גרנד סלאם פריז: מי כן ומי לא במשלחת?

BentzWatchJudo

New member
הוואזרי של טומי מקרב 1 היום בתמונות

וואזרי בתמונות (סדרה של 7 תמונות):
טומי ארשנסקי (בכחול) היום בקרב הראשון שלו בגרנד סלאם פריז בג'ודו מול צרפתי הופך פיגור וואזרי עם יוקו וואזרי משלו ומעפיל לשמינית הגמר.
בתמונות הוואזרי של טומי.

http://upload.facebook.com/media/set/?set=pcb.398579906905427&type=1

BentzWatchJudo

New member
אורי ששון

מתחרה ביום ראשון.
הלוואי והתחרות של אורי ששון תאפיל על הבחירות בוועד האולימפי הישראלי שמתקיימות גם כן ביום א'

guinnart

New member
מסכים עם הניתוח שעשית בפייסבוק

גרבי עם סיכוי טוב להגיע לקרב על הארד (שם יחכו לה טנאקה, אבה, ז'ונג או אגבננו - כולן מעולות).
לכל השאר יהיה קשה מאוד להגיע אפילו לרבע הגמר.
לארשנסקי הסיכוי הטוב מהחבורה כי שוקבאני הגיאורגי (שעדיף עליו) הוא מישהו שבטווח של טום ביום טוב. אם יעבור אותו בשמינית יכול ללכת רחוק. אבל אצלו על כל תחרות מעולה יש שתיים בינוניות.
את אור ששון אני שם שני בסיכויים להפתיע (ו"להפתיע" תהיה המילה המתאימה לכולם) פשוט כי יש לו פוטנציאל אקספלוסיבי, וכשזה בא לו גם טיירי פאבר הצרפתי וגם סאיידוב האוזבקי עלולים ליפול. אבל הסיכוי קטן.
גולן פולק, עד עכשיו, עם כל הישגיו היפים, עוד לא ממש הצליח להתחרות בגדולים באמת (למעט ההצלחות מול אורורטה), ולכן הקרב שלו מול בן גילו היפני טקאז'ו, שכבר ניצח אותו פעם ונראה לי שהוא ה"מיועד" של היפנים להוביל את המשקל - ילמד המון. אני באמת מקווה לראות אותו כבר עושה את קפיצת המדרגה הבאה, אבל לא ראו את הניצנים של זה לפני שבוע. גם הקרב הראשון מול שיחליזדה יכול להיות מאוד קשה.
שגיא מוקי כנראה ישלם מס התנסות ברמה הזו. אם יעמוד יפה מול לגרנד (אלוף אירופה, ארד בלונדון ובאליפות העולם) ויצליח ליזום זה יהיה נהדר.

yati6

New member
הגרלות לא טובות לדעתי

שימו לב שבגרנד סלאם ניצחון אחד שווה 20 נקודות והגעה רק לשמינית הגמר (במקרה של טומי אורי ומוקי) שווה 60 נק !!!! כמו מדליית כסף בגביע העולם (אירופה הפתוחה).

הבעיה היא ששגיא מוקי מתחיל שלב לפני שמינית הגמר. אם היה מתחיל עוד שלב לפני (כמו חלק מהיריבים במשקל שלו) היה פוגש יריב לא מדורג ואז אם ינצח יריב מדורג (כמו שקיבל - הצרפתי החזק), ואז 20 נקודות כבר היו בכיס שלו. עכשיו בשביל להשיג נק' צריך לעבור את הצרפתי.

גולן לעומת זאת קיבל יריב יריב לא מדורג שלב אחד לפני. הבעיה היא שבמקום לקבל דייג מאיי סיישל או לפחות יריב סביר שהוא כבר ניצח בעבר או אמור לנצח, הוא קיבל אזרי שהיה שלישי באליפות עולם. ואם יעבור אותו יפני...

מי שכן קיבל הגרלה טובה יחסית כמו שאמרת הוא טומי, שיפגוש בשלב הראשון צרפתי , שממה שבדקתי עליו לא השתתף כמעט בטורנירים שמעניקים דירוג ולא התחרה הרבה בכלל, אולי חוזר מפרישה (הטווח בין התחרויות גדול). בקיצור, אסור לזלזל בצרפתים אף פעם אבל טומי צריך לעבור אותו. אם יעבור אותו יהיה לו קשה מאוד מול שובקני שכבר ניצח אותו בעבר, ג'ודוקא חזק מאוד והתקפי אבל אולי בין העדיפים מבין המדורגים. בכל מקרה ניצחון על הצרפתי שווה 60 נק' . בהצלחה !!!

לאורי ששון יש הגרלה סבירה. מצד אחד הוא מתחיל "שלב לפני" ופוגש לא מדורג. הלא מדורג הזה גם כאן לא בדיוק דייג אלא הגיאורגי שעשה לו חיים קשים בחצי גמר טיבילסי, אבל אורי יכול לנצח אותו שוב . היה יכול להיות יותר טוב (טורקי, סרבי, בחור מסיישל
) או יותר גרוע - למשל אילאדיס שעלה משקל (ומי שיקבל אותו יהיה פטרס הגרמני שניצח את אריק... )
אם ינצח ירוויח 60 נק'.

אני מאמין שאם יעבור יכול להפתיע את הצרפתי, שהוא מתמודד חזק מאוד שהיה 3 באליפות עולם, אך מצד שני אף פעם לא זכה בטורניר גדול (גרנד פרי או סלאם) ואף פעם לא היה באמת מהמובילים במשקל. יש סיכוי להפתעה , אבל אורי חייב להיות יציב ולא ליפול . אני מאמין שהוא יכול להפתיע , אבל קודם שינצח את הגיאורגי.

לצערה, שירה ראשוני מתחילה כבר בשמינית הגמר (בלי "שלב לפני" אם יריבה סבירה) ושם תפגוש מונהבט המונגולית הנהדרת. הרבה סיכויים לא הייתי נותן לה, אבל מקווה שנופתע.

ירדן קיבלה הגרלה לא רעה. צריכה להיזהר מהמונגולית האלמונית (המונגוליות בדרך כלל סבירות ומעלה) ומהגרמנייה, למרות שירדן ניצחה אותה כבר בעבר לפחות פעם אחת. בכל מקרה אם תהיה ביום טוב תעלה לחצי הגמר, שם תפגוש את אמאן הצרפתייה המצויינת או יותר טוב - את ואן אמדן ההולנדית, מולה יש לה סיכויים יותר טובים. לדעתי הכל תלוי ביום של ירדן. בהצלחה לכולם !!!

BentzWatchJudo

New member
תודה על הניתוח והמידע של שניכם

הערה:
חבל שאתם לא מגיבים בנפרד מתחת לשם של כל ספורטאי.
ככה יותר קל להתייחס למה שכתבתם ולעקוב.
זה יעודד השתתפות של עוד חברי פורום בשרשור.
אבל שוב, תודה על ההשקעה והמידע

BentzWatchJudo

New member
אחרי מי מהג'ודקות אתם עוקבים במיוחד?

אחרי מי מהג'ודקות הישראלים אתם עוקבים במיוחד?
שאלה מתבקשת בעידן שאחרי פרישתו של אריק זאבי.
אם יש לכם כמה פייבורטים או שאתם עוקבים אחרי הנבחרת כולה (נשים? גברים? גם וגם?) זה גם תשובה מקובלת

PRINCER

New member
ושחר לוי?

מה איתה?

יכול להיות מאבק יפה ב52- עם גילי כהן, שחר לוי ורוני שוורץ שעלתה משקל לפי מה שנכתב פה.

BentzWatchJudo

New member
גם מתאוששת מפציעה עד כמה שידוע לי

יש במשקל הזה גם את שירה חייט הצעירה.

yati6

New member
אין לי פייבוריט מקווה שכולם יצליחו

ואגב שאלה :

לא דובר על תחרות קבוצתית בריו ?? יהיה דבר כזה ??

למעלה