצן.
התוכנית גם מראה כיצד החייזרים האחרים שם ארין (שנראית לחלוטין אנושית), זאן ודארגו הם חייזרים לא רק מבחינת תרבות שונה. אני לא אספלייר אבל בהמשך רואים עד כמה הם שונים מבני אדם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן מתחיל די רע ולכן נתקעתי בהתחלה...

שרדתי בערך חמישה פרקים וגם זה לא היה קל במיוחד (למעט הפיילוט שבהחלט מצליח לעורר עניין).

גם בד"ר הו נתקעתי בערך באותו שלב...

כמו ספר שמתחיל משעמם, אני צריכה מתישהו לאזור די סבלנות ותעצומות נפש
ולצלוח את הגיבושון.

rsmb1

New member
ניסיתי לראות עכשיו

והפסקתי אחרי רבע שעה מהפיילוט - הכתיבה והמשחק נוראיים ברמות מיוחדות.
לבן-ארץ אמורה להיות בעיה כלשהי בשרירי הצוואר? הוא יותר קיצוני מכלב דשבורד.

יש מצב פשוט לדלג ישירות לאמצע העונה/תחילת העונה הראשונה (ולקרוא תקצירים בויקי), או שיהיה מסובך מדי להבין?

nick at noon

New member
אפשר

אם אתה רוצה לעשות את זה אז אני ממליץ להתחיל בפרק 15 או בפרק 18. חלק מהפרקים עדיין לא מאוד טובים אבל הם די חשובים להתפתחות העלילה.

אכמו

New member
זאת אחת הסדרות שאני הכי אוהבת

ומבחינות מסוימות היא מקום ראשון אצלי - לא רק בסדרות ז'אנר, אלא בכלל. דווקא החלק המד"בי בה לא מאוד חזק - טכנובבל, רעיונות מופרכים, היא לא בדיוק דוגמה ומופת לעיסוק בשאלות מד"ביות מרתקות. אבל בכל מה שקשור לבנייה של דמויות, ולייחסים בין דמויות, היא מופתית. נדיר להיתקל בקאסט שיש בו כל כך הרבה דמויות עגולות ומעניינות, עם מערכות יחסית עגולות ומעניינות (והסדרה הצליחה לעשות את זה אפילו עם בובה - פיילוט הוא דמות נפלאה. על רייג'ל אף מילה, הוא בהחלט החוליה החלשה של הסדרה). היא כיפית ומגניבה מהתחלה, אבל בפרקים הראשונים של העונה השנייה יש קפיצת מדרגה גדולה מהבחינה הזאת.

המחיר המשמעותי מבחינתי בכל הטוב הזה היא העובדה שהחל מפרק מסוים בסדרה אני פשוט לא מסוגלת לראות אותה פעם נוספת - יותר מדי שוברת לי את הלב.

avivs

New member
ראיתי כמה פרקים,

אבל לא בצורה מסודרת. זכור לי כמשעשע, אבל ילדותי מדי.

Arthur Dent

New member
oblivion

בבסיסו, העלילה של הסרט כמעט זהה לכמה סרטים אחרים, בקטעים מסויימים הרגשתי שרימו אותי.
אפילו השם של הדמות הראשית כמעט זהה לשם של הדמות הראשית של אותו שחקן (ט. קרוז) בסרט אחר (jack reacher).

אבל אבליוויון עושה הכל יותר גדול, יותר יפה ויותר מרשים, ואיפשהו יותר מעניין, למרות שמשלב די מוקדם הכל די ברור למי שראה כמה סרטי מד"ב בחייו.
יש כמה טוויסטים בעלילה, לפעמים קטנים, לפעמים יותר קטנים.

אז - שווה מאד בשביל האפקטים, הטכנולוגיה, וקצת גם בשביל הבלונדינית שקופצת ערומה לבריכה שקופה בגובה 2 ק"מ.
עלילה? אה..

למעלה