הגרלות לא טובות לדעתי
שימו לב שבגרנד סלאם ניצחון אחד שווה 20 נקודות והגעה רק לשמינית הגמר (במקרה של טומי אורי ומוקי) שווה 60 נק !!!! כמו מדליית כסף בגביע העולם (אירופה הפתוחה).
הבעיה היא ששגיא מוקי מתחיל שלב לפני שמינית הגמר. אם היה מתחיל עוד שלב לפני (כמו חלק מהיריבים במשקל שלו) היה פוגש יריב לא מדורג ואז אם ינצח יריב מדורג (כמו שקיבל - הצרפתי החזק), ואז 20 נקודות כבר היו בכיס שלו. עכשיו בשביל להשיג נק' צריך לעבור את הצרפתי.
גולן לעומת זאת קיבל יריב יריב לא מדורג שלב אחד לפני. הבעיה היא שבמקום לקבל דייג מאיי סיישל או לפחות יריב סביר שהוא כבר ניצח בעבר או אמור לנצח, הוא קיבל אזרי שהיה שלישי באליפות עולם. ואם יעבור אותו יפני...
מי שכן קיבל הגרלה טובה יחסית כמו שאמרת הוא טומי, שיפגוש בשלב הראשון צרפתי , שממה שבדקתי עליו לא השתתף כמעט בטורנירים שמעניקים דירוג ולא התחרה הרבה בכלל, אולי חוזר מפרישה (הטווח בין התחרויות גדול). בקיצור, אסור לזלזל בצרפתים אף פעם אבל טומי צריך לעבור אותו. אם יעבור אותו יהיה לו קשה מאוד מול שובקני שכבר ניצח אותו בעבר, ג'ודוקא חזק מאוד והתקפי אבל אולי בין העדיפים מבין המדורגים. בכל מקרה ניצחון על הצרפתי שווה 60 נק' . בהצלחה !!!
לאורי ששון יש הגרלה סבירה. מצד אחד הוא מתחיל "שלב לפני" ופוגש לא מדורג. הלא מדורג הזה גם כאן לא בדיוק דייג אלא הגיאורגי שעשה לו חיים קשים בחצי גמר טיבילסי, אבל אורי יכול לנצח אותו שוב . היה יכול להיות יותר טוב (טורקי, סרבי, בחור מסיישל
) או יותר גרוע - למשל אילאדיס שעלה משקל (ומי שיקבל אותו יהיה פטרס הגרמני שניצח את אריק... )
אם ינצח ירוויח 60 נק'.
אני מאמין שאם יעבור יכול להפתיע את הצרפתי, שהוא מתמודד חזק מאוד שהיה 3 באליפות עולם, אך מצד שני אף פעם לא זכה בטורניר גדול (גרנד פרי או סלאם) ואף פעם לא היה באמת מהמובילים במשקל. יש סיכוי להפתעה , אבל אורי חייב להיות יציב ולא ליפול . אני מאמין שהוא יכול להפתיע , אבל קודם שינצח את הגיאורגי.
לצערה, שירה ראשוני מתחילה כבר בשמינית הגמר (בלי "שלב לפני" אם יריבה סבירה) ושם תפגוש מונהבט המונגולית הנהדרת. הרבה סיכויים לא הייתי נותן לה, אבל מקווה שנופתע.
ירדן קיבלה הגרלה לא רעה. צריכה להיזהר מהמונגולית האלמונית (המונגוליות בדרך כלל סבירות ומעלה) ומהגרמנייה, למרות שירדן ניצחה אותה כבר בעבר לפחות פעם אחת. בכל מקרה אם תהיה ביום טוב תעלה לחצי הגמר, שם תפגוש את אמאן הצרפתייה המצויינת או יותר טוב - את ואן אמדן ההולנדית, מולה יש לה סיכויים יותר טובים. לדעתי הכל תלוי ביום של ירדן. בהצלחה לכולם !!!