במה אנחנו צופים הסופ"ש?

Y. Welis

New member
העונה הראשונה מתחילה יפה. נחלשת אח"כ

שווה בזכות הפרקים הראשונים. אני נתפסתי וראיתי גם את השניה. השוטר מ'שוברים שורות' מחזיק על כתפיו את הרוב.

is00

New member
אני ממליץ נגדה. כמו גם נגד הספר שהיא מבוססת עליו.

סדרה הוליוודית טיפוסית לכל המשפחה, לא מתוחכמת במיוחד

פחות מוצלחת מיריחו למשל. אפשר לראות, בשביל הז'אנר.

dude101

New member
ממשיך עם אנטרפרייז - הטוב הרע והמכוער

הטוב - כשהסדרה זוכרת שהיא סדרת טרק ועושה עם זה משהו.
הרע - פרקים שהיו מביישים קומדיות משפחתיות משנות ה-80. למשל, אחת מהדמויות מרגישה שהי מתחילה להשתגע וכולם מסביבה מתנהגים מוזר. אז היא מגלה שחייזרים מנסים לפוצץ את הספינה ובסוף מתברר שהכל היה רק חלום.
המכוער - לראות ראיונות אפולוגטיים עם היוצרים כמה שנים אחרי, כשהם מאשימים את האולפן בכך שהרסו את הסדרה.

dude101

New member
הבעיה עם פרקים טובים היא שקשה לסכם אותם במשפט אחד.

אבל אם כבר ביקשת...
&nbsp
cease fire (עונה 2 פרק 15) - האנטרפרייז נקראת לעזור לפתור סכסוך על כוכב בין הוולקנים לאנדורים, כי נציג האנדורים מאמין שניתן לסמוך קפטן ארצ'ר לאור היכרות קודמת בין שניהם.
הפרק מצוין מכמה סיבות:
1. הוא פשוט עשוי טוב מבחינה טכנית ועלילתית (טוב, יש גילוי די צפוי לקראת הסוף. אבל בקטנה). יש משהו אמיתי שנמצא בסיכון (נניח, אם האנטרפרייז נמצאת בסכנה די ברור שהם יצאו מזה בשלום. מקסימום דמות אורחת תמות) אז יש מתח, יש קטעי אקשן, הדיאלוגים טובים וכו'.
2. השימוש שנעשה בדמויות בפרק מצוין. נציגי שני הגזעים הם דמויות חוזרות עם אישיות מבוססת שהצופה מכיר והפרק בונה על האישיויות האלה וממשיך לפתח אותן.
3. הוא מקדם את העלילה הראשית (האמיתית - ייסוד הפדרציה. לא מלחמת הזמן) של הסדרה אפשר לראות איך נבנים יחסי אמון בין שלושת הגזעים גם מבחינה אישית בין נציג האנדורים, השגריר הוולקני והקפטן האנושי וגם ברמה הדיפלומטית.

subatoi

New member
זה בהחלט פרק שגם אני זוכר לטוב, תודה על הפירוט.

ושראן-סובאל בהחלט עושים את הפרק. עצם זה שסובאל יוצא לשטח זה שינוי מרענן ומגניב. ושראן תמיד מגניב

(ואף אחד לא אמר שצריך לסכם דברים במשפט אחד. יש עולם גם מחוץ לטוויטר
)

Y. Welis

New member
The Affaire המדוברת. יש איכות (לא ז'אנרית, אבל

הגיבור שהוא גם סופר כושל, היה יכול להשתלב יפה אצך סטיבן קינג).

nimrodds

New member
המשכתי ברגעים האחרונים עם סוכני שילד

עונה שנייה פרק שלישי, פרק קצת יותר רגוע מהקודם אבל לא רע בכלל

avivs

New member
סיפור אימה אמריקאי.

האמת שלא ראיתי את שתי העונות האחרונות. העונה הראשונה הייתה מטופשת מדי. אבל החלטתי לנסות את העונה החדשה...
טוב, זה היה מצמרר ומהפנט. עשוי מדהים. אני ללא ספק אמשיך לפרק הבא.

נגמרה העונה הראשונה של הסידרה The Strain.

חתיכת סידרה אחול שלוקית.

נושא הערפדים מוצג מזווית שונה ממה שהורגלנו בשנים האחרונות.
הלכה לה הרומנטיקה הסכרינית, והז'אנר מוצג במלוא עוצמת האלימות
הקיומית שלו.

בשונה משאר סירטי וסדרות הערפדים, הולכת ונבנית כאן אבולוציה ביולוגית
שלימה, במיסגרתה מוצגים ומוסברים שינויים פיזיולוגיים שמתרחשים בגופם
של קורבנות הערפדים לקראת הפיכתם הם לערפדים גם כן.

מצריך קיבה חזקה, אבל מאד מעניין ומותח.
וכמובן שלא חסר גם האספקט היהודי וההקשר לשואה.....

Y. Welis

New member
ההפתעה הטובה של הקיץ

אם כי הסידרה הרבה יותר מתאימה לחורף...
&nbsp
יותר מוצלחת מהרבה אחרות (כולל 'הליקס' שהבטיחה ולא קיימה).

MonicaF

New member
בתוך הבועה - עונה 2

נכון, היא לא איכותית הסדרה. נראה שיש עניינים שלא רוצים לתת להם את הבמה המגיעה להם. כנראה ממהרים לעבור מהר הלאה.
עדיין הכל מעורפל ובקושי יש תשובות. אני בפרק 5.
אבל היא מחזיקה אותי מול המסך. בינתיים אני מאד נהנית מהעניין הפוליטי שעולה שם. איך אנשים מגיבים ואיך הם מתגבשים יחד ומתפרקים כדי להתגבש מחדש, אחרת. אוהבת את הצגת טבע האדם במצב הזה. לא שזה מוצג כל כך טוב, אבל זה גורם לי להרהר. אוהבת את הפירוש הדתי של כל אחד שם, הפירוש המדעי, הפירוש הלא נוצרי. בקיצור, את התבלין הפילוסופי בעלילה הזו.
דבר שמאד-מאד מפריע לי הוא שהם עדיין נקיים ומבריקים, ככה גם המסדרונות שלהם, המכוניות שלהם, החלונות שלהם.
וכשהגשם-דם החומצי הזה הגיע, לא הבנתי למה כל מה שעשוי מתכות וברזל לא ניזוק כלל. לפחות היו מציינים משהו בנושא.

Y. Welis

New member
פרוייקט UNCUT עם 'האימפריה מכה שנית'

https://www.youtube.com/watch?v=GjsFAZWnA00#t=646
יצא השבוע. יורש ראוי לקודמו - 'סטאר וורז' כפי שנוצרה מחדש באינספור צורות ע"י חובבים. נהדרת ומקורית להפליא.
&nbsp
מבין המסקנות - לא מעט בנות משחקות את האן... צ'ואי לרוב מגולם ע"י כלבים וחתולים; תינוקות או בני שנתיים מגלמים את יודה; יש נטיה להפוך סצינות למופע טכנו, אבל מעל לכל יש הרבה אהבה למקור. שווה.

Y. Welis

New member
אהבתם... יש לכם טעם.

הפייבוריטים שלי - הקטע עם הדיווח על הרובוט-המרגל בכוכב הקרח, שמועבר כקטע מתוך מערבון. היה ראוי לעשות סרט שלם כזה; + בדקה 52 - הנשיקה של ליאה והאן כסרט אפל בשחור-לבן. מושלם. גם כאן עיבוד כזה יהיה מרתק.

Y. Welis

New member
עוד פייבוריטים

* 18:29 האן הבובה הפרוותית אומר lough it out fuzzball

* 21:28 - המערבון

* מחווה לאיון פלאקס - 48:09

* 51:53 - מחווה ל'טרון'

* 52:51 הסרט האפל (בוגארט ובקאל)

* 53:01 - שנות הארבעים. מדהים כמה אותנטי. קלט נכון את ההשראה לסצינה.

* 55:45 - שר הטבעות

ניסיתי אבל נשברתי אחרי 20 דקות

בתור גימיק זה נחמד אבל שעתיים? במיוחד כשרואים מיד שלחלק מהקטעים לא היו בכלל מועמדים ונאלצו להסתפק באיזה ילד שצילם את עצמו באייפון בפארק או משהו כזה.

Y. Welis

New member
מה שנחמד שם זו הפרשנות. למי שמכיר את הסרט frame by frame

(אני למשל) ויודע למה לצפות, זה מרתק במיוחד.
&nbsp
מה שכן, היה ראוי לדעתי לצמצם את הנבחרים ל-124, ולתת לכל קטע דקה. חלק מהם שווים הרבה יותר מאחרים. דלג קדימה - יש דברים טובים. בעיקר כדאי להתחבר להומור.
&nbsp
כך שגם אם הרמה לא אחידה (והיא לא), המסירות לסרט מרגשת.

למעלה