מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך
נכון

הוא כ"כ טוב שלא אכפת לך מזה שהוא מלא חורים לוגיים עצומים כמו גבינה שווייצרית.
גבינה שוויצרית *ממש* טעימה.
חתולים אוהבים גבינה^^

avivs

New member
אם לוקחים בחשבון

שהוא ספר נוער, אז הוא חמוד. אני ציפיתי למד״ב, ולכן הרגשתי שהוא מטופש וילדותי.

is00

New member
בינתיים, הוא לא נקרא לי כמו ספר נוער.

ולמה ציפית למד"ב? רק מהתקציר אפשר היה לטעמי להסיק שזה יותר סוג של פנטסיה בתחפושת מד"ב, בהתחשב ב..."תקופה" המתוארת שם.
בכל מקרה, בינתיים, אני נהנה מספיק כדי לדבוק בו ולתכנן כבר את הקריאה של חלק 2.

וולאקסקיוזימואה

אבל לא מוצא חן בעיני שאתם אומרים 'ספר נוער' בטון שבו אני עשויה לומר 'אנשים שעשו 3 יחידות מתמטיקה' (או, 'לה קט'. בעעע
)
מה, רק בגלל שמורמוניות טיפשות כמו סטפאני מאייר כתבו ערימת זבל, ואנשים טיפשים הניחו בטעות את ערימת הזבל הזאת ליד ספרים אמיתיים בחנות ספרים אמיתית, והמון ילדות טיפשות בנות 12 מצאו בה גירוי לתא המח היחיד שלהן כמו גם להורמונים המתפרצים, זאת לא סיבה להשמיץ ספרי נוער ככלל.
הארי פוטר הוא ספר נוער, ומשחקי הרעב, ופרסי ג'קסון, וסאלי לוקהארט. למישהו יש בעיה עם איכותם הספרותית? (נכון, אף אחד מהם הוא לא משחקי הכס, אבל גם אף ספר מבוגרים אחר שקראתי הוא לא משחקי הכס. או מלאזן. למרות שאותו לא קראתי.)

avivs

New member
צודקת.

יש ספרי נוער מעולים, כמו הארי פוטר וחומריו האפלים. אבל אינקרסון, אחרי שלב מסוים, ירד לגמרי לרמות של ספרי הנוער הדביקים והילדותיים. הוא דווקא התחיל מצוין.

kenny66

New member
לא ממש ~ספוילרים אפשריים~

אוקיי, צריך להתחיל מהגדרת הסטימפאנק. אם את מצפה למכונות בבאדג' וצפלינים, לא תמצאי אותם שם. מדובר בחברה מתקדמת שבעקבות מלחמת אזרחים כלשהי הטילה מגבלות על הטכנולוגיה* וחזרה לגינונים חברתיים ולטכנולוגיה שקרובים יותר לעידן ההשכלה מאשר למהפכה התעשייתית. מעט הטכנולוגיה המתקדמת שיש מפוקחת בקפידה ומוסתרת מאחורי חזות "מהוגנת". את אינקרסרון הכלא עצמו אולי אפשר לראות ככזה, אבל זה יותר סיוט של פלדה בלי קשר לסטימפאנק. מה שכן, הכריכה מעוצבת בצורה שמזכירה סטימפאנק.

*הרעיון הוא להקפיא את החברה במצב יציב, שלבני העם לא יעלו כל מיני רעיונות מוזרים על דמוקרטיה ושיוויון.

חוף רפאים

סיימתי אותו הרגע, והוא היה די אדיר.
אבל עכשיו אני מתחילה לחשוב שהשיר הזה הוא על הספר.
זאת בטח סתם האנטיביוטיקה.

מצרפי המקרים של יואב בלום

לקראת ההרצאה של ד"ר דניאלה גורביץ' בעולמות. קיבלתי את הספר מחברה שהמליצה עליו בחום ואכן, אני נהנית מכל רגע. ספר באמת ייחודי ומרתק מבחינת העולם שהוא מתאר.

במקביל, עדיין קוראת את ספר המאמרים על הייקום של פיירפליי על הקינדל...

subatoi

New member

כשתסיימי, יש הרצאה שלו על הספר ביוטיוב, בקורס של ד"ר גורביץ' באוניברסיטה.
אבל רק כשתסיימי כי בשלב מסוים יש ספוילרים.

Boojie

New member
ספר נפלא.

מבין הספרים שקראתי בשנה החולפת, הוא אחד מאלה שהכי אהבתי.

nishtak

New member
Ready player one

מאוד ממכר, ברור לי שהסיפור לא מתעלה לרמות הכי גבוהות, אבל כבר מזמן לא קרה שבא לי רק לחזור ולקרוא בו כל הזמן ( טוב האמת להקשיב).
מזכיר לי במובן מסוים ספר של Sergey Lukyanenko , גם שם יש עולמות וירטואלים שלמים עם רפרנסים למשחקי המחשב המוקדמים, עם הרבה עולמות הבנויים על בסיס ספרי מד"ב ופנטסיה מוכרים. למרות שהספר הוא יותר סייברפאנקי, אם לא הייתי יודע שהספר לא תורגם לאנגלית הייתי אומר שהסופר של ready playe one שאב הרבה מהאווירה מהספר של Lukyanenko (שהוא בטח בזמנו שאב ממישהו אחר).

האם מישהו מכיר עוד ספרים הדומים ברוח הדברים לספר הנ"ל?

מיכאל ג

New member
לא שמעתי על זה עד עכשיו

אבל הרעיון הבסיסי (לפי ויקיפדיה בכל מקרה) נשמע גאוני.
מזכיר קצת, אם לא קראת, את הנובלה של ורנור וינג'י מתחילת שנות השמונים, True Names. אחת מראושנות יצירות הסייברפאנק, שאיכשהו עוד לא ממש התיישן - אפילו הגדרות החומרה שוינג'י ניחש שיתקיימו בעתיד (לא זוכר מתי בדיוק הסיפור אמור להתרחש אבל בערך בימינו) לא מאוד רחוקות מהמציאות.

D O 7

New member
1

לניל סטיבנסון יש ספר בשם Reamde (רימדי) שעוסק בעולם של MMORPG.

לארנסט קליין אמור לצאת ספר נוסף ברוח הדברים ( Armada), אבל אמור לקחת לזה עוד לא מעט זמן.....

למעלה