במה צפינו השבוע?

Y. Welis

New member
הפרק האחרון היה הזוי. נחמד אבל בלי כיוון.

מה שכן, העשיה ברמה קולנועית - טובה יותר מרוב הסרטים שישנם כיום.

MonicaF

New member
בעקבות המלצתך כאן, צפיתי בפרק הראשון

מאד אוהבת את השחקן עוד מהסדרה the war at home.
המוסיקה ממש טובה - מעניין אם תמצא חן בעיני גם בשמע בלבד.
האם זה ז'אנרי? יש כאן גוון כזה.
בפרק הראשון, בגלגל הענק כשמר רובוט מרצה לו, זה הזכיר לי מאד את מורפיאוס וניאו במטריקס, השיחה הראשונה שלהם. במקום כדור אדם או כחול, מעטפה לבנה או כחולה.

וכן, גם אני אוהבת את הסדרה מאד, לפחות את הפרק הראשון שראיתי.

מיכאל ג

New member
גם אני ממש התלהבתי מהפסקול

גם השירים (כמו הביצוע באנגלית ל- ne me quitte pas) וגם הסאונד ביתר הסדרה שמשלב מוזיקת אורגן של שנות השמונים וסאונדים אווירתיים.
אני לא חושב שזה ממש ז'אנרי אבל זה מאוד מכוון לסוג מסוים של גיקים.

MonicaF

New member
חשבתי שדווקא הקאבר של ניל דיימונד

למפורסם של ג'ק ברל - לא ישאיר רושם על אחרים. הרגשתי כאילו זו התרגשות שלי בלבד

לגבי ז'אנר - חבר שאין לא שום קשר לז'אנר, מבחינתו - זה מד"ב. כל כך זמן צחק עלי שאני קונספירציות בכל דבר.
בקיצור - ראיתי אמש את הפרק השני גם, נגמר
!
מחכה להגיע הביתה להמשיך לצפות בסדרה.

מיכאל ג

New member
ראיתי את זה עם כמה חברים

כולם יחד נפלו מהקאבר הזה. מסתבר שהוא די ידוע!
דווקא מהבחינה הטכנית (אם להתעלם מהרעיון הלא ממש סביר של מחיקת חובות המונית), זו הסדרה הכי מדויקת על האקרים שהיתה אי פעם. אם זה מד"ב מבחינתו אולי הוא לא זוכר שאנחנו חיים בעתיד!

avivs

New member
אנט מן.

פושר, משעשע, מטופש, קליל. מארוול.
סרט קיץ חביב, אבל אין מספיק אקשן בשביל לחייב מסך גדול. לחובבי הז'אנר, כמו שאומרים.

MonicaF

New member
Solaris - 1968

"סולאריס" משנת 1968 הוא סדרת טלוויזיה של נדמה לי 3 פרקים, בשחור-לבן, מבוססת על הספר עם אותו שם מאת סטניסלב לם.
כשרואים את הפרקים ברצף, מצפים שעם אורך זמן כזה, כל המתרחש בספרון הקצר הזה, יופיע בסרט. אבל לא. המדע הוקרב על מזבח התאטרליות, אין כמעט תיאורים מדעיים ופלנטריים, אין רעיונות פילוסופים ותאולוגיים, ואין לצערי את מראה האוקיאנוס המתואר כל כך טוב בספר, על כל סוגי הצורות שהוא יוצר, ואין את שתי השמשות המיוחדות, על הזריחה והשקיעה של שתיהן.
טרם ראיתי את שתי הגרסאות האחרות, אחת משנת 1972 והשנייה מ-2002, אבל נראה שיוצרי הסרטים בחרו להתמקד בפן האנושי יותר מאשר במדעי, בשלוש הגרסאות.
נראה שסטניסלב לם התאכזב לא פחות ממני (בטח הרבה יותר) מאופן העברת הספר למדיה ויזואלית, והנה דעתו משנת 2002:
...to my best knowledge, the book was not dedicated to erotic problems of people in outer space... As Solaris' author I shall allow myself to repeat that I only wanted to create a vision of a human encounter with something that certainly exists, in a mighty manner perhaps, but cannot be reduced to human concepts, ideas or images. This is why the book was entitled "Solaris" and not "Love in Outer Space".

למי שלא יודע, הספר "סולאריס" מספר על משלחת חוקרים מכדור הארץ אל פלנטה בשם סולאריס אשר נראה בהתחלה כי אין עליה יצורים חיים, אך עם הזמן מבינים שישנו יצור חי אחד בלבד: אוקיינוס. יצור זה מסוגל לחשוב, ועמו מנסים בני האדם שנים רבות ליצור דיאלוג.
מה שעוד מיוחד בפלנטה זו הוא שתי השמשות שצובעות את השמיים ואת הנוף, כל אחת בצבע ועוצמה מיוחדים לה.
המשלחת שלנו מצליחה ליצור קשר באמצעות שכפולים שהאוקיאנוס שולח אל החוקרים, שכפולים שהוא יצר מתוך מחשבותיהם של החוקרים.
יחד עם זאת, אין אפשרות ממש לתקשר, בני האדם הם כמו נמלים מעטות על גופו של פיל.
אולי הרעיון שתיארתי כאן בקצרה, ועל ידי כך הורדתי מערכו הרב, נראה לכם יותר מדי מוזר ולא עושה חשק לקריאת הספר, אבל סטניסלב לם כותב נהדר ומשכנע, ואני מאד ממליצה על הספר.

גם אם מתייחסים רק לפן האנושי (הפן העיקרי שמוצג בסרט) עדיין הסרט לא לגמרי נאמן לעלילה. למשל אין את קטעי החלומות, אין את השיחה עם ד"ר סנאוט על כך שאולי המשוכפלים הללו הם למעשה מתנה מהאוקיינוס לחוקרים שהגיעו לסולאריס. קטע ניסיון ההתאבדות של הארי מתואר בספר באופן מדעי ומרגש באותה מידה, ואילו בסרט, היא פשוט לקחה כלי נשק (רובה?) ועשתה זאת.
במיוחד היה חסר לי בסוף הקטע שכל כך אהבתי. זהו הקטע בו קלווין מחליט לעשות סיבוב אחרון בסולאריס, לרדת לקרקע יציבה ולנסות לחוש את האוקיינוס מקרוב, לפני החזרה המתוכננת לכדור הארץ.
ואם חיפשתי הומור, הרי שאת הצחוקים שלי הגשמתי מהיושן המגוחך, מגוחך כמובן בראיה לאחור, חמישים שנה אחרי הסרט: שתיית האלכוהול המרובה, עישון סיגריות, על המיטה של קלווין שמיכה רוסית כמו של פעם, סיפון הסודה, עצם ההתעסקות שלה בעבודות בית – איך היא יושבת ותופרת בזמן שהוא מחשב חישובים מדעיים

אני לא חושבת שהסרט שווה צפיה, אלא רק בשביל להדגיש את גדולת הספר, למי שכבר קרא אותו.

Y. Welis

New member
חשבתי שהתכוונת לגירסת טראקובסקי, אבל זו אחת לפני, גם רוסית

שנעשתה לטלוויזיה (מעניין שבפולין מעולם לא עשו משהו לפיו; אפילו קישלובסקי ה'נחשב' לא הגיע אליו).
&nbsp
לא מוכרת לי.
&nbsp
אגב הארי - ההומור בחלקו במקור. בעיקר בהתחלה כשהוא משגר אותה החוצה, ומבין אז מהיכן סימני הכוויות אצל 2 אנשי הצוות האחרים...

MonicaF

New member
הבנתי שלא לזה התכוונת

מרגע שלא גיליתי פס קול מיוחד בסרט בשחור לבן.
אבל לפני משהו כמו 6 שנים מישהו המליץ לי מאד על הגרסה בשחור לבן. אני לא מסכימה עם ההמלצה שלו אבל שמחה שיצא לי לצפות בה.
ד"ר סנאוט, או Snow לפי הספר שאני קראתי, בספר הוא דמות מעניינת, מורכבת ומפתיעה. בסרט הוא אדם אחר. בעוד שבספר הוא כמעט גונב את ההצגה, בסרט הוא מכופף לחשיבה בזמן שעשו את הסרט.

הייזל

New member
מלחמת העולם Z

זה היה מרתק. מדהים איך שקט יכול ליצור יותר מתח ממוסיקה.
אהבתי את הרעיונות ואת הסיפור. אמנם אני פחות אוהבת סרטי זומבים ואסונות מסרטי התאוששות אחרי אסון אבל הסרט היה טוב.
אהבתי את העימות בין בראד פיט וסוכן הCIA לשעבר - שניהם שיחקו בסרט "12 קופים" הרפרנס היה נהדר.

MonicaF

New member
מפחיד נורא

ראיתי כמה דקות ראשונות והחוורתי.
אולי אחזור לזה כשאצליח לקחת את הסרט פחות ברצינות.

Y. Welis

New member
יש כתבה מעניינת על הסרט והפקתו. מסתבר שהשליש האחרון שלו

'אולתר' - הסיפור היה שונה לגמרי במקור, ואחרי שהוצגה עריכה ראשונית (ראף קאט), המפיקים החליטו שזה לא טוב והחליפו את הסוף.
http://blogs.indiewire.com/theplayl...-rewrite-what-was-changed-why-20130625?page=2
&nbsp
כאן נכנס לינדלוף, הלא הוא 'מחרב המד"ב', ועם עוד שותף, כתב מחדש את החלק האחרון - מהמהומה במטוס (והנחיתה באנגליה) והלאה. לכן הקצב של הסרט שונה דראסטית מכל מה שקדם (מה שהופך אותו לסרט אחר, בעצם) והסיום נשאר פתוח.
&nbsp
לא קראתי את הספר המקורי, כך שקשה לומר מי נאמן יותר.

imitsu

New member
סרט ממש לא טוב

אפילו עבור סרטי זומבים...
ראיתי אותו מזמן כשרק יצא, הלכתי עם חבר שמסתמך כל הזמן על דירוג IMDB
וואלה הפעם הם טעו..
אני כבר לא זוכר את כל הסיבות שבגללן הסרט לא היה טוב בעיני, אבל מה שכן זוכר
זה כל הקטע עם ישראל שהיה פשוט ... גרוע!
גם לא תואם בכלום את המציאות.. (שדה בינלאומי בירושלים!? )
לקרוא לבחורה סגן?!?! אי אפשר לעשות בדיקה פשוטה על שמות שכיחים של בנות בישראל!?
כן אני יודע זה כאילו מדע בדיוני.. אבל זה פשוט לא מקצועי..
&nbsp
מה שכן.. אחד הקטעים היחידים ששיעשע זה כשהתחילו לשיר שם ואז השירה משכה את הזומבים
בלי לשים לב הם הראו כמה שיפי נפש יכולים כלכך להרוס .. אין שכל אין דאגות.

למעלה