חן חן...
רק בבקשה, אל תתנשא; מעולם לא התיימרתי לטעון שהידע האנושי מתחיל ונגמר במה שידוע
לי. אבל עם כל הכבוד, למדתי את התחום הזה לא מעט שנים, תן לי
קצת קרדיט שאני יודעת על מה אני מדברת ולא מורחת אותך סתם, בסדר?
לא כל דבר אפשר לדעת. לא כל דבר יש לנו אפשרות לחקור, וגם לו היינו חוקרים, לא לכל דבר יש סיבה. שפה טבעית אינה שפה מתוכננת שבה בלשן ישב וחשב וכתב כל דבר בפירוט כדי שיצא מסודר, מנומק ויפה לתפארת. שפה טבעית מתפתחת ללא יד מכוונת מעל, ללא ועדת מומחים שמתכנסת וכותב יפה בפרוטוקול. בשפה טבעית יש הרבה שרירותיות, או במילה שאתה לא אוהב, הרבה "ככה". אתה יכול להתחקות אחרי ההיסטוריה עד כמה שהעדויות מאפשרות, ובסופו של דבר, בתחתית שם למטה, יהיה "ככה".
אפשר לראות שדבר התפתח מדבר, אבל למה דווקא X התפתח מ-Y כשהיה יכול להתפתח גם מ-Z או לשמש להבעת משמעות K – זה כבר מחייב הנחה שהייתה פה החלטה מושכלת ומחושבת היטב, וזה לרוב לא המצב. מילים פשוט מתפתחות ונוצרות, לרוב לא באופן כה מוקפד. אפשר לזהות מגמות בדיעבד, אבל אין תשובות מוחלטות לפוטנציאל לא ממומש. בשפה יש הרבה אפשרויות שיכלו להיבחר אבל לא נבחרו. וגם אם תגלה שמילה התפתחה ממילה, מתישהו תגיע למילה "ראשונית" שהיא פשוט רצף עיצורים כזה ולא אחר מסיבות שרירותיות למדי (למעט מקרים מיוחדים). למה דווקא "בֶּרֶז" ולא "בֶּרֶף"? ככה. לפעמים זה "כי ככה מתועד במקרא"...
לסיכום, לא טענתי ששאלתך "אבסורדית" ואני גם לא טוענת שהתשובה אינה קיימת לשאלה נקודתית מסוימת, אלא שבאופן כללי, ברוב המקרים אין תשובות מפורטות ומנומקות לשאלות כאלה (למה התחילו להשתמש דווקא במילה מסוימת דווקא עבור מונח מסוים) כי לא ישבה ועדה ותכננה. רוב המילים בשפה, בכל שפה, אינן מתוכננות ואין להן "אבא". על פי רוב אין לנו קרדיט ליוצרים. האם במקרה שלך בוודאות אין ולא ניתן למצוא תשובה? לא יכולה לומר בוודאות, זה בעיקר עניין הסתברותי. לא ניתן להוכיח שמשהו לא קיים, כי זה כמו להוכיח שאין לי אחות... אפשר להביא ראיות רק למה שקיים, לא למה שאיננו.