מהפכת פונטי: כתבה על ג'ודו מיום שלישי

BentzWatchJudo

New member
מהפכת פונטי: כתבה על ג'ודו מיום שלישי

פורסם ביום שלישי האחרון בידיעות אחרונות אבל לא עלתה לאינטרנט.
עוד כתבה בסדרה של כתבות שפורסמו בנושא (ידיעה קטנה בידיעות בתוך כתבת סיכום גדולה, מעריב, וואלה ושוב ידיעות) וזאת אולי המפורטת ביותר עד כה.

בריון נשאר בריון

שמישהו יזכיר לי את המדליה האולימפית שפונטי הביא?
לא שיש לי משהו אישי נגדו, לאבא שלי היה מאוד נוח להסתובב בד' עם חבר כמו פונטי, ובאמת היו דופקים אותו כשמשפ' קואז היו בשלטון, אבל זה לא שהוא היה תלית צחורה, ונראה שאת אותה ההתנהלות של שבירת כסאות הוא ממשיך עכשיו כשהוא בעמדת הכוח. לא שנפלתי מהכסא, אבל באסה לראות את זה. חבל לי על אליס, זה לא מגיע לה. לא ברור לי מה פשר היציאה הזאת לגבי אריק ומה מטרתה חוץ מהשפלה.

yati6

New member
זה ממש מוזר אבל זה נשמע כאילו מעדיפים

את ג'רבי. עזבו את הפיטורים של מוסין, שגם הולכים לפגוע בה כלכלית (היא ופאבל מאורסים). לזה אולי אפשר למצוא הצדקה בשל המצב הכלכלי של האיגוד. אי אפשר להכריח ספורטאי לעבור משקל !! רק אותו ספורטאי מכיר את הגוף שלו ויודע אם זה אפשרי או לא. רק אם היא לא תצליח היא תוכל לעבור חזרה ל-63 ?? ומה בינתיים ?? היא תאבד את רוב הנקודות שלה וירדן תפתח פער שאי אפשר לסגור עד לריו ?? זה פשוט בזיוני !!
רוצים עוד ספורטאית ב-70 ?? תתחילו לטפח ספורטאים צעירים !! וילדיקן מחכה לפריצה וירדן מאירסון בטח תתחיל להתחרות בטורנירי בוגרים בשנים הקרובות.

אין טיסות עד 2013 ?? שחכו שם שיש כמה וורלד קאפים ליעדים יחסית קרובים וכמובן גרנד סלאם וגרנד פרי באסיה.

ההערכה שלי לפונטי (שנבעה כנראה רק מהתנהלות תקשורתית נכונה) ירדה בהרבה מאוד..

לגבי אריק - אם אריק יחליט להמשיך עוד קצת ההחלטה עבורו מטופשת !!

ברור שספורטאי בגילו (ובמצב המשפחתי שלו) לא יכול להתאמן כמו צעירים שרק עלו מהנוער. ספורטאי במעמדו בעולם בטוח מקבל מאמן אישי.

ועל זה יאמר

"או-פוזיציה קו-אליציה בלי הבדל הם חרא" אולי עדיף שזהבה הדר (היא עוד קיימת?...) תהיה יו"ר האיגוד.

עבור מי שהאחיזה הדומיננטית שלה היא מלמעלה, לעלות לקטגוריית משקל בה היא תצטרך להתמודד מול יותר ג'ירפות זה דרעק.

io100

New member
מה זה לחייב את אליס לעלות ל-70 ק"ג? באיזה סרט

נראה לו שהוא חי פונטי הזה?
למה לא לחייב את ג'רבי לעלות?
באמת, לפעמים הם נראים כמו פרודיה של עצמם מקבלי ההחלטות.

החלטה כזאת, אם בכלל, מקבלים במשותף תוך הבנת האינטרס הכללי של האיגוד/מדינה!! בטח אליס תגיד אמן אחרי שגם לא יתנו להתאמן עם מאמנה ובן זוגה בשנים האחרונות......

בושה וחרפה!!

לבטל טיסות לשנה שלמה.. להוציא מאמנים לחופשה כפויה.. לזמן פיזיוטרפיסטים רק לפני תחרויות.. אם הדברים באמת נכונים, והוא לא מכחיש בכתבה, זה פשוט מגעיל.

אחרי זה יספרו לנו שהאולימפיאדה זה לא חזות הכל..

usr

New member
פשוט מאד

ירדן גרבי שייכת למיטב - האגודה שבראשה עומדים פונטי ושני.

אליס שייכת לגודוקאן - האגודה של אדי.

תחזית שלי - אליס עוברת לאנגליה במוקדם או במאוחר- יש לה אזרחות בריטית , ע"ע דניאלה קרקובר

אדי92

New member
בנתיים אין תלונות מצד אליס

בנתיים אין בתקשורת תגובה או תלונה מצד אליס היא באמת מורידה משקל מאוד קשה כבר הרבה שנים אולי היא עצמה שמחה לנסות במשקל החדש....חוץ מזה לפי דעתי ב70 קג יותר קל זה כבר משקל חצי כבר יש שם פחות מהירות יותר פיזי ולאליס יהיה יתרון היא התקפית וגם חזקה אז אולי זה לטובה!!!! לגבי פבל אני חושב שזה פייר האמת שאליס הרבה לפניו כבר. היתה תותחית כבר בגיל הנוער היא גדלה בפנימיה והייתה מוכשרת מאוד אז אני חושבת שפבל ממש לא מאמן על....חוץ מזה שלקח את אליס כספורטאית מוכנה כבר את מי הוא הכין לפחות לרמה של אלוף ישראל בוגרים לפחות??? אז שיעבוד איתה בבית ובניבחרת יש מאמן

BentzWatchJudo

New member
אתה הדובר של אליס?

אין צורך שתענה, ברור מאיך שאתה מתבטא שאתה לא דובר שלה. זה שהיא לא רצה לתקשורת ממש לא אומר שהיא שמחה מהמהלכים הנ"ל.
כמו שנכתב כבר לפניי לאליס תהיה התמודדות לא נוחה ב- 70 ק"ג עם ג'ודוקות גבוהות יחסית. זה מאצ-אפ שלא נוח לאליס. היריבות שהכי קשה מולן לאליס הן האוסטרית והקוראנית שמה שמאפיין אותם זה שהן גבוהות וימניות.
שמות בולטים במועדון של פבל מוסין:
1) פיטר פלצ'יק סגן אלוף אירופה עד גיל 20 בשנת 2011
2) עומרי קניות סגנית אלופת אירופה עד גיל 23 בשנת 2011
3) רותם שור אלופת ישראל לבוגרות 2011 (נכון אליס וירדן נעדרו מהתחרות)

אדי92

New member
אני לא דובר של אף אחד

אני רק מב את דעתי או שפה מותר רק לך להביע את דעתך בנושאים האלה!!! אני יודע שבעולם הגודו הישראלי כולם יודעים שמוסין מאמן לא להישגים גבוהים זה מזלו שהצליח להעביר את אליס אליו בזמנו הוא גם ניסה לסחוב עוד ספורטאיות טובות מהנבחרת אליו אך הן לא הסכימו לעבור אבל זה לא משנה אין לי כלום נגד מוסין וכל הכבוד שהוא נותן מוטיבציה לאליס להצליח.לגבי קושי ב70 קג בכל מקום קשה ברמה הזאת ברור שכל קטגוריה היא קשה אך זה ידוע שכמה שהמשקל גבוהה יותר כך קצת קל יותר כמובן ״קל״ זה בהשוואה למשל בנות ב 48 קג עושות כמות עבודה הרבה יותר גדולה יש שם 5 דקות של מהירות מטורפת במשקל כבד זה יותר איזי איזי.... לגבי התקשורת אני חושב שאם ממש יהיה קשה לאליס היא כן תפנה לתקשורת זאת הדרך היחידה של הספורטאי להילחם במערכת אז אם עד כה שקט אולי לא כל כך רע.....זאת דעתי ו אני אומר מה שאני חושב לפי דעתי אתה צריך לקבל גם דעות אחרות אני מבין שאתה מומחה גודו גדול אבל זה פורום לכולם

BentzWatchJudo

New member
תנשום אוויר ותרגע

לא תקפתי אותך אז לא ברור למה אתה מתגונן ותוקף.
אני ממש לא ממומחה לג'ודו בסה"כ אוהד שהתחיל להתעניין בשנתיים האחרונות.
זכותך לכתוב כל דעה אבל אני ממש לא חייב להסכים לדעתך או לקבל את דעתך ואפילו זכותי לכתוב שלדעתי כתבת שטויות.
בכל הנוגע לנסיון שלך לקרוא את המחשבות של אליס זכותי לומר את דעתי שמה שכתבת זה שטויות.
שים לב שאתה לא כותב או לפחות לא מתנסח כדעה אישית אלה מסתתר מאחורי דעת רוב דמיונית. למשל אתה כותב "אני יודע שבעולם הג'ודו הישראלי כולם יודעים שמוסין מאמן לא להישגים גבוהים...".
לדעתי עם תוצאות קשה להתווכח ופבל הוא המאמן של הג'ודוקא הבכירה ביותר בארץ (5 בעולם לפי הדירוג האחרון שהתפרסם) ועוד מספר ספורטאים שציינתי בהודעה הקודמת והגיעו להישגים לא מבוטלים.

תיקון לתגובה הקודמת שלי:
אלופת אירופה עד גיל 23 לשנת 2011 היא כמובן עומרי קניון*.

אדי92

New member
אין לי מה להתווכח איתך

אני קראתי לא פעם איך אתה מתבטא פה ואיך אתה לא תוקף.... אז ממש אין לי מה להתווכח איתך זו דעתי אני הייתי ספורטאי בנבחרת הרבה שנים ויודע קצת על פבל ....ואיך הוא הגיע בכלל לנבחרת נשים עוד לפני שהיה ארוס של אליס.מחשבות של אליס אני ממש לא קורא אני רק משאר כי לא דברתי איתה הרבה זמן.זה גם לא כל כך עקרוני בשבילי ואתה בתור אוהד כמו שאמרת אולי כדי שתהיה קצת יותר צנוע לפני שאתה מפזר אמירות.... אבל עוד פעם זה מיותר לומר לך משהו כבר ראיתי איזה ויכוחים אתה מנהל פה ואני ממש לא מעוניין להיכנס איתך לדו שיח אז שבוע טוב שיהיה לך!!!!

BentzWatchJudo

New member
אני רואה שתפסתי אותך במצב רוח קרבי במיוחד

לא ענית על דבר אחד ענייני מכל מה שכתבתי. פשוט נראה שאתה דוגל בכך שההגנה הכי טובה זה התקפה ואם אפשר עדיף התקפה מתחת לחגורה.
לי זה נראה כאילו חיפשת (או שלפחות אתה שמח שיש לך) הזדמנות להיכנס בפבל מוסין. לי אישית לא ברור איך כל ההשמצות שכתבת על פבל בשרשור הזה קשורות בכלל לדיון.
קצת צבוע מצידך לכתוב מה טוב לאליס (ולהתנסח בצורה שהקורא התמים יכול לחשוב שיש לך מידע כלשהו) ובאותה נשימה ללכלך על המאמן ובן הזוג שלה וקצת צבוע לאחל לי שבוע טוב אחרי שכתבת פוסט מלא השמצות.
הדבר היחיד שאני מפזר זה את דעתי האישית, אני לא מתיימר לקבוע או לנחש מה טוב לאחרים או מה נכון ואני תמיד שמח לשמוע דעות אחרות, למעשה הסיבה המרכזית שאני כותב בפורום הזה ובכל מקום אחר זה כדי להיחשף לדעות של אחרים.
אם יש לך בעיה עם אמירה שלי אתה מוזמן תמיד להגיב פומבית או במסר פרטי אלי.
אני אדגיש שוב, אין לי שום דבר אישי נגדך, אני לא יודע מי אתה, עד היום לא שמתי לב לאף תגובה שלך בפורום (יתכן שהיתה אבל אני לא שמתי לב).
אני אשמח מאד אם תהיה פעיל פה יותר. אני בטוח שאני אוכל ללמוד ממך המון בדיונים על ג'ודו ואולי בעוד נושאים. מצטער אבל הפעם היה לי מה להעיר על מה שכתבת (פירוט בפסקה הבאה).
היה לי מה לכתוב בתגובה לפוסט שלך בשרשור הזה. הפוסט נראה לי באופן אישי צבוע ולא ענייני, וגם הצלחתי לזהות שהכותב (כלומר אתה) הוא לא סתם אוהד או חבר פורום תמים אלה מישהו מתוך הענף (גם לפי הידע שהפגנת וגם לפי ההתחשבנות האישית עם פבל) ואותי באופן אישי בתור אוהד (שאין לו שום אינטרס לכאן או לכאן) התופעה של התחשבנויות בין גורמים שונים בענף בעילום שם וגם שלא בעילום שם לא מוצאת חן ולכן בחרתי להגיב.
למרות כל זאת השתדלתי לענות עניינית גם אם בצורה תקיפה. ואני רוצה להדגיש שוב תקפתי את רוח הדברים שלך ולא אותך אישית וכך אני נוהג כמעט תמיד. אין לי שום עניין לפגוע בך אישית.

אדי92

New member
אוי כל הכבוד לך!!!

לא משמיץ אף אחד אני מסביר לך עוד פעם אם אתה לא מבין אני פשוט אמרתי שזה שהורידו את פבל כמאמן בנבחרת אישית של אליס בנבחרת אין שום אסון זה נהוג שבנבחרת מאמן רק מאמן נבחרת ובבית מאמן מי שרוצה כמו שכאשר פבל היה מאמן נבחרת נשים הוא לא נתן לאף אחד להיות איתו על המזרון והחליט עבור כל הבנות הכל!!! לגביהמשקל אני אמרתי את דעתי כמובן שפונטי לא יכול להכריח ספורטאית לעבור משקל בכוח אך זה פשוט דעתי אולי כדי לנסות אבל כמובן זה החלטה של אליס מה שכן היא מורידה משקל קשה מאוד לעומת גרבי ירדן שנכנסת לקטגוריה יותר בקלות.
זה שהכל נראה שרוצים את טובת ירדן כי היא מיטב ואליס גודוקאן זה גם נכון הרי כאשר המצב היה ההיפך אז היתה השפלה והשמצה של ספורטאים שלא שייכים לגודוקאן מכל הבחינות עכשיו הגלגל הסתובב אני לא אומר שזה טוב או נכון אבל זאת המציאות.בזמנו גודוקאן וכמה אנשים אישית שם הרסו חיים ספוטיביים להרבה ספורטאים טובים!!!! מזל של אליס שהיא באמת ספורטאית טובה ו תותחית אחרת הם באמת היו חונקים אותה מבחינה ספורטיבית ו נותנים דרך למשהו אחר.

doron62

New member
מה שמעציב אותי מכל הענין...

זה גלגול הגלגל וסגירת החשבונות.אנחנו חובבי הספורט התמימים ציפינו וכיוינו שהמהפך באיגוד ינקה את האורוות ןיביא לניהול ישר והוגן כלפי כולם .

ומתברר שבמקום זה פשוט החליפו את הטינופת באורוות.ובעצם קבלנו תמונת מראה.כלאמר גלגלו את הגלגל ב180 מעלות במקום לעצור ב 90 .

ברוכי2

New member
רק החמירו את המצב..

לא נורא, אחרי ורשביאק זה יהיה המצב גם בועד האולימפי, אבל ימשיכו לצעוק ולדרוש בפיטוריו.
גם בסייף זה בדיוק המצב, ולדעתי גם בהאבקות

"כמה שהמשקל גבוה יותר כך קצת קל יותר"

אז למה כולם מורידים לקטגוריה מתחת אם הם שוקלים עד 3 קילו מעל הסף?

אתה לא מביע דעה, אתה פשוט מקשקש.

אדי92

New member
אוי זה הכל יחסי באמת!!!

כמובן אם ספורטאית שוקלת 65 אז עדיף לה להוריד אני אומר ש יחסית וזה עוודה שלכבדים קל יותר כמובן עוד פעם אני אומר הכל יחסי באליפות עולם אין קל בגדול אבל תסתכלו כמה מתחרות יש ב78+ וכמה יש למשל ב52 אותו דבר אצל הגברים!!! למרות ש 70 קג זה עדיין לא כבד בקיצור מי שהתחרה ברמה בינלאומית יודע ומבין על מה אני מדבר.

א. אתה לא יכול לכתוב כמו בן אדם?

ב. צורת העבודה שונה. זה לא הופך את זה לקל יותר, וזה שבארץ בקושי יש מתחרות ב70 קילו לא אומר שברמה בינלאומית אין. למי שהאחיזה הדומיננטית שלה היא מלמעלה, יהיה קשה יותר במשקל בו יש יחסית הרבה גבוהות (ממנה). אם אליס הייתה רוצה לעלות ל70, היא הייתה עושה את זה מבלי ולפני עזרתו האדיבה של פונטי. אני מבינה שמאוד חשוב לך להשמיץ את פבל מוסין, ואני לא נכנסת לסיבותיך או לצדקתך, אבל אתה באמת לא חייב להצדיק אבסורד רק לשם כך.

למעלה