במה אנחנו צופים הסופ"ש?

פיוצ'רמה עונה 7, עבודה ערבית עונה 4

פיוצ'רמה מזמן מזמן מזמן עברה את השיא. אם היו מפסיקים אחרי הסרטים הם היו מסיימים בכבוד.
מה שנשאר מהם היום זה דמויות שהן רק מניירות ממוחזרות (כן אני יודע שזה אנימציה ולא שייקספיר ובכל זאת) והמון, חוסר מקוריות, חוסר אומץ, ורדידות.

עבודה ערבית ממשיך להיות מצליח ומפתיע. בלי קשר לדעות פוליטיות, זאת הקומדיה האינטילגינטית המצחיקה ביותר בישראל.

avivs

New member
קיק אס 2

אהבתי. אקשן טוב.
הסרט נכשל לגמרי בקופות והביקורות לא היו מחמיאות, אבל הוא בכל זאת מהנה ועשוי טוב.

rsmb1

New member
Another Earth

סרט נפלא עם סיום שיכול להיות מוסבר בהרבה דרכים (למרות שיש לי הימור ספציפי). הייתה לי בעיה קטנה עם הסרט, אבל גם היא יכולה להיות מוסברת אם בוחרים לפרש אותו בדרך מסוימת.

Odd Thomas - הפסקתי אחרי 10 דקות. משחק לא טוב ודיאלוג מוזר גם מהדמויות שהשם שלהן לא מתחיל ב- Odd.

לא ז'אנרי:

Bottle Rocket - פרשתי אחרי 40-50 דקות. לא מספיק מעניין/מיוחד.

Side Effects - גם אחרי שהתאמצתי להתעלם מבעיות מסוימות יש בעיה מהותית בסרט. חבל, כי המשחק והדיאלוגים טובים ואמינים ברוב הסרט והרעיון מעניין.

rsmb1

New member

יש בסרט תיאוריה על כך שהסימטריה נשברת ברגע שהכוכבים רואים אחד את השני, ומזה רודה מסיקה שהסימטריה נשברה לפני התאונה, ולכן יכול להיות שיש תרחיש אחר שבו המשפחה של ג'ון עוד חיה בכוכב השני. אני לא חושב ששם נשברה הסימטריה, כי אותם אנשים יגיבו בצורה זהה בשני הכוכבים (ואפילו יסתכלו באותו הכיוון: נניח שאת מביטה במישהו שנמצא מימינך והוא מביט בך חזרה - הראש של שניכם פונה ימינה).
לדעתי, הסימטריה נשברת רק אחר כך כאשר הדוקטור יוצרת קשר רדיו עם עצמה - אז רואים בודאות שלשתיהן יש שורות תסריט שונות (עד אז בכל כוכב מתייחסים לכוכב השני בתור Earth2 ועושים את אותם חישובים). על רודה1 ההבדל משפיע וגורם לה לתת את הכרטיס ועל רודה2 לא (וכך הן נפגשות).

יש גם תיאוריה נחמדה נוספת - הכול בראש של רודה. זו הדרך שלה להתמודד עם מה שעשתה. את כל ההסברים הפיזיקליים המוח שלה היה יכול לרקוח.
זה גם יסביר את הבעיה הקטנה שיש לי עם הסרט - למה לחכות 4 שנים לפני יצירת קשר? כשזה קורה בראש של רודה זה מסביר למה כאילו "המתינו" לה שתשתחרר מהכלא. זה גם מסביר במידה מסוימת את "מקום" איש האחזקה בבית הספר.
ע"פ התרחיש הזה היא פוגשת את עצמה בסוף הסרט, ויכולה לשכנע את עצמה, שבכוכב השני התאונה הרגה את ג'ון2 והשאירה את המשפחה שלו בחיים (כי היא לא נתנה לו את הכרטיס כי בכוכב השני הוא מת) - כך שלמעשה היא מוצאת מנוחה נפשית בכך שהיא מאחדת את המשפחה כשהיא שולחת את ג'ון1.

ויש עוד הרבה תיאוריות ברשת.

מיכאל ג

New member
נראה לי שאין טעם להתעמק בהגיון הפיזיקלי

זה לא סוג סרט כזה. ולהגיד שזה הכל בראש שלה זה גם מין דבר שאתה יכול להגיד על כל סרט. אולי שליחות קטלנית התרחש בראש של שרה קונור?
כדור הארץ השני היה די מינורי בסרט ונתן איזו אפשרות לעתיד טוב יותר לדמויות ובכך הסתיים תפקידו.

rsmb1

New member
לא חושב שזו התעמקות בפיזיקה

ובכל אופן זו לא התעמקות מיותרת: לתאוריית המראה השבורה יש חשיבות מכריעה בסרט - הסיום שלו וההחלטה של רודה1 לתת את הכרטיס תלויה בה, כך שאי אפשר לא להתייחס אליה. מבחינתי, לפחות.

ברור שאתה יכול לטעון את זה על כל סרט. אתה יכול לטעון את זה גם בלי סרט ("כל העולם מתרחש בדמיון שלי ואפשר לראות שאני לא מפחד מהאחריות. אז התקבלתי לעבודה?"). בפועל, יש בסרט הזה יותר "מצביעים" (התקופה שלה בכלא שיכולה לגרום לדמיונות במיוחד אחרי המעשה שעשתה, הדברים שאיש האחזקה אומר, ההמתנה 4 שנים עד ליצירת קשר, הסיפור על הקוסמונאוט וכו') מבהרבה סרטים אחרים (לא יודע לגבי טרמינייטור - ראיתי רק בתור ילד וגם אז כנראה שרק את השני) לאפשרות שהכול בראש שלה. הנה גם מה שאמר אחד מהכותבים:
There's this inner monologue inside your head. We were both being very self reflexive about life, considering where we were at the time. It spawned from that. There is a relationship that you have with yourself that's a very private relationship. What if that were externalized?

למעלה