ומה אתן חושבות על סוגיית הפליטים ובכלליות

Mooa-Numi

New member
קצת נתונים על הפליטים

אמנם פחות קשורים למה שאתן מדברות, אבל יש שם קישור לעוד דברים.
ובכלל, תמיד כיף להשתמש בעובדות ולא בהנחות.

the mush

New member
את יודעת,

הם לא באו לפה באוטו של אמא ואבא שלהם...
הם משלמים כסף רב מאוד [נכון, אני לא יודעת את הסכומים] ומוברחים בתחת תנאים מחרידים כשחייהם בסיכון,
אין להם ממש איך ככה על הדרך להמשיך לאירופה....
הם פה מתוך ברירת מחדל. הם לא באמת רוצים להיות פה, אין להם זיקה או חלום או אהבה או שום דבר אחר למדינה שלנו, לאדמה שלנו,
הם פשוט רוצים לחיות. לחיות בכבוד ובצורה הוגנת.

ThE uVa

New member

אפשר לחשוב שהם באים לפה בטיול ג'יפים מאורגן כדי לראות את אגמון החולה.
חלקם הגדול גם הולכים מרחקים לא נורמלים ברגל וסובלים מאינסוף צרות בדרך (ולא צרות מהסוג החמוד של "נגמר לי הדלק", אלא יותר הצרות האלה שמסכנות את החיים שלך), אז אם את מציעה שילכו לאירופה, תנסי את ללכת לשם ברגל ואז תגידי לנו אם זה באמת רעיון כל כך טוב.

הממ

אין לי הרבה מה לומר..
בעיקרון תכננתי להגיע להפגנה בת"א אבל לא יצא לי, מעבר לכך שלדעתי היא גם יצאה מכלל שליטה-אז טוב שלא יצא לי להגיע.
אני בעד לגרש אותם מהארץ, הם לא באמת משתלבים/ישתלבו פה, פושעים הרבה בעיקר בדרום תל אביב (לא יודעת מה קורה באילת). ברור שגם בלעדיהם לא חסרה פשיעה או וואט אבר-אבל זה לא צריך לתת לגיטימציה לזה שהם ישיארו שם. קצת נמאס לי שהמדינה שלנו מתנהגת כנאורה וצדיקה ובלה בלה על חשבון האזרחים שלה. אם היו מגיעים לכל מדינה אחרת ונמצאים בה ללא רשות היו נטבחים/מגורשים/נכלאים.
ובל נשכח שגם אותם סודנים שברחו מרצח עם דווקא למדינת ישראל-טבחו/שדדו/בזזו/אנסו בעצמם ביהודים לפני עשרים ומשו שנה כשאלו ניסו לעלות ארצה. אבל את זה תמיד טוב להדחיק (וממש באלי להכניס פה איזו הערה פוליטית-אבל אני באמת אמנע...)

ששששבת שלום וחג שבועות שמח (מעניין איך הקיבה שלי, שהחליטה להיות רגישה לחלב, תגיב לכמויות עוגות הגבינה שאני מתכננת לטחון בחג
)

ThE uVa

New member
אני מניחה שדי ברור מה אני חושבת

אבל אני אגיד בכל זאת.

בעיניי זאת זוועה וזה גורם לי לרצות לצרוח. הדברים שקורים וקרו לאנשים האלה במדינות שהם באו מהן אלו דברים שדווקא העם היהודי הנאור צריך להיות מסוגל להבין.
אני לא מבינה איך אנשים יכולים להתלונן שמדינות העולם הפנו עורף ליהודים בשואה, ובאותו זמן לעשות בדיוק את אותו דבר לפליטים האלה. וכן, גם על היהודים כולם אמרו "זה חבל אבל אין לנו את המשאבים" (ובאמת לא היו, זו הייתה מלחמת עולם להזכירכן), ואמרו שיהודים הם מלוכלכים ומביאים מחלות ואונסים ובעיקר לוקחים עבודות מהמקומיים. אבל איכשהו התירוצים האלה לא משכנעים אותנו כשמדובר בהיסטוריה הפרטית שלנו. וזה כנראה גם היה יותר מדוייק כי היהודים באירופה היו לוקחים מהם עבודות יותר טובות מאשר הפליטים יקחו פה. כאילו כל אלה שמתלוננים עליהם (ועל העובדים הזרים, לצורך העניין) היו רוצים להיות אלה שמנקים רחובות ושוטפים כלים. כן, ממש פגיעה בכלכלה הישראלית.

וברור שזה מסובך. וברור שזה בעייתי שיש הרבה פשיעה באזורים שהם מגיעים אליהם, אבל צריך לזכור שזה לא בגלל שהם אפריקאים מפחידים, אלא בגלל שזה מה שקורה כשיש ריכוז מאוד גבוה של אוכלוסיה כל כך מוחלשת וכל כך חסרת משאבים. כאילו מצד אחד אנחנו לא רוצים שהם יעבדו וירוויחו קצת כסף כי "הם לוקחים עבודות מישראלים" (שוב, עבודות יוקרתיות שכל ישראלי רוצה כמו ניקיון ועבודת בניין), אבל מצד שני מתפלאים למה יש פשיעה באזורים האלה. זה לא קשור לזה שהם אפריקאים, כל קבוצה של אנשים שלא יכולה לעבוד ובכלל נדחית על ידי התושבים, תפתח רמת פשיעה גבוהה כי אין לאנשים מה לעשות וזו הדרך היחידה להתקיים. הפתרון הוא לא להיות חלאות אדם גזעניות ו"להעיף אותם מפה", הפתרון הוא להתמודד איתם כמו שצריך להתמודד עם כל אוכלוסייה מוחלשת, לתת להם להשתקם כדי שהם יוכלו לתמוך בעצמם ולא יצטרכו פשיעה.

זה פשוט מטריד איזה זיכרון קצר יש לעם הזה ואיזה חוסר חמלה יש לאנשים פה. זה מעציב אותי וזה מגעיל אותי. תקראו קצת על מה שקורה באפריקה ואז תגידו איך זה מרגיש ומה נראה לכן שצריך לעשות.

N o o s h y

New member
בגין והסיפור על הפליטים הויאטנמים

פשוט אומר הכל על המדינה שהייתה כאן ואיננה.
מתוך ויקיפדיה.

עם ההסטוריה שלנו, היינו יכולים להיות המדינה הטובה ביותר בעולם. במקום זה, הפכנו מילד מוכה לאב מכה.

Maldini Girl

New member
הסיפור על בגין והפליטים הויאטנמים מרגש אותי

כל פעם מחדש. למרות שגדלתי על הסיפור הזה, כי חברים טובים של ההורים שלי היו מאותם פליטים, שעלו לארץ, ואגב, הבן שלהם הוא עכשיו קצין חינוך בצה"ל (ובן אדם מקסים, אבל זה בלי קשר).
מה שרק מוכיח שכשלוקחים אחריות על פליטים ומנסים להפוך אותם לחלק- אפשר להצליח.
ברור שמדובר בו בתופעות שונות בסדר גודל שונה לחלוטין, אבל בכ"ז.

scene queen

New member
דעתי בנושא

קודם כל,אני מאוד מסכימה עם התגובה של The uva אנחנו בתור עם שעבר את כל הדברים האלה,פתאום נורא חזקים ולא הומניים כשלא מדובר בנו. כל הכבוד.
ומצד שני,קראתי לפני כחודש כתבה על הפליטים,עוד לפני כל הבלאגן של האונס וההפגנות והיו שם תלונות מצידם שבכלל אין להם פה תנאים,הם לא יכולים לרכוש השכלה,לעבוד בעבודות
קצת יותר טובות,וזה למשל הרתיח אותי. להיות פליט,לא לשלם למדינה כלום,לקבל ממנה מקלט כי ברחת ממדינה שבא רצו להרוג אותך ועוד להתלונן על התנאים? סליחה?
תגיד תודה שאתה עדין בחיים,עם כל הכבוד.

אני הכי לא גזענית וההפגנה שהיתה מעליבה,פוגעת ומגעילה בכל צורה שהיא,אבל באמת שצריך למצוא פתרון.

Mooa-Numi

New member
וכמובן מה שהתפרסם היום בידיעות

יופי, אחרי שהתחלתם גל חרדה תזכרו להצטדק (ואפילו לא להתנצל)

למעלה