מה אנחנו קוראים הסופ״ש?

אני לא שמתי לב לשום קשר ביניהם

אבל שניהם טובים, אם כי the emperor's soul יותר לטעמי.

is00

New member
ניסיתי את "הילדה השקטה" של פטר הוג

לא נראה לי שאפשר לשייך אתו לז'אנר אבל יש בו כמה אלמנטים מאד...פנטסטיים(מלשון פנטסיה לא "פנטסטי" אם זה לא ברור.
).
בכל מקרה, אחרי 150 עמ' לא הייתי מסוגל יותר ונטשתי.

is00

New member
עברתי לשני של "פייבלהייבן"

התלבטתי בינו לבין השני של "מעבר", שאת שניהם ראיתי בספריה, אבל בסופו של דבר הלכתי עם הראשון, למרות ש"פייבלהייבן" לא הרשים יותר מדי, בגלל שלא היה לי חשק לספר של 800 עמ'. על כמה וכמה ספר שהקודם שלו גם לא ממש הרשים אותי ושהיה לא פחות ארוך ממנו.

בכל מקרה, בינתיים, השני של "פייבלהייבן" נקרא מוצלח יותר מהראשון(עברתי את האמצע). נראה איך זה ימשיך.

avivs

New member
The maze runner

ההשוואה שראיתי הייתה למשחקי הרעב, אבל הספר הזה מרגיש הרבה יותר ילדותי. הייתי צריך להפסיק את מה שקראתי בשביל ספר קליל וקצר יותר. לא יודע אם אסיים את the maze runner אבל בינתיים הוא פחות כבד ממה שקראתי לאחרונה.

More Than This by Patrick Ness

ספר YA דיסטופי שבמובנים רבים מזכיר את In the Flesh ולא כל כך לטובה. סיפור די פשטני ולינארי (עם כמה פלאשבקים) עם כמה סצינות אקשן מביכות שהיה מתאים אולי לנובלה אבל לא לספר שלם. חשבתי לקרוא את סדרת הזומבים שלו אבל עכשיו אני קצת מהסס.

מיכאל ג

New member
neptune's brood של סטרוס

לאחר שנהניתי מ- saturn children החלטתי לנסות את ההמשך.
האמת? פחות מעניין. מד"ב כלכלי, אפשר לקרוא לזה. מתרחש אלפי שנים בעתיד, כשבמקום בני אדם יש מין אנדרואידים ביומכניים, דמויי אנוש, שחושבים ומרגישים ואוכלים ושותים אבל הם עמידים הרבה יותר, ויכולים לשדרג את עצמם או להעביר תודעות מגוף לגוף. זה ספר מד"ב קשה ביותר - אין שום טכנולוגיה "קסומה", אין אפילו מסע במהירות שמתחילה להתקרב למהירות האור, אין בינה מלאכותית על-אנושית, ואין מקורות כוח יותר חזקים מהיתוך גרעיני (שגם הוא קשה ובעייתי). בגלל שהאנדרואידים יכולים לחיות הרבה זמן ולהאיט את עצמם כן יש התיישבות כין כוכבית גם בתנאים האלו. העלילה עצמה היא... נו, לא כזו מעניינת, אינטריגות בין כוכביות שנוגעות לכסף, הרבה כסף. ונקמה. כל הספר הוא פחות או יותר פלטפורמה לרעיונות בנוגע לכלכלה בין כוכבית, שזה מעניין, פחות או יותר, אבל זה משהו שהיה יכול להיות מתומצת במאמר. יש קצת טאץ' פרוע-הומוריסטי (למשל פיראטים שהם גם סוכני ביטוח) אבל זה בקטנה. והכי מעצבן - המון חזרות על דברים שקורים. כל דמות מסכמת את מה שהיה או חוזרת על מה שאמרו לה כדי שכ-ו-ל-ם יבינו מה קורה. בקיצור, לא מלהיב.

minimalman

New member
סיימתי את ״הדרור״

כמו שכתבו כאן, לא נטול בעיות אבל בסה״כ טוב מאד.
יכול להיות שמי שקרא הרבה מדע בדיוני קלאסי ( לא אני)
ימצא אותו פחות מעניין.
שוקל להזמין את ההמשך, הבנתי שהדעות לגביו חלוקות, מישהו קרא/ממליץ?

avivs

New member
ההמשך מיותר.

קראתי כמעט חצי ממנו ולא היה שם מד"ב, או עניין.
מאוד חיכיתי לספר ההמשך, כי באותה התקופה "הדרור" היה אחד הספרים האהובים עליי, אבל ספר ההמשך מיותר לגמרי.
אם אתה מצליח להשיג את זה בחינם, או בעלות נמוכה, אז אולי שווה לנסות, אבל בטח לא הייתי משלם על זה סכום מלא.

minimalman

New member
אוקיי, ירדתי מהעניין :)

או שנדחה למועד לא ידוע..
גם ככה היה לי קשה לראות איך היא לוקחת את
העסק למקום יותר מעניין.
למרות שהיא כותבת דמויות מצוין (אבל הורגת אותן
לא משהו ) שזה דבר שקשה לומר על הרבה
סופרים בז׳אנר

מיכאל ג

New member
אפשר להציע משהו אחר?

סתם אם בא לך להשוות את הספר למשהו קצת דומה:
ספר בשם A Case Of Conscience, מאת הסופר James Blish, שיצא ב- 1958.
גם הוא מספר על משלחת אנושית לכוכב חייזרי מוזר.
גם בו הגיבור הוא כומר ישועי.
גם בו החייזרים רודפי שלום ו"מושלמים" באופן חשוד.
גם בו הכומר עובד משבר אמונה חמור בעקבות מה שהוא מגלה בכוכב.

הפרטים כמובן שונים מאוד אבל לדעתי ממש שווה קריאה (הוא גם קצר מאוד).

minimalman

New member
קודם כל תודה

כמו שכתבתי, לא חסיד גדול של מדע בדיוני קלאסי. מהמעט שקראתי, לא נהנתי יותר מדי , למרות
שיכול להיות מאד שלפחות בחלק מהמקרים מדובר בתרגום רע.
בכל אופן, אני לא משתמש בקינדל, ואני רואה שהספר (משומש, כריכה קשה) מתומחר גבוה יחסית
ב - AbeBooks - בסביבות 22$ כולל משלוח ,בד"כ מדובר באזור ה -10$ לספר .
נראה לי שאני אוותר., אלא אם כן הוא יפול לידי איכשהו

למעלה