ג'ודו ישראלי: יריית הפתיחה בקמפיין ריו

אז הגיע הזמן להכיר.. אם את מביעה עמדה

רצוי לדעת קצת על מה מדברים... כמדומני במהלך האולימפיאדה בכלל אמרת שג'ודו משעמם אותך ככלל.
כנסי ותראי:

http://www.youtube.com/watch?v=0szvQZJ5SCM

עם כל הכבוד לסומכת. בנץ החביב שלנו איננו עוסק בספורט (אלא אם
כן הכוונה היא לחימום כורסאות..) ונעדר כל הכשרה בתחום, אלא נחשף לג'ודו בשנה ומשהו האחרונות כשבפועל הוא פשוט מקליט קטעי גו'דו באינטרנט.
תחביב שאגב, עושה בן דודי הצעיר בן ה 15 בשעות הפנאי. ומגלה יכולת ניתוח קצת טובה יותר..

העמדה שהוא מביע עם כל הכבוד, היא פשוט המשך לדעה אישית שלו עליה הוא משליך ספקולציה.
כמובן שיכול להיות שאכן זה "ידפוק" אותה, אבל זה לא בהכרח..
בעניין הזה, אדם תבוני בלי שהוא מכיר את הנפשות הפועלות אמור דווקא לתת מקום ל משקל גדול יותר לעמדה של נבחרת ישראל שאול סמדג'ה, במידה וזו אכן עמדתו שלו.

BentzWatchJudo

New member
בכתבה כתוב על החלטות של הנהלת האיגוד

בכתבה כתוב על החלטות של הנהלת האיגוד ולא של מאמן זה או אחר.
אין שום אינפורמציה מה דעתם של שני הרשקו או אורן סמד'גה.
אורן סמדג'ה בראיון אצל פיני גרשון אמר שלא בטוח שהוא ימשיך לאמן את הנבחרת. הוא שוקל את דרכו ואשתו מעדיפה שהוא יעזוב את התפקיד.
מאמן נבחרת הנשים הוא שני הרשקו (שהוא גם מאמנה האישי של ירדן ג'רבי מילדות). אורן סמדג'ה הוא מאמן נבחרת הגברים.
ירדן מאריסון חניכה במועדון הפרטי של אורן סמד'גה זכתה השבוע במדלית ארד במשקל עד 70 ק"ג בגביע האירופאי לג'וניור בברלין.
סתם נקודה למחשבה. יתכן שאם אליס תעבור היא תחסום את הסיכוי של ירדן מאריסון להעפיל לריו 2016.

מהכתבה יש יותר נסתר מאשר גלוי

לכן קיימות הסתייגויות.
הטענה שלי מתייחסת למציאות שבה העמדה המובעת היא עניינית ולא מגיעה כמובן מספקולציה להתנכל לה.
במקרה כזה זה כמובן פסול.
בין הספקולציות השונות לניסיונות של קונספירציות שאתה מעלה להתנכלות אישית, או/ו לקדם מישהו אחר "לחסום את מאירסון" וכו', השאלה מהם הנימוקים העניינים להחלטה.

ומי שה יעניין אותו יעקוב בעניין בעתיד וידע יותר.

BentzWatchJudo

New member
ברור לך שאם אליס היתה חוזרת עם מדליה מלונדון

ברור לך שאם אליס היתה חוזרת עם מדליה מלונדון כל הדיון הזה לא היה מתקיים נכון?
אני לא טוען שעושים לה דווקא, לא טוען לקונספרציה וגם לא טוען שאם היא תעבור זה לא יתברר אולי כמוצלח.
אני טוען שבסופו של דבר זה חייבת להיות החלטה שלה והחלטה שהיא שלמה איתה ואם המצב הוא כמו אצל ירדן שזה לא אופציה מבחינתה אז שישאר המצב כמו עכשיו ושתהיה תחרות בניהן שוב.
לתחרות כזאת יש הרבה יתרונות ורק חיסרון אחד שאחת מהן לא תהיה בריו.
כל דבר אחר שכתבתי זה נתונים יבשים שבאים להראות שזה נושא מורכב ויש לו זוויות רבות ולגמרי לא בטוח שאליס היא היחידה שתפגע. זה יכול לחזור כבומרנג ולפגוע בספורטאים אחרים ובמאמנים אחרים ובמערכת כולה.
אני אבקש מהקוראים האחרים לשים לב שליוזר מזמר צדוקים2 יש נטייה לטעון שאמרתי דברים מסויימים, לפרש את כוונתי ולהכניס לי מילים לפה למרות שבכלל לא טענתי דברים כאלה. מי שרוצה לדעת את דעתי שיקרא את מה שכתבתי ולא את הציטוטים והפרשנות של מזמר צדוקים 2 לדבריי שהיא פרשנות מעוותת לרוב.

זו כמובן טענת קש

ברור שאם ספורטאי חוזר עם מדליות לרוב, הוא מקבל את היחס של פסטיבל-סקנדל, ובמקרה זה עד חצי המלכות למשך השנתיים הקרובות ככה זה בכל מקרה אצלנו.
ברגע שלא, הוא חוזר להיות במעמד שווה לעוד ספורטאיות אחרות. לא יותר ולא פחות.

- כמובן שדפוס ההתתממות הוא קבוע.: סתם ממלמל מתחת לשפם: "נתונים יבשים ולא מתכוון.." ש: "הרשקו הוא המאמן של מאירסון .. ומאירסון עלולה להחסם" וכו' וכו' , ואחרי זה נכנסת כרגיל לעמדת המתקרבן. זה מוכר וידוע.
אגב, זה בסדר להעלות מדי פעם ספקולציות, ולגיטימי זה חלק מוכר בספורט.

- לגבי השאלה, האם ברמה העקרונית למאמן נבחרת /צוות מקצועי נטו זכות לבקש גם אם לא בהכרח לדרוש מספורטאי לשנות עמדה לטובת הנבחרת- ברמה המאוד עקרונית כן-לטעמי.
אבל יש לזה הרבה הסתייגויות. אם למשל ממילא הספורטאית שקלה לעלות למשקל וכו' זה בהחלט הגיוני.
אבל זה צריך להישקל בהיבט עקרוני, האם המהלך גם יסייע להשגת המטרה של הנבחרת תוך כדי לספורטאית עצמה או שמדובר על מהלך שמזיק נטו לספורטאית.

BentzWatchJudo

New member
אתה לא יודע אפילו לצטט

מבחנתי הדיון תם.
כמובן ששום דבר ממה שכתבת שכתבתי אני לא כתבתי.
מי שירצה יקרא ישירות את התגובות שלי ויראה מה כתבתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הגיע הזמן לשום דבר, די להתנשא עליי

או על בנץ; סגנון התגובה שלך מוציא את החשק להידיין איתך אז מבחינתי זו התגובה האחרונה:
מסכימה איתך שצריך לדעת על מה מדברים, רק שלא דיברתי עליו. כן, ג'ודו משעמם אותי מאוד לצפייה, מה הקשר? שוב, אני רק מערערת על קביעתך שזו זכותו של מאמן להורות לספורטאי להשמין כדי לעבור לקבוצת משקל. אמרתי את שהיה לי לומר בנושא, זהו.

סגנון הכתיבה הוא פועל יוצא של מי שעונה לי

ב"אני סומך על X"- בלי לדעת מי זה בכלל X.

זה כמו להגיד: למה? כי ככה!

ובכן, גם אני אומר שאני לא מומחה לתחום כמובן, ולכן אם עמדתו של מאמן הנבחרת, יש לשקול אותה בצורה עניינית.
מאידך לטובת קוראים אחרים, כן ביססתי הסבר מנומק מדוע לטעון דווקא נגד חוסר לגיטימציה לעלות משקל בג'ודו , כשבאותה
שעה הדרישות למשל בהתעמלות אמונתית למשטר משקלה חמורות פי כמה, מניחות את טענת חוסר הלגיטימציה בפרפורציות אחרות.

trilliane

Well-known member
מנהל
סליחה, לא עשיתי לך שום דבר שמצדיק סגנון כזה

קחי עוגת
כמחוות פיוס

כמובן שלא היתה כוונה לפגוע. אין לי דבר וחצי דבר נגדך.

מקווה שאת לא בדיאטה, אם כן, יש לי פתק החלפה...

BentzWatchJudo

New member
מדליית ארד בגרנד פרי אמסטרדם זה בינוני?

בקשר לדוגמא של אורי ששון ימים יגידו. אני לא בטוח שהבאת דוגמא מוצלחת.
מה שבטוח שאם לא היה את אריק זאבי במשקל של אורי ששון אורי לא היה עולה משקל והיה משתתף באולימפיאדה בעד 100 ק"ג מהדלת הראשית.

עכשיו הערה לכל מי שקורא פה:
היוזר מזמר הצדוקים2 ואני מסוכסכים מאד זמן רב וייתכן שהדעות שהוא כותב בשרשור זה מושפעות מכך שלדעתו אני מחזיק בדעה הנגדית.

PRINCER

New member
אתה מזכיר את הכינוי שלו בכל הודעה שלך

אני לא יודע אם זה מצחיק או עצוב...

אפרופו להרגיש נוח עם הגוף ו

כדאי למי שאוהב את התחום של התעמלות (אני קצת פחות..) לקרוא מה שאמרו מתעמלות אולימפיות מצליחות כנשים בוגרות על צעירותן.

החוט המקשר ולא רק במזרח אירופה, גם במדינות המערב זה של נערות מורעבות עם נגיעות מובהקות של תת תזונה, שחיות שנים בתחושת רעב מתמדת ובתת-משקל מובהק.

רובן מספרות בדיעבד שהם לא אהבו את המשטר הקיצוני של תת-תזונה בהם חיו.

בהשוואה עליית משקל של 10 אחוזים שהולכים למסת שריר (לא הופכים אותה לסוג של תפלצת להדיפת כדורים) להתעמלות נשים
של הרעבה תמידית, בהחלט נראית סבירה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא רק בהתעמלות צריך להקפיד על תזונה ומשקל

זה נכון לגבי כל ספורטאי, כל אחד בתחומו. אין לי כוונה להתייחס למזרח אירופה ולימים עברו, אבל לגבי מתעמלות בימינו, אני חולקת על קביעתך שהן נראות בתת תזונה ולמעשה גם בודקים שהן לא רזות מדי ולא מרעיבות את עצמן. לו הן היו בתת תזונה לא היו להן די שרירים לבצע את התרגילים האלה שחלקם דורשים לא מעט כוח, מסת השריר שלהן הייתה נפגעת, הן היו סובלות יותר מפציעות, שברים ועוד. לאף אחד אין סיבה שהן יהיו בתת תזונה, להפך, מקפידים איתן על תזונה נכונה ומתאימה.

שרשור לדוגמה מהפורום השכן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2072&messageid=146580747

ושרשור אחר שבו כתבה מתעמלת עדות אישית בתגובה לדבריו של אב מודאג:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2072&messageid=153022442

אני שמח שהמצב השתפר שם

אבל אני מדבר על המתעמלות בטופ העולמי.
הן עדיין שוקלות פחות מהפוטנציאל הנורמלי שלהן.

אם יצא לך לראות את ערוץ הספורט, בדיוק על זה דיברו שם ושהתופעה הזו עדיין קיימת.

trilliane

Well-known member
מנהל
ספורטאים לא שוקלים כמו אדם נורמלי

יש להם מסת שריר ואחוזי שומן שונים לחלוטין, אז ההשוואה מלכתחילה לא רלוונטית. למי שעוסק בספורט ברמה הזו יש טבלאות נפרדות של מה נחשב בריא ומה תת משקל.

יצא לי לראות ערוץ הספורט אך לא יצא לי לראות דיון בנושא.

PRINCER

New member
דעה אישית

למאמן נבחרת ישראל בכדורגל יש מטרה אחת - להביא את הנבחרת להישגים (עליה לטורנירים גדולים ו/או הופעה מכובדת מבחינת תוצאות וצורת משחק). לצורך זה מותר לו לעשות הכל, מהשעיית השחקן הבכיר למטרת סדרת חינוך ועד החלפת עמדות וכל דבר אחר.

למאמני נבחרת ג'ודו יש מטרה אחרת - להביא את כל הספורטאים להישג המקסימלי מבחינתם. לצורך זה המאמן יכול להמליץ על עליה במשקל, אבל רק אם זה ישפר את ההישגים של אותו ספורטאי.
אם לאליס יהיו סיכויי הצלחה גבוהים יותר - זה שווה את המעבר. אם סיכויי ההצלחה יהיו זהים אבל זה יתן לג'רבי סיכויים גבוהים יותר - שווה גם כן. אם זה יפגע בסיכויי ההצלחה של אחת מהן - המעבר לא שווה. יש להם 4 שנים להגיע להישגים המקסימליים מבחינתן. אין סיבה לעשות את השינוי רק עבור האולימפיאדה.

ההבדל בין נבחרת כדור לג'ודו הוא שהג'ודו הוא ספורט יחידים שבו הנבחרת היא כלי עזר לספורטאים . כלי שעשוי לשפר את הישגיהם. לעומת זאת הצלחת נבחרת בענף כדור היא המטרה, כששיפור היכולות של השחקנים עצמם היא הדרך להשגת ההישג.

yati6

New member
אם התכוונת לקטע על המאמנים אז זה מאוד מזכיר

מזכיר בזמנו את הבעיות שהיו לאריק עם המאמן האישי. בשורה התחתונה - אולי זה יפגע באליס מבחינה מקצועית, וכמובן שזה בעצם כמו לזרוק מאמן, אבל אם אני מנסה לראות מאיפה הגיעה ההחלטה, כנראה שחשבו באיגוד על טובת הנבחרת - בעצם נוספה לנבחרת הנשים יריבת אימון ברמה הכי גבוהה בעולם.

גם יכול מאוד להיות שההחלטה התקבלה לפני זמן רב והוציאו אותה עכשיו אחרי האולימפיאדה כדי לא לפגוע בהכנות (ואולי לא לפגוע באריק שיכול להיות שזה כבר לא רלוונטי לגביו).

למעלה