במה צפינו השבוע?

cordilio

New member
הרץ במבוך

חביב +, דרך נחמדה להעביר כמעט שעתיים. סה"כ סרט לא יומרני מדי, עם סוף מעט צפוי ומתבקש, קצת כמו בעל זבוב פוגש את "קיוב".

avivs

New member
מסכים.

חביב ולא יותר. מעביר את הזמן. יותר טוב מהספר, שהיה כתוב מאוד בינוני, לדעתי.
ההמשך אמור לצאת עוד מעט.

מיכאל ג

New member
Domo arigato Mr. Robot

דבר אחד צריך להגיד: Mr. Robot הוא שם מטופש למדי לסדרה, שנשמע כאילו הוא שייך לקומדיה חביבה על משפחה שיש לה רובוט ביתי. אבל בסדרה הזו אין רובוטים בכלל ומר רובוט הוא הכינוי של האקר מסתורי שמגייס את גיבור הסדרה למסע צלב אנטי-תאגידי.
הגיבור עצמו הוא כמובן האקר בעצמו. אליוט הוא מין גרסה עוד יותר דפוקה נפשית של ליזבת סאלאנדר - בנוסף לחרדות החברתיות והאוטיזם הגבולי יש לו ככל הנראה גם סכיזופרניה שגורמת לכך שהוא לא לגמרי בטוח מה אמיתי ומה לא. אפילו המונולוג הפנימי שלו בסדרה "מוסבר" כדיאלוג לחבר דמיוני. השילוב של אנטי ממסדיות וגיבור לא ממש שפוי הביא הרבה אנשים להשוות את הסדרה (לפחות את הפרק הראשון שלה) למועדון קרב, ואתם יודעים מה? הפעם זה ממש מוצדק. משהו כאן פשוט עובד נכון. עוד השוואה שפחות ראיתי אבל גם שווה לעשות היא לדקסטר, בגלל המונולוג הפנימי ובגלל הסודות שהגיבור מסתיר.
והכי נס? שזו סדרה אמריקאית על האקרים ומי שכותב אותה אשכרה מבין במחשבים. כאן לא תמצאו את סצינות ההאקינג המונפצות שיש לרוב בהוליווד. אף אחד לא ישלשל כבל רשת ממטוס למכונית שנוסעת מתחתיו, אין הודעות ענק באדום מהבהב של access denied ומחשבים לא עושים ביפ-ביפ-בופ כל הזמן. הכל מרגיש ראליסטי עד כמה שניתן.

kenny66

New member
ראיתי ואהבתי

אני חושב שהם משחקים על זיהוי בין "החבר הדמיוני" לבין הצופים, כך שלא ממש ברור למי הוא מדבר. ובהקשר הזה, כמו שהם בונים אותו, ממש אהבתי את השורה האחרונה של הפרק.

Y. Welis

New member
ושחקן ראשי מטריד במוזרות שלו.

&nbsp
מה שכן - כריסט' סלייטר (המר"ן המקורי) מרוצה מעצמו כמו תמיד. מ'רדיו חזק' לפני 25 שנה הוא נתקע בשטאנץ הזה. מטריד. כמו ג'ולייט לואיס ב-WP, עם אותן ההבעות מ'פסגת הפחד'. ובשנה הבאה טווין פיקס... המסטיק ההוא חוזר לאופנה - הגמד צדק.

clouds11

New member
עד כמה שאני זוכר מליזבאט סלנדר

היא מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי משום שהיא ניסתה להרוג את אבא שלה כנקמה על התאבדות אמא שלה
(התאבדות אשר נגרמה על ידי אביה)
האשפוז מנוהל עןל ידי השרות החשאי השבדי (על ידי חלק מסויים בשרות הזה אשר רוקם קנוניה עם אבא שלה)
ליזבאט חושבת שהיא הרגה את אבא שלה אבל הוא לא מת את זה מנצל השירות החשאי והפסיכיאטר כדי לשלוט עליה ..מבחינת העבר שלה (בית חולים פסיכיאטרי וכביכול רצח)היא מנודה על ידי החברה ולכן מתבודדת
האישפוז הוא כדי להרחיק אותה ולפקח עליה הפסיכיאטר שעובד עם השרות החשאי משמש כאפוטרופוס שלה ומנצל את זה כדי לאנוס אותה..לתאר אותה כמופרעת לאור מה שעברה נראה לי לא במקום...

היי! גם אתה ראית את הפרק ההוא עם המטוס?

זה ממש מנחם לשמוע שיש סדרה שלא מניחה מראש שרק אנשים עם ידע במחשבים של סבתא ממוצעת הולכים לראות אותה אז היא מרשה לעצמה לעבוד עליהם.
וויי.ווילס כבר אמר לי את זה, וגם שכדאי לי לראות אותה, וכבר החלטתי שאני הולכת להקשיב לו, למרות שיש לו טעם של זקנים (בספרים וסרטים, אני מתכוונת. לא כשאוכלים אותו
)

האמת היא שראיתי את הפרק הזה באיזה 2 בלילה ואולי טיפה'לה שיכורה, אז עד היום לא הייתי לגמרי בטוחה שכל מה שחשבתי שראיתי שם אמיתי.
עכשיו אני יודעת

Y. Welis

New member
סצינה שווה. הטריילרים שראיתי לסידרה היו הרבה יותר חלשים

הופאק

New member
צפיתי בעקבות ההמלצה

מעניין ואנרכיסטי.
סצנות המחשבים יחסית אמינות, אבל בתור מי שבא מהתחום היו דברים שקצת הפריעו לי.
(גנום יותר טוב מ־kde? אני מסכים לזה אבל אחרים יצלבו את ההפקה על טענה כזו)

מיכאל ג

New member
הי, זה מישהו בעמדת ניהול

הוא אמור להיות מישהו שגדל על גנום לפני עשור בערך.

הופאק

New member
זה סתם הצחיק אותי

היו דברים אחרים שהפריעו לי. אני יכול לפרט אם זה מעניין כאן מישהו.
אין ספק שהסדרה יחסית מציאותית אבל לא עד הסוף. כשהעלילה דורשת הם מעקמים את המציאות.

Y. Welis

New member
הדבר היחידי כמעט שהקל קצת את העומס היה

בילי קונלי, כ-דאין איירונפוט, ראש כוח הגמדים שבא לעזור.
&nbsp
השאר הזכיר לי לא מעט קרבות מתוך המשחק 'וורקראפט 2' (בעיקר במפות עם השלג). סביר שנראה בקרוב משחק.

למעלה