הפוסט והבלוג השבועי

אליאן 226

New member
נסיכה זה הדבר הכי טעים

שיכול להיות, אני מכורה לטחינה טובה שמכינים בבית.
 
צריך לדעת איך מכינים אותה

וצריך להכין אותה משומשום מלא שנטחן בכבישה קרה
זה מכין שומן וסידן בכמות גדולה , ולכן במטבח הים תיכוני יש לטחינה ולשמן זית מקום של כבוד כשמנים שבריאים לגוף
 

אליאן 226

New member
אין מצב בחיים

שאקנה טחינה.
הטעם זוועה של התעשייתית איך אפשר להשוות?
 
טחינה בבית או לא בכלל

אמני הייתי מעבדת אותה כבדה כמו מרגרינה במעבד מזון

וזה היה ממרח לכריכים לעבודה
 
גם אני חולה על טחינה

אין לי מתכון מיוחד. חיים כהן סיפר שרק מוסיף מים וזהו.
&nbsp
זה מתחיל מאיכות הטחינה, אבל אני מוסיף מים קרים לכלי שקררתי במקרר, מלח, לימון, פטרוזיליה ושום. יש משהו אחד שאני משדרג את הטחינה (למדתי בסדנא לאוכל בריא) - אני מטגן בצל חתוך דק-דק ומוסיף אותו חם לטחינה - שדרוג פצצה !
 
מתאים לך שולחן כזה של אוכל פקנטי וקליל ?

של כבושים מטוגנים ושתיה אלכוהולית החכה לך שתה מגיע הביתה
מתקלח ויושב ליד השולחן עם הקובה המטוגנת חמה ובורקסים
שמלוים את הקטע של לתפוס שלווה לפני שהולכים לישון בלילה
לא ממש ארוחת ערב כבדה אלא משהו לתפוס את הבטן וטיפה לעודד את הרוח
ואולי גם נרגילה לצד השולחן וזה קיים בתרבות המזרחית
אלא ששם יש ערק ומים וקפה שחור וחם
יש לזה שם מיוחד , והנשים שהיו בבית היו מכינים שולחן כזה לגבר השב העבודה
כי הן לא עבדו מחוץ לבית והתפקיד שלהן היה לפנק לפנק לפנק
 
גם לא אני

זה תיאור שלקוח מהסיפורים על החיים במזרח התיכון של לפני המון שנים
היום גם שם לא תמצא נשים שיושבות בבית , כיום כל הנשים עובדות מחוץץ לבית
זה המזרח שתיארה לי חברה של אמי ז"ל שחיה בבירות לבנון בשנות ה50
היא עלתה לארץ ועבדה בארץ כפדוקרסטית , עברה בין הבית גם היא כבר לא חיה את הסגנון הזה
 
למעלה