במה צפינו השבוע?

MonicaF

New member
Solaris - 2002

מפתיע, אבל סרט יפה!
מישהו כתב על הסרט ברשת: with a modern switch – וזה סיקרן אותי.
ובכן, גם הסרט הזה לא נאמן לספר, גם הוא מזניח את הרעיון העיקרי של הסופר, אבל זה סרט יפה. הנופים טופלו. ניסיון ההתאבדות היה נאמן יותר לספר. אני מרגישה כמו כריס במובן מסוים, כשנכנע לרעיון שהוא אוהב את שכפול – כי עכשיו, אני אוהבת את הסרט הזה למרות שהוא חיקוי לא מושלם של הספר

.
מכאן ספוילרים גם לספר וגם לסרט

.
.
מרגע שד"ר סנואו (סנאוט בספר) אמר שהמבקר שלו לא מגיע יותר, היה לי חשד שהוא המבקר בעצם, שהוא איננו ד"ר סנואו המקורי. כמובן שבספר לא ראינו את המבקרים של סנואו וסרטוריוס, שני המדענים האחרים שעל תחנת החלל (סרטוריוס הוחלף על ידי מדענית אישה – איזה הבדל במנטליות בין הסרט מ-1968 לסרט ל-2002!) והמבקרת של גיבריאן הוחלפה על ידי רפליקה של בנו שעל כדור הארץ.
קיוויתי בתוכי שבגלל שכריס זכר את Rheya בהריון (הריון לא היה בספר) אז הרפליקה הגיעה אליו בהריון, ויהיה לנו כאן סוג של אדם חדש. אבל לא. התסריטאי והבימאי העדיפו ללכת לכיוון אחר עם ההמשכיות, והביאו לנו את ה"הפתעה" בסוף הסרט, שלמעשה לא התלהבתי ממנה. הפתעה זו אמורה לספק את רעב הצופים, אפשרות לחיים ארוכים, אם לא חיי נצח, בעוד שהרעב שלי כמה ליצור חדש, שידבר ויגיד מה האוקיאנוס של סולאריס באמת רוצה.
מאד אהבתי את הקטע שהבן המשוכפל של גיבריאן מושיט יד לכריס, ממש כמו שבציור של מיכאלאנג'לו בקפלה הסיסטינית, אלוהים מושיט יד לאדם, כרמז לתחילתה של אנושות עם אל אחר.
רק לא ברור לי לגמרי סוף הסרט. רואים את תחנת החלל נופלת לתוך האוקיאנוס של סולריס ואחרי זה רואים את החיים בכדור הארץ, ואנחנו יודעים שגם כריס וגם ראיה משוכפלים. האם כדור הארץ, על כל יושביו והחיים עליו, הוא גם רפליקה, שנמצא עכשיו – בתוך סולאריס?
מבחינה תאולוגית, ככה בין השורות, רעיון האל החדש עליו דיבר סטניסלב לם בספר עצמו, אל לא שלם, מסתדר לא רע עם הסרט, ואותה שיחה תאולוגית שהתקיימה במציאות בארוחה בה כריס וריאה סעדו עם חברים, מכינה את הקרקע לרעיון זה.

אתם חושבים שסוף הסרט (שאיננו כמו בספר) נכתב כהכנה לסרט המשך?

Y. Welis

New member
כבר לא זכור לי הסוף...

דווקא הספר זכור יותר. בעיקר השפעות השמשות, האור והאוקיאנוס בחלונות: כמו חופשה בלי נופש.
&nbsp
נדמה לי שחסר לי בסרט הרצון של קלווין (שבספר) לחקור מה קורה. אבד לו בשלב מסויים.

הקול שבראש

אני ממש אוהבת את פיקסאר, ושוב אני תוהה האם הם צריכים להתמקד בסרטים הקצרים שלהם ולא בארוכים.

באמת?

זה מצחיק כי דווקא לבה קיבל ביקורות פושרות והקול בראש הוא כנראה סרט האנימציה הכי מוערך אי פעם.

אני בת של מורה לגיאוגרפיה.

לא חושבת שראיתי אי פעם סרט שהעביר כל כך הרבה מידע על הרי געש בצורה כל כך טובה.

Y. Welis

New member
אגב לחובבי האטלסים והתרשימים הצבעוניים - משהו מעניין שראיתי

השבוע - http://www.parks.org.il/News/Pages/bookGeo.aspx
'אתרים גיאולוגיים בישראל' / עמיר אידלמן וליאור אנמר (2014, רשות הטבע והגנים)

ספר עשיר בתרשימים צבעוניים מאלפים על חתכי הסלעים השונים בארץ, השכבות והמופעים (כולל הסבר ל'בולבוסים' הידועים). מראה איך בנוי הנוף בארץ, מהי כל שיכבת סלע, מהיכן באה (והיכן היה אוקיאנוס טתיס בדיוק לפני 100 מליון שנה), על הרי געש ששקעו ונקברו (מתחת לכרמל) ועוד התפרצויות געשיות עתיקות. חומר גרפי שהיה ראוי להכניס לסרט אנימציה טוב.

MonicaF

New member
פיקסלים

הסרט הזה הוא התגשמות חלומותיהם של שחקני ארקייד (משחקי חלל?) של שנות השמונים. אם נכנסים לראש הזה - ממש נהנים, אבל מסתבר שהדור הצעיר נהנה לא פחות. האנימציות השטחיות של המשחקים ישנים מקבלות שלושה מימדים וזה כייף ומצחיק בו זמנית.
לא רציתי לשמוע חוות דעת אלא רק אחרי שאצפה בסרט, לכן הופתעתי לשמוע הסתייגויות. כי האולם היה מלא בכל הגילאים החל מ-12 ועד סביבות ה-50, כאשר המבוגרים ביותר הם דור שחקני הארקייד. כולם צחקו ונהנו, ממש. יש הופעות אורח של שחקנים אהובים משנות השמונים ויש בדיחות לא רעות, חלקן בסגנון של סנדלר, אבל רובן - לא.

Y. Welis

New member
גם הקודם שלו היה מחווה לאייטיז, וכלל כמה שחקנים מסרטי נוער

ישנים ('נקמת היורמים' ודומים). היה יותר סוג של יציאה נגד הדור החדש - אבל ההומור שלו אכן חוצה דורות... אם כי נמוך.

avivs

New member
תכננתי ללכת אליו,

כי הוא באמת נראה כמו חוויה מגניבה ללא יותר מדי מאמץ שכלי. אבל הקטילות הגיעו ממש מכל פינה.

MonicaF

New member
שוב, אני שמחה שלא שמעתי חוות דעת

כי היתה לי הרגשה שאהנה. נראה לי שהאנשים שנהנו מהסרט, פשוט לא סיפרו על כך, שמא ישמע כאילו טעמם זול.
ראיתי ב-IMDB חוות דעת כמו שלי, כנראה שזה לא מדבר לחלק מהאנשים, ואלה שהסרט כן דיבר אליהם, נהנו מאד.
מניסוני עם טעם הגולשים כאן, אתה באמת לא היית נהנה ממנו, ויש לי הרגשה שגם מיכאל לא.

Y. Welis

New member
אגב זה, יש כבר עותק סביר של 'עולם היורה' ברשת (עם כתוביות

תיאלנדיות - אבל עדינות) - והוא נראה קצת יותר טוב על המסך הקטן... פחות יומרות.
&nbsp
ועדיין - הגיבורה היא גיבורה על עקבים. כל הסרט.

למעלה