חתונה ומה שמסביב

shamrockh

New member
חתונה ומה שמסביב

חברים יקרים , בכמה הימים האחרונים (והיומיים הקרובים) אני פחות מופיע כאן אך בכל זאת נותן גיחה מדי פעם ובשושו .
מסיבות אישיות ,מדובר בחתונתה של אחותי ושיהיה לה מזל טוב.
כידוע לכולם בכלל ולבני המגזר בפרט כמה הנושא של חתונות דורש אנרגיות וכוחות ע"מ שדברים יעברו בשלום וללא פאשלות .
ושהסידור אצל הכלה שונה מזה אצל החתן . כיוון שבגדול מדובר בד"כ בשתי מסיבות ( חינה) לכל אחד בנפרד ולפעמים זה יכול להיות ברצף של יומים צמודים ולפעמים אחרת כי תלוי בנסיבות .
במקרה הזה מדובר בשני קטבים שונים שמשום מה הסתדר להם במסגרת השתלמויות מטעם משרד החינוך ( מודבר בזוג מורים).
שונים מבחינת מנטליות וההפרשים עצומים היא צפונית והוא דרומי בכלל .
המנהגים של הצפונים לגבי חתונות ובכלל ביום יום שונים מאלה של הדרומיים ,פשוט מאוד אורח חיים אחר לגמרי
ככה שנוצר מצב של פי כמה וכמה דרישת אנרגיות ע"מ לגשר בין שתי תרבויות שונות למעשה,נשמע מוזר? אז זה ממש ככה .
ועקב כך מהשילוב של שני סוגי מנהגים שונים לחגיגת אירוע מהסוג הזה , נוצר סוג שלישי בכלל .
סוג מוזר ומשונה בכלל לשני הצדדים ולי בפרט ,במיוחד שאני לא כ"כ רואה בעין טובה את השילוב הזה, אבל מצד שני גם מכבד את ההחלטה שלה ,זו בחירתה והיא זו שהולכת להתמודד עם זה .
ולא אהבתי לא כי יש לי משהו חלילה נגד משהו או מישהו . אבל פשוט.....מדובר בשני עולמות שונים !!!! ש ו נ י ם !

כל שנותר לי זה לאחל להם מזל טוב והמון בהצלחה
ובעיקר בריאות.

ellale

New member
מזל טוב, העיקר שהם מאושרים

חתונה זה הרבה כאב ראש בכל המגזרים, וכשיש פער תרבויות זה בהחלט מוסיף בלאגן, גם אצל יהודים.
אבל אם כבר לסבול כאב ראש, שיהיה מסיבות משמחות.

שיהיה בהצלחה

זו בחירה שלה, שב בשקט.

בקרוב אצל אשי, שמים ומרשימה אינשאללה,
אם שלושתן יחד יסכימו אני סוגר עסקה..

shamrockh

New member
לא אמרתי שרע וזה תלוי גם

תלוי במה היא הסיבה האמיתית לרצון בחנון

בדקה90

New member
המון
ובהצלחה להם.

לך אני מאחלת שלמרות חששותיך, תתבדה
והעולמות השונים ישכילו למצוא ולחיות בשביל החיים הדומה.

בהצלחה !!

היום ראיתי "חתן כלה" ערבים מצטלמים במתחם העתיקות בקיסריה.
החתן - לא הצליח להפרד מהסלולרי, וכשצלמו אותם יחד - הסתירו מאחורי גבו..
נורא הסלולרים האלה, הפכו להיות חלק מהיד..

shamrockh

New member
תודה לכולם בסדר הפוך

גוסט ,שובו,בדקה,טל,גאי,אשי,ואליאל.

הנה התחיל שבוע חדש ויום אחרי .
הכל עבר בשלום ,לא היו חריגים ..,נו טוב הייתה סערה בתחילת הערב שכמעט עקרה את האוהל של הגברים ממקומו ,אבל זה עבר בשלום .
וכמובן נסיעה ארוכה .
ולא אמרתי את ה שאמרתי מהודעה הקודמת כי חיי הדרום זרים לי ,להיפך אני מכיר טוב את אורח החיים שם ,אלא אמרתי כי הם ממש זרים לאחותי .

מנסף( אורז עם גולש מעל) יצא לי לא מעט פעמים לאכול שם ,אך של הפעם..היה מנצח בהחלט!

למעלה