האקס פקטור - מתחיל

Jason2

New member
אם היהב הזה זאת הרמה

הם הולכים לפשל בגדול.
זה היה קריוקי מהסוג הכי גרוע.

Jason2

New member
הבנתי מה הקטע

הם מחפשים רק אנשים ששרים כמו כוכבי פופ.
לזאת ששרה עם הגיטרה היה קול הרבה יותר טוב מהיהב הזה אבל זה לא נכנס להם לתבנית שלהם.

omer719

New member
האקס פקטור - מתחיל

אז איך התרשמתם מהפרק הראשון?!

בואו לשתף

נתחיל מהאודישן הכי מוצלח

"כיפה לייב" ממש נהניתי מהם. חבורה צעירה שעושה שמח.

האודישן הכי מעצבן היה של חיליק. א. הוא שר מאוד בינוני. ב. הריקודים שלו היו מגוחכים. ג. עודף הביטחון שלו היה מעצבן. נתנו לו במה, הוא עומד מול אנשים שכבר הצליחו בתעשיית המוזיקה (בניגוד לכוכב הבא לא הביאו יח"צ, אלא כולם זמרים). והוא לא התקבל, אגב בצדק. מי רוצה להתעסק עם הילד הכי מופרע בכיתה, שחושב שהוא כבר יודע הכל?

והוא כל-כך נעלב עד שלא הסכים שיצלמו אותו, וכשבר ראתה כמה קשה לו ורצתה לדבר איתו, הוא נפנף אותה בגסות. גועל נפש, באת לתוכנית טילוויזיה, ברור שנעלבת שלא התקבלת, אבל מפה ועד איומים וקללות הדרך ארוכה.....

השורד

New member
את תמימה

לא ברור לך שלבן-אדם יש בעיות אישיוּת? וברור לך שההפקה לא סתם נתנה לו את הבמה. זה היה חלק מהאתנחתא הקומית (שאותי מאד משעשעת ומבחינתי זה חלק בלתי נפרד מהאודישנים)...
קצת הומור, מה יש. לא נשאר הרבה בתכניות האלו חוץ מזה, מאגר הכשרון כאן נוצל (ומתחילים לייבא כשרונות מהפיליפינים).

האמת שבשלב מסוים זה היה כבר מטריד... די ריחמתי עליו.

דבר שני, "כשבר ראתה כמה קשה לו"?? אם זה היה תלוי בבר, היא לא היתה מדברת איתו. מן הסתם המפיק דחף אותה לדבר איתו בכוונה, כדי להוציא ממנו עוד כמה פרובוקציות.

קודם כל

ברור שיש כאן יד מכוונת. לא חשבתי שהוא הגיע לאודישן סתם כי התחשק לו. ברור לי לחלוטין שהביאו אותו בגלל הפרובוקציה, ובכל זאת מדובר על בן אדם ועל הרגשות שלו. וגם אם חלק מזה היה מוקצן וגם אם הוא דרמה קווין, אין ספק שההתנהגות שלו נגעה לי ללב. יש אנשים שלא יודעים לשחק את המשחק, והוא אחד מהם. לא ראיתי שום אתנחתא קומית באופן ההתנהגות שלו כלפי השופטים או כלפי הצלמים או כלפי ההפקה. הוא היה גס רוח ומגעיל ואני ריחמתי עליו מהרגע שהתחיל באודישן שלו ועד שעזב בכלל.

באופן אישי קשה לי עם ציוניות. למרות שתכלס בר רפאלי היא לא בין האנשים המעודפים עליי, אני חושבת שהיא שחצנית, עפה על עצמה בצורה שמזעזעת אותי, יהירה ומתנשאת. בכל זאת, אני רוצה להאמין, שמתחת לכל מעטה היהרות הזאת שוכן בן-אדם. אני רוצה להאמין שהיא חשה בכאבו ופנתה אליו אדם אל אדם. בשביל לדבר איתו ולהרגיע אותו, לא בגלל שככה אמרו לה לעשות, אלא בגלל שבאמת היה אכפת לה.

יתכן ואני טועה, וכרגיל היא חשבה רק על עצמה ועל התוכנית ועד כמה היא תראה טוב, אבל בשביל הספק הקל שבקלים שבאמת היה אכפת לה, אני נותנת לה את הקרדיט שפנתה אליו מתוך הזדהות וכאב במצבו.

השועל אהב

חוץ מכמה קטעים רק של טעימות מאודישנים שעל פניו נשמעו טוב, וחבל שלא הראו והשמיעו את כל האודישן המלא שלהם, השועל אהב ודי נהנה מהפרק הראשון.

בניגוד לכוכב הבא, פאנל השופטים הרבה יותר מקצועי ופרקטי והרבה יותר מתמקד בקול ובכישרון מאשר בכל מה שמסביב, וזה מצויין שזו הגישה שלהם.
ומבחינת המתמודדים, לא רק שהרמה שלהם הרבה יותר גבוהה מרמתם של מתמודדי הכוכב הבא, אלא שלשועל כבר מהפרק הראשון יש כבר פייבוריטים.

למרות שזה עוד יכול להשתנות בהמשך העונה, הפייבוריטים של השועל נכון לכרגע:

מישל תם הבחורה בת ה26 יפה בהיריון ששרה סיה
דור איבגי הבחור הביישן בן ה18 ממודיעין
מור ממן הבחורה בת ה21 מב"ש ששרה את השיר אלה של שלום חנוך (למרות שקיבלנו ממנה רק טעימה קטנה, וחבל)

ועדן בן זקן בת ה19 מקריית שמונה ששרה את הרט של כריסטינה אגילרה, שכרגע היא הפייבוריטית הכי גדולה של השועל מהפרק הראשון.

גוסטבו קניונס העולה חדש הצעיר שחום העור מקולומביה ששר בספרדית גם הוא נשמע טוב, אך צריך לשמוע איך הוא שר בעברית ועד כמה המבטא הספרדי שלו ישפיע.
וגם רוז המטפלת הפיליפינית בת ה46 ששרה את מיי לייף של שירלי באסי לא רעה בכלל, אך השועל לא רואה אותה בשלבים היותר מתקדמים, בגלל הקושי שלה בעברית.

גם בר רפאלי בתפקיד המנחה של התוכנית בהחלט מוסיפה המון לאקס פקטור הישראלי.

השועל מאוד מקווה שלפחות הרמה הגבוהה של המתמודדים בפרק האודישנים הראשון תמשיך הלאה גם בפרקים הבאים של האודישנים.

is00

New member
תיזהר מעדן. נמרים טורפים שועלים.

אה ולא... לא ראיתי את הפרק, אבל יצא לי לראות את הקטע שלה שכבר שחררו לפני עליית התכנית.

השועל לא דואג, עדן שועלה בעור נמר

או יותר נכון במקרה שלה, בחיקוי של עור נמר שעולה 30 ש"ח.

Moses The Fish

New member
סוף סוף

הפורמט הכי טוב לתחרות שירה סוף סוף הגיע לישראל והתוצאה, מטבע הדברים, מצוינת.
התוכנית עשויה מצוין - קצב מעולה, גם האודישנים הבינוניים ביותר מקבלים פיל "גדול מהחיים", השופטים ענייניים או לפחות ערוכים ככה. בר רפאלי כרגע לא מועילה ולא מזיקה (נראה, על פי הפרק הראשון, שיכולות ההנחיה שלה מתמצות ב"שיואו", "יואו" ו"וואו!").

ספציפית לגבי השופטים-
לדעתי, גם בתוכניות הקודמות שבהן שפט משה פרץ היה שופט לא טוב. הוא מעביר, לי לפחות, משהו מאוד לא כנה, לא ענייני ולא אמיתי בביקורת שלו. גם לא ברור מה הטיקט שלו. הוא צריך להפסיק עם הקלישאות ולדבר לעניין, הוא זמר מצוין וזה היתרון שלו. שישתמש בזה.
עברי לידר ושירי מימון, כמובן, נולדו לשפוט בריאליטי ועושים עבודה מעולה. ספציפית שירי נהדרת בעיניי - היא תמיד היתה חזקה ורבלית, היא מאוד חדה, היא מדויקת, ויש לה משהו שעוד לא היה לאף שופט בריאליטי ישראלי - כשהמצלמה מתמקדת בעיניים שלה רואים בדיוק אם היא אוהבת משהו או לא. זה מצטלם מצויין וזה עובד נהדר.
פורטיס - מצוין, טלוויזיוני, מקורי, אמיתי.

ידעתי שזה הולך להיות פיצוץ. כל מה שחסר זה... ובכן, כשרונות גדולים. בינתיים לא היתה תצוגה מרשימה של כישרון - הכיפה לייב האלה, למשל, זייפו, ועברו בכל זאת. ההיא ששרה סיה גם היתה גרועה מאוד ועברה. אבל זה ממילא שולי.
מחכה כבר לפרק השני, ומחכה עוד יותר לשידורים החיים.

ולגבי ההשוואה הבלתי נמנעת לכוכב הבא - אקס פקטור מדגישה את כל מה שגרוע בתוכנית הזאת, והרוב בה גרוע - העובדה שהמסך הוא גימיק מטומטם בעיקר כשהוא חותם שני אודישנים (ארוכים) לכל מתמודד, הדינמיקה הלקויה של השופטים, חוסר הענייניות שלהם, היכולת האפסית שלהם לתת ביקורת, יכולת האלתור המוגבלת של אסי עזר לבדו, כמות הכישרון האפסית... בקיצור, הכוכב הבא או בשמה האמיתי "כוכב נולד רק יותר גרוע" נקברה אתמול...

kobyz21

New member
שירי
, גדולה מהחיים, הורסת בריאות!!

מסכים איתך לגבי אלה שלא הגיע להם לעבור, חובשי הכיפה היו גימיק נחמד, אבל כישרון מאוד בינוני, הזאתי ששרה סיה היתה רעה מאוד בשיר הזה... את החצי שעה ראשונה פספסתי אבל ממה שראיתי בפרק הראשון הכי אהבתי את מור ממן ששרה "אלה" למרות שהראו רק קטע קטן, חבל, כי כמו ששירי אמרה זה נשמע מושלם.

ra8452

New member
מסכימה איתך (זהירות חפירה)

לא כותבת פה אבל אשתדל לקפוץ מפעם לפעם- נעים מאוד

בכל מקרה אם משווים בין בר לאסתי בר לוקחת בהליכה אבל זה לא קשה כל כך, בכל מקרה היא צריכה לעבוד על הדיקציה שלה
מבחינת השופטים שירי רמה אחת מעל כולם!!! היא מאוד מקצועית והיא באמת נותנת ביקורת ואותי באופן אישי זה מאוד מעניין, עברי גם היה טוב
פורטיס לדעתי היה לא יותר מבסדר ומשה פרץ כרגע הוא החוליה החלשה. למרות שאני מאוד אוהבת אותו בתור זמר הוא לא ממש מעביר ביקורת והוא יותר נחמד כזה למתמודדים.. מקווה שישתפר בהמשך כי אני מאוד אוהבת אותו וחושבת שיש לו מה לתת למשתתפים.

לגבי ההשוואה לכוכב הבא: אין מה להשוות בכלל. העריכה של אקס פקטור הייתה מאוד מקצועית, עם ניחוח של חו"ל. הכוכב הבא אכן איטית אבל הייתי יכולה לסלוח לה על זה אם השופטים היו מתפקדים כמו שצריך. לצערי באמת כמו שאמרת השופטים על הפנים. למשל ריטה וגם אייל גולן הם זמרים מעולים ובעניי הם היו פוטנציאל טוב רק חבל שהם לא באמת עושים איתו משו...
ויותר מכך היו כמה כשרונות טובים כמו הלהקה ששרה אקפלה והבחור ששר שלום חנוך על הפסנתר שהיו מעולים אבל השופטים החליטו לא להעביר אותם. חבל שזה ככה ממש רואים שהטייפקאסט שלהם לזמר הוא אחיד: שיראה טוב, שישיר "מרגש". העיבודים תמיד זהים לזמרים שעוברים שלב. מתחילים בקטן ובסוף יש מודולציה וזה נשמע מאוד מאולץ.

ועוד מילה לגבי תוכניות מהסוג הזה: בארץ לצערי אין הרבה כישרונות גדולים בתחום השירה, וגם כשיש כאלה אז מנסים להקטין את הקול שלהם (למשל אדם להב מדה וייס שהוא זמר אופרה ונתנו לו לשיר שיר של חמי רודנר עם טווח של חצי אוקטבה)
אני צופה קבועה בדה וייס ארה"ב ואמריקן איידול והכשרונות שם ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה.ממש תענוג לאוזניים.
בדה וייס לדוגמא כל מי שמראים הוא זמר טוב ולא את כולם מעבירים שלב..
וכריסטינה אגילרה היא המנטורית הכי טובה לדעתי אי פעם בכל התוכניות האלה

danlevin1

New member
אגילרה

איך היא המנטורית הכי טובה?
בעונות הראשונות שלגמר תמיד היה מתמודד אחד לכל מנטור אז היא סיימה תמיד אחרון
ובעונה אחת שבה שינו את שיטת הצבעה שהמנטורים כבר לא קובעים בשלב ה-12 האחרונים אז היא לא עברה
את הטופ 6

למה ? כי היא לא יודעת לבחור את המתמודדים הנכונים , כמו למשל זמר האופרה , הלסבית המוזרה וכו'
ובוחרת עבורם שירים לא מתאימים

is00

New member
זה רק אומר שהבחירות שלה גרועות.

אבל עזוב אותך מזה, לדעתי כריסטינה כמעט תמיד סיימה אחרונה בגלל שהיא משכה הרבה אש מצד הצופים בגלל הביקורות שלה(למרות שלדעתי היא אחת היחידות שאשכרה ניסו להיות כנים לגבי ההופעות של המתמודדים), בגלל איך שהיא התלבשה ועוד הרבה דברים ובגלל זה היא גרמה לצופים לא לרצות להצביע למתמודדים שלה.
כמנטורית, לפחות העונה, היא בהחלט עושה עבודה מאוד טובה. אולי אפילו הכי טובה, בינתיים(אם נתעלם מהמנטורית האורחת של בלייק-שר, כרגע). אבל מילת המפתח פה היא - כרגע. נראה מה יהיה איתה בהמשך העונה.

Nightingale5

New member
מסכימה עם הכל

Xסטינה

היא פשוט לא הייתה לאבבל בעיני הקהל אבל היא נותנת ביקורות מדויקות
והיא יוצרת את הדו קרבים הכי אגדיים, פשוט מפיקת על!

ra8452

New member
לא ראיתי את כל העונות

ראיתי את העונה הראשונה, את העונה שעברה שלא רלוונטית כי כריסטינה לא הייתה, ואת העונה הנוכחית
בכל מקרה אני לא מודדת אותה לפי המתמודדים שלה שהגיעו לגמר...
לדוגמא זמר האופרה- אני מניחה שאתה מתכוון לכריס מן הוא זמר מעולה אגב!! פשוט הקהל לא יודע איך לאכול אותו!!
בלייק הוא המנטור שזכה הכי הרבה פעמים אז זה אומר שהוא הכי טוב פחחח הצחקת אותי

ודניאל ברברי שזכתה בעונה האחרונה ממש לא הייתה הכי טובה- ג'ודית ושרה מהנבחרת של אדם היו פי מליון יותר טובות ממנה והיו הפספוס של העונה...
פשוט הקהל אוהב קאנטרי...

אם לשפוט בינתיים לפי העונה כריסטינה עושה עבודה טובה, אני מאוד נהנית לראות אותה מייעצת למתמודדים בבאטלים, רואים שהיא מבינה עניין והעצות שלה ממש מועילות

Nightingale5

New member
מסכימה לגבי ג'ודית

מהאודישן הייתי בטוחה שהיא לוקחת את התכנית!
אמרקאים מטומטמים
דניאל גם מעולה בעייני והיא גם הכי טובה מאלו שהגיעו לגמר והיחידה שהגיעה לה להיות בגמר מאלו שהגיעו בפועל
בליק מנטור מצוין בעייני, כולם טובים
פשוט כריסטינה לא "מפחדת" לתת ביקורות למתמודדים לעומת שאר המנטורים

למעלה