מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

  • פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

g l o r y

New member
עשה לעצמך טובה

אל תקרא את הספר הזה. מאוד התאכזבתי. ארוך ומשעמם, מלא תיאורים של מערות, ברמה שגורמת לך לרצות לזרוק אותו לצד השני של החדר. היחסי בין הדמויות לא מתפתחים, או מידרדרים, שזה יותר גרוע. לא הצלחתי לסיים אותו, כי זה היה זוועה.
 
כפי שכתבתי קודם אני חוזר על הסידרה כי קיבלתי

את הספר השישי ,
קראתי אותה לפני המון המון שנים אז החלטתי לחזור עליה
טוב אז ככה קראתי עד עכשיו 4 ספרים
2 הראשונים ( שבט דב המערות ועמק הסוסים ) היו נחמדים
ועם עלילה כלשהי.
את השניים הבאים ( ציידי הממותות וערבות המעבר ) קראתי ברפרוף
כלומר דילגתי על תיאורים וחיפשתי את העלילה.
אני מחכה לחמישי מהספריה , וכבר הבנתי מהתגובות שגם בו אין הרבה עלילה,
בנוגע לשישי אם הוא יהיה גרוע אני אפסיק ...
 

g l o r y

New member
אל תבין אותי לא נכון

מאוד אהבתי את שבט דב המערות, ועוד יותר את עמק הסוסים. גם ציידי הממותות וערבות המעבר היו סבבה. מאוד אהבתי את התיאורים שם, של עמים שונים, איך הם דומים ושונים אחד מהשני, את האהבה שמתפתחת בין עיילה ויונדאלאר, את כל הטכניקות שהם משתמשים בהם. אפילו אהבתי את התיאורים המדוייקים של במה היא משתמשת כשהיא מבשלת.
את החמישי אהבתי קצת פחות כי קרה בו פחות. הם לא זזו, והיה רק את הסיפור של הקבלה שלה. בכל זאת, עדיין הייתה שם עלילה, היו תהליכים, היה עניין כלשהו. חיכיתי לשישי בכליון עיניים וקניתי אותו באנגלית. והצטערתי שעשיתי את זה.
 

MonicaF

New member
המלצה למוסיקה דווקא


אמנם לא מוכח מדעית
שהמוסיקה הזו לא קשורה לז'אנר, אבל אולי כמה מכם יאהבו ויעריכו אותה.
מדוברה ביוצר Sephira הוא מופיע ב-SoundCloud.
הסגנון הוא downtempo, או סוג של אמביינט טראנס, פסייביאנט.
הצליל נקי, כמעט הכל ניתן להורדה.
אני ממליצה על Imagination in Motion ועל Casual Coincidence.
יש לי הרגשה שהוא עוד יזכה לפרסום, אלא אם... אתם מכירים ואני רק עכשיו מגלה אותו?
 

annefan

New member
עיר של עצמות ואחרים

עיר של עצמות - רציתי לבדוק אם זה מתאים לילדים שלי. לא מתאים להם, וגם לא לי...
הקוסם מארץ עוץ, חזרה לקראת "מרשעת".
גני הירח - לאט, לאט...
 

ניימן3

New member
The last colony - ג'ון סקאלזי

הספר השלישי בייקום האדם הזקן. הראשון היה פנטסטי. השני מאכזב. השני, 12 אחוז לתוכו, ממש כיפי בינתיים. נקווה שימשיך.
 

כריכרכה

New member
קראתי ושמעתי בו זמנית את ready player one

מדובר בספר חביב וקולח, אבל בסה"כ הוא כתוב כמו תסריט לסרט מד"ב-משפחה-בני נוער טיפוסי ולינארי למדי, כן עם רקע ועולם יפים ומפורטים (אולי קצת יותר מדי) אבל העלילה הבסיסית מאוד לינארית ואין שום טוויסטים. וזאת אני אומר כחובב אייטיז, אם לא הייתי כזה אז מן הסתם ממש לא הייתי אוהב את הספר.

אגב, מהתודות עולה שהסוכנת של הסופר (היהודי?) היא בת של ישראלים לשעבר.
 

avivs

New member
סיימתי את BOOK OF TONGUES

היה מאוד אלים ודי מרגיז, אבל זרם טוב. קשה להתחבר לספר שלא סובלים בו את הדמויות הראשיות, וגם הקפיצות בין הזמנים היו מעייפות ולא מספיק חלקות.
החלטתי בכל זאת לעבור לספר ההמשך בטרילוגיה, ולשמחתי הוא הרבה יותר טוב מהראשון. הדמויות יותר נסבלות וגם הקפיצות כמעט ונעלמו.

אם מישהו מחפש מערבון אפל, אלים עם אלים שחוזרים לחיים והרבה קללות, כדאי לבדוק את הספרים האלה.
 
למעלה