ג'ודו: אליפות אפריקה

BentzWatchJudo

New member
ג'ודו: אליפות אפריקה

אליפות אפריקה בג'ודו התחילה לפני 45 דקות.
התוצאות שם יכולות להשפיע על הדירוג של הספורטאים הישראלים לקראת האולימפיאדה.

BentzWatchJudo

New member
מה חשוב לאריק זאבי

היום זה יום הקרבות של דרוואיש ראמדן (כן, זה שלא לחץ לאריק זאבי את היד).
יש רק 7 מתחרים במשקל שלו כאשר המדורג שני במשקל הזה מדורג רק במקום ה- 42 בעולם.
אם ראמדן יזכה היום בזהב אריק זאבי יהיה חייב לזכות במדליית זהב באליפות אירופה כדי להיות בין 8 המדורגים באולימפיאדה אותם 8 שמופרדים זה מזה בהגרלה ולכן זוכים להגרלה נוחה יותר בסיבובים הראשונים.
אם ראמדן לא יזכה בזהב אריק זאבי יעבור אותו סופית בדירוג הקובע לאולימפיאדה
ויישאר לאריק סיכוי להיות בין 8 המדורגים באולימפיאדה גם במקרה של זכיה במדליית כסף באליפות אירופה (במקרה הזה הוא יצטרך שהאוזבקי שמדורג כרגע 8 בעולם לא יזכה במדליית כסף או זהב באליפות אסיה).
אז תחזיקו אצבעות בשביל אריק.

בנתיים ראמדן ניצח קרב אחד ועלה לחצי הגמר.

BentzWatchJudo

New member
בגמר המצרי מול אלג'ראי

בגמר המצרי מול אלג'ראי.
האלג'ראי מדורג 38 בעולם במשקל עד 90 ק"ג אבל הפעם הוא מתחרה בעד 100 ק"ג
נחזיק אצבעות לאלג'ראי.

BentzWatchJudo

New member
באסה המצרי ניצח בגמר וזכה בזהב

נראה ניצחון די מוחץ לפי לוח התוצאות.

BentzWatchJudo

New member
זאבי חייב זהב כדי להיות מדורג באולימפיאדה

אריק זאבי חייב זהב באליפות אירופה כדי להיכנס לרשימת 8 המדורגים (ובין היתר לעקוף את המצרי בדירוג).
במקרה שאריק יזכה בזהב הוא יעקוף את המצרי והצ'כי שכרגע לפניו בדירוג (זה בטוח בלי תלות באחרים ולכן מובטח מקום 8 בדירוג האולימפי).
בנוסף יש לו אפשרות לעקוף גם אוזבקי וקוראני אבל זה כבר תלוי בתוצאה שלהם באליפות אסיה. צריך בנוסף לזהב של זאבי שהאוזבקי לא יזכה בזהב ושהקוראני לא יזכה במדליה.
בהצלחה לאריק באליפות אירופה!

דווקא הקרב במשקל של גולן פולק קריטי יותר

צריך לזכור דבר שלא דיברנו עליו בעבר אמנם רשימת המתמודדים לאולימפידה תסגר בסוף החודש, אבל הדירוג עצמו ביו העולים תסגר סמוך לאולימפידה עצמה.

כלומר מבחינת זאבי למשל, הדירוג בסוף החודש הוא במילא לא סוף פסוק.

לעומת זאת התחרויות שבהן יקבע אם אפריקאי נכנס ל 22 המובילים ע"ח למשל פולק יכולה להיות אקוטית .

BentzWatchJudo

New member
אתה בטוח בקשר לדירוג שזה נסגר רק סמוך...

אתה בטוח בקשר לדירוג שזה נסגר רק סמוך לאומפיאדה?
האם שבאמת לא הייתי בטוח בקשר לנקודה הזאת ולא ידעתי איפה לבדוק.
זה לא טוב לאריק כי הוא יאבד בדרך הרבה נקודות. מצד שני זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.

ככה זה גם בטניס למשל.

זה דווקא הגיוני מאוד, אחרת אף אחד לא היה מתייחס ברצינות וגם לא היה מגיע בהכרח לטורנירים שנשארו בחודשים הקרובים עד לאולימפידה.

BentzWatchJudo

New member
יש לי תחושה שבג'ודו זה לא ככה לפחות הפעם...

אבל אין לי אסמכתה. פשוט מההתנהלות של הספורטאים. אחרת גביעי עולם שנחשבו לא חשובים לאריק אולי היו מקבלים חשיבות.

לגבי שלא ייתיחסו לזה ברצינות, אני לא מקבל את זה, יש חיים מעבר לאולמפיאדה, כמובן שמי שהעפיל לאולמפיאדה יהיה מוכוון לשם ויתחחרה אם יתחרה רק כהכנה אבל יש מספיק ספורטאים צעירים שלא העיפלו ותהיה אליפות עולם זמן לא גדול אחרי האולמפיאדה וניתן לשפר עמדות לקראתה.

BentzWatchJudo

New member
66 ק"ג זה מחר ולכן פתחתי עם אריק

מה גם שהחישובים במקרה של אריק הרבה יותר פשוטים (נראה לי).
אתה וכל השאר מוזמנים לקחת חלק פעיל בשרשור ולחשב ולכתוב לגבי גולן ולגבי האחרים (בשביל זה פתחתי את השרשור.).

BentzWatchJudo

New member
חמישי ושישי באליפות אפריקה

מחר, יום חמישי, באליפות אפריקה: המשקלים של גולן, סוסו ואליס.
ביום שישי: המשקלים של טומי ארשנסקי ורוני שוורץ.
נקווה לתוצאות מוצלחות יותר מהיום.

לא הייתי בונה על זה יותר מדי

מאחר שבחלק מהמשקלים כאמור משתלם מאוד לחלק ניכר מהמשתתפים בוודאי לאלה בצמרת, שאלה מהאפריקאים שנמצאים על גבול ה-22 אכן יזכו בניקוד שהם צריכים, מאחר שאז תפתח משבצת היבשתית לאפריקאי נוסף, מן הסתם.

למעלה