ג'ודו: המעפילים לאולמפיאדה כנראה סופי

guinnart

New member
לוח לא מלא

עד 24 מתחרים יש 8 מקומות "ריקים" בסיבוב הראשון ואני מניח שילכו למדורגים.
אצל אליס אפילו לא מדורגות יגיעו אוטומטית לשמינית.
ב100- כיוון שיש 3 מקומות "ריקים" באמת סביר יותר שאריק ישתתף גם בסיבוב ראשון. יש סיכוי טוב ששם יתחרה מולו מישהו מרשימות האירופיות, שרובם נמצאים דרגות מתחתיו.

BentzWatchJudo

New member
לדעתי ההגרלה פתוחה מלבד ההפרדה בין 8 המדורגים

כלומר אריק יכול ליפול כבר בסיבוב הראשון מול יריב קשוח מאד כדוגמת המצרי, הצ'כי, הצרפתי ששיישלח או הגאורגי שיישלח וכו'
אין חיים קלים בדרך למדליה אולימפית.

PRINCER

New member
אין מצב שההגרלה משאירה כלכך מעט מקום לגמישות

אני לא בטוח שההגרלה כלכך סימטרית וידועה מראש (לדעתי 1-4 לא יכולות להפגש עד החצי ו5-8 פוגשות את המדורגות 1-4 רק ברבע. חוץ מזה הכל פתוח).

בכל אופן כנראה שאליס תגריל את אחת מ4 הגדולות רק ברבע הגמר. בתקווה אלה לא יהיו היפנית או הצרפתיה. אם זה יקרה אליס יכולה להגיע גם לחצי, אבל הכל תלוי בכושר שלה.

הדירוג של אריק חשוב מאוד. אריק יודע שלא יפגוש את אחד מ8 הגדולים עד לרבע. הוא גם יודע שאת ז'ורז'ליאני, דרוויש, פאבר, ון דר גיסט ובעצם את כל מי שמדורג מתחתיו הוא בהחלט מסוגל לנצח.
ברבע הגמר אריק יעדיף את סמוילוביץ' הרוסי. מול חרול, אנאי וראקוב לאריק קשה בד"כ. עוד אחד שאריק לא ירצה לפגוש הוא הוואנג הקוריאני (אריק לא יוכל לפגוש גם אותו עד החצי). גם האלוף האולימפי נאידאן הוא מאוד מסוכן וטוב שאריק לא יוכל לפגוש גם אותו עד החצי.

למרות כל מה שציינתי, בשתי האולימפיאדות הקודמות, האלוף במשקל של אריק היה די מפתיע, כך שכל התחזיות יכולות להשתנות והמדורגים יכולים ליפול כמו זבובים.

וכבר ציינתי בעבר את הסטטיסטיקה שאומרת שאלוף אירופה בשנה האולימפית ב100- זכה בארד האולימפי ב3 האולימפיאדות האחרונות ושלפני זה (באטלנטה) אלוף אירופה היה גם האלוף האולימפי...

BentzWatchJudo

New member
למה ספקולצית? הנה מה שזאבי בעצמו כתב השבוע

מתוך האירוח של זאבי בקבוצת הפייסבוק פורום לאנשי ג'ודו אמיתיים:
אריק,
שאלה:
תוכל לכתוב כמה מילים על היריבים העיקריים שלך ומה המפתח לניצחון מולם.
מעניין אותי בעיקר גורל ההולנדי ואנאי היפני (ואשמח לקרוא גם על אחרים(.
אריק זאבי:
לגבי היריבים העיקריים,בגלל השיטה החדשה שבה מפרידים בין המדורגים, בצד שלי יהיו גרול ההולנדי שאותו אוכל לפגוש רק ברבע הגמר, אנאי היפני וטאג'יר הרוסי שאותם אוכל לפגוש רק בחצי, או בגמר בית הניחומים. את שאר הספורטאים בשמינייה אוכל לפגוש רק בגמר או בקרב על המדליה.
אז אתמקד ברביעייה "שלי" ובכאלה מחוץ לשמינייה.
לגבי גרול, אמנם הוא ניצח אותי 3 פעמים עד היום, אבל הקרבות כולם היו צמודים מאוד, כולל בבייג'ין שהייתי בהופעה חלשה מאוד.
פעמיים הפסדתי בעונש ופעם בהחלטת שופטים. המפתח נגדו הוא דבר ראשון לא להיגרר לעונשים. קשה לי להאמין שהוא יצליח לזרוק אותי בתרגיל ומצד שני אני משוכנע שאוכל לזרוק אות בקרב, הכול בהנחה שלא אגרר לעונשים ואצטרך לרדוף אחריו.
לגבי אנאי, עד עכשיו היה לי מאוד קשה איתו למרות שהוא שמאלי ובדרך כלל נוח לי איתם וזאת בגלל שבניגוד ליפנים אחרים, אנאי מאוד מאוד טקטי ולמעשה סוגר את הקרב ומצליח להוציא ממני עונשים.
מאז הניתוח שעברתי בכתף והפציעה במרפק, הפסקתי להילחם על התפיסה למעלה עם שמאליים ואנאי ניצל זאת היטב. בחודשיים האחרונים אני חוזר לתפוס למעלה, למרות הכאבים ואני חושב שזה יהיה המפתח בקרב נגדו. אוכל לחבק אותו משם, כמו עם הרוסי או כל דבר אחר. אלון ששון כבר מומחה בלגלם אותו..
לגבי השאר הרוסי מאוד מסוכן, רק קצת שאנן. יש גם את אחד הגרוזינים, הצ'כי קראפלק, בורודבקו הלטבי, אחד הצרפתים, גזימוב האזרי וכמובן המצרי..כמו שאתם רואים יש מלא חזקים, אבל ביום אחד אני משוכנע שאני יכול לנצח את כולם.

למעלה