אני מניחה שדי ברור מה אני חושבת
אבל אני אגיד בכל זאת.
בעיניי זאת זוועה וזה גורם לי לרצות לצרוח. הדברים שקורים וקרו לאנשים האלה במדינות שהם באו מהן אלו דברים שדווקא העם היהודי הנאור צריך להיות מסוגל להבין.
אני לא מבינה איך אנשים יכולים להתלונן שמדינות העולם הפנו עורף ליהודים בשואה, ובאותו זמן לעשות בדיוק את אותו דבר לפליטים האלה. וכן, גם על היהודים כולם אמרו "זה חבל אבל אין לנו את המשאבים" (ובאמת לא היו, זו הייתה מלחמת עולם להזכירכן), ואמרו שיהודים הם מלוכלכים ומביאים מחלות ואונסים ובעיקר לוקחים עבודות מהמקומיים. אבל איכשהו התירוצים האלה לא משכנעים אותנו כשמדובר בהיסטוריה הפרטית שלנו. וזה כנראה גם היה יותר מדוייק כי היהודים באירופה היו לוקחים מהם עבודות יותר טובות מאשר הפליטים יקחו פה. כאילו כל אלה שמתלוננים עליהם (ועל העובדים הזרים, לצורך העניין) היו רוצים להיות אלה שמנקים רחובות ושוטפים כלים. כן, ממש פגיעה בכלכלה הישראלית.
וברור שזה מסובך. וברור שזה בעייתי שיש הרבה פשיעה באזורים שהם מגיעים אליהם, אבל צריך לזכור שזה לא בגלל שהם אפריקאים מפחידים, אלא בגלל שזה מה שקורה כשיש ריכוז מאוד גבוה של אוכלוסיה כל כך מוחלשת וכל כך חסרת משאבים. כאילו מצד אחד אנחנו לא רוצים שהם יעבדו וירוויחו קצת כסף כי "הם לוקחים עבודות מישראלים" (שוב, עבודות יוקרתיות שכל ישראלי רוצה כמו ניקיון ועבודת בניין), אבל מצד שני מתפלאים למה יש פשיעה באזורים האלה. זה לא קשור לזה שהם אפריקאים, כל קבוצה של אנשים שלא יכולה לעבוד ובכלל נדחית על ידי התושבים, תפתח רמת פשיעה גבוהה כי אין לאנשים מה לעשות וזו הדרך היחידה להתקיים. הפתרון הוא לא להיות חלאות אדם גזעניות ו"להעיף אותם מפה", הפתרון הוא להתמודד איתם כמו שצריך להתמודד עם כל אוכלוסייה מוחלשת, לתת להם להשתקם כדי שהם יוכלו לתמוך בעצמם ולא יצטרכו פשיעה.
זה פשוט מטריד איזה זיכרון קצר יש לעם הזה ואיזה חוסר חמלה יש לאנשים פה. זה מעציב אותי וזה מגעיל אותי. תקראו קצת על מה שקורה באפריקה ואז תגידו איך זה מרגיש ומה נראה לכן שצריך לעשות.