ג'ודו: אליפות אפריקה

BentzWatchJudo

New member
אתה צודק זה בדיוק מה שרציתי לומר...

פשוט לא מצאתי את המילים המתאימות.
תודה על העזרה בניסוח.

You are welcome

כאמור בכל פעם שאתה מאבד עשתונות, גם אחרי שמסבירים לך בנימוס ולעניין, ולאחר מכן דורש "דבר אלי יפה" (למדת את זה משאול מופז?), פנה אלי ואספק לך ממחטות לנגב את מטר דמעותייך.

guinnart

New member
תגובה טובה

ואני מקווה שפר אקסלנס הבין שקצת הוצאת לו את הרוח מהמפרשים.

nitsansh

New member
פר אקסלנס, העדויות הנסיבתיות שלך לא מוכיחות

שום דבר חוץ מהאיטיות שבה פועלים גופי הספורט...

nitsansh

New member
הרעיון היצירתי שהעלית הוא בהחלט בניגוד לנוהל

המקובל...
קשה לי לראות את הוועד האולימפי שלנו מודיע על ויתור על המקום של סוסו עוד לפני שקיבל הודעה רשמית שיש לו קריטריון... דבר כזה צריך להעשות לאחר דיון מסודר, ולנפגע יש זכות לערער על ההחלטה בבית משפט... זה לא דבר שניתן לעשות תוך יום-יומיים...

nitsansh

New member
הסעיף אכן מעקר את היכולת של המדינות לבחור את

נציגיהן...
המקרה היחיד שמדינה רשאית לבחור את נציגה באולימפיאדה הוא כאשר 2 ג'ודאים (או יותר) היו יכולים להשיג את הקריטריון הבי"ל באותה קבוצת משקל, כמו אליס וירדן...

זה לא מדויק, כידוע דודי סלע למשל ב 2008

כבר עודכן ע"י הועד הבינלאומי כזכאי לכרטיס כנכנס לרשימה של טופ 64, ובכל זאת הוועד הישראלי הודיע שהוא לא ישתתף ואכן הוא לא שותף.
יש זכות מלאה לוועד המקומי להודיע שג'ודאי לא ישתתף, וכזכור התקנון האולימפי אוסר על התערבות בתי משפט אזרחיים בנדון.

אם אכן הסנריו שאתה לכאורה מציג נכון,הסעיף מעקר את הקריטריון הישראלי בפועל יותר מכך, ליוסוף פלשווילי יכול להשתלם במצב מסוים עד כמה שזה אבסורדי לא להצליח יותר מדי, ובכוונה לא להכנס בין המקומות 21-21 (מתחת לקריטריון הישראלי) של העולים האוטמטיים ברשימה הבינלאומית, אלא להשיג מיקום נמוך יותר, כדי לקחת בכח את הכרטיס החוסם של אחרים.
במצב כזה הוועד המקומי יעדיף בין 3 נציגים כללים ל-2 להעדיף לקחת אותו, מאשר סנריו שבו כבר יש 3 (כולל ההוא שיעלה מהאיזורי), ואז ימהרו מהר יותר לוותר עליו (כשפללשווילי מקום 21-22)

בכל מקרה הנושא דורש בדיקה, ההגיון וההגינות דווקא היה דורש אופציה כזו.
אם יהיה לי זמן, אעשה זאת בעצמי, היכן שספק אם העסקנים יעשו זאת.

nitsansh

New member
מה הקשר בין מחט לתחת???

מדובר על הקריטריון בג'ודו ב-2012, לא על ענף אחר ואולימפיאדה אחרת...

הסעיף בנושא הזה הוא לעניות דעתי ברור מאד ולא ניתן לפירוש אחר... אתה ממציא מהרהורי לבך דברים שלא קיימים... בענין הזה אני דווקא כן הייתי סומך על אנשי הוועד האולימפי, ואני מתכוון לדרג הביצועי בראשות המנכ"ל אפרים זינגר שכבר עבר כמה וכמה אולימפיאדות...

הוועד האולימפי הישראלי יכול להחליט אם לשלוח ספורטאים לאולימפיאדה או לא רק אחרי שהם השיגו קריטריון בינלאומי. זה תנאי מוקדם לכל דיון בנושא בוועד האולימפי. בניגוד לך, הם לא עוסקים בספקולציות אלא בדברים ממשיים. הנוהל המקובל הוא לאשר פורמלית כל ספורטאי שמשיג קריטריון אם קיים סיכוי שהוא ישיג את הקריטריון הישראלי, שיש בו כידוע גם סעיף "חריגים".

המחט שלך עושה רושם תפורה חזק למקום חשוך...

העיקרון שאותו אתה עצמך הצגת הוא אוניברסלי, כלומר אם לטענתך "הספורטאי יכול לגשת לבית המשפט", חזקה שגם ב2008 יכול היה לגשת לבית משפט.

אתה מתלהם עם אמירות שאין להם כל תוקף רציונלי.
זה יפתיע אותך, אבל גם ב 2008 היו בתי משפט, אך כפי שהוזכר לא היתה לו ואין לו אפשרות מעשית לעשות זאת בגלל הסוברניות של המוסדות האולימפיים.

הדיון הזה במיוחד שאתה מגיב בלתי רציונלית ייתר את עצמו, ואם יהיה לי זמן אבדוק את זה אישית מול המוסדות בחו"ל, כפי שעשיתי בעבר.
כבר היינו עדים בספורט הישראלי, לכשלים של "משלוח" פקסים שהביאו לביטול משחקים ויש לשער שכבר היו משגים בעבר, באין עיתונות ספורט חקרנית בנושאים חשובים באמת, שגם לא שמענו עליהם.

nitsansh

New member
אתה ממשיך להוציא דברים מהקשרם...

יש לספורטאי זכות לפנות לבית משפט כמו כל אדם... השאלה אם בית המשפט בכלל יסכים לדון בתביעה או ידחה אותה על הסף מחוסר סמכות היא ענין אחר... בית משפט לא נוהג להתערב בשיקולים של ארגונים אלא במקרים של חוסר סבירות קיצוני...

אין לי התנגדות לחקור את הכשלים של הוועד האולימפי וכל ארגון ספורטיבי אחר, ואני יכול לספר לך על כשלים כאלה בעבר, אבל אל תסיק מכמה מקרים מסקנות מרחיקות לכת על חוסר תפקוד של הארגון כולו...

וכל זה לא קשור בכלל לקריטריון האולימפי בג'ודו...

אתה קודם מכניס משפטים חסרי תוחלת

על ספורטאי שיפנה לבית משפט, שזה בלתי רלוונטי בעליל ואחרי זה מתלונן ש"זה לא קשור בכלל לג'ודו".
אתה צודק,הטענה היא טענת קש שבכלל לא רלוונטית לנושא .
בית המשפט גם ב 2008 ידחה אותו בין אם זה בטניס, ג'ודו או כדור מים וכך גם ב2012.

nitsansh

New member
זו לא טענת קש... נמרוד שפירא נסע לבייג'ין

בעקבות עתירה לבית משפט...
גם אם סופה של עתירה להידחות, אי אפשר למנוע את הגשתה...

חוץ מזה, אתה ערבבת בין 2 הודעות שונות שהתיחסו לדברים שונים... אם זה לא נקרא הוצאת דברים מהקשרם אז מה כן?

BentzWatchJudo

New member
האמריקאי מאבד 88 נקודות....

כך שלמעשה בניקוד האולמפי גולן גם לפני האמריקאי
אפילו מדלית ארד של האמריקאי באליפות הפן אמריקאנית לא תגרום לו לעקוף את גולן (בלי שגולן ישיג ניקוד).

הקנדי הבכיר לא מפסיד ניקוד, יש לו יתרון של 12 נקודות על גולן ותחרות גרועה 16 (מול 40 אצל גולן, זה נותן עוד 24 פער אפקטיבי)
אם הקנדי הזה זוכה בארד וגולן זוכה במדליית כסף (או גולן בארד והקנדי חמישי) נוצר בינהם שוויון בנקודות וגולן מנצח בשובר שיוויון בזכות ניקוד גבוהה יותר באליפויות עולם (זוכרים את הניצחון של גולן באוגוסט באליפות העולם מול אוררטה הספרדי המצוין
)
מסקנה:
גולן צריך לזכות במדלייה ולקוות שהקנדי יהיה מקום אחד לפחות נמוך יותר.

הקנדי השני למעשה נמצא מתחת לגולן כרגע בניקוד האולמפי. הוא מאבד 30 נקודות (ולכן לגולן 22 נקודות יותר ממנו בדירוג האולימפי) ויש לו תחרות חמישית של 12 (כלומר יתרון אפקטיבי על גולן של 28 נקודות כי כאמור אצל גולן זה 40)
מסקנה:
פחות ממקום 5 והקנדי הזה לא מסכן את גולן.
מקום 5 של הקנדי ובלי מדליה אצל גולן, הקנדי הזה יעבור את גולן אבל זה לא משנה הרבה כי במצב כזה גם הקנדי הראשון עובר את גולן.
מדליה של גולן, הוא צריך שהקנדי יקח לפחות מקום אחד מתחתיו ואז הוא יעקוף אותו בטוח בדירוג.

לאור זה שבמבט חטוף אני רואה ברזלאי וונצואלי גבוהה בדירוג שלקחו מדליות ואפילו מזהב וכסף בשנים הקודמות אני די אופטמי בנוגע לסיכוי של גולן לסיים לפני ה- 3 האלה בדירוג. סיכוי לא רע שמדליית ארד תספיק (היא בוודאות גבוהה תספיק ל- 22 ראשונים) וגמר כמו שכתבת די בטוח יסגור עניין.

BentzWatchJudo

New member
סוסו יצא מה- 22, תופס כרגע כרטיס אירופאי

סוסו יצא ה- 22 תופס כרגע את הכרטיס האירופאי
תוכן: מה הנזק הסופי נראה בסוף היום.

בגמר מצרי מול דרום אפריקאי.
המצרי עבר את סוסו והדרום אפריקאי יעבור גם אם יזכה בזהב.
יש גם גינאי מול ג'ודקא מ- Libya בקרב על הארד. עם הגינאי מנצח וזוכה בארד הוא גם עוקף את סוסו.

BentzWatchJudo

New member
סוסו יצא ה- 22 תופס כרגע את הכרטיס האירופאי

מה הנזק הסופי נראה בסוף היום.

בגמר מצרי מול דרום אפריקאי.
המצרי עבר את סוסו והדרום אפריקאי יעבור גם אם יזכה בזהב.
יש גם גינאי מול ג'ודקא מ- Libya בקרב על הארד. עם הגינאי מנצח וזוכה בארד הוא גם עוקף את סוסו.

למעלה