"המפגינות בכיכר תחריר רוצות להיאנס"

הכוונה לתושבי סדום ועמורה

למה לא נמצא שם צדיק אחד? כי הבעיה היתה בלוט? או כי הם בעצמם עשו יחסים של זכר-זכר נקבה -נקבה, בשפה של היום- הומואים ולסביות?

התשובה על שאלות אלה עונה על השאלה "מה הוא בדיוק הביא לעולם". אנשי לוט, קוום בני לוט בערבית, קיבלו את עונשם בחיים לאחר שלא האמינו בלוט. במילים אחרות סדום כן הוחרבה- כמו שהוחרב פרעה וצבאו, כמו שהוחרבו "קוום עאד" ששכנו במצריים. בני לוט בעצמם הוענשו במה שנקרא "חיג'ארה מין סג'יל" - אבנים מאש שהושלכו עליהם משמיים מאחר ולא האמינו ללוט. לוט בעצמו עזב את המקום לפני זה. והותיר אותם עם עונשם . וזה המסר שיש למוסלמים היום. מה שנעשה להם, לכל אותם לסביות והומואים בזמנו- יחכה לדומיהם היום בעולם הבא.

לוט בעצמו ניצל כי היה נביא של אלוהים שנשלח לאסור את יחסי האשות המעוותים האלה. ולא בגלל קרבתו לאברהם. מחפשים מה עשה הצדיק הזה? אין צורך לחפש, הכל נמצא תחת הסורה בקוראאן של הוד (משושלת של נוח).

The Story of Prophet Lot in the Quran:

http://www.youtube.com/watch?v=3V9VSNeQsJI

לוט מעולם לא הושקה ולעולם לא נאנס

ולעולם לא הכניס את בנותיו להריון

בתכלס אם מרים היא נואפת, וישוע הוא ימח שמו וזכרו, בתכ'לס- למה שלוט יהיה שונה?

יאלה חגיגה...

ellale

New member
את מביאה את סיפורי הקוראן

אבל זה לא מה שמסופר בתורה.
בתורה אביו של לוט מת בינקותו ולוט נדד עם אברהם ושרה מחרן לארץ כנען, מעשיו של לוט לא התאימו לאברהם, אחת הדוגמאות היא שהוא התיר לרועיו להאכיל את הצאן משדות של אחרים בעוד אברהם הקפיד להאכיל את צאנו מההפקר ולא לגזול את שכניו. בעקבות זאת נפרדו לוט ואברהם, לוט הלך לסדום למרות שהוא ידע שאנשי העיר חוטאים.
כשהאלוקים מחליט להשמיד את סדום, אברהם מנסה ללמד עליה זכות, ולא מצליח למצוא בה אפילו לא צדיק אחד, כיוון שגם לוט לא היה צדיק.
חטאי אנשי סדום לא היו רק ביחסי מין הומוסקסואליים, אלא היו רבים ומגוונים.
אלוקים מאפשר לאברהם לדאוג להציל את לוט ומשפחתו, ללוט היו ארבע בנות, לא היו לו בנים, שתי בנות נשואות בוחרות להשאר בסדום ושתי רווקות נמלטות עם לוט.
אחרי חורבן סדום, בנות לוט סבורות שכל העולם נחרב, משקות את אביהן יין, אונסות אותו ונכנסות להריון ממנו, אחת יולדת את עמון והשניה את מואב.
האסלם לקח את הסיפור הזה, עיוות אותו והפך את לוט לצדיק, אבל אין שום מקור יהודי שסובר שלוט היה צדיק.
לגבי מריה, את יכולה לבחור להאמין לכל מעשיה שמשהו מספר לך, תהני.

nnn fox

New member
לפי התנך, אכן לוט בהחלט לא היה צדיק...

כשבאו אליו המלאכים, ואנשי סדום רצו שהוא יוציא אותם אליהם, לוט הציע להם שיאנסו את בנותיו ובלבד ש'לא יפגעו באורחים'
נו' לבסוף הקערה התהפכה על פיה וכמו ש אללה כתבה פה... בנקודה זאת הספור של לוט נפסק.
אגב, התורה נכתבה יותר מאלף שנים לפני הקוראן, ויש להניח שהספורים בה יותר אוטנתיים [יחסית לקוראן]

נ.ב, אחד מבני לוט הוא מואב, רות המואבייה [מגילת רות] , לפי התנ"ך הייתה סבתא רבתא של דוד המלך.

nnn fox

New member
בעניין ה"אוטנתיות", התכונתי לספורי התנך...

שעברו עבוד לקוראן.

ולפי זה חז״ל מגנים את לוט ומשבחות את הבנות

האונסות? כי ״רצו להמשיך את האנושות?״

ellale

New member
חזל לא משבחים את הבנות

אלא בודקים את מעשיהן בהקשר בו הם מוזכרים ובהתאם לנסיבות בהם הם נעשו. דווקא מאחת שמצדיקה מעשי אונס לפי הנפשות הפועלות מצחיק לקרוא כזו ביקורת.
אבל אם זה מעניין אותך, את מוזמנת ללמוד את הסיפור לעומק, הוא קצת יותר מורכב ממה שאת עשית ממנו.

לא הבאתי שום דבר מאצלי.

את יכולה לפרש שאני בעד אונס כמו אמיל כשהוא בעצמו לא הגיב לסרטון שהשארתי לו מאתמול. אלא פתח אחד בטענה ״שהדיון סטה״.
נסיבות אה. העולם נחרב חשבו שהאנושות תיחרב אז השקו ואנסו.
דרך הפרשנות של חז״ל לוט יוצא הרע והבנות הן ״שניתן להתחשב בהן ובנסיבות שבהן״אחת הטענות היא:
א. כנראה שלוט חיפש לו דרך להתענג. ועצם העובדה שהוא הציע את בנותיו לאונס מלכתחילה לאורחיו ;מעידה שהוא בכלל לא סופר אותן.
ב. אם טענה א׳ חלשה בחלקה הראשון ולוט הוא בעצם צדיק כמו שאחרים טוענים, (והיה שיכור שלא יכול לשלוט בעצמו) אז לפחות:הוא היה צריך ללמוד את הלקח מהלילה הראשון -לא להשתכר בשני כדי למנוע את אונס מס׳ 2.

בתכ'לס: המעשה שלהן "מובן"

חז"ל משבחים את מעשי בנות לוט, ומגנים את לוט. הם משתמשים בסיפור כדי להדגים כיצד ייתכן שבמעשה אחד לו שני שותפים, האחד יכול להיחשב צדיק והאחר רשע; שכן לדברי חז"ל לוט היה "שטוף בזימה", וכוונתו בקיום היחסים היה לתענוג בלבד, בניגוד לבנותיו שהתכוונו לקיים את המשך האנושות.

אמר רבה בר בר חנה אמר רבי יוחנן, מאי דכתיב (מהו הכתוב): 'כי ישרים דרכי ה' וצדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם' (הושע יד)? ... משל ללוט ושתי בנותיו עמו, הן שנתכוונו לשם מצוה - 'וצדיקים ילכו בם', הוא שנתכוין לשם עבירה - 'ופושעים יכשלו בם'.

– תלמוד בבלי, מסכת נזיר, דף כג, עמוד א‏[3]

באופן זה מפורש הסיפור גם במדרש: "אין אנו יודעים אם לוט נתאוה לבנותיו, אם בנותיו נתאוו לו, מן מה דכתיב (משלי יח): לתאוה יבקש נפרד, הוי לוט נתאוה לבנותיו ובנותיו לא נתאוו לו." (מדרש רבא, פרשת וירא, ט'.) אמנם לוט לכאורה היה אנוס מכיוון שהיה שיכור, אך לדברי חז"ל היה עליו ללמוד מן הלילה הראשון, ולא להשתכר בלילה השני.

פרשנות זו של חז"ל משמשת כמקור תלמודי למונח עבירה לשמה, המתייחס למעשים שאסורים פורמלית, אך הכוונה הטובה, אולי, יכולה לטהר אותם.

יש כוונה טובה. זה בסדר.

השתכנעתי. לוט יא אונס שכמותך- פויה עליך!
איך האמנתי לך?

אין זהו אני מתגיירת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ellale

New member
את יכולה להרגע

גם אם תרצי, אף אחד לא ימהר לגייר אותך

ellale

New member
נסיבות, כן

כאשר באים לשפוט מעשה של אדם אם הוא טוב או רע, צריך להבין את הנסבות וההקשר של המעשה. ככה מבדילים בין רצח, הריגה או הגנה עצמית. ככה מבדילים בין אונס, יחסים אסורים בהסכמה או הטרדה מינית.
וזה בלי לדבר על בנות לוט, שגם אם חזל מצאו דרך ללמד עליהן זכות, עדין אף אחד לא ניסה לומר שהמעשה שלהן מוצדק, בטח לא לכתחילה. וגם אף אחד לא טען שלוט הוא צדיקג או נביא שמעשיו ראויים לחיקוי, או שבעצם כן, המוסלמים, אותם מוסלמים שמצדיקים אונס של מפגינות בכיכר.

אונס בכיכר? תלוי בנסיבות.

הבחורים שם חרמנים אז אפשר להבין את הנסיבות יש קושי כלכלי. לבחורים יש קושי להקים משפחה ,לקנות בית, ולהתחתן כי קיים מחסור ביחסי מין ויחסים מאושרים לפני חתונה. הם גם חסמו את היוטיוב. ואתרי סקס. אז אין להם ברירה. (איפה כתבתי שאני בעד? לפי מיטב ידיעתי זה מה שכתבתי מלכתחילה בתגובתי לטריילר: "אתה והמופתי אותו זבל אנושי". כנראה שזבל הפכה להיות מחמאה ואני לא מעודכנת).

לא חיקינו את מעשיו של לוט. חיקינו את הפרשנות של חז''ל. כמו שטוענים שאני "בעד", הנה גם מי שקורא בצורה שטחית מהנט יכול גם לפרש את הדברים שהעתקתי, שכתובים די בבירור, ובשפה פשוטה- ולסכם אותם כהסכמה "ובעד".

אמרת "לקורא לעומק". מענין כמה יהודים הולכים לפי זה ומה הוא "עומק" בשבילם כשמדברים על הקוראן והאיסלאם.

ellale

New member
יהודים לא לומדים את הקוראן

אבל גם לא מנסים להסביר אותו באופן בו את מסבירה את התורה.
והחכמתי לקרוא שעוני וחרמנות הן סיבות מוצדקות לאונס בעינייך. ואם תקראי עוד קצת על עמון ומואב תוכלי לדעת שהתורה פוסלת את מעשה בנות לוט ומרחיבה בעונש שהם קבלו.

כשאשתכנע שהן אנסו. אקרא על העונש.

באותה המידה:
כשאשתכנע שישוע הוא בן של נואפת- אקרא במקומות שונים איך מרים היתה נואפת.

כשאשתכנע שנישואין בגיל צעיר היו אך ורק בחצאי האי ערב - ולא המשיכו להתקיים אחרי האסלאם במאות השנים- אשתכנע שפדופיליות נוגעת רק לנביא שלנו ( להוריד את גיל הנישואין לגיל 14 במצריים כשבמסיסיפי ,לפי חוק (!) ולא לפי מנהגי עדות ותקופות קדומות, מותר
להתחתן מגיל 14.

אדם המשוכנע ששופטים לפי נסיבות המוגדרים לפי מדדים שונים ולפי טעמם של אנשים וחכמים למיניהם; ואלו אשר נקבעים לפי הנסיבות של ״אז״ בלשון עבר; לא יהיה קל לשכנע אותי שיש לשפוט בני אדם לפני אלפי שנים עם אותם מדדים של החברה -כיום-.

יהודים לא לומדים את הקוראן- אבל התפלספות מפי דב ערב ואמיל האתאיסט שמוצאו היחיד בעת שנדחף לפינה לאמר: לא מענין אותי/ אני לא יודע/ לא איכפת לי- מעידה על ההפך. חפשי ערך דב ערב , יאיר 1- ותקראי.

את לא תלמדי את הקוראן כי עבורך הוא בגדר המצאה. מוסלמים לא יקראו ערך בתורה בו נביא האל מופשט ונאנס כל עוד ספרו שלל זאת וקרא לכבד את מעמדם של כל נביאי האל באשר הם.

זו הסיבה שאפשר וימשיכו לקרוא לנביא שלנו פדופיל; ולא נטען שאחרים שהתחתנו בגילאים כאלה עם מספר נשים רב יותר- פדופילים גם הם.

ellale

New member
כמאמר הפתגם: רק על עצמי לספר ידעתי

אני לא אלמד קוראן, כי ברור לי שהוא המצאה, עם דב ערב או כל למדן אחר תוכלי להתפלפל בקוראן כרצונך.
אני לא חושבת שצריך למדוד אנשים מלפני אלפי שנים במדדים של היום, אבל אני גם מאמינה בדת שנתנה לרבנים זכות לאסור ולפרש דברים שהיו מותרים בעבר, את זו ששייכת לדת שבה אסור לשנות, להוסיף או לפרש. בנתיים יהודים כבר לא נוהגים להנשא לילדות בעוד מוסלמים עושים זאת בכל רחבי העולם (ושימי לב שכתבתי ילדות ולא קטינות, כי למרות שאני לא מסכימה לנישואין בגיל מדי צעיר, עדיין אני רואה הבדל בין בן 17 שמתחתן עם בת 15 לבין גברים מבוגרים שמתחתנים עם ילדות בנות 11 ופחות.)
גם ביהדות יש מצווה לכבד נביאים וצדיקים, רק שלוט לא נכלל בהגדרה של נביא, ואני מקווה שזו פעם אחרונה שאני צריכה להסביר את זה: לפי היהדות, לוט היה חוטא, האסלם הוא זה שפתאום הפך אותו לנביא אחרי אלפי שנים.

nnn fox

New member
ללמוד קוראן נשמע לי דוקא רעיון לא רע

בכל זאת, ספר שמאות מיליוני אנשים מאמינים בו כולל יותר ממיליון בישראל, אז שנכיר את הספר שהוא מקור אמונתם.
כמובן, זה לא אומר שצריך להאמין בו ובכתוב בו, והכרות כזאת אפילו עשויה לתרום לוכוח על האיסלאם.
אגב, אני בהחלט חילוני, יש לי דוד, גם בהחלט חילוני שהרבה מאד לקרוא בקוראן מבחירה לגמרי שלו ובכן... הוא לא השתכנע להאמין בו...

לילה טוב.

למעלה