זאפה 3.2.12

הביצוע של אחרת אתה מת- אמביוולנטיות לגבי שלמה

אני חייב לשתף אותכם בתחושות שהרגשתי בשמיעה של הביצוע הזה-
רוב הביצוע, עד ל3:07 הרגשתי כאילו שלמה בכוונה לוקח לקיצוניות את הסיבה שבגללה אני כועס עליו לפעמים. "הוא הופך שיר עמוק ודרמטי לקירקס כי הוא יודע שרוב הקהל מחפש את זה" עבר לי בראש ללא הפסקה. התחשק לי לצעוק שיפסיקו מייד לעשות את זה. חשבתי על כל ההאזנות שלי לשיר הזה בהיותי נער סובל בשנות ה-90 וכמה שהשיר נגע לי ללב ולא יכולתי לסבול את זה.
ועדיין המשכתי להקשיב ופה טמונה האמביוולנטיות. כניראה משהו בי אמר לי שזה לא יכול להיות הכל, ששלמה הרבה יותר מורכב מזה, שיש כאן משהו מאחורי זה שאני לא בדיוק תופס. ואכן- מהדקה ה 3:07 בערך הביצוע ניהיה שקט ונוגה והתחלתי להתרגש. גם פתאום התחוור לי משהו שהביצוע "הקירקסי" (סלחו לי על המילה,אני פשוט מחפש מילה אחת שתתמצת את כוונתי , אין כאן שום כוונה להוזיל את שלמה) נותן מורכבות חדשה לשיר- אפשרות לראות את השיר כמנחם, עם נימה אופטימית ולא רק מדכא או כבד. המורכבות הזאת בשלמה מקסימה.

כל הרגשות הללו עלו לי בכולה 4 דקות וקצת...

zwzwzw1

New member
תראה אני לא מוסיקאי ולא ממש מבין בזה ..

לדעתי הוא שינה את המקצב ( אני מאד מאד אהבתי ) ועשה החייאה לשיר כמו להרבה שירים שהוא עשה בעבר
לי זה בא נהדר וכל אחד רואה באמת זה אחרת .

אפשר לשנות מיקצבים ואפשר הכל

אני שוב מביא דוגמה מזמר אחר שאני מחבב מאוד- בוב דילן, שידוע בעיבודים חסרי הגבולות שהוא עושה לשירים שלו. אני התייחסתי ספציפית למחיאות כפיים שהרגיש לי חלק מהשיר בושה וחרפה. כמו שכתבתי בהמשך זה נהפך לאמביוולנטיות.

ZWZWZW2

New member
לי זה נשמע כייפי ואולי עם ההיית בא להופעה

באולם זה היה נשמע לך אחרת ..

בוא אני אגיד לך משהו- אני כמעט ושם כסף

שזה באמת היה נראה לי אחרת כי שלמה בקסם שלו ממגנט. בדרך כלל הקסם שלו עובר אליי גם דרך הלינקים שאתה מעלה מההופעות. במקרה הזה לא אבל אם הייתי פיזית בהופעה סביר להניח שכן. אבל בראייה מפוכחת ומורכבת אני מרגיש מכל הביצוע הזה אמבילוונטיות (אחת מהמילים האהובות עליי...).

mirand

New member
אחח האנשים ממה הם אנשים? התקף לב

הרענון של הלהקה עשה טוב המריץ דם חדש הלהקה היתה אנרגטית וממש בעניין
אני נזכר בהופעות שפיטר היה נראה לי משועמם או שזו הפוזה שלו והלהקה היתה פשוט מצוינת
והשירים כבר אמרו את זה קודם לפני...
אזכיר את ימים כאלה הביצוע הטוב ביותר אבר
הרדופים שתמיד עושה לי טוב
אומץ מצויין!ביחד נזדקן מי צריך חזרות בכלל?
רב הזמן את אשתי, שר ערש
ארץ חדשה מדהים
רק עלה.. אחרת אתה מת..
בשקט בשקט
והנעימה של דרכים במייוחד הפינאלה אני שר לי כל היום
נה ננה נה נה....

הדרגא מה המחיאות כפיים קשורות לשלמה?

זה משהו שקשור לקהל ולא אליו
כהה זה בהופעה כל השירים נהים שמחים
סוף סוף הוא משנה קצת אהבתי מאוד חבל שלא הייתי תודה זאב איך מורידים למחשב?

נשמה,דווקא במקרה הזה שלמה ממש עודד את המחיאות

על מקרים אחרים אפשר לומר שזה לגמרי "אשמתו" של הקהל. אבל אני לא בא לקלקל את החגיגה,אני מבין שההופעה אתמול באמת היתה מיוחדת.

חן אדיב

New member
קישורים מתוקנים

פעם סלולר ופעם יוטיוב...

תודה לזאביק השועל על הקישורים

אומץ

רוב הזמן את אשתי

(או "למה לחתום על הסכם ממון". יום אחד אני אשיר את זה בחופה של מישהו שלא יהיו טעויות)

GaliTzuk

New member
פנייה נרגשת לאלוהי ההופעת (יש דבר כזה לא?)

בבקשה עשה עימי חסד שבמוצא"ש יהיה טוב לפחות כמו ההופעה הקודמת

ואמרו אמן

האמיתי2

New member
טוב, אז ככה.....

מישהו פה כנראה לקח איזה כדורים או משהו....
פשוט לא הגיוני! לא להאמין!
הרי במשך שנים אנחנו מדברים על הופעת החלומות, כזו שכנראה כבר לא תתקיים לעולם, רק אנחנו והשירים שאנחנו מבקשים.
אם בטוחים ששלמה הוא זה שהיה על הבמה? פשוט זרם עם מה שביקשו?!
אני לא יודע מה הוא לקח, אבל זה עשה לו טוב. פשוט וואו אחד גדול! מדהים!
אם היו אומרים לי לפני מספר ימים שהוא ישיר אחד מהשירים האלה, הייתי מוכן להתערב על סכום גבוה שזה לא יקרה. בטח ובטח לא את כל הרשימה האדירה הזאת.
פשוט תענוג!!
ציפיתי שאולי בהופעה שתתקיים בצוותא הוא ישיר משהו מיוחד, אבל על דבר כזה לא חלמתי. שירים שחשבתי שלעולם לא נזכה לשמוע בהופעה.
בקיצור, אפשר לישון בשקט בשקט, אם ככה מתחילה העונה, אני כבר לא יכול לחכות להמשך.
ועוד דבר - זה הזמן להגיד גם תודה גדולה לזאב שתמיד מתעד את כל ההופעות והרגעים המיוחדים, ככה שגם מי שלא יוצא לו להגיע יכול להתעדכן

שבת שלום, הלכתי לחרוש על הסרטונים

למעלה