התעמלות מוקדמות- שטילוב וחברים

אני חושב שכרגע אחרי המוקדמות כששטילוב

עולה ממקום רביעי, אחוז גבוה מהמשתתפים יהמרו על מדליה.
אני כתבתי בעבר ששטילוב יתנדנד ליד המדליה בקרקע, ע"פ שרירות החלטה של שופטים.

יש לי תהיה עניינית אחרת.
מאחר שצורת השיפוט בהתעמלות היא סובייקטיבית-שרירותית של שופטים- מה שאגב באולימפיאדות עבר גרר סקנדלים די גדולים בזמן גמרים, בעקבות טענות של רבים להטיות תוצאה, מעניין לבדוק את זהות השופטים בגמר והחלטות עבר שלהם- רק כדי לא להיות מופתע.

nitsansh

New member
זה נשמע שאתה חושב שלשופטים יש דעה קדומה...

למיטב ידיעתי, בגמרים של המכשירים השופטים הם ממדינות נייטראליות.
חוץ מזה, שיטת השיפוט שונתה בשנים האחרונות ופחות סובייקטיבית ממה שהיה קודם...

העובדה שעצם זה שאתה מציין ששונתה שיטת

השיפוט בניסיון לצמצם הטיות שיפוט, מראה שמראש לשופט בהיותו אחד האדם יש הטיות.
העובדות מראות שהיה סקנדלים שגרמו בלחץ קהל לשינוי ציונים בזמן אמת, אחרי שכבר הוכרזו תוצאות שופטים למתמודדים. וזה לא פרה-היסטוריה.
היו הרבה תוצאות שלא שונו, שנתפסו כלא הגיוניות בעליל של שופטים.
ואכן, יש בהחלט הטיות מוכחות סטטיסטית למשל כששופט יווני צריך לשפוט קפריסאי , מולדבי צריך לשפוט לאטבי וכדומה.
או להבדיל כשטורקי צריך לשפוט יווני.

nitsansh

New member
טעויות שיפוט היו בעוד ענפים

אני לא חושב שיש איזה ענף שנקי מהשפעה אנושית...

בוודאי. רק שההבדל המהותי הוא שיעור כח ההשפעה

שיש בידיים של שופט התעמלות להכריע את התוצאה הסופית, שעולה בערך פי 100 על מידת יכול ההשפעה על התוצאה הסופית, של שופט למשל בענף השחיה.

כלומר ריכוז העוצמה בידי מעטים לקבוע ע"פ ראות עיניהם את הכרעת המשחק בענף ההתעמלות (וענפים מעטים אחרים) שונה מהותית מזה של ענפים שבהם התוצאה באחוז גבוה מתוצאה שקיפה כל בסיס "ראיות פרנזיות".

nitsansh

New member
אתה ממש מגזים...

היום היתה פסילה של שחיין ידוע במוקדמות, הוא ערער והפסילה בוטלה. בגמר הוא סיים שני.
זו לא החלטה אנושית שהשפיעה על התוצאה?

טווח ההשפעה של הגורם האנושי בהתעמלות הוא בסדר גודל של מאיות נקודה. יש כמה שופטים ותוצאות קיצוניות מקוזזות, כך שלשופט אחד אין השפעה על התוצאה כי אם הוא יתן ציון גבוה או נמוך מדי, הציון שלו יקוזז.
יש בקרה של השיפוט כך שמי שמרבה לתת ציונים חריגים יושעה או לא יקבל מינוי לתחרויות חשובות.

אתה מפספס את המהות

התוצאה בשחיה או באתלטיקה נקבעת על פי טיימר כלומר מכשיר חיצוני וואובייקטיבי הנגיש לכל צופה, טווח ההתערבות של שופט אנושי בשחיה או אתלטיקה מצומצם למעט מקרים נדירים רק לנישה קטנה של פסילה או ביטול פסילה.
בהתעמלות לא רק נישה קטנה של פסילות אלא עצם הדירוג עצמו של כל מתעמל ועד הרכבת רשימת העולים לפודיום נעשית במוחם של צבר קטן אנשים.
זה הבדל של שמיים וארץ.

כאן היא נקבעת באופן מוחלט ב 100 אחוזים, בראש של צבר קטן של אנשים.
התיקונים עליהם אתה מדבר, אכן באים לתקן סטטיסטית החרגות (קיזוז קטבים) , אבל מראש אין בהם יכולים למשל לתקן מגמות של עדריות מחשבתית.
כלומר אם שופט דומיננטי מוביל קו מסוים שבעקבותיו הולכים אחרים כ"נורמה".

nitsansh

New member
עד שימציאו מחשב שמסוגל לכמת איכות השיפוט

בהתעמלות יעשה בידי בני אדם... זה נתון שהוא חלק מכללי המשחק...
בכל ענף יש שופטים בכירים שקובעים את הנורמה... הבעיה היא בדרך כלל עם שופטים שחורגים מהנורמה...

BentzWatchJudo

New member
האמת ניצן כל הכבוד!

ענית ממש יפה לתעמולה המוכנה מראש של הפר..11. מעניין מתי התעמולה תמשיך?
רק חבל שלא נראה לי שעובדות ותשובות טובות יגרמו לטיפוס כמו הפר..11 להתבלבל ולהפסיק לשפוך תעמולה מוכנה מראש. ההפך זה הנכון, זה רק מדרבן אותו להמשיך לשפוך את התעמולה שלו

אני מציע לך לשמור קישור לדיון הזה וכל פעם בימים הקרובים שהוא יתחיל בתעמולה הזאת לתת לו קישור לשרשור במקום להיגרר שוב ושוב לאותו דיון שהוא ינסה ליצור כדי לשפוך את התעמולה המוכנה שלו

BentzWatchJudo

New member
הוא פשוט שופך תעמולה מוכנה מראש

וכמו כל תעמולה זה תמיד מוגזם ומתעלם מכל עובדה עניינית שתנסה להביא.
יש דרך אחת להתמודד עם זה. לא לענות לפר..11
.

nitsansh

New member
במקרה הזה, יש לו טענה לגיטימית

וכל זמן שאין הדרדרות להשמצות אישיות, אין לי בעיה להתווכח עם מישהו עם דעה נגדית... אני לא מצפה לשכנע אותו אבל מקווה לשכנע את הגולשים שיטרחו אולי לקרוא את זה...

BentzWatchJudo

New member
עוד טעות של צעיר

וכמובן שזכית בתגובה לעוד תעמולה מוכנה מבית היוצר של הפר..11

(אני כבר מכין אותך התעמולה הזאת שלו תחזור על עצמה בכל הימים של ההתעמלות ווההתעמלות האמונתית השיטה היא פשוט לא לענות לו
)

BentzWatchJudo

New member
ניצן לא מתאים לך לעשות טעויות של צעירים

עוד לא הבנת שבדיונים מול הפר..11 לא חשוב מה נכון ומי צודק הרעיון זה פשוט לא לענות לו.
יש לבחור תעמולה מוכנה שרק מחכה לתגובות שלך

Amir BA

New member
בנץ. אני קורא סמוי פה כבר המון המון זמן.

בבקשה אל תתחיל את הפרובוקציות האלו שוב איתו. למה אתה צריך לפתוח את זה כל פעם מחדש? כמו שאמרת לניצן שלפעמים אם אין מה לכתוב אז לא צריך לכתוב שום דבר, פשוט תנסה להתאפק.

BentzWatchJudo

New member
תראה

עשית עכשיו טעות ענקית ונראה לי השפר..11 הולך לשאוב מזה המון עידוד ואולי גם לצטט אותך שוב ושוב ושוב.
משום מה לי אנשים מרגישים יותר חופשיים להעיר (אני הרי לא אקלל, לא אאבחן רפואית ולא אנטור טינה) ואילו עם תגובות מזלזלות ולעיתים גם קללות כולם סמויים ומסכימים בשתיקה.
יש מערכת מסרים בתפוז, אם משהו מעוניין להעיר לי על ההתנהלות שלי מול הפר..11 הוא מוזמן להשתמש בה.

yati6

New member
אמיר לא עשית שום טעות אל תדאג

ובנץ - החפירה הזאת לא הייתה לעניין.

BentzWatchJudo

New member
אתם אלה שתתמודדו עם התוצאות של...

להעיר רק לי ולהסכים בשתיקה לתעמולה זולה, זלזול, קללות ואבחנות רפואיות מבית היוצר של הפר..11.
למעשה כולנו מתמודדים עם זה יום יום.

למעלה