את רואה למה אין טעם להתדיין איתך?
כי את תוקפת, וכי את לא יודעת.
נכון, את צודקת, אורך תשובה לא מבטיח אמינות, אני הרי יכולה לגבב ערימה של בולשיט גדול.
אבל שנה שלמה התנדבתי באמנסטי, ארגון זכויות אדם שפועל בישראל. והחלטנו שאנחנו רוצים להתעסק לעומק בעניין הפליטים והלכנו ועשינו בדיקה ע"פ המקורות הסטטיסטיים שבמדינה, וראינו ש-א'.נכון, יש פה פליטי עבודה, הם המיעוט. ב',יש פה אוכלוסיה הרבה יותר גדולה של כאלה שברחו מרצח עם. כן, מן הסתם הם גם מחפשים פה עבודה.
ישראל חתומה על "אמנת הפליטים" הבינלאומית מה שאומר שהיא מחויבת לקבל את אלו שבורחים מרצח עם, היא גם מקבלת תקציבים מהאו"ם כדי לטפל באותם אלו שמגיעים מאותן מדינות בהן מתקיים רצח עם.
הבעיה מתחילה כשמגיעים כאלו שהם גם פליטי עבודה, ולא תמיד יש לך את היכולת להבדיל מי בא לאיזה צורך. ופה מתחילה הבעיה.
עוד בעיה היא שהמדינה לא משקיעה את הכספים שניתנו לה לטיפול בבעיית הפליטים בטיפול עצמו, אלא בדברים אחרים (שזה ד"א מנוגד לחוק. נתנו לך כסף למטרה X את צריכה להשתמש בה למטרה X.). אבל באמת שזו הבעיה ה"זניחה" יותר בעייני, כי הבעיה העיקרית היא זו שהעליתי ראשונה.
אני לא מתכוונת להתווכח איתך כי ברגע שאמרת משפט "כל מי שרוצה לעזור.... רק צריך לחכות שיאנסו לו את הילדה" רק מוכיח על חוסר בגרות בלתי רגיל, זה משפט איום ודוחה להגיד אותו. מאחלת לך מכל הלב, שגם אם את נגד הפליטים ובעד "לבעוט להם בתחת לסודן" עדיין לעולם לא יאנסו אותך או את חברותייך/ילדותייך, לא ע"י סודנים ולא ע"י יהודים כשרים וישראלים למהדרין.
את כ"כ עסוקה בלכעוס שאת לא שמה לב למה אמרתי. אמרתי שמקומם לא בישראל כי אנחנו באמת לא מסוגלים להתמודד עם כמויות הפליטים ולא משנה אם הם באו לחפש מקלט או עבודה- אנחנו פשוט לא יכולים להתמודד עם הכמויות. ובגלל זה אמרתי, שכן, בלי ברירה, אני חושבת שהפיתרון הוא גירוש, כמובן שהפיתרון האידאלי היה אם שאר מדינות העולם היו פותחות שערים וכל מדינה הייתה מסכימה לקבל כמה מאות/אלפים מאותם פליטים, ואז כל המדינות היו "חולקות" בנטל.
בגלל שהעולם לא מוכן לעשות את זה, ובגלל שאני רוצה להאמין שישראל היא מדינה מוסרית, אז להעיף אותם לכל הרוחות לא נראה לי כמו פיתרון סביר או אידאלי. הוא נראה לי פיתרון של "לא ניסינו לחשוב על פיתרון אחר", כשמסביב, דווקא כן עולות הצעות-
למשל, להכשיר אותם לעבודה בחקלאות ואח"כ להעביר אותם למדינות אחרות שם יוכלו לעבוד במקצוע שרכשו פה בארץ.
עד כמה זה באמת יעבוד? רק הזמן יגיד.
וכן, אין מנוס מבסופו של דבר להוציא את כולם (או כמעט את כולם) ממדינת ישראל, בין אם חזרה למדינות המוצא ובין אם למדינות אחרות.
אני אומרת את זה בכאב, כי לאנשים האלה אין איפה לחיות. וזה רק מראה את האבסורדיות, כמה אנחנו אטומים לסבל של אנשים אחרים.
ואני חושבת שהוכחת את הטענה שלי די יפה בכמה משפטים שאמרת פה, שבאמת כאב לי לשמוע אותם לא בתור שמאלנית ולא בתור "אחת שרוצה להגן על פליטים" כי כל זה בולשיט. בתור בת אדם.