טרימר ולוח קיפול
אני במשך המון זמן הסתדרתי עם סכין וסרגל. יחסית לא מזמן קניתי טרימר ואני משתמשת בו המון. הוא באמת עושה חיתוכים ישרים ומדוייקים, בסרגל לפעמים הוא טיפה זז וזה לא יוצא מדוייק וקשה לחתוך פיסות קטנות. הטרימר שלי משולב עם קיפול, אבל בעיניי הקיפול לא נוח שם והוא מאפשר חריץ אחד שזה טוב רק אם רוצים לקפל באמצע כרטיס. אישית, אני רגילה לקפל ביד חופשית דף לשניים ואז להצמיד ועם עצם קיפול בלי מדידות ובלי חריצים.
קניתי גם לוח קיפול של מרתה סטיוארט. דווקא בזה בינתיים לא השתמשתי הרבה כי אני מכינה כרטיסים בגודל אחיד (גדולים מעט מהרגיל) ויש לי מלאי מעטפות גדול שמתאימות לגודל הכרטיסים שאני מכינה. הלוח קיפול, לדעתי, טוב רק לבנות שרוצות לעשות הרבה כרטיסים מיוחדים עם קיפולים שונים ותלת מימדיים ומעטפות מיוחדות. לעשות כרטיס עם קיפולים וחיתוכים באמצע הכרטיס כשאין לוח חיתוך זה סיוט וזה יוצא מכוער ולא מקצועי.
אם אתן מכינות בעיקר כרטיסים סטנדרטיים או בגודל אחיד- לדעתי לא שווה להשקיע בלוח קיפול. אבל אם אתן מתכננות ברצינות לעשות כרטיסים מיוחדים ובכמות רבה- אז זה מצדיק. אחרת, אפשר להסתפק בקיפול הכרטיס לשניים בעצם קיפול.
מביניהם, אם צריך לבחור מה לקנות- אני אמליץ על טרימר, כי כאמור הוא שימושי תמיד, אם כי עדיין צריך להשתמש בסכין חיתוך לעבודות מדוייקות ולא ישרות, חיתוך קצוות ודברים אחרים שקשה לעשות בטרימר....