ג'ודו ישראלי: יריית הפתיחה בקמפיין ריו

ההצעה כשלעצמה מעניינת

במקום ששתי מתחרות ישראליות טובות יתחרו זו בזו ראש בראש, ובהכרח לאחר 4 שנים של עבודה קשה אחת מהן תצא מתוסכלת על אי יכולתה להגיע לאולימפיאדה- כפי שקרה לג'רבי שהגיע להישגים טובים מאוד לאחרונה- שניהן בתקווה תכנסנה לאולימפיאדה.

aaa123

Member
לי יש הצעה אחרת שישנו את הכללים של

האולימפיאדה ויאפשרו ליותר מספורטאי אחד מאותה מדינה להתחרות.

אני חושב שהכללים האלו לא הוגנים וצריך לתת לטובים לנצח(אני גם לא הייתי קובע הגבלה של 2 שיכולות בפועל לזכות במדליה כמו שיש בחלק אחר של ענפי הספורט,ומבחינתי אין שום בעיה אם מדינה כלשהי זוכה בכל המדליות כמו שקורה לפעמים באתלטיקה).

BentzWatchJudo

New member
זה דיון אחר ולא רלוונטי לפה

אשמח אם הדיון בנושא זה יעבור לשרשור אחר ולא יסית את הדיון מהנושא הנדון בשרשור הזה.

nitsansh

New member
אין מה לדון כי החוקים נקבעים בדרגים הגבוהים

של התנועה האולימפית.

yati6

New member
יש בזה משהו. אבל יש עוד צדדים לזה.

שאומרים שבג'ודו יהיו בכל משקל 3 יפנים 3 מונגולים 3 גיאורגים 3 צרפתים
ועוד בכל משקל כמה כפילויות.

זה אומר שבאתלטיקה תראה 7 ג'מייקנים בריצות הקצרות ו-15 אתיופים במרתון.

זה אומר 40 סינים בטניס שולחן. זה אומר 6 קוריאנים בטאקוונדו. זה אומר רק אסייתים (ואולי כמה דנים) בבדמינטון. להמשיך ??

ועוד דבר - לא תראה פקיסטנית שמסיימת דקה אחרי כולם ב-800 ושחיין אפריקאי שכמעט טובע, ומתחרים מבערך 140 מדינות בג'ודו למשל שברור שלהרבה מהם הרבה סיכוי לעבור שלב .

אולימפיאדה כזאת אני אישית לא הייתי אוהב, וכנראה שעוד הרבה ובגלל זה החוקים יישארו כמו שהם. ותחשוב שאתה אומר את זה בגלל שני ספורטאים ישראלים שנשארו בחוץ. יש מדינות שמשאירות עשרות בגלל זה.

aaa123

Member
לא הצעתי למנוע מפקיסטנית שמסיימת

דקה אחרי כולם להשתתף(אני לא רוצה למנוע מהלא טובים להשתתף אלא להתיר את ההשתתפות של הטובים ביותר).
היא בכל מקרה לא משתתפת בגלל סיכוי למדליה כך שמצב שהרמה בצמרת קצת יותר גבוהה לא תמנע ממנה להשתתף(ולא צריכה להיות בעיה להגדיל את כמות המשתתפים באולימפיאדה).

חוץ מזה אין לי שום בעיה עם השתתפות של 40 סינים בטניס שולחן.
אם הם יכולים לתפוס את המקומות הראשונים אז כל הכבוד להם.

trilliane

Well-known member
מנהל
בארה"ב התחרות הפנימית של הספורטאים עצומה

ולמעשה בכל מדינה גדולה עם תרבות ספורט מתחרים ספורטאים רבים על כרטיסים בודדים... זה באסה לספורטאים שמגיעים ממדינה כ"כ גדולה, אבל טוב למדינה כי הספורטאים שמייצגים אותה הם באמת השפיץ של הצמרת. זו הסיבה שמדינות כמו ארה"ב וסין שולטות בטבלת המדליות ולא צריך לעזור להן עוד יותר...
זה גם אומר שבמקצי שליחים מדינה כמו ארה"ב, עם נבחרת חזקה, יכולה להרשות לעצמה לשבץ למוקדמות ארבעה אתלטים או שחיינים שאינם הכוכבים הגדולים ועדיין לעלות לגמר בלי למצמץ... בגמר היא יכולה להחליף את כל הארבעה בכוכבים רעננים ששמרו על כוחותיהם לעומת מדינות אחרות שלהן אין מותרות כאלה.

BentzWatchJudo

New member
התגובה שלי בעקבות הכתבה של ניר שעולי

היה לי מאד עצוב לקרוא את הידיעה הזאת היום והיה לי עצוב יותר לפני כמה ימים לקרוא אותו דבר בקטן בכתבת סיכום גדולה של נדב צנציפר בידיעות, שאלתי את עצמי לפני כמה ימים האם זה בלון ניסוי.
כבר שמעתי קולות שקראו בעבר "להפעיל מנהיגות כדי להפריד בין שתי הבנות האלה" ופשוט הזדעזעתי.

אני בסך הכל אוהד, בלי שום אינטרס, אוהד ומעריך מאד את אליס וירדן, באותה מידה, מבחנתי ששתיהן יגיעו לגמר בכל תחרות ושהטובה באותו יום תנצח.
ירדן התבטאה פומבית מספר פעמים, ואמרה שמבחינתה מעבר משקל זה לא אופציה.
אני לגמרי מקבל את זה.
לא ראיתי התבטאות פומבית של אליס אבל... גם לא ראיתי התבטאות שהיא רוצה או שוקלת לעבור משקל.
לעניות דעתי זאת צריכה להיות החלטה של אליס ושל אליס בלבד, בלי לחצים ובלי איומים.
אם אליס רואה את הדברים כמו ירדן ומבחינתה זה לא אופציה לעבור משקל אז שתהיה שוב תחרות בניהן.
יש הרבה דברים חיוביים בתחרות כזאת ורק דבר אחד שלילי והוא שאחת מהן לא תהיה בריו.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא יודעת כמה הן שוקלות ועד כמה זה גבולי

מהמעט שהבנתי עד היום, רוב המתחרים הם גבוליים ודואגים תמיד להיות פסיק מתחת לרף (לא שותים לפני השקילה וכו') וכך שומרים על יתרון (משקל מקסימלי). מצד אחד מעבר של קטגוריית משקל אומר שאם היא כל הזמן גבולית ושומרת, היא יכולה לאכול יותר בחופשיות; מצד שני אולי זה לא, וכדי להגיע ליתרון במשקל היא צריכה בעצם לעלות 7 ק"ג שזה ממש לא מעט לאישה שמקפידה על משקלה (וגם 5 ק"ג זה לא מעט). בקיצור, מהזווית הנשית, אני מוצאת את ההצעה "תעלי כמה קילו" בעייתית משהו ולא נעימה. זה הגוף שלה שהיא צריכה לחיות איתו ולהרגיש בו נוח, הן כספורטאית והן כאדם.

BentzWatchJudo

New member
אם הן מתעקשות לא לעבור משקל....

אם הן מתעקשות לא לעבור משקל כל אחת בנפרד ולמרות הידיעה שיש להן תחרות קשה אחת מול השניה אז כנראה שזה חשוב להן לא?

בנוגע לאליס:
ידוע שהמאצ' אפ שהכי קשה לה זה מול יריבות גבוהות וימניות (האוסטרית והקוריאנית) ומן הסתם במשקל גבוה יותר היא תתקל ביותר יריבות גבוהות ובמאצ' אפ הבעייתי.
זאת רק נקודה אחת שאפילו אחד שמבין מעט כמוי יכול לשים לב אליה.
יש עוד הרבה שיקולים ולדעתי זה ממש לא נושא שאפשר "להפעיל בו מנהיגות". יש ספרטאיות והן יודעות מה טוב להן. יש להן מאמנים (לאליס עכשיו גם לא נותנים להמשיך לעבוד עם המאמן שלה וזאת כבר נקודה בעייתית נוספת) וגם הם יודעים מה טוב לספורטאיות.
אפשר לנסות לשכנע, אפשר להציע תימרוץ, אבל לעניות דעתי אי אפשר ללחוץ ולאיים וההחלטה צריכה להיות של הספורטאית בלבד.
זה מסר רע להרבה ילדים ובני נוער, הנושא הזה של משקלים ודיאטות זה אחד הנושאים הבעייתים והשנויים במחלוקת.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זאת אומרת לא נותנים לה לעבוד עם המאמן שלה?

BentzWatchJudo

New member
תשובה

ציטוט מהכתבה:
"בנוסף, הוחלט שבתחרויות הנבחרת, הספורטאים יתאמנו רק עם מאמני הנבחרת ולא עם מאמניהם האישיים, כפי שעשו אריק זאבי עם שני הרשקו ושלזינגר עם בן זוגה פאבל מוסין."

בעיקרון זכותו של מאמן נבחרת ישראל

עם כל הסייגים להבדלים בין הענפים, לבקש ואפילו בצורה נחושה מספורטאי לעבור מעמדה אחת לשניה לטובת הנבחרת.

כמו שגוטמן יכול לדרוש מקשר לעבור לשחק כבלם ולהיפך.

כל עוד שלזינגר היא נתמכת כספי הוועד האולימפי, אזי לגורם מקצועי (להבדיל מאדמניסטרטיבי -כלומר לסמדג'ה מותר לדרוש לורשביאק לא)
כמובן שבספורט יחידני, צריך להיות יותר רגישים, אבל בעיקרון, זו אופציה שניתן לשקול אותה ואף לדרוש אותה, גם אם המהלך לא יעשה בכפיה.

אני שוכח לצרוך העניין שהיא בחורה ומתייחס אליה

בלי קשר למינה, כמו שהייתי מתייחס לספורטאי גבר.
ספורטאי אמיתי צריך לפעמם להקריב קצת. גם אם זה אומר לאכול קצת יותר דברים טעימים...
כלומר בהשוואה אם בהתעמלות בעצם רואים שמדובר בנערות מורעבות, הדרישה לעלות קצת במשקל בהחלט נורמלית.
וזכרי זה ספורטאית ילך למסת שריר ולא לפיתוח התחת..

trilliane

Well-known member
מנהל
גם לגבר זה לא בהכרח דבר של מה בכך

ספורטאי שהכלי שלו זה הגוף שלו צריך להרגיש נוח בתוך הכלי הזה לא רק בספורט אלא גם בחיים, וזה הגוף שלו. אז לא, זה לא כמו לעבור מעמדה של בלם לעמדה של חלוץ ונכון שבספורט צריך להקריב לא מעט, אבל לא חייבים להקריב את הגוף, לא מעבר לנקודה מסוימת וכל אחד יכול למתוח אותה איפה שהוא מוצא לנכון. להשמין רק כי יש עוד מישהו באותה קטגוריה נשמע לי כמו רעיון דפוק, וגם מבחינה מקצועית, כפי שנכתב מעליי, זה דופק אותה כי היא תתחרה מול בנות גבוהות ממנה באותה קטגוריית משקל.

את התייחסת בהודעה הקודמת למין שלה

מעברים בין משקלים נעשו בעבר. הטענה שזה "דופק אותה" לא בהכרח נכונה תמיד, בכל מקרה יש לבחון זאת מקצועית.

ראינו למשל את אורי ששון ממש לפני חודשיים, מציג תוצאות בינוניות למדי במשקל של עד 100 ק"ג משקל בו התחרה זמן רב,, ודווקא בתחרות הכמעט ראשונה שלו במעבר כשעבר להתחרות ב 100 + הפציץ עם מדליית זהב אירופאית.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אז...? הדברים האלה לא נכונים רק לנשים

לגבי דופק אותה, לי אין מושג בג'ודו אבל לבנץ יש והרבה, ואני סומכת על דבריו בנושא.

אני לא יודעת מי זה אורי ששון; אם התאים לו לעבור משקל וזה עושה לו טוב – מעולה. אבל זו צריכה להיות בחירה שלו, לא משהו שהמאמן מחליט עליו.

למעלה