במה צפינו השבוע?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

dude101

New member
תיקים באפלה

לפני כמה שבועות, ובאיחור אופנתי של כ-20 שנה, החלטתי לתת לסדרה הזדמנות.
כמה רשמים אקראיים:
* אפשר להסתכל על הסדרה כחוליה מקשרת בין סדרות מתח של שנות ה-90 לסדרות מתח של שנות ה-2000 בסגנון "אבודים" או prison break.
* בהמשך לנקודה הקודמת - הסדרה פחות מרשימה (אך עדיין מאוד חביבה) היום, אם כי ההתלהבות ממנה בזמנה מאוד ברורה.
* יש להם כמה הברקות שאני מופתע שסדרות אחרות לא אימצו, למשל להכניס צפצוף חצי-נשמע בסצנה שמנסה ליצור מתח והרגשת אי-נוחות או להראות ג'וק רץ על המסך (כאילו שהוא רץ על המצלמה שצילמה את הסצינה) בפרק שעוסק בפאניקה שנגרמת עקב ג'וקים רצחניים.
* האפקטים, יחסית לתקופתם ולמדיום, מצויינים. הם מאמצים את הפילוסופיה של terminator 2 - להמעיט כמה שאפשר באפקטים ויזואליים רציניים, אבל להשקיע באיכות.
&nbsp
על הדרך, מישהו יכול לומר לי אם תעלומת החייזרים בסדרה מקבלת פתרון מספק?
רק בחצי משפט, כדי שאוכל להתאים את הציפיות. בלי ספויילרים בבקשה.

Lhuna1

New member
בלי ספוילר

בתשובה לשאלה ששאלת בסוף - תנמיך ציפיות.
תהנה מהסדרה בלי קשר, הפרקים שלה ברמה מאוד לא אחידה, אבל יש בה גם הברקות אמיתיות כמו שכבר הבנת, והיא אכן היתה אבן דרך שהשפיעה הרבה על מה שקרה בז'אנר הסדרות אחריה.
זה באמת מעניין לשמוע איך היא נראיית בעיניים של צופה היום.
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
העונה השניה כבר משתפרת משמעותית...

אבל יש היחלשות באחרונות (7, 8, 9). יש 'פיתרון' בסוף, אבל הוא לא משכנע. עד שכבר תגיע, אני לא חושב שתצפה למשהו. הדרך יותר מעניינת מהסוף.

שים לב לקרייצ'ק - מהטיפוסים הנהדרים שכיף לשנוא (יותר מ'איש הסרטן'). קיבל בזמנו סידרה משלו (Once a thief), אבל קצרת מועד. (לפי IMDB הוא יחזור בשנה הבאה להמשך...).

היו עוד 2 סדרות-בת - 'מילניום' ב-98', שהלכה לכיוונים יותר אפלים (אבל פחות מעניינים), וכן Lone Gunman המופלאה. 6 פרקים בלבד, אבל כל אחד גדוש מאוד. רק עם השלושה (הלא הם לנין הצעיר, הזקן המזוהם ו-garth המבוגר).

הפרקים המובילים לטעמי - [URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=742&MessageId=92515787[/URL]
(פורום מעניין; הורכב בעיקר מבנות - מעריצות של מולדר ועוד; כלל גם את גיליאנה מחריבת-הפורומים).

לדעתי המקוריות של הסידרה הזו, ולו בחלק מהפרקים, בסיפור וגם בבניה (במגבלות הרשת הציבורית כמובן), היא ללא מתחרים, גם היום.
לא ראיתי פרקים דומים לאלה שהזכרתי בקישור, בסדרות אחרות. אין עוד סידרה שעסקה בנושא כזה משך 9 עונות, ובמקוריות כזו. מהבחינה הזו היא אבן-דרך, ומעטות חיקו אותה (ולרוב לא בהצלחה).

אגב מבין סדרות העבר - תן גם צ'אנס ל'ג'ון דו' + 'יום האתמול'. מעולות.

Lhuna1

New member
רשימת הפרקים שלך עשתה לי חשק לצפות מהתחלה

זה יהיה כמעט כמו צפיה ראשונה כי כבר שכחתי את הרוב.
מצד שני יש סכנה להתאכזב ולקלקל את הזיכרון הטוב.
&nbsp
למרות שלא הזכרת את הפרק הכי טוב בעיני.

Lhuna1

New member
הפרק שהכי אהבתי (ספוילרים!)

לא זוכרת איך קראו לו ומאיזו עונה (אחת המתקדמות).
הוא עסק בקונספירציה לפיה חיל האוויר האמריקאי מביים חטיפות של חייזרים בשביל להסוות ניסויים שלהם.
היתה לו עריכה מבריקה במיוחד.
&nbsp

Y. Welis

New member
אולי הפרק הזה?

https://en.wikipedia.org/wiki/Jose_Chung's_From_Outer_Space
&nbsp
עם ה'בליפינג' שסקאלי אומרת כל הזמן, 'האנשים בשחור' (אחד מהם הוא אלכס טרייבק ממופע החידון 'ג'פרדי') ועוד.
&nbsp
כמו שניתן לראות ברשימה, מבחינתי הפרקים הטובים הם המוזרים והלא-שייכים, שכמו לקוחים ממגזיני מיסתורין משנות החמישים (סיפור אופייני כזה הופיע ב'פנטסיה 2000' בשם 'שדון הדיו' - מהגדולים שהיו שם). סוג של פנטסיה אפילה עד אבסורדית, בלי קשר לקונספירציות.
&nbsp
וכמובן כל הפרקים שמאלצים את סקאלי לצאת מה'קומפורט זון' שלה ולהתעמת עם יצורים, בעיקר אלה שמחפשים אותה באופן אישי... זו הגותיקה המודרנית.

Y. Welis

New member
יהיו עוד כאלה, אבל ספורים. שווה לחכות.

&nbsp
עוד דבר שמייחד את הסידרה (בעיקר עונות 1-6) אלה נופי בריטיש קולומביה, שבה היא צולמה - יערות ענקיים, ירוקים מאוד ומסתוריים; בתים וויקטוריאניים ואוירה די אירופאית (-> גותית) שלא תימצא באמריקה.
&nbsp
זה במידה רבה מה שמשך אותי להתעניין בארץ ההיא.

dude101

New member
לא שמתי לב במודע לארכיטקטורה עד עכשיו, אבל אתה צודק.

והבימוי מנצל את האווירה הזאת בצורה מאוד טובה.

Y. Welis

New member
אווירת Silent Hill מדי פעם... (גם המשחק הושפע מהסידרה

ויותר מ-מילניום).

dude101

New member
כבר צלחתי את העונה הראשונה

"יום האתמול" זאת הסידרה ההיא עם מסע בזמן שמוגבל ל-7 ימים, והטייס גוייס מבית חולים פסיכיאטרי צבאי?

Y. Welis

New member
משהו אחר. הסידרה שהזכרת היא מה שאני מכנה 'קנאנדרום'

- הסיסמה של הטייס שמתקשר לחדר הבקרה (האח של לפאליה, בעל האף). Seven Days.
&nbsp
זו שהתכוונתי היא Day Break, שנקראה בארץ (YES) 'יום האתמול'. http://www.imdb.com/title/tt2832756
&nbsp
ג'ונתן באנקס, הזכור לגדולה (עוד מ'השוטר מבברלי הילס' הראשון, לפני 30 שנה אוטוטו...), חזר איתה למסך הקטן. עוד תו איכות. כל סצינה שלו שווה. אבל כל פרק בה יהיה משהו מיוחד.
&nbsp
'ג'ון דו' זו הסידרה הראשונה הרצינית של דומיניק פורסל (-> פריזן ברייק והיום דמות ב'פלאש'), שהיתה הגדושה ביותר במידע טריוויה שאי פעם ראיתי. חובה לטריוויונרים... ובכלל. הפרק הראשון מהטובים שנעשו. כיף נקי.

מיכאל ג

New member
טרמפ: אביב, אולי אפשר לקחת אחת מהתמונות האלו

שאתה מצרף לשרשורים ולשים אותן בתור תמונת הקאבר של הפורום במקום החייזר ההוא?

avivs

New member
רעיון טוב.

אנסה. הפעם נראה לי שהנהלת הפורומים שולטת בתמונה שם.

avivs

New member
שני סרטים.

הסרט השני בסדרת "מפוצלים".
חביב. השחקנית הראשית מאוד פושרת, בעיקר ברגע שמשווים אותה לרגע לג'ניפר לורנס (וקשה שלא לעשות את ההשוואה הזו).
יהיה סרט נוסף?
&nbsp
"חיי פעמיים" - עכשיו בקולנוע. אדם גוסס לוקח חלק בטיפול ניסיוני שמעביר את התודעה שלו לגוף צעיר יותר. אבל דברים מסתבכים.
סרט מגניב. משחק משובח, לא מעט הפתעות וקצב טוב לאורך רוב הסרט.
בהחלט שווה צפייה.
&nbsp

למעלה