דיון
- מערכות יחסים פתוחות, בעד ונגד

supersonic777

New member
השאלה מכל הסיפור הזה,אם יש לה חבר אחד קבוע ואיתו היא מקיימת

יחסים פתוחים,או שכולם יזיזים שלה.יש הבדל...

sharpcookie

New member
חוץ מהשלישי, הם כולם "חברים" שלה באיזושהי רמה

והיא מקיימת איתם קשרים קבועים שלא מבוססים רק על מין כבר תקופה ארוכה (עם הרביעי היא אפילו גרה חלק מהזמן).
או שנקודת ההנחה היא שגם קשר פתוח חייב להתבסס על ייסוד מונוגומיסטי, למעט יחסי המין?

sharpcookie

New member
דובר פה על קשר פתוח... מה היא החובה בקשר כזה?

כמו שכתבתי, אני אישית בחיים לא הייתי מסכימה להיכנס לקשר מהסוג הזה שאין בו מחוייבות ונאמנות ריגשית ומינית. לעשות הפרדה בין השניים זה די מלאכותי. בקשר כזה, לדעתי, אף אחד לא חייב לאף אחד כלום, מעצם ההגדרה.

Shamy

New member
אני דוגלת

ולא דוגלת..אני אסביר לדעתי האדם כחיה היא לא מונוגמית ...אנחנו לא מונוגמיים מטבענו. אי לכך ובהתאם לזאת הגיוני שנתאהב ונרצה להיות במערכת יחסים פתוחה וזה רק טבעי. והנה ההסתייגות שלי...חלקנו באופן תרבותי וחברתי קנאי ומונוגמי ובגלל הקנאה הזו אנו נוטים להשאר עם בן זוג יחיד וזה גם בסדר גמור וטבעי...המודל הזה עבד לנו אלפי שנים אם לא מאות אלפי שנים. אני חושבת שמי שמראש כזוג אומר לא מתאים לי ולא רוצה מערכת יחסים פתוחה..מספיק שאחד לא ירצה וזה מספיק. ומי שרוצה וכזוג מתאים להם מערכת פתוחה עם כל מה שזה אומר ..שייהנו בכיף שלהם ובהאהבה ..העיקר לשמור על כולם ממחלות מין שלא נדביק ונעביר std עם כל האהבה החופשית...העיקר הבריאות והאושר אחלה סקר מאוד אהבתי ואני שמחה שגם ככ הרבה הגיבו ...כל הכבוד על היוזמה את מדהימה תודה ...ואם גם לכם יש רעיונות לפינות או סקרים הרימו את הכפפה היוזמה מבורכת.. :)

ELLA1992

New member
אני חושבת שהיא התייחסה לזה מנקודת מבט אבולוציונית

ופחות מהבחינה הדתית.
אם נחשוב על זה לפי הדת אז אתה צודק...
זו לא בדיוק סתירה אלא 2 דרכים שונות להסתכל על זה...
יש את אלו המאמינים בדת ויש את אלו המאמינים שהכל היה אחרת, לעולם לא נדע מה באמת היה, שתי הדעות מקובלות ...

ELLA1992

New member
מאוד אהבתי את נקודת המבט שאת הוספת!

ותודה רבה רבה! שמחה שאהבת!!!

הקביעה שנשים

פחות רשאיות מגברים לרצות הרבה בני זוג, לא סתם גזענות שוביניסטית. יש בה אמת. הזכר מפזר את הזרע, ואם הנקבה תזדווג עם הרבה זכרים יהיו לה הרבה צאצאים שתתקשה לגדל. לכן נשים יותר נוטות לרגש, וגברים יותר לשכל ולמין. סיבה אחרת לזה היא שאישה נמצאת עם התינוק בימיו הראשונים ומיניקה אותו, ולכן היא יותר רגשית כדי לתת אהבה לתינוק.
&nbsp

מילי1991

New member
נגד

נגד +
כשמוצאים את המישהו המתאים, כל אחד אחר נהפך כל כך מיותר..

למעלה