אממ, ספוילרים! צריך להזהיר את יודעת
קראתי רק את שלושת הראשונים. ויש אנשים שלא קראו בכלל. למזלך אלה ספוילרים כלליים שאני מניחה שלא הורסים לי הרבה אז התנצלות בלבד יכולה לסגור את זה. אבל בפעם הבאה, פאקינג תשימי לב.
ספוילרים גם פה אגב.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
תראי. אני אהיה הבנאדם האחרון שיצדיק את קיומם של סיפורי אהבה בספרים ובעולם בכלל, אבל ספציפית כאן?
1. הסיפור של רוז ודימיטרי מאוד שולי לעלילה העיקרית. אם אני לא טועה, הוא אפילו לא מוזכר בתקציר (אולי רק בזה של הספר השלישי, כי שם הוא בכל זאת משפיע על דברים), אבל בתכל'ס זה היה יכול להיות ספר נהדר ולא שונה בהרבה גם אם רוז ודימיטרי היו סתם ידידים. לקרוא לזה "ספר על בחורה שמתאהבת בבחור חתיך" זה כמו לקרוא לה"פ "ספר על בחור עם צלקת שמתאהב בבחורה ג'ינג'ית".
2. רוז מיוחדת? ליסה היא המיוחדת. כל הייחוד של רוז הוא בזכות ליסה. להפך, היא די רגילה, וזה מה שכיפי בה.
3. כן, טוב, דימיטרי חתיך-על, אבל גם רוז חתיכת-על. ושניהם אוהבים לכסח אנשים במכות, אז בסך-הכל די הגיוני שהם יתאהבו. די הגיוני גם שהוא ינסה למנוע מעצמו להתאהב בה, כי, טוב, היא קטינה והוא המורה שלה. אבל מה תכל'ס לא אמין בזה? מערכות יחסים בין תיכוניסטיות למורים צעירים וחתיכים קורות המון. וזה גם לא הקטע המסריח הרגיל של אהבה ממבט ראשון ואני לא יכולה לחיות בלעדיו וכל החרא. זה אמין להפליא: קודם כל חושבים שהבנאדם השני ממש מושך. אחרי זה מתמזמזים אותו. אחרי זה מכירים אותו ולומדים לחבב אותו. ואז פשוט...מתמזמזים ומחבבים אותו? גם הקטע של חתיכות-העל די הכרחי לאמינות, כי, טוב, כל ספרי הבחור-המושלם-שמתאהב-בבחורה-פשוטת-מראה-ולא-מקובלת הם קשקושי ביצים. בנות לא מקובלות ומכוערות נשארות רווקות זקנות, או יוצאות עם בנים לא מקובלים ומכוערים (אבל בלית ברירה כמובן. לא משנה איך אנחנו נראים, אנחנו רוצים את הטוב ביותר עבור עצמנו, נכון? ואם אנחנו לא יכולים לקבל אותו, או שנבחר לא לקחת כלום, או שנסתפק בשאריות). בכל אופן, אם כבר יש זוג בספר, מינימום האמינות שנדרש מבחינתי הוא ששני הצדדים יהיו חתיכים.
4. היא יכלה בקלות לכתוב פרקים מנקודת המבט של ליסה פשוט בקפיצה בין POV-ים, מה שמאוד אופנתי היום. לקשר שלהן יש נטו משמעות עלילתית: למשל בספר הראשון, הוא אפשר לרוז לדעת מה קורה עם ליסה כשהיא נחטפה. זה מה שמלכתחילה (אם אני זוכרת נכון) אפשר לרוז לא להיות מסולקת מבצפר בעקבות זה שהיא וליסה ברחו, ומה שנתן לה סיכוי סביר למינוי עתידי בתור המגינה שלה. וזה גם משפיע על הדינמיקה בין שתיהן.
5. אני מתנגדת נחרצות למושג "טיפשעשרה". אנשים שטיפשים בגיל ההתבגרות היו טיפשים גם כילדים ויהיו טיפשים גם כמבוגרים. למעשה, (אם אני לא טועה) כבר אחרי גיל 20 ומשהו הביצועים השכליים שלנו מגיעים לשיא ומשם רק מדרדרים.
ולסיכום: זה פשוט נשמע כאילו לא קראנו את אותם ספרים. מה חבל. אבל אל תרגישי רע! יש בעולם אנשים שלא אהבו את משחקי הרעב ואפילו את משחקי הכס! יש אנשים, שכאילו, התחילו את משחקי הכס ונטשו באמצע!
אז היי, זה בסדר
אבל בלי פאקינג ספוילרים יותר אוקיי!