לקנות או לא לקנות - זאת השאלה

אני אנסה לחפש סרטונים בהמשך

אבל אם כסף זה שיקול מרכזי, יש גם לוחות קיפול קטנים, אם כרטיסים הם השימוש היחיד, יכול להיות שזה יספיק לך.

little stamper

New member
אז ככה...

אני משתמשת בו בכל כרטיס שאני עושה. פעם הייתי מתעצלת להוציא את הלוח קיפול בשביל כרטיס אחד. היום הוא פשוט נמצא בעמדת העבודה שלי ואין כרטיס שיש בו קיפול ואני לא אשתמש בו.
בנוסף הוא משמש אותי המון לקופסאות ולפרחי רוזטות. והמון פעמים שאני מכינה כרטיס במידות לא סטנדרטיות אני מכינה איתו מעטפה שתתאים.
הנה קישור לסרטון שבו אני משתמשת בו
https://www.youtube.com/watch?v=8uH8xDahbKg&noredirect=1
כמו שאורורהלנד רשמה יש את הלוח הקטן שמספיק על מנת לקפל כרטיסים סטנדרטים.
אבל אני הרבה פעמים מכינה כרטיסים עם קיפולים מיוחדים שהגודל ההתחלתי של הכרטיס הוא 11 או 12 אינץ' ואז כמובן שזה יהיה יותר נוח בלוח הגדול.
תחשבי מה הצרכים שלך. ההפרש בין שני הכלים הוא 10 דולר אבל המשלוח על הגדול בדרך כלל הוא פי שניים מאשר של הקטן בגלל משקל וגודל אז קחי את זה בחשבון.
מקווה שעזרתי...

איזו פינה מעולה ומועילה!

בדיוק בזמן שהתחלתי לחלום על לוח הקיפול...
פתאום היה נראה לי שזה יפתח לי כל כך הרבה אפשרויות חדשות ליצירה,
אבל נראה לי שקודם אני ארכוש טרימר -
עד היום הסתפקתי בסרגל וסכין חיתוך, אבל תשומת ליבי הוסבה להנאה והפשטות בטרימר, כך שאני כבר לא עומדת בפיתוי...
מה אתן אומרות? הסדר נכון? קודם טרימר, אח"כ לוח חיתוך?
ואולי בכלל יש טרימר שמשלב בין השניים?

טרימר נראה לי חובה ובעקרון

בכל טרימר את יכולה לחרוץ עם משהו (יש מקלות מיוחדים, או עט שנגמר) באיזור החיתוך.

טרימר זה לא חובה. זה פינוק

כשנותנים עיצות כדאי גם לחשוב על מי שאין לו תקציב בלתי מוגבל

shlomit2233

New member
כן, אבל...

שרשורים מסוג זה הם ממש טובים ועוזרים.
כל אחד יחליט לעצמו האם שווה לו להשקיע במכשיר כזה או אחר (גם דבק ניתן לקנות ב 10 ₪ או ב 100 ₪) אבל מאד חשוב לשמוע את הידע הרב שיש אצל המשתמשות.
לפעמים בימי הולדת שואלים מה לקנות ואז אפשר לבקש משהו שאנחנו לא היינו מפרגנות לעצמנו.
בכל אופן אני מברכת על הפינה ומודה לכל אחת שכותבת ותורמת מהניסיון שלה.
פעמים רבות לפני שאני קונה פריטים אני מחפשת חוות דעת שנכתבה בפורום כי אין כמו "חכמת ההמונים"

אוקיי

ההודעה שלך נקראת לי קצת תוקפנית, ולא כ"כ ברור לי למה.
קודם כל, זו רק עצה. כולן כאן נשים בוגרות, ויכולות לעשות את שיקולי התקציב שלהן. מבחינתי כל התחביב הזה הוא פינוק (נפלא), מלבד אצל אלו מאיתנו (ואני מניחה שהן המיעוט) שמתפרנסות מהתחום.
לעניין הטרימר, מה לעשות שבשבילי זה חובה. סכין וסרגל זה סכנה בידיים שלי, ומספריים לא נותנים לי תוצאה מספיק טובה (רחוק מזה). הוא גם חוסך לי זמן. טרימר זה בערך הכלי האחרון שהייתי מוותרת עליו. יש גם טרימרים זולים, שיעלו בערך כמו סכין וסרגל מתכת או מספריים טובים.
הנה אחד בתשעה דולר-
http://www.customcrops.com/product_info.php?&manufacturers_id=&products_id=204429366
חוץ מזה, שהייתי עוזרת בשמחה (במגבלות יכולתי) לכל אחת שהיתה שואלת במה להשתמש אם אין תקציב לטרימר או לכל חומר אחר.

אורורהלנד, כשראיתי את ההודעה שלך שמתחילה

במילים "טרימר נראה לי חובה".... התקוממתי. לא כתבת, "עבורי טרימר הוא חובה", אלא נתת עיצה כללית ממנה שניתן היה להבין שלכל אחת טרימר הוא חובה. בפורום הזה רוב הבנות הן מתחילות בתחום ולא לכולן הפרוטה מצויה בכיס. מהדרך שכתבת את הדברים אפשר היה להבין שאי אפשר להסתדר בלי טרימר. אפשר גם אפשר. עבור רובנו, סכין פשוטה וסרגל מתכת עושה את העבודה. טרימר הוא פינוק . אגב, טרימר טוב הוא פינוק, טרימר רע הוא סיוט ולכן כדאי לבדוק טוב טוב לפני שקונים. ועוד משהו לגבי ההפניות שאת נותנת לרכישות בחו"ל. לא אתחיל כאן את הויכוח אם לקנות בארץ או בחו"ל. אבל עלות המשלוח לארץ לפעמים היא פי שלוש מהעלות של רכישת המוצר עצמו (זה נכון במיוחד לגבי מכשירים שהם כבדים). גם את זה צריך להביא בחשבון כשממליצים על מוצר זול בחו"ל. לא כל הנוצץ זהב הוא! יום טוב

לא יודעת מה להגיד לך

כתבתי "נראה לי", שזה בדיוק כמו "עבורי". אם הבנת את זה אחרת, אז אני מתנצלת ואבהיר פעם נוספת- בעיניי, לדעתי, עבורי, טרימר הוא חובה.
אני נותנת הפניות לחו"ל כי אני לא גרה בארץ, לא מכירה את החנויות שם ואין לי אפשרות לרכוש מהן. אפשר להזמין במשותף עם חברות מחו"ל ולהתחלק במשלוח. אם אני לא טועה גם בארץ גובים משלוח על הזמנות, ואם לא אז יש את הוצאות הדלק והזמן של נסיעה לחנות פיזית.
יום מצוין

שוב את טועה. ברוב החנויות האינטרנטיות בארץ,

רכישה של מעל 200 ש"ח מזכה במשלוח חינם.

little stamper

New member
אני חושבת שהתשובה של אורורהלנד נוסחה מאוד

נכון היא לא אמרה שחובה לקנות טרימר היא אמרה שטרימר "נראה לה" חובה. כל הפינה הזו מבוססות על דעות אישיות של בנות מניסיונם. בשבילי הטרימר הוא מוצר חובה למשל ואני לא רואה עם זה בעיה.
חוץ מזה הבחורה התלבטה מה לקנות קודם - לוח קיפול או טרימר. שניהם הם מוצרי "פינוק" ואפשר בהחלט להסתדר גם בלעדיהם. אבל אם יש לה תקציב מוגבל. טרימר הוא הקנייה היותר נכונה לדעתי כי לרוב הוא מאפשר לעשות את שתי הפעולות חיתוך וקיפול.

טרימר ולוח קיפול

אני במשך המון זמן הסתדרתי עם סכין וסרגל. יחסית לא מזמן קניתי טרימר ואני משתמשת בו המון. הוא באמת עושה חיתוכים ישרים ומדוייקים, בסרגל לפעמים הוא טיפה זז וזה לא יוצא מדוייק וקשה לחתוך פיסות קטנות. הטרימר שלי משולב עם קיפול, אבל בעיניי הקיפול לא נוח שם והוא מאפשר חריץ אחד שזה טוב רק אם רוצים לקפל באמצע כרטיס. אישית, אני רגילה לקפל ביד חופשית דף לשניים ואז להצמיד ועם עצם קיפול בלי מדידות ובלי חריצים.
קניתי גם לוח קיפול של מרתה סטיוארט. דווקא בזה בינתיים לא השתמשתי הרבה כי אני מכינה כרטיסים בגודל אחיד (גדולים מעט מהרגיל) ויש לי מלאי מעטפות גדול שמתאימות לגודל הכרטיסים שאני מכינה. הלוח קיפול, לדעתי, טוב רק לבנות שרוצות לעשות הרבה כרטיסים מיוחדים עם קיפולים שונים ותלת מימדיים ומעטפות מיוחדות. לעשות כרטיס עם קיפולים וחיתוכים באמצע הכרטיס כשאין לוח חיתוך זה סיוט וזה יוצא מכוער ולא מקצועי.
אם אתן מכינות בעיקר כרטיסים סטנדרטיים או בגודל אחיד- לדעתי לא שווה להשקיע בלוח קיפול. אבל אם אתן מתכננות ברצינות לעשות כרטיסים מיוחדים ובכמות רבה- אז זה מצדיק. אחרת, אפשר להסתפק בקיפול הכרטיס לשניים בעצם קיפול.

מביניהם, אם צריך לבחור מה לקנות- אני אמליץ על טרימר, כי כאמור הוא שימושי תמיד, אם כי עדיין צריך להשתמש בסכין חיתוך לעבודות מדוייקות ולא ישרות, חיתוך קצוות ודברים אחרים שקשה לעשות בטרימר....

pimon

New member
ממליצה על לוח הקיפול

לפני כמה חודשים רכשתי את לוח הקיפול של מרתה סטיוארט ואני ממליצה עליו מאוד... עד שרכשתי את לוח הקיפול, השתמשתי בטרימר משולב של CRICUT הוא נחמד אבל לא הכי מדוייק והסכין שלו נהרסת די מהר..
השימוש העיקרי שלי בלוח הקיפול הוא להכנת מיני אלבומים... כמו שאחרות כתבו לך, השיקול שלך צריך להיות באמת מה השימוש העיקרי שלך בלוח הקיפול ובאופן כללי המכשיר הזה נוח ומקל מאוד על העבודה..

ואם כבר עלתה גם השאלה על איזה טרימה ממליצים, גם אני אשמח לקבל המלצה על טרימר...

pimon

ממליצה בחום על הטרימר הכתום של פיסארקס ,

שהומלץ בשרשור למעלה. ממליצה להצטייד בעוד סכינים. אצלי הבלאי שלהם גדול. אני משתמשת בו גן לחריצה באמצעות סכין החריצה השחור שלהם.

iWrite

New member
שאלה על הטרימר של פיסקרס

יש לי טרימר שקניתי לפני איזה שנתיים בחנות כלי כתיבה עלה לי גרושים... וזה נוח וחותך מדויק אבל הסכין כבר לא חדה ומשאירה את החיתוכים עם סיבים כאלה... השאלה היא - האם יש מקום בארץ לקנות להבים בנפרד או שעדיף לי לקנות טרימר חדש?

בהנחה שאני אקנה טרימר של פיסקרס - איפה בארץ אפשר לרכוש אותו? והאם ניתן לרכוש להבים? כל כמה זמן אתן מחליפות בו להב?

אודה לתשובות :)

little stamper

New member
כמעט לכל טרימר יש להבים להחלפה אבל

לכל טרימר יש את הלהבים המתאימים לו. אז את צריכה לבדוק של מי הטרימר שלך והאם אפשר להשיג לו להבים.
לא לכל הטרימרים יש להבים בארץ.
אני לא יודעת מי מוכר את הטרימר של פיסקארס בארץ.
אני מחליפה בו להב אחת לחודש אבל תדירות השימוש שלי בו ממש ממש גבוהה. זה הכל תלוי בתדירות השימוש שלך.

למעלה