במה אנחנו צופים הסופ"ש?

MonicaF

New member
אבל הספר רחוק מהסדרה

או הסדרה רחוקה מספר. היה צריך להופיע based upon בלה בלה בלה.
טוב, שטויות.
נקווה שתהיה עונה 2 טובה ולא נפילה כמו טרה נובה.

אגב אבודים (לאבודים ובתוך הבועה יש כותבים משותפים): מתחילים לשדר את כל העונות ב-yes החל מ-24/11.
לא ראיתי אפילו פרק אחד, זו תהיה הזדמנות בשבילי להתוודע לסדרה.

Guid

New member
לא קראתי,

אבל הבנתי שהסדרה די מאבדת את הספר מתישהו והופכת למשהו אחר, פשוט כדי שיהיה להם מספיק חומר לעונות הבאות.
לא יודע לגבי טרה נובה, אבל התסריטאי (בריאן ק. ווהן) כתב את אחד מהקומיקסים שאני קורא ומאוד (מאוד!) נהנה מהכתיבה שלהם- Y The Last Man. מעבר לזה, אני לא באמת מכיר אותו

MonicaF

New member
קבל ביטול

אני לא מוצאת יותר את האתר בו היה כתוב שאחד הכותבים כתב גם עבור טרה נובה.
אם אני זוכרת נכון זה היה בויקיפדיה (בטח אפשר לבדוק גרסאות קודמות אבל אין לי זמן לזה) ש"טרה נובה", "אבודים" ו"בתוך הבועה" הוזכרו כאותו סוג של מצב בדיוני בו קבוצה מסוימת של אנשים מתנתקת משאר העולם בנסיבות לא מציאותיות. שם הוזכר התסריטאי המשותף לטרה נובה ובתוך הבועה.

Guid

New member
יש מצב,

אני גם זוכר שדיברו על איזשהו קשר בין טרה נובה לבתוך הבועה...

MonicaF

New member
אפשר לעשות עבודה דקדקנית

אבל אין לי זמן, ולקחת את כל המפיקים וכל הכותבים של שתי הסדרות לבדוק אם יש שמות משותפים

MonicaF

New member
טוב, הייתי סקרנית מדי

אם לשפוט לפי המידע ב-IMDB אז ישנם מפיקים משותפים ל"טרה נובה" ול-"בתוך הבועה" - ראה תמונה, מסומנים באדום ==>

Guid

New member
וואו, שלושה משותפים!

וסחתיין על המחקר!

ספילברג הוא זה שקישר לי בין טרה נובה לבתוך הבועה, אין ספק. את השניים האחרים אני לא מכיר... (ואני מתפלא על עצמי ששכחתי שספילברג בכלל היה בהפקה של הבועה. סדרך כלל אני זוכר כאלו דברים)

אהבתי את ההשקעה! אם היה לי זמן הייתי מחפש בעצמי...

MonicaF

New member
מה שנקרא: חופרת...

עשיתי הצלבה של מפיקים, תסריטאים ובימאים

את אבודים ראית? אני מתחילה לראות בפעם הראשונה, מההתחלה. ב-יס מקרינים החל מיום שני 24/11. מעניין אם אוהב את הסדרה, אם אתחבר בכלל. כי כמה אפשר למתוח רעיון של קבוצה שבעל כורחה מתנתקת מהציביליזציה?

MonicaF

New member
אני צריכה הסבר

בגלל שהיא עושה רע על הנשמה?
בגלל שהיא לא טובה והיא בזבוז זמן?
בגלל שמושכים אותך עם הפתרון ובסוף לא נותנים אותו?

תודה בכל מקרה.

Guid

New member
יותר כמו השאלה השלישית,

הסדרה מאוד מתקמצנת במתן פתרונות והסברים לדברים מהותיים.

גם לי קשה להמליץ עליה, למרות שמאוד נהניתי מהחצי הראשון שלה. החצי השני הוא הבעייתי...

MonicaF

New member
מה זה החצי הראשון?

נדמה לי שיש 5 עונות, אז הכוונה לשתי עונות וחצי הראשונות?

יש לי עוד שאלה, אני לא יודעת אם היא תובן, אבל לאלה היצירתיים פה: האם הסידרה הזו מהווה מקור השראה כלשהו, ולאו דווקא בגלל המסתורין שלא מגיע לפתרון כלשהו?

Guid

New member
חצי ראשון,

זה עד סוף עונה 3, בערך. מאמצע עונה 4 הדברים הידרדרו בשבילי (אם כי היו נקודות אור).
לגבי השראה, הבנתי למה את מתכוונת- וכן, הסדרה הזו בהחלט מקורית בכמה מהרעיונות שמוצגים שם ובהלך הכללי שלה.
שלא תביני לא נכון- אני חושב שהיא מאוד מצויינת בהרבה מאוד בחינות, רק שהכתיבה שלה פשוט הרגה אותה.

קיצר, כמו שאמרת למטה- פשוט תנסי ותראי איך את מרגישה לגביה

MonicaF

New member
לגבי השראה

כוונתי היתה שמצב בו זורקים קבוצת אנשים לאי, מעוררת השראה תמיד.
לגבי רעיונות מקוריים שם - טרם התוודעתי לסדרה

מיכאל ג

New member
דלת מספר שלוש

היום זה כבר די ידוע - הפיילוט נכתב בזמן מאוד קצר ובגדול הכותבים שלו זרקו כל מיני "רמזים מסתוריים" ודברים לא מובנים לתוכו בלי שום מחשבה על מה הם אומרים. לאורך שש עונות התווספו עוד כל מיני דברים ביזאריים - curve balls שונים ומשונים שעוד כותבים המציאו בלי לחשוב על המשמעות שלהם - ובסוף היה צריך לקשור את הכל והפתרון היה איום ונורא ולא קשור לכלום.
והכי מעצבן היה שקצת יותר מחשבה היתה מביאה אותם לפתרון הרבה יותר מוצלח.

MonicaF

New member
אוקי

רק בשביל הידע הכללי, כדי לסגור את החור הזה בהשכלה, אתחיל לצפות בסופ"ש הבא בהקלטות.
נראה אם זה יתפוס אותי.
יש מצב שאסתפק בעונה אחת.
אגב, מישהו זרק ברחוב שלי כמות של סרטים מקוריים. ביניהם עונה חמישית של אבודים.

subatoi

New member
גמאני רציתי להתחיל (יום ראשון, אגב) אבל שידור

יומי זה יותר מדי בשבילי כרגע.

MonicaF

New member
נכון יום ראשון

פשוט שמתי את ההקלטה לשידור החוזר ביום שני בגלל התנגשויות בין הקלטות

אני אף פעם לא צופה במשהו יום יום. אבל זה כמובן בתנאי שיש לי ממיר מקליט.
בדרך כלל זה בסופי שבוע, ואז אני רואה ברצף.

במוצאי שבת זה יש לנו בערוץ האקשן את הסרט דוקטור הו, 50 שנה לדוקטור.
בשבילי זה ממש ארוע.
אני והבן שלי מתכוננים לזה וכבר מעכשיו מתכננים את הכיבוד.
כמובן שהסרט יוקלט ונצפה בו כמה פעמים.

MxIxAx

New member
המשחק של אנדר

נהניתי מאוד לצפות בסרט עכשיו שיש טכנולוגיה שאפשר להרכיב ממנה את הסרט (טאבלט), בתור אחד שהספר הזה היה בסיס גדול להמשך הדרך, בתור ספר שקראתי בילדות לפני לא מעט שנים, נהניתי מכל פיסת אנדר שיש, מה שפחות טוב בסרט זו סצינת הקרב המסיימת שלא הייתה ברורה מספיק אבל ככה זה בקרב חלליות כנראה, זה לא משהו מבוסס בימינו

subatoi

New member
שיל"ד פ' 4; מת לחיות 4; מחר אנדר

שיל"ד פרק 4 (יס) - עדיין סבבה. אין פה עומק מי יודע מה (עדיין?), אבל הדמויות מהנות, העלילה קלילה ובינתיים הסיפורים מגוונים.

מת לחיות 4 - צפיה ראשונה מאז הקולנוע - אחלה סרט. כיפי ואקשני ועם קטעי אקשן מקוריים ומהנים.
תענוג לצפות שוב בכל הקוודרולוגיה לאחר שנים.

מחר אנדר. ואחריו, בקרוב, כח משיכה.

למעלה