ג'ודו: גביע העולם לנשים בבולגריה

BentzWatchJudo

New member
תודה על העדכון ושאלות בפנים

השידור משם מוזר. הם משדרים בעצם אותו דבר בשלושת הערוצים. נכון? איזה בזבוז וחלמאות
מי שמייצגת את איגוד הג'ודו העולמי היא בהכרח מקוסובו? אין עוד אפשרויות?

yati6

New member
בהחלט מוזר

לדעתי כן, קשה לי לחשוב על עוד מדינה שקיבלה עצמאות בזמן האחרון והמראה מתאים (היא בטח לא מדרום סודן). חוץ מזה שצורת הכתיבה של השם דומה לקלמנדי הקוסובואית, שהיא אחת הטובות במשקל עד 52 (אני משער שאתה מכיר).

למדינה החדשה הזאת יש כבר 2 מתמודדות טובות מאוד.. קלמנדי וג'קובה (עד 57 ק"ג). מעניין ששכנתה אלבניה לא מצליחה להוציא ג'ודאים טובים (חוץ מקלמנדי שהתחרתה בשבילם כאמור עד שקיבלו עצמאות), ולא נראה שהענף הזה בכלל מעניין אותם. בכלל הספורט שם אחד מהגרועים באירופה.

PRINCER

New member
אולי אני טועה אבל...

לדעתי נציגי האנטילים ההולנדיים או אחת המושבות ההולנדיות האחרות באזור מרכז אמריקה מיוצגים תחת דגל הIJF.

לא בטוח.

BentzWatchJudo

New member
כן. אני כמובן מכיר את קלמנדי.

דרך המסך היא נראית חמודה אמיתית וכמובן שהיא ג'ודאית מצויינת.

yati6

New member
ושאלות לי אליך

מי מממן את הטיסות והשהות של כל הספורטאים ?? הם מקבלים סבסוד כלשהו ??

ומי צפוי להשתתף שבוע הבא בגרנד סלאם ??

BentzWatchJudo

New member
תשובה 1: המשתתפים בגרנד סלאם פריז

עד כמה שידוע לי וכמובן שזה תכנון בלבד ונתון לשינויים:
נשים:
ירדן ג'רבי וכנראה גם שירה ראשוני.
גברים:
טומי ארשנסקי, גולן פולק, אורי ששון, שגיא מוקי

(אולי פספסתי עוד משהו, לא בטוח)

BentzWatchJudo

New member
תשובה 2: בקשר למימון היציאה לתחרויות ומחנות

אני לא ממש יודע את כל הפרטים.
הייתי מאד שמח אם ההתנהלות בנוגע לכך ובכלל כל ההתנהלות של איגודי הספורט היתה שקופה יותר לציבור מכמה סיבות:
1) אם הציבור היה מודע לעלויות שיש לספורטאים אולי יהיה טיפה יותר קל לגייס ספונסרים.
2) למנוע מראית עין ולמנוע מרמור של ספורטאים וגורמים אחרים שלפעמים מרגישים (אולי בצדק ואולי לא) שיש הפלייה.
בעיקרון ספורטאי זכאי למלגה חודשית מסויימת (לא גבוהה וברוב המקרים דיי זניחה) על סמך הישגים מסויימים.
בנוסף יש עלות לכל תחרות וכל מחנה וכל פעם מחדש קובעים מה יהיה החלק של האיגוד ומה החלק של הספורטאי (יכול להיות ואני מאמין שזה משתנה לפי הסגל שאליו משתייך הספורטאי)
לנבחרת הבנות יש תקציב נוסף מעבר למה שיש לנבחרת הבנים מפרוייקט אתנה.
עדיין הספורטאיות פרט אולי לבכירות ביותר נדרשות להשתתפות בחלק מהעלויות.
יש אגודות "עשירות" יותר שעוזרות לספורטאים שלהן במימון העלויות. יש אגודות עניות שלא מסוגלות כרגע לעזור לספורטאים שלהן כלכלית.
יש ספורטאים שלא יוצאים לתחרויות ומחנות בגלל הנושא הכלכלי ולפעמים לא מדובר בסכומים בשמיים למרות שכשזה מצטבר לאורך תקופה זה כמובן מגיע לסכומים לא מבוטלים.

למעלה