ג'ודו: אליפות אירופה עד גיל 20

alonshin

New member
עד 70 ק"ג: ירדן מאיירסון- מנצחת סיבוב ראשון

ניצחה באיפון יריבה מיוון
בסיבוב השני= שמינית הגמר תתמודד מול צ'לקנס- שגם היא הולנדית..

BentzWatchJudo

New member
לצערי ירדן הפסידה בשמינית הגמר

קרב קצת מוזר.
היה יוקו לירדן ואז ההולנדית הישוותה ומיד העבירו גם את היוקו הראשון להולנדית. לאחרמכן ירדן ספגה שידו שני ובסה"כ 3 יוקו להולנדית וירדן הפסידה.
אני צריך להסתכל שוב על היוקו הראשון.

אלון,
נחמד שאתה פה

yati6

New member
השיפוט היה קצת מסריח

אבל זה לא תירוץ.

בכל מקרה ירדן הייתה בסדר, מול יריבה שממה שראיתי מדורגת די גבוה, ובכלל תחרות לא רעה שלה. מההתרשמות שלי בתחרויות המעטות שראיתי אותה היא מאוד מוכשרת.

אגב למי שיודע קצת מה הולך בגילאים האלו - האם לפי התוצאות האחרונות אפשר להגיד שהעומק בדור הזה הוא יותר בנשים ופחות בגברים ??

BentzWatchJudo

New member
לא חושב שהייתה בעיה בשיפוט.

הסתכלתי שוב ולעניות דעתי זה אכן היה יוקו של ההולנדית.

alonshin

New member
לא ראיתי את הקרב, אבל הגילאים האלו לא צפוים..

יש הרבה פריצות והפתעות בתחרויות גילאי עד 20, מדורגים גבוה יכולים לחטוף בראש ואלמונים (תכל'ס הרוב אלמונים) יכולים להפציץ.

את רותם שור וירדן מאירסון ראיתי כמה פעמים באימונים בוינגייט ומאוד התרשמתי, אני חושב ששתיהן הן פוטנציאל טוב לבוגרות.

לגבי העומק- אם מה שבנץ אמר נכון והג'ודוקות נאלצו לממן בעצמם את הנסיעות, כל מה שניתן להסיק הוא שלמשפחות של הבנות בגילאים האלו יש יותר אמצעים לממן נסיעות לחו"ל לעומת משפחות של בנים באותם גילאים..
זאת לא הנבחרת שטסה, כמו ברוב השנה האחרונה, כלומר.

BentzWatchJudo

New member
מה אני אמרתי?

אצל הבנות בנוסף למצב אצל הבנים יש עזרה של אתנה שאני לא יודע בדיוק אבל כנראה שהיא משמעותית.
אחרי כל הישג של הבנות מתפרסמת הודעה שכוללת תודה לאתנה על העזרה לאורך כל השנה בפייסבוק של נבחרת הנשים וכך היה גם אתמול.
אני יודע שאיגוד הג'ודו מימן את הנסיעה לאליפות אירופה לקדטים לספורטאים שעמדו בקרטריון שנקבע מראש (לעומת זאת המימון לתחריות הקרטריון היה עצמי עד כמה שידוע לי) אני מאמין שזה דומה גם בג'וניור אבל לא יודע בוודאות (לגבי הבנים בג'וניור אני חושב שאני יודע שתחרויות הקרטריון היו במימון עצמי לגבי הבנות אני לא יודע מה המצב, אולי אתנה עזרו)

בכל מקרה הבנות השנה בג'וניור הגיעו ליותר הישגים מהבנים אבל זה אולי קצת מטעה כי אצל הבנות התחרות פחות צפופה, יש פחות מתחרות ו"קל" יותר להגיע לעמדת מדליה.

alonshin

New member
סליחה, זה מה שאורן רשם:

"הרוב לפי מה שאני יודע משלמים בעצמם"

yati6

New member
לא התכוונתי מבחינת הישגים אלא מבחינת ספורטאים

אין ספק שהכמות הגדולה של הספורטאים היא אצל הגברים(כמו בספורט בכלל לא רק בג'ודו), אבל אני רואה שבשנתונים האלה רוב המדליות הן של הבנות, לא רק בתחרות הזו אלא בכלל.

למעלה