מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

cordilio

New member
קצת הפסקה מהז'אנר

בעקבות פוסט שלא מזמן פורסם כאן, פיניתי את עצמי לקרוא את "חיידקים רובים ופלדה".

בוקר אור!

אני במחצית Dancing with eternity ונהנית. ספר משובח, אך יש קטעים נמרחים שבהחלט היה ניתן לקצץ בהם.

סופ"ש נעים לכולם!

SaidinsTaint

New member
"ספר בית הקברות" של ניל גיימן

שלמעשה סיימתי כבר
הזכיר לי קצת את "לילה אחד באוקטובר הבודד" של רוג'ר ז'ילאזני

כרגע אני שוקל אם להתחיל את אלנטריס או לא, אחרי שקראתי את הערפילאים של סנדרסון

J e n i e

New member
גם לי שני הספרים הזכירו אחד את השני

אני חושבת ששניהם הצליחו להעביר אווירה אפילה שלרוב לא עובדת, נראה לי שאלו שני הספרים של undead היחידים שאני אוהבת. יש עוד ספרים כאלה?

(אולי חוץ משל פראצ'ט, אבל גם את הספר שלו שעוסק בערפדים קשה לי להחשיב ככזה, הוא לא מנסה ליצור אווירה אפילה)

MxIxAx

New member
שישיית המפגשים השבועה והמידה

רומח הדרקון

MxIxAx

New member
שוב

אני מצטער לבשר שהחנות קומיקאזה נסגרה, נשארה חנות אינטרנט שזה גם טוב
רציתי להוסיף שעשיתי קנייה פזיזה של אוגדן הקומיקס - Dragonlance Chronicles: Dragons of Spring Dawning בכנס עולמות, ובאתר של קומיקאזה הוא מופיעה לבדו ללא כיוון לשלושת הרשומות הראשונות בקומיקס, אני לא יודע מה יעלה בגורל Dragonlance Chronicles: Dragons of Spring Dawning, הוא יכול לצבור אבק בארון הספרים שלי, או שימסר או ימכר למי שירצה, אני לא אדרוש עליו הרבה, או שתכוונו אותי למקום שאפשר לקנות את הקומיקס של הרשומות המקוריות, גם אם זה יתגשם, אני לא בטוח שאני ארצה את האוגדן הזה שצייינתי שקניתי, בכלל[

נמרוד

MxIxAx

New member
בעקבות אוגדן הקומיקס של רומח החלטתי לגשת

לחוברת עבה/ספר קומיקס שרכשתי מזמן, קוראים לה/לו
midnight nation, כרך ראשון

Yuli Gama

New member
OrphN'S dESTINY

ספר שני בסדרה, חמוד בינתיים. אחרה לקיטי החדש

אהבתי את הסדרה, אך לא המשכתי

לשני הספרים האחרונים. הסדרה החלה טוב ובהמשך הידרדרה בעיני.

קריאה מהנה!

nick at noon

New member
כמעריץ גדול של הסדרה

אני ממליץ לך לא לקרוא את הספר האחרון.
גם אני התלהבתי כשיצא הספר השישי. קראתי מחדש את שני הספרים הראשונים בעברית (והתלהבתי מחדש מכמה כיף הם) וקראתי שוב את ספר 5 באנגלית (ונזכרתי שהוא פחות טוב, אבל עדיין לא רע).
ספר 6 הוא רע. ברמה כזאת שהוא די הרס לי את הזיכרון הטוב מהסדרה. אני יכול להסביר לך בקלות למה הוא לא טוב אם אתה רוצה.

היי תודה, אם האחרון יהיה גרוע אני אפסיק לקרוא

כרגע מאוד נהנה משני הראשונים,
אבל אין לי בעיה להפסיק לקרוא ספר גרוע.

svety

New member
אשמח אם תפרט,

אני כרגע ברבע של הספר החמישי ואני בהחלט מרגישה שהוא נפילה יחסית לקודמים.

nick at noon

New member
אני אפרט

לדעתי הספרים הראשונים הכניסו את הקורא לעולם לא מוכר, במידה מסויימת כמו שספר מדע בידיוני או פנטזיה עושים. הדרך שבה עושים דברים היא שונה, יש חיות שונות (לפחות חלק), יש אמונות שונות. ויחד עם זה יש עלילה שמתקדמת.
יש כמה בעיות בספר החמישי. אחת מהן היא שאומנם מוצגים לקבוצה חדשה ששונה בדרכים מסוימות, אבל היא לא שונה כל כך. פשוט אין מספיק חדש בספר. מה שכן יש זה הרבה מאוד הסברים. מאוד מאוד מפורטים.
הסופרת לא סתם נחה בעשרות שנים שלקח לה לכתוב את שני הספרים האחרונים, היא חקרה את האדם הקדמון. כיצד בדיוק נבנו מגורים, כיצד ארגו סלים, כיצד קבוצות צדו. המערות שמתוארות בספר החמישי הן לא דימיוניות. אלו מערות אדם קדמון אמיתיות שקיימות בצרפת. היא הלכה וביקרה אותם ולכן הכל מתואר בדיוק מירבי.
כל זה כביכול מעולה. התיאורים של האדם הקדמון הם מאוד מעניינים וזה כן טוב שזה לא מבוסס על הנחות שלה או על מחקר שטחי. הבעיה היא שיש פשוט המון תיאורים ולא נותר הרבה מקום לעלילה. ומה שיש בעלילה הוא פשוט לא טוב במיוחד ויחסית חוזר על דברים שהיו בספרים קודמים.
וזאת העלילה בקיצור (וזה לא ממש ספוילר כי זה גם מה שהיה בספרים 3 ו4 של הסדרה) - רוב האנשים מאוד אוהבים את עיילה ומתלהבים מאוד מהיכולות שלה: הדלקת האש, שליטה על בעלי חיים ועוד. עיילה מצטנעת ומתקשה בכל זאת להתחבר ממש עם האנשים. כמות קטנה של אנשים מקנאים בה ושונאים אותה בגלל שהיא שונה ובגלל שהיא גודלה על ידי שטוחי ראש. זאת לא עלילה רעה, אבל זה פשוט ספר 3 חוזר על עצמו. יש גם עוד דברים מעבר לזה, אבל לא המון.

ספר 6 הוא גרוע בהרבה. רובו של ספר 6 מתרחש באותו מקום שבו התרחש ספר 5. כלומר אין כמעט דמויות חדשות ואין ממש תרבויות שונות. היו לי תקוות שלמרות שהעלילה נשארת באותו מקום יהיו התפתחויות מעניינות אחרות כמו איזה מפגש, קשר או מפגש אלים עם שטוחי ראש. או אולי שהעלילה תרוץ קדימה כמות משמעותית של שנים ונראה השלכות רחוקות טווח של עיילה (למשל עוד אנשים מאלפים סוסים). אבל אין כמעט דבר.
ספר 6 מלא בהרבה יותר הוכחות לכך שהסופרת עסקה במחקר על האדם הקדמון. עשרות עמודים ברצף מתארים בפרוטרוט מערות אדם קדמון בצרפת שבהן נמצאו ציורים (כנראה באמת מאוד מרשימים) של האדם הקדמון. הציורים עצמם מתוארים ומתוארים ההתרשמויות מהם. מעבר לכך אין עלילה חדשה. קוי העלילה הלא מעניינים במיוחד מספר 5 נמתחים בצורה נוראית. רוב האנשים עדיין מתרשמים ממנה, כמות של אנשים עדיין שונאים אותה. דמויות משניות שבספר 5 יש הרגשה שמתפתחת עלילה צדדית לגביהם עדיין מוזכרים אבל פחות, כאילו הסופרת עושה טובה ומכירה בכך שהם קיימים.
שני דברים יש שהם כביכול חדשים בספר 6. המערכת יחסים של עיילה ויונדאלאר שוב מתדרדרת, זה בקושי מקבל ביטוי, עד שלב מסוים ואז זה מרגיש כאילו זה ספר 3 שוב, רק כתוב פחות טוב.
ועיילה יוצאת למסע רוחני דתי. משהו שהיה יכול להיות מעניין אם הוא לא היה תופס כמעט את כל הספר, זה כולל בתוכו הרבה חלומות מוזרים, הרבה דיונים על משמעויות של ציורים במערות והרבה שיחות פילוסופיות.

svety

New member
תודה על ההסבר המפורט,

אני קצת תקועה כבר תקופה עם הספר החמישי... נראה לי אקח הפסקה קלה ואחזור אליו.

למעלה