מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

מיכאל ג

New member
finding alaska, john green באודיו

הפסקתי עם האודיובוקס היותר כבדים בשביל משהו קליל.
בספרים - עדיין עם דאריל גרגורי.

דיאנה1

New member
Great North Road by Peter F. Hamilton

סיימתי את Red Rising. נהנתי מהספר באופן כללי ואת הסוף של הספר, בערך החמישית האחרונה, קראתי כשאני מרותקת לגמרי ולא יכולה לעזוב אותו. אבל היו דברים שלא אהבתי. בעיקר האלימות המאד בוטה שבספר, שכמעט גרמה לי לנטוש אותו באמצע, הבחירות המוסריות של הגיבור שגרמו לי לתעב אותו החל משלב מוקדם, והכבדות שלו, אין שום אלמנט קליל או קומי בספר. בכל זאת שווה קריאה ואני אמשיך גם לשני שיצא.
חזרתי להמילטון, במותחן עתידני, בתקווה שיספק את הסחורה ולא יאכזב אחרי הספרים הקודמים שלו שקראתי, בינתיים רק בהתחלה, וכדרכו ההתחלה אצלו לוקחת את הזמן עד שדברים מתחילים לזוז.

annefan

New member
ספרי איך החדש על המילטון

המחיר שלו ירד, אבל ereaderiq ממליץ לחכות עוד קצת.

דיאנה1

New member
בשמחה, אדווח כשאסיים. זה ייקח זמן. אבל

זה בהחלט התחיל להיות מעניין.

ניימן3

New member
יש ב - Red Rising

קטעים בסוף שהאלימות כל כך בוטה, עד כדי שזה מרגיש כמו פארודיה. משהו כמו כתיבת Fan Fiction.

מבחינה עלילתית הוא מזכיר לי מאד את מנהרה בשחקים. מבחינת הכתיבה, הוא מאד כוחני ומרגיש מיוחד. קשה לי איכשהו לנסח את דעתי לגביו, הוא ספר מורכב ומעניין.

דיאנה1

New member
משום מה האלימות הפריעה לי יותר בהתחלה

אולי כבר התרגלתי אחר כך.
לא קראתי את מנהרה בשחקים.
מסכימה לגבי המורכב ומעניין. אבל הוא לא היה יכול להיות כזה בלי תאורי האלימות המפורטים?
בכל מקרה שמחה שקראתי אותו.

ממשיך עם המגאפאק של פיליפ דיק

ושל נורטון.
אצל נתקעתי עם STORM OVER WARLOCK' ועזבתי לקראת הסוף כשכבר לא עיניין, דיק ממשיך לשעשע בפיתוחים מקוריים, למרות שפה ושם הוא קצת מאריך מדי - יתכן שקיבל תשלום פר מילה....

annefan

New member
כמו שבוע שעבר

Lost Steerman וחוף הפלדה, שניהם בעצלתיים. (אין זמן...)

ניימן3

New member
Wool!

כלומר, 144 קומות (בשמו העברי). אני כבר בחמישית ספר, ובינתיים כל מה שהיה זה פוליטיקה תת-קרקעית. אקזוטי? אולי. מעניין? לא ממש. אבל הבנתי שבהמשך מתחיל האקשן.

זה גם הזמן לפרסם את מועדון הקריאה של הבלוג שלי. בראשון ליוני יש שם מפגש (וירטואלי) לגבי Wool. הנה קישור למי שמעוניין:
http://www.neiman.co.il/2014/04/7971

avivs

New member
אני וויתרתי עליו.

לא זז לשום מקום.
ממליץ על sand שלו.

is00

New member
סיימתי את "התריסר" של ג'סטין קרונין.

אז מה אני אגיד?
אני ממשיך לעמוד מאחורי הקביעה שלי שכל ה..."שער" שהוקדש לסיפור של ליילה וה...זוג שאלישיה היא צאצאית שלהם היה מיותר. בקלות היה אפשר לוותר על הסיפור הזה בספר, ואת הסיפור של ליילה לספר בכמה עמודים בודדים עם הבזקים לעבר.
אחרי השער הזה הסיפור התחיל להיות הרבה יותר מעניין עד הרבע האחרון של הספר, שלטעמי נמרח יותר מדי, סבל קצת מעודף...מליצות, והרגיש לי כאילו הוא פונה יותר מדי לאיזה כיוון של הטפה(?)...דתית(גורל, כוח עליון ששומר על הדמויות ותמיד דואג להפגיש ביניהם). בשלב כלשהו זה הרגיש לי אבסורדי מדי וקצת איבד את האמינות שלו אצלי. אבל זה רק הרבע האחרון של הספר. הספר עצמו היה, לטעמי, מוצלח יותר מהראשון בסדרה ובהחלט הצליח לעניין אותי מספיק כדי לנסות את השלישי כשזה ייצא.
רק בבקשה תגידו לי שהשלישי הוא אכן האחרון בסדרה ושקרונין לא זרק לי בו עוד 200 עמודים בהם הוא חוזר לשנת 0 אחה"נ.

avivs

New member
The red knight

אומנם רק אחרי חמישה אחוזים, אבל בינתיים זה מצוין. מקורי וכתוב טוב. מקווה שהספר הזה ישבור את יובש הקריאה שלי.

minimalman

New member
יש עדכונים ?

בקצב של דואר ישראל אני אקבל אותו לקראת סוף יוני כנראה..
אגב, ספר אחר הגיע ביום ראשון (בתמונה) - נקווה ששווה את ה20$ שהשקעתי ;)

avivs

New member
תתחדש!

מקווה שתהנה. הרבה זמן שלא הוצאתי 20 דולר על ספר

ואני קורא לאט את האביר האדום. ב 25% ומאוד נהנה. מאוד מורכב ומקורי.

למעלה