מה אנחנו קוראים/שומעים הסופ״ש?

minimalman

New member
בסוף אני אשבר

זה יקח שנה, שנתיים, עשר אבל בסוף גם אני אעבור לאיזה reader..

dingaleboom

New member
Red Rising

ממש בהתחלה. סיימתי ספר אימה קצר בשם PENPAL שהיו לו ביקורות טובות באתרים. הוא היה כתוב היטב, אבל לא סגור לחלוטין. הבנתי שהסופר פרסם בהתחלה את הספר כסדרת סיפורים בבלוג, אולי בגלל זה.

morashty

New member
Redshirts

של סקאלזי.

החצי הראשון נע על הציר בין פארודיה לפאנפיק, כשחלקים ממנו מרגישים לפעמים כמו העתקה מוחלטת למי שראה/קרא מספיק "מסע בין כוכבים". אני מניח שחלק גדול מהאפקט הזה מכוון, אבל לא יכולתי שלא להרגיש שזה עובד דווקא לרעת הספר ולא לטובתו. העסק משתפר בחצי השני בו דברים מתחילים לזרום טיפה יותר, והספר מתחיל להרגיש יותר כמו סיפור בפני עצמו, ולא רק ניסוי במטאפיקשן,
מתוך שלושת האפילוגים, ההוא שעוסק בתסריטאי, היה המוצלח ביותר (גם אם היה לו פתרון די בנאלי), ושני האחרים גם היו סבירים.

בגדול, למרות שסקאלזי לא מספק הסבר אלטרנטיבי לתופעת ה"רדשירטס" או אפילו נותן פתרון מספק לשאלה הגדולה של הספר, עדיין די נהניתי, יש לא מעט בדיחות מוצלחות, כמה טוויסטים מוצלחים על מוסכמות של הז'אנר, ואפילו כמה שאלות מעניינות.

לחובבי מטא, מסע בין כוכבים, רצוי שילוב של השניים.

ניימן3

New member
בתור חובב מטא

עפתי עליו לגמרי.

הוא ספר שבאמת לא ברור מה הוא: פארודיה, אמירה כלשהי על סדרות מד"ב? או רומן בפני עצמו שמתייחס לעצמו ברצינות. חלק ממה שאהבתי זה חוסר הבהירות הזאת - ואה, כן, אני גם מת על הכתיבה של סקאלזי:)

pix37

New member
אני אהבתי בעיקר את האפילוגים

הספר היה טוב אבל אני בטוח שטרקרים אמיתיים יהנו ממנו יותר.
הספר באמת משתפר מאוד אחרי השליש הראשון ולדעתי, מבחינה ספרותית הוא מגיע לשיאו באפילוגים בסוף.
הם פשוט היו נהדרים - כתובים נפלא ומראים את סקאלזי במלוא כוחו.

MonicaF

New member
the Gods Themselves

של אסימוב. עדיין תקועה בקטע התאורטי.
חשבתי שקטע זה יהיה קצר יותר.

minimalman

New member
התחלתי את "פני מועדות לכוכבים"

סוגר עוד חור (בור?) בהשכלה, מהרשימה הבלתי נגמרת..

שבוע שעבר סיימתי את Best Served Cold של אברקרומבי. היה מתיש. פאן פה ושם,אבל בעיקר מתיש.
בערך כמו לראות סרט של 4 שעות של טרנטינו.
עוד קרבות, עוד איברים מתעופפים , עוד מעיים נשפכים, ועוד דיאלוגים מתחכמים, בקיצור קטעים נו.
אולי זה באמת היה טעות לקרוא אותו כספר ראשון שלו,ולפני הטרילוגיה המדוברת,לא יודע, אבל מבחינתי לא נתקלתי במשהו יוצא דופן. לא רע אבל לא משהו ששווה את ההייפ המטורף סביבו .
עוד קומדיה מדממת, מהסוג שרווח בשנות ה - 90 אחרי הפריצה של טרנטינו, צינית, אלימה, בלי רבדים כלשהם ועם דמויות בעומק של שלולית.
שום דבר שנשאר אתך הרבה אחרי.
בפלוסים - היו כמה קטעים משעשעים , גם חלק מדמויות המשנה היו סה"כ חביבות, וקטעי הסקס הלא רעים בכלל(!!) העירו אותי כל פעם שנרדמתי.

D O 7

New member
אותו עוד לא קראתי

אבל כל מי שקרא את ארבעת הספרים אומר שזה ממש חטא ואסור לעשות את זה, כי מפסידים הרבה בדרך. אולי היה כדאי לך להתחיל מהטרילוגיה.....

תקרא את הטרילוגיה ותראה שאחת מנקודות החוזקה של ג'ו זה הדמויות, הן ממש לא שטוחות. מה שהוא עושה עם הדמויות שלו זה משהו שמעט מאוד סופרים מסוגלים לעשות.
נכון שהטרילוגיה שלו לא הטובה ביותר שיש כיום, אבל לדעתי היא מבין הטובות, וחוץ מזה - ג'ו הוא מלך !!! השיחות בין הדמויות וההתנהגות שלהן זה משהו שתמיד גורם לי לחייך :)

minimalman

New member
מתכנן לקרוא את הטרילוגיה

זה לא יקרה בקרוב , אבל אני אקרא. מחכה להזדמנות רכישה/החלפה טובה.
מעבר לדמויות,העולם, נראה לי שהסיבה העיקרית לקרוא את הטרילוגיה לפני BSC היא שאתה אמור להגיע לספר הזה לפחות קצת משוחד לגבי אברקרומבי
כדי באמת להנות ממנו.

ניימן3

New member
קראתי את הטרילוגיה ואת Best Served

Best Served אכן מתיש. לא יכולתי להביע זאת טוב יותר. סתם ספר עם עלילה ישרה כדיקט ודמויות כאילו-מתוחכמות.

הטרילוגיה, לעומת זאת, נראתה לי בזמנה נהדרת. הבעיה היא שאחרי Best Served Cold קצת שיניתי את דעתה עליה. אז חשבתי שהבנתי את השטיק של אברקרומבי וזו הסיבה לכך. לפי מה שאתה כותב, אולי הסיבה האמיתית היא שהטרילוגיה פשוט הרבה יותר טובה:)

D O 7

New member
אולי....

אני דווקא שמעתי מהרבה אנשים עם טעם מאוד דומה לשלי שהוא אפילו יותר טוב מהטרילוגיה. אני אקרא אותו כנראה עוד כמה חודשים טובים, ואז נראה.

avivs

New member
יש לו גם את הספר

Red country... או משהו בסגנון.
יופי של ספר. מגובש יותר ועם עלילה טובה ודמויות חזקות.

minimalman

New member
שמח שאתה אומר את זה

חשבתי שזה אני שכבר לא סוחב..
אגב, אני לגמרי משוכנע שאם הספר היה קצר ב - נניח 200 עמ' , אז הייתי מסכם אותו כחביב.
לגבי מה שאמרת , שאחרי הספר שינתה את דעתך בדיעבד על הטרילוגיה - אני בד"כ נוטה להיצמד לתחושה הראשונית שלי רגע אחרי שסיימתי את הספר.
אם הספר עבד עליך אז, סימן שהיה בו משהו. בגלל זה למשל ,אני עדיין מפרגן לסנדרסון על "האימפריה האחרונה" למרות שאני כבר די לא סובל אותו (את סנדרסון).
דווקא עכשיו עשית לי יותר חשק לקרוא אותה..:)

ניימן3

New member
בדיוק עכשיו סיימתי את האימפריה האחרונה!

שאר הספרים של סנדרסון לא באותה הרמה?

minimalman

New member
לא אלו שקראתי

אלנטריס" , הראשון שלו שקראתי - ספר חביב מאד, סוג של פיילוט (ככה זה היה נראה לי בזמנו) לערפילאים.
אחרי זה ה"ערפילאים" - כמו שאמרתי , מהראשון מאד נהנתי, לגבי השני והשלישי..אני חושב שלמרות המריחה, שווה לקרוא ולו בגלל שהסוף של הטרילוגיה מצוין. "לב פלדה" ו"alloy of law" הם משהו בין נחמד למיותר.
הבעייה שלי איתו יותר עמוקה. לדעתי הוא רעיונאי לא רע (ולפעמים מצוין) אבל כסופר הוא בינוני מאד.
הכתיבה שלו פשטנית, האופן שבו הוא כותב את הדמויות (גם בספרים הטובים שלו) הוא ילדותי, הפנטזיה שלו לרוב סטרילית,ולאחרונה גם נוסחתית, אין סקס, הטובים טובים ,הרעים רעים, והבעייה המרכזית שלי איתו - אין שום ערך מוסף לספרים שלו .ספרים קריאים, לעתים מהנים, אקשן לא רע וזהו בעצם.
שזה סבבה כן , לפעמים סתם בא לך סתם לקרוא משהו קליל. אבל זה שמכתירים אותו כסופר הפנטזיה החשוב של הדור...

אגב, גם הקשקושים שהוא כתב על זוגות חד-מיניים, לא תרמו לדעה שלי עליו (למרות שבד"כ אני משתדל לעשות את ההפרדה).
את החדשים שלו לא קראתי מהסיבות האלה אבל כרגיל, כולם מתלהבים..

ניימן3

New member
גם הוא שמרן?!

מה, זו מגיפה של סופרים ז'אנריים?

חוץ מזה, כתבת נהדר. אני מסכים עם רוב הדברים בקשר לספר היחיד שלו שקראתי (השני בדרך!)

ההכתרה שלו כ"סופר הפנטזיה של הדור" נובעת מרעש שעושים המעריצים שלו, ופחות משאר הקהילה. הרי הספרים שלו לא זוכים בהמוני פרסים, ורק השנה הוא מועמד לראשונה להוגו על רומן - וגם זה בגלל שהוא במקרה סיים את מחזור כישור המוות של ג'ורדן + המעריצים מצאו פירצה בחוק.

minimalman

New member
תודה, משתדלים אתה יודע ;)

לגבי סנדרסון - תשמע הבחור לא רק שמרן אלא אפילו הדוק. גם בספרים, כמו ששמת לב, הוא אוהב להתעסק בזה (דתות-אמונה-גורל).
אבל זהו, לא מלכלך עליו יותר, מקווה שתהנה מהשני (או שלפחות שלא תסבול יותר מדי :) )

ניימן3

New member
אבל... שמרן ודתי אלו דברים שונים.

ואני אומר את זה כי השותף שלי לדירה דתי די אדוק, אבל ממש לא שמרן.

minimalman

New member
ברור

אבל דת ושמרנות הולכות לרוב ביחד.
ולאור ההתבטאיות, אני מניח שסנדרסון נמצא בצד של הרוב.

kenny66

New member
מורמוני אדוק

זה חלק מעיקרי האמונה שלהם, וראה גם מקרה קארד (גם הוא מורמוני) וההתבטאויות שלו באותו נושא.

למעלה